GlasDraad start glasvezelcampagne in buitengebied Woerden en Oudewater

Bewoners en ondernemers in het buitengebied van Woerden en Oudewater kunnen zich sinds vrijdag 16 maart via de website van GlasDraad aanmelden voor glasvezel. Wethouders Haring van de gemeente Woerden en Duindam van Oudewater gaven op 15 maart groen licht voor de campagne door ondertekening van het convenant met GlasDraad. Tot 9 juli 2018 kunnen bewoners en ondernemers van het buitengebied zich inschrijven voor glasvezel bij een van de deelnemende serviceproviders, zodat zij in de toekomst kunnen profiteren van het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk. In de komende periode worden alle bewoners persoonlijk geïnformeerd door GlasDraad over het verloop van de campagne.


GlasDraad
GlasDraad is een organisatie met de ambitie om bewoners en ondernemers in buitengebieden toegang te geven tot het glasvezelnetwerk. Woningen en bedrijven die in aanmerking komen voor glasvezel behoren tot de zogenaamde ‘witte’ gebieden. Dit zijn regio’s waar geen toegang tot een coax-netwerk is. In Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost voert deze partij momenteel al een glasvezelcampagne onder de naam GlasDraad Groene Hart.  
Minimaal 50% deelname
Tot 9 juli kunnen bewoners en ondernemers zich via de website glasdraad.nl of bij een lokale abonnementsverkoper inschrijven voor een dienstenpakket naar keuze. Er zijn vier serviceproviders die hun diensten over het netwerk van GlasDraad aanbieden. Dit zijn Weserve, CBizz, Solcon en Multifiber. Daarmee is in alle mogelijke wensen voorzien (consument, klein-zakelijk en zakelijk). Als uiterlijk 9 juli 50% van de bewoners zich heeft aangemeld, dan gaat de aanleg van glasvezel door.
Ambassadeurs
De ambassadeurs, bewoners, ondernemers en lokale abonnementsverkopers in het buitengebied van Woerden en Oudewater, vormen het hart van de GlasDraad-campagne. Zij weten als geen ander wat het nut en de noodzaak van glasvezel in hun eigen regio is. Zij zullen gezamenlijk diverse informatie- en inschrijfmomenten verzorgen, waar iedereen terecht kan voor vragen, advies en hulp bij inschrijven. Meer informatie daarover is ook te vinden op de website glasdraad.nl.
Over GlasDraad
GlasDraad is opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers in het buitengebied toegang te geven tot het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk. Gesteund door de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Tinc en met volop expertise en ervaring in eigen huis als het gaat om de uitrol en aanleg van glasvezel in heel Nederland.
Daarbij richt GlasDraad zich exclusief op gebieden waar geen coax-netwerk ligt, de zogenoemde ‘witte gebieden’. Hier zijn de internetsnelheden voor privé en zakelijk gebruik via ADSL of schotelontvangst zeer beperkt en zijn deze ook zeer moeilijk te verbeteren. Glasvezelnetwerken ontwikkeld door GlasDraad bieden hier een passende oplossing.

Volg Zegveld.net nu ook op

Facebook         twitter

Heeft u suggesties, ideeen, of vragen.

Mail het ons!

redactie@zegveld.net