Interessepeiling geslaagd

Hoera, de interessepeiling is geslaagd!!

Beste bewoners van het buitengebied van gemeentes Oudewater, Woerden en Nieuwegein,

Enkele maanden geleden is er voortvarend van start gegaan met de interessepeiling in uw gemeentes. Vanaf het eerste moment is gecommuniceerd dat de 60% norm gehaald moest worden op 15 juli. Inmiddels is deze datum verstreken en zoals velen van jullie waarschijnlijk al gehoord, gelezen of gezien hebben, zijn wij zeer verheugd om te kunnen melden dat het doel dat wij voor ogen hadden ook daadwerkelijk gehaald is. 

Ten eerste willen wij de ambassadeurs hier hartelijk voor bedanken. Zonder de gemotiveerde inzet van jullie was het succes van deze interessepeiling niet zo groot. De informatie en hulp die jullie geboden hebben aan dorpsgenoten, buren, kennissen en ga zo maar door hebben er voor gezorgd dat wij het percentage elke dag flink zagen stijgen. 

Daarnaast danken wij u allen voor de interesse in dit initiatief. Wij zijn erg blij met de percentages die behaald zijn. Dit is ook erg positief voor de vervolgfases. Aangezien er grote belangstelling is en er veel mensen hebben aangegeven mee te willen doen, staat het gebied van Utrecht-West erg sterk in de markt. De aanleggende partijen die de realisatie gaan doen, zullen hierdoor dit gebied sneller in consideratie nemen. 

De campagnes in de andere gemeentes van Utrecht-West gaan nog verder. Deze zijn later gestart, maar het beeld wat zich nu schetst is positief. We gaan er vanuit dat deze gemeentes ook de 60% zullen behalen. Mocht u nog mensen kennen in uw omgeving die zich willen inschrijven, dan is dit nog steeds mogelijk. Het inschrijfformulier op de website blijft open voor nieuwe inschrijvingen.

Voorlopig zult u niet om de twee weken een nieuwsbrief ontvangen. De volgende update via een nieuwsbrief zal omstreeks september in uw mailbox zitten. Mocht u nog niet precies weten wat de vervolgstappen zijn, dan kunt u hieronder lezen hoe dit in elkaar steekt. 

Vervolgstappen

Fase 1 - Interessepeiling
60% van de bewoners moet aangeven dat zij interesse hebben in snel internet. In uw gemeente is dat gelukt, in de overige gemeentes van Utrecht-West loopt de campagne nog of gaat deze nog beginnen. Als ook hier de 60% behaald is, komt fase 2.

Fase 2 - Bepalen aanleggende partij
In fase 2, die pas start nadat 60% van de bewoners zich heeft ingeschreven, wordt er gesproken met partijen die kunnen aanleggen en daarbij wordt de beste partij voor ons gebied gekozen.

Fase 3 - Voorbereiding dienstaanbieders en aanleggende partij
In fase 3 gaat de glasvezel aanleggende partij alles regelen: ontwerp maken, vergunningen, aannemers, financiering, dienstenaanbieders en alle overige planbare zaken.

Fase 4 - Vraagbundeling
In fase 4 moet weer door ons als bewoners een mijlpaal gehaald worden. 60% van de bewoners van de buitengebieden moet zich inschrijven bij een dienstenaanbieder. Dit zal gepaard gaan met informatiesessies, waarbij de dienstaanbieders zich zullen presenteren op diverse locaties in onze gemeente en wij uitgebreide voorlichtingssessies gaan houden. Zodra we de grens van 60% inschrijving gepasseerd zijn, zullen de voorbereidingen voor aanleg starten.

Fase 5 -Voorbereiding, aanleg en levering diensten
In fase 5 gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk plaatsvinden en zal de levering van de diensten aan de bewoners en bedrijven starten. Eerst zal de aannemer ongeveer 3 maanden nodig hebben om zich voorbereiden. Daarna zal de aanleg starten. Sommigen van ons zullen al na paar weken na de start aangesloten worden, de laatsten na ongeveer 3 tot 4 maanden.

Volg Zegveld.net nu ook op

Facebook         twitter

Heeft u suggesties, ideeen, of vragen.

Mail het ons!

redactie@zegveld.net