December in Gasterij 'De Milandhof'dec-Medewerkers-Milandhof

Gerben Groenendijk, Wil Uittenbogaard,  Ginté Giruliené.
De stoomboot is nog maar net op de terugweg naar Spanje of in de Milandhof worden de dozen met kerstversiering  alweer van  zolder gehaald. De drukte van de feestmaand kan beginnen.  Wil Uittenbogaard (53), die samen met haar man Lauw al 13 jaar de Milandhof runt, draait haar hand er niet voor om.
Om die echte decembersfeer te krijgen worden er in Gasterij de Milandhof doorgaans zo’n stuk of tien grote bomen neergezet. Een megaklus en iedereen die in de decembermaand wel eens een bezoek heeft gebracht aan De Milandhof kan zich hier iets bij voorstellen. Het ziet er prachtig uit maar het  is een hels karwei. Ruim een week zijn de medewerkers bezig met de kerst.
De boel opruimen gaat een stuk sneller. In januari wordt de hulp van een aantal scholieren ingeroepen en is alles binnen een paar dagen weer weg.
December is sowieso een drukke maand in het bedrijf. Er zijn heel veel recepties en partijen. De drukte begint al in de eerste week van december en loopt door tot half januari.
Wil Uittenbogaard:  “Vorig jaar hebben we het heel erg druk gehad en ben ik er zo mee bezig geweest dat we thuis de boom maar een keertje hebben overgeslagen. Daar was geen tijd voor.”
Ze is de steun en toeverlaat van echtgenoot Lauw, bedrijfsleider van De Milandhof . Wil verzorgt samen met een collega alle administratie en werkt mee in de bediening. Een decembervakantie zit er dan ook niet in. Alle rekeningen moeten worden gemaakt en betaald en uiteraard zijn er de nodige nieuwjaarsbijeenkomsten.


Dat begint al in de Nieuwjaarsnacht als de Milandhof geopend is voor alle Zegvelders die elkaar een gelukkig en gezond nieuw jaar willen wensen. Wil: “Met kerst wordt er gewoon thuis gekookt, het liefst met alle zeven kinderen er bij maar dat valt niet altijd mee om die allemaal bij elkaar te krijgen. Echt tradities zijn er niet. Naar de kerk en er dan een gezellig dag van maken, het liefst met het hele gezin en alle aanhang”.
Gerben Groenendijk (38)  werkt al zes jaar als chef-kok in De Milandhof. De keukenbrigade bestaat uit een aantal vaste medewerkers en er is afhankelijk van de drukte een afwasteam van soms wel acht mensen.
"Voor bedrijven beginnen de eindejaar borrels al een paar weken voor kerstmis, en dat loopt door tot na oud en Nieuwjaar.  Daar hebben wij het druk mee”, vertelt Groenendijk, “Maar er wordt ook veel op locatie georganiseerd, brunches lunches diners. Dat moet allemaal naar de locatie worden vervoert en dat is een hele klus”.
De grote drukte begint op 8 december met de wintermarkt. Vanaf die datum moet er soms gekookt worden voor 400 tot 500 mensen. Maar koken is voor Gerben geen straf. Ook thuis op eerste kerstdag staat hij achter het fornuis en wordt kerstmis gevierd met familie en vrienden. Eerst naar de kerk en dan lekker eten en drinken. Tweede kerstdag is een dag om naar buiten te gaan, naar het bos of het strand.  Voor Gerben was het vorig jaar een bijzondere kerstfeest.  "Mijn broer is kort daarna met zijn gezin voor een aantal jaren naar Zuid Afrika vertrokken. Hij is voetbaltrainer in Kaapstad. Dan is Kerstmis toch anders dan anders”. 
Ginté Geruliene (26) is een van de gastvrouwen in de Milandhof en serveert er de drankjes en de hapjes. Ze komt uit Litouwen en woont al twee jaar in Nederland samen met haar man en zoontje Samuël van2 jaar.
Ginté is naar Nederland gekomen vanwege de slechte economische situatie in Litouwen: “Tijdens een vakantie in Nederland vond ik het hier zó prachtig. De natuur, de tuinen met alle bloemen en planten en de aardige mensen.  Daarom hebben wij voor Nederland gekozen”. 
Ze kwam met hoge verwachtingen naar Nederland, maar het viel in de dagelijkse praktijk niet altijd mee: “Al die regeltjes in dit land. Nu gaat het beter maar het begin was het best moeilijk”.
Ginté is meteen begonnen met een cursus Nederlands en spreekt de taal inmiddels heel goed: “Ik ben begonnen met het benoemen van de dingen om mij heen: tafel, stoel, boom.  Zo probeerde ik de taal te leren”.
Binnenkort begint de Litouwse met een opleiding voor tuinarchitectuur bij de Hogeschool van Hall Larenstein. In eigen land haalde ze al een masters-titel in de studie tuinbouw en agricultuur, maar nu moet ze alles nog eens opnieuw gaan leren in de Nederlandse taal.
Voor Ginté wordt het haar eerste kerst in de Milandhof. Ze vertelt dat Kerstmis in Litouwen veel tradities heeft en de belangrijkste avond is eigenlijk kerstavond: "Wij eten altijd met de hele familie. Het hele gezin zit dan aan tafel. Wij maken twaalf gerechten klaar, maar zonder vlees, eieren en melk.  Alleen vis en meel gebakken in olie, geen boter”.
“Mijn moeder maakt altijd een traditioneel gerecht dat ze nu naar Nederland opstuurt, zelfgebakken ‘kerstmiskoekjes' met papaverzaad en een saus van suiker en meel. Die eten wij als dessert”.
Ze vertelt verder: “In Litouwen is het traditie tijdens de kerstavond maaltijd ‘sorry’ te zeggen als er iets fout is gegaan in het afgelopen jaar. En wij zetten altijd een bordje neer voor diegene die dat jaar overleden zijn met daarop een klein schepje eten. Dat bord blijft de hele nacht staan en op die manier zijn ze toch een beetje bij ons. De volgende ochtend liggen er cadeautjes onder de boom. In Litouwen kennen ze Sinterklaas niet,  maar komt de Kerstman langs”. 
Oudejaarsavond wordt in Ginté’s geboorteland  op bijna dezelfde manier gevierd als in Nederland. Oliebollen worden het hele jaar door gegeten en niet alleen op Oudejaarsavond: “Wij vieren oudejaarsavond met vrienden, drinken net als hier champagne en steken vuurwerk af en om middernacht ga je altijd langs je vader en moeder om ze een goed Nieuwjaar te wensen”
Deze keer viert Ginté kerstmis en oud- en- nieuw in Nederland. Vooral om haar zoontje van jongs af aan te leren hoe de Nederlandse cultuur in elkaar zit. Samuel heeft hier ook al Sinterklaas gevierd.
Wil, Gerben als Ginté hebben eigenlijk geen uitgesproken  goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar alle drie hopen ze dat alles mag doorgaan zoals het nu gaat.  Wil Uittenbogaard voegt eraan toe:  "Als het zo blijft als het nu is, mogen we met z’n allen heel tevreden zijn”.

Jeugdinstuif volleybalvereniging Animo ‘72

In de kerstvakantie is er weer de jaarlijkse jeugdinstuif van volleybalvereniging Animo ’72.
Alle kinderen uit groep 3 t/m 8 uit Zegveld, de Meije en Woerdense Verlaat zijn welkom op donderdag 3 januari van 14.00 tot 16.00 uur in de Milandhof om samen een sportieve en gezellige middag te beleven.
Dus kom gezellig naar de Milandhof en neem je vrienden en vriendinnen mee!

Hekwerk torenomloop gerenoveerddec-kerk

Na een grondige restauratie is donderdag 22 november het hekwerk van de torenomloop van de hervormde kerk terug geplaatst. Het hekwerk is geschoopeerd, Schooperen (ook wel metaliseren, thermisch spuiten of verzinken genoemd) is het thermisch aanbrengen (spuiten) van vloeibaar zink, aluminium, gietijzer, legeringen en dergelijke op een vooraf blank gestraald metaaloppervlakte. In dit geval is het voorzien van een nieuwe poeder coating. Het terug plaatsen van het hekwerk was een bezienswaardigheid, want het hekwerk moest met een enorme kraan naar boven gehesen worden. Aannemersbedrijf Beukers uit ons dorp heeft het hekwerk boven op de toren weer gemonteerd. Het hekwerk voldoet thans weer aan de veiligheidsvoorschriften van de Arbo.dec-kerk-1

Memootje van Cootje - Herinnering en dankbaarheid

Eind november tijdens de laatste aflevering van ‘Moeder ik wil bij de revue’ vertolkte de hoofdrolspeler het alom bekende lied ’Het Dorp’ van Wim Sonneveld. Meeslepend, vol melancholiek, zodat bij menige kijker de tranen over de wangen biggelden. Cootje is niet zo huilerig aangelegd, maar pinkte toch ook een traantje weg. De tijd waarin de serie zich afspeelde, riep ook bij haar herinneringen op aan het dorp waar zij opgroeide. Dat dorp had twee kerken, een plein met een pomp en een muziektent. Verspreid om het dorp lagen buurtschappen met boerderijen, waar in één ervan Cootje haar wieg stond. In december werd wel aandacht besteed aan Sint en Kerst, maar zeker niet in de mate van nu. Je zette op 5 december je schoen voor de kolenkachel en op 6 december lag er een, meestal door haar moeder zelfgemaakt cadeau in, waar Cootje heel blij mee was.
Zij herinnert zich de kerstviering van de lagere school. In haar zondagse jurk luisteren naar het bijbelverhaal over de geboorte van Jezus, de aloude kerstliederen zingen en een spannend verhaal verteld door één van de juffen. Tussendoor een pauze met warme chocolademelk met een traktatie en aan het eind van de avond een leesboek en een sinaasappel mee naar huis.
De kerstdagen stonden bij Cootje thuis vooral in het teken van kerkgang. Een kerstboom daar deden haar ouders niet aan. Wel een kaarsje en een mooie plant op tafel, gezellig met de familie in de voorkamer rond de haard. Voor het warme eten (het woord ‘kerstdiner’ gebruikten ze toen nog niet) had haar vader een haasje geschoten en had de soep een dag ervoor uren staan trekken op het houtfornuis in de keuken. De groenten kwamen uit een weckpot, zo ook de appelmoes en de peertjes. De pap (toetje) bestond voor deze gelegenheid uit een dikke pudding in de vorm van een vis, versierd met slagroom. Een echt kerstfeestmaal!
Daarna met een kruik naar bed en als het echt koud was lag ‘s morgens het ijs op de dekens.
‘Wat leefden ze eenvoudig toen in huizen tussen groen’ gaat het liedje verder. Ook Cootjes dorp is gemoderniseerd, bestaat nu uit vele wijken met een rondweg en daaromheen weer een nieuwe rondweg.
Inmiddels woont Cootje met veel genoegen al tientallen jaren in Zegveld, dat nog een beetje lijkt op ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. Nee, geen kar met paard en ook geen zandweg meer.
Dit jaar staat bij haar en haar familie het Kerstfeest in het teken van dankbaarheid. Cootje is erg ziek geweest, maar mocht weer beter worden en daarvoor is zij heel erg dankbaar. Waar ze ook voor wil bedanken, is voor het meeleven tijdens haar ziek zijn door de vele dorpsgenoten. Cootje en haar familie hebben dit zeer gewaardeerd.

De Berichtgever zegt het met bloemen

Er zullen weinig mensen in ons dorp zijn die haar niet kennen of met haar te maken hebben gehad. Afgelopen november vierde zij haar 25 jarig jubileum bij onze Coop Supermarkt en is zij de rechterhand van Piet Bremmer. En die zij is Marian Hofland. In november 1987 is zij in vaste dienst gekomen, alhoewel zij daarvoor al op vrijdag en zaterdag werkzaam was in de supermarkt.
Marian is veelal te vinden bij de brood- en vleeswarenafdeling. Dit zijn ‘haar’ afdelingen. Maar intussen is zij al zo ingevoerd in het reilen en zeilen van de zaak dat Piet met een gerust hart op vakantie kan gaan en zij de zakedec-Marjann waarneemt. Ook mag zij Piet graag helpen bij de inkoop van artikelen. Ging dit vroeger nog handmatig, tegenwoordig gaat men met een apparaat langs de schappen en zie je gelijk alle informatie omtrent het product.
Intussen heeft zij in die 25 jaar tot driemaal toe een verbouwing meegemaakt. ,,Altijd een hele drukke en intensieve periode, maar ook heel gezellig.” De sfeer binnen de supermarkt is perfect. ,,Dat was al zo bij ‘ouwe’ Paul en ook nu bij Piet. En met Bart, de beoogde opvolger van Piet, gaat de samenwerking ook prima”, aldus Marian.
U zult begrijpen dat Marian meestal wel redelijk op hoogte is van de nieuwtjes uit het dorp. Want waar hoor je de nieuwtjes het eerst, juist bij de supermarkt. De winkel heeft dan ook een sociale functie en alleen daarom al is het te hopen dat de supermarkt van de familie Bremmer nog heel lang blijft bestaan.
Ter gelegenheid van haar jubileum kreeg Marian een gezellige avond in Gasterij De Milandhof aangeboden. Tijdens een heerlijk buffet en in aanwezigheid van haar familie en haar collega’s van Coop Supermarkt Bremmer is Marian in het zonnetje gezet. Hierbij heeft baas Piet in een speech haar levensloop naar voren gebracht.
De Berichtgever wenst Marian nog heel veel goede jaren bij Coop Supermarkt en liet de felicitaties vergezeld gaan met het bloemetje van de maand.

Winterfairdec-Winterfair

Terwijl Zegveld er buiten winters wit uitzag, heeft de Culturele Stichting Zegveld voor de tiende keer een winterfair georganiseerd in de Milandhof. Net als voorgaande jaren waren er weer tientallen kraamhouders aanwezig. De nieuwe entourage met onder andere de led verlichting en het verplaatste terras was even wennen, maar dat de kerstmarkt nog steeds een succes is bleek wel uit het grote aantal bezoekers. 

Veiling in Eetcafé De Halve Maan voor het goede doel (een ingekomen bericht)dec-bezoekers-veilingdec-veilingmeester

Zaterdag 17 november vond in Eetcafe De Halve Maan een veiling plaats voor drie weeshuizen in Kenia. De veiling werd vooraf gegaan door de taxatie van meegebrachte goederen, een succesvol onderdeel van deze avond. Om 20.00 uur verwisselde de taxateur Jan Ponsen van pet en werd hij veilingmeester. En wat voor één! Met veel verve en humor werden alle gratis ter beschikking gestelde goederen en diensten onder de hamer gebracht, waarop gretig geboden werd. De streekproducten, de artistieke voorwerpen, variërend van Keniase schalen tot producten van plaatstelijke kunstenaars werden alle en ook de andere kavels voor behoorlijke prijzen verkocht. De record opbrengst was voor een viergangendiner met alles er op en d’r aan, gekookt door twee Meijense kokkins, wat maar liefst € 490 opbracht. Na de veiling verwisselde onze professionele veilingmeester wederom van pet en bracht hij met zijn trekharmonica meeslepende liederen ten gehore. De avond bracht alles bij elkaar een bedrag op van € 7.590 euro. Dit bedrag werd door De Wilde Ganzen nog eens bijna verdubbeld , zodat we Ria Fennema, die de weeshuizen in Kenia leidt, blij konden maken met het fantastische bedrag van € 13.711. Daarvoor kan de nieuwe school, horend bij het weeshuis, bijna volledig ingericht worden. Met dank ook aan de Rabobank, die ons sponsorde om dit als gemeenschap te kunnen organiseren, hebben we een hele leuke avond gehad daar in dat eetcafé aan de Meije. 

Richard van Dommelen Nederlands Kampioen

,,Geen hobbelpaard, maar een echt paard!” Dat is wat de vader van Richard van Dommelen te horen kreeg toen hij zijn zoon op driejarige leeftijd een hobbelpaard cadeau gaf. En zo geschiedde! De passie voor paarden en pony’s zat er bij Richard al heel vroeg in.
Richard vertelt: ,,Al op hele jonge leeftijd bereed ik pony’s bij Manege Morgenstond in Woerden. Op mijn 12e kreeg ik een eigen paard en deed ik mee aan dressuur- en springwedstrijden. Rond mijn 25e jaar kreeg ik ernstige rugproblemen en kon ik het paard heladec-Richard-van-Dommelenas niet meer onder het zadel berijden. Ik moest op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen heb ik samen met Leen Wisseloo mijn koetsiersbewijs gehaald, het tweespanbewijs én het ruiterbewijs. Eerlijk gezegd vind ik het mennen nu veel leuker dan onder het zadel.”
Wike Anke, het vijfjarige Friese paard waarmee Richard Nederlands Kampioen is geworden, wordt normaliter door zijn vrouw Käthy in de dressuur klasse L bereden. Toen Gwen, de tienjarige Fellpony van Richard, vorig jaar door een ongeluk in het weiland zijn kaak had gebroken besloot Richard Wike Anke voor de kar te spannen en voor de grap een wedstrijd te proberen. ,,In januari 2012 startte ik met Wike Anke in de dressuur mennen klasse B en via de selectiewedstrijden van Mendistrict West werden we op 15 september 2012 tijdens de KNHS Hippiade Nederlands Kampioen klasse L. Een geweldig mooi resultaat!”, vertelt Richard. Ook met zijn eigen pony Gwen heeft Richard in de afgelopen jaren bij de vaardigheids- en dressuurproeven mennen uitstekende resultaten geboekt. Binnenkort zullen zij zelfs in de klasse Z dressuur aan de start verschijnen. Käthy moet haar paard soms missen, omdat Richard met Wike Anke een menwedstrijd rijdt, maar zij speelt tijdens alle menwedstrijden een onmisbare rol. Zij is namelijk  ‘de groom’ en de groom zit achterop de kar en leest de menproef voor. Een succesvol duo in Huize Van Dommelen dus! 

Kerstkinderkoor

Vanaf eind oktober heeft het KerstKinderKoor wekelijks gerepeteerd voor de kerstzangavond. Het koor bestaat uit 35 kinderen vanaf ± 7 jaar.dec-kinderkerstkoor
Het was hard werken voor de kinderen en dirigente Pia Schütz. In een kleine twee maanden tijd moesten er maar liefst zes liederen ingestudeerd worden. Niet alleen in het Nederlands maar ook in het Engels.

GOED NIEUWS VOOR DE BOEREN

Sjaak Voorend parttime veehouder en een van de vertegenwoordigers van LTO Noord in het Natura2000-proces is optimistisch over de toekomst van het boerenbedrijf.
“Er zijn weer normale bedrijfsuitbreidingen mogelijk in de landbouw en bij overige bedrijven in Zuid-Holland! De zware natuurbeperkingen voor boeren in en rond de Nieuwkoopse Plassen en de Meijegraslanden gaan van tafel”.
De provincie Zuid-Holland gaat het Natura2000-gebied uit de zwaarste categorie zetten.
Dat is onlangs gebleken tijdens een bijeenkomst van de provincie Zuid-Holland. Daar presenteerden  drie werkgroepen hun stikstof-advies voor het Natura 2000-beheerplan. De verwachting is dat het slot van een derde van het Groene Hart af gaat en dat betekent dat de boeren hun bedrijven weer verder kunnen ontwikkelen. In totaal gaat het om een gebied van 58.000 hectare met zo'n duizend veehouders.
Volgens Sjaak Voorend is dit ‘geweldig nieuws’: “Hier hebben we jarenlang voor gestreden. Maar we moeten wel eerst even afwachten of het verhaal inderdaad bestuurlijk wordt afgetikt. We houden een slag om de arm”.
De provincie gaat de stikstofuitstoot verminderen langs drie 'aanvliegroutes’: herstel van het veenmosrietland, verbetering van de waterkwaliteit en landelijke maatregelen voor de landbouw.
Natuurmonumenten is bezig met achterstallig onderhoud aan het veenmosrietland in de Nieuwkoopse Plassen, waardoor dit meer stikstof kan verdragen en de veehouders weer kunnen uitbreiden.
De provincie Zuid Holland heeft bij het Ministerie van Landbouw  een verzoek ingediend voor een subsidie van 13,6 miljoen euro. Met deze subsidie kan Natuurmonumenten het onderhoud verder uitvoeren. In de plassen is momenteel een drijvende kraan continue in bedrijf voor het onderhoudswerk.
Door Natuurmonumenten en de provincie werd 'de landbouw' steeds aangewezen als de grootste veroorzaker van de stikstofoverlast op het veenmosrietland. Uit verschillende onderzoeken is nu zijn gebleken dat dit niet het geval is: de landbouw draagt voor nog geen twintig procent bij aan de stikstof in het plassengebied.
De vergunningverlening geldt nog niet voor de Utrechtse bedrijven, zoals bijvoorbeeld die in Zegveld en Woerden. Een deel van de Meije bijvoorbeeld valt onder Zuid-Holland en daar zouden wel weer vergunningen verwacht mogen worden. Wanneer dat exact ook voor de bedrijven in de provincie Utrecht zou kunnen gelden is nog onduidelijk.
Begin december was er een bijeenkomst in de Milandhof voor alle agrariërs, waarbij daarover meer bekend is gemaakt. Deze bijeenkomst was het vervolg op de grote bijeenkomst van begin dit jaar. Daarin werd door de Zuid Hollandse gedeputeerde Han Weber bekend gemaakt dat een gebied van 10 km rond de Plassen op slot zit. Weber gaat nu vertellen dat natuurvergunningverlening weer mogelijk wordt.

Kunstenaar Dylan van der Zon exposeert

dec-DylanSinds 2010 werkt de Zegveldse kunstenaar Dylan van der Zon (19 jaar) in Atelier De Schuur bij het Thomashuis in Zegveld. Hij maakt schilderijen en beelden met oude gebouwen en dieren. Zijn inspiratie haalt hij uit de werken van de kunstenaars Johannes Vermeer, Vincent van Gogh en Rafaël Santi en gebruikt daarbij zijn eigen fantasie. Dylan heeft nog veel ambities, onder andere structuren leren schilderen op doek en met een etspers werken. Als u nieuwsgierig bent naar de schilderijen van Dylan, dan bent u welkom in het Theehuis van Zorgboerderij De Noordhoek aan de Hogedijk 1 te Noorden. Het Theehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van half tien tot half vijf. Op zaterdag en zondag is het theehuis gesloten.

December op de Willibrord/Miland in de Meije (een ingekomen bericht)

Op 5 december kwam Sinterklaas ook de Willibrord/Miland in de Meije bezoeken. Zijn stoomboot was te groot om  in de Meije te varen. Gelukkig was er een aardige chauffeur die Sinterklaas en zijn pieten in een kleiner bootje bij de school kwam brengen. Wel op de aanhanger, want de Meije is niet alleen de naam van het water, maar ook van de weg…..De pieten waren goed op de hoogte van de fruitdag op woensdag en hadden naast pepernoten, ook fruit meegenomen voor de kinderen.
Op  12 december is er ’s avonds  een gezellige kerst workshop gehouden op school waar iedereen met groen een mooi kerststuk kon maken. Ook de school is helemaal in de kerstsfeer gebracht.
Donderdagavond 20 december hebben we met de kinderen een kerstviering. Na een kerstbuffet in de klas waarvoor iedereen iets meeneemt,  is de viering in de kerk. Met verhalen en liedjes zullen we stil staan bij het kerstverhaal.
Op woensdag  30 januari  is er een open ochtend van 9.00 tot 12.00 uur waar u zonder afspraak binnen kunt lopen om een keer op de school te kijken. Mocht deze datum u niet uitkomen,kunt u een afspraak maken. Het telefoonnummer van de school  is  0172-685506 of u kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goede Doelen Dag

Zaterdag 24 november was het een gezellige drukte in De Voorhof. Voor de 18e keer was er Goede Doelen Dag. Er werden auto’s gewassen, haren geknipt, van alles verkocht, geveild en spelletjes gedaan.
Bij Stichting Ontmoeting kon men inschrijven op een linnenmand. Aline de Heer uit Kamerik mocht de mand in ontvangst nemen. In de hal kon men inschrijven op diverse prijzen waarbij Janneke Blonk de fiets won. In de achterzaal kon ingeschreven worden op een wereldbol. Adrie de Vries uit Woerden was de gelukkige, zij won de bol. Bij Woord & Daad kon geraden worden naar het gewicht van de fruitmand. De heer H. van Eijk uit Waarder zat er het dichtst bij en mocht de fruitmand mee naar huis nemen. Dezelfde heer Van Eijk sloeg met het minst aantal klappen een spijker in een balk en won een vakantiecheque. Van de kinderen kon Wijnan van Ingen het beste spijkerslaan. Hij won hierbij een judobon. Met sjoelen won Cees Kuijer de 1e prijs, een taart. Van de kinderen kon Wijnan van Ingen het beste sjoelen. Hij ontving een Blokker cadeaubon. In de kraam van de GZB kon men raden hoeveel pelpinda’s er in de pot zaten. Het waren er 204. Janneke Blonk zat er het dichtst bij en won een notenbon.
Het mooiste van de Goede doelen Dag was, dat met allerlei verschillende doelen in binnen- en buitenland er toch uiteindelijk één doel was namelijk het welzijn van onze naaste in nood. De organisatie hoopt dat het werk van de stichtingen daaraan mag bijdragen.
Aan het einde van de dag werd de opbrengst bekend: € 6.900,00. Na definitieve telling bleek de opbrengst € 6.950,89 te zijn.
Iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen: héél hartelijk dank!

Sinterklaas in Zegveld en de Meije

Ook dit jaar kwamen Sinterklaas en zijn Pieten naar Zegveld. Jong en oud stonden langs de weg om Sinterklaas hartelijk welkom te heten. Na de rondrit door het dorp in de prachtige koets kwamen alle kinderen naar sporthal om het Sinterklaasfeest van organisatoren Speeltuinvereniging De Robbedoes bij te wonen. De peuters van de Peuterpret hebben in de dagen voor 5 december pepernoten gerold en gebakken in de oven van Gasterij De Milandhof.

dec-Sint-in-de-Meije dec-Sint-Zegveld-2012-2 dec-Sint-Zegveld-2012

dec-Sint dec-Sinterklaas-Peuterpret-2012-4

Tandartsen Praktijk Zegveld gaat uitbreiden (een ingekomen bericht)

Door een alsmaar toenemende vraag van onze patiënten en om de zorg en service op een zo hoog mogelijk niveau te houden gaan we de praktijkuren in Zegveld uitbreiden per 20 januari 2013. Op dinsdag komt tandarts mevrouw Farnaz Najd Javadipour ons team versterken.
Zij zal gaan werken van 13.00 uur tot 19.00 uur. Zij werkt al vele jaren naar volle tevredenheid in onze praktijk in Woerden, aan de Stromenlaan.
We denken vooral met deze avondopenstelling een extra service aan onze patiënten te kunnen aanbieden. Tandarts Farnaz Najd Javadipour zal hierbij worden geassisteerd door Astrid van Lieshout, een zeer ervaren tandartsassistente. Tandarts Dick Fokke blijft werkzaam op de woensdagmiddag en op de donderdagmiddag blijft tandarts Wilma de Nijs-Scheper in Zegveld werken. Wij hopen met deze uitbreiding van ons team een nog betere tandheelkundige zorg en service aan onze patiënten te kunnen aanbieden.
Wij delen u tevens hierbij mede dat ook nieuwe patiënten van harte welkom zijn in onze praktijk.
Tevens wensen wij u bij deze alvast goede feestdagen en een gezond 2013 toe.
Het tandheelkundig team Zegveld:
De tandartsen: Wilma de Nijs-Scheper, Farnaz Najd Javadipour en Dick Fokke
De assistentes :  Elly de Leeuw, Sylvia Keyer en Astrid van Lieshout

Tandartsenpraktijk Zegveld, Middenweg 2 b,  3474 KC Zegveld
Dinsdag     13.00 uur- 19.00 uur    

Woensdag  13.30 uur- 17.30 uur
Donderdag 13.30- 17.00 uur
Telefoon 0348-691522

www.tpswoerden.nl

De week van het geld (een ingekomen bericht)

In de week van het geld hebben de kinderen uit groep zes, zeven en acht van De Jorai de cash quiz gedaan. In de cash quiz werden dertien vragen gesteld en werd er gespeeld in acht groepjes. De vragen werden gesteld door de heer Ruud Kwakkenbos (kantoordirecteur Rabobank Veenweidegebied). De vragen gingen over hoe je het best met geld om kan gaan. Bijvoorbeeld: Wat is sparen, lenen en rente?
Het antwoord moest je op een bordje schrijven.dec-Ruud-Kwakkenbos
Hierna werden de antwoorden bekeken en uitgelegd. Bij elk goed antwoord kreeg je een bepaald bedrag. Je moest goed nadenken over de antwoorden die je gaf.
Als je er een fout deed, stond je gelijk weer achter met het bedrag dat je had. Uiteindelijk won het groepje met het meeste geld. Op het einde kregen we nog een kwartetspel.
Harry, Fleur, Aron
Leerlingen van De Jorai, groep 8

Expositie

Vanaf  vrijdag 21 december is in ‘De Zegge’ een expositie te zien van schilderijen gemaakt door de twaalf cursisten van de schildersclub van Stichting Welzijn afdeling Zegveld. De cursisten komen elke donderdagmorgen bijeen en tekenen en/of schilderen onder leiding van de Woerdense kunstenares Marijke Abbink. Het is altijd een gezellige ochtend waarbij Marijke de cursisten steeds weer weet te inspireren met allerlei thema’s en diverse materialen.
Voor deze werkstukken werden vooral pastelkrijt, oliepastel, grafiet en kleurpotlood gebruikt.
Eerder werd geëxposeerd in de bibliotheek en het ooievaarsstation.
U kunt de expositie komen bekijken elke tweede en vierde woensdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur en op afspraak bij Cobi Lekkerkerker, telefoonnummer 0348-692424.

Kerst- en Oud en Nieuw vieringen

Zegveld  
Eerste Kerstdag dinsdag 25 december:    9.15 uur voorganger Ds. N. Noorlander
18.30 uur voorganger Ds. L.J. Vogelaar
Tweede Kerstdag woensdag 26 december    9.30 uur Kerstviering Zondagsschool
Oudejaarsavond maandag 31 december        19.30 uur voorganger Ds. N. Noorlander
Nieuwjaarsmorgen dinsdag 1 januari        9.30 uur voorganger Ds. N. Noorlander
Na de dienst nieuwjaarwensen in De Voorhof

Kerst- en oudejaarsvieringen O.L.V. Geboortekerk in de Meije
Maandag 24 december om 23.00 uur: Nachtmis
Dinsdag   25 december om 10.00 uur: Gezinsviering
woensdag 26 december om 10.00 uur: Geen viering
Zondag 30 december om 10.00 uur: weekendviering
Maandag 31 december om 19.00 uur: Oudejaarsviering
dinsdag 1 januari om 10.00 uur: Nieuwjaarsviering

Woerden
Kerstnachtdiensten op 24 december in Woerden
Maranathakerk:    aanvang 19.00 uur     voorganger ds. G. Schouten
(kinderdienst)        m.m.v. De Vriendschap
Kruiskerk:    aanvang 21.30 uur     voorganger Dhr. André Stolk,
m.m.v. Nelleke Donselaar en band Jongerendienst
Lutherse Kerk:    aanvang 22.00 uur    voorganger ds. B. Becking
Petruskerk:        aanvang 21.30 uur    voorganger ds. N. van Tellingen
m.m.v. De Miracles

Woerdense Verlaat
Gereformeerde kerk
Kerstnachtdienst 24 december   
Aanvang 19.30 uur voorganger de heer Bert van Laar
Muziek + zang: Iwan en Rebekka Sahertion
m.m.v. kinderkoor Freestyle kids uit Nieuwkoop

Oecumenische dienst in de Meijekerk (een ingekomen bericht)

Op de dag vóór de ‘Week van gebed voor de eenheid van de Christenen’ zal er op zaterdag 19 januari om 19.00 uur in de R.K. kerk in de Meije een oecumenische dienst plaatsvinden.
Het thema van deze dienst is: ‘Wandelen met God’  n.a.v. Micha 6:8.
De Evangelische Alliantie en de Raad van Kerken stemmen van harte in met dit thema.
Het thema en de ‘orde van dienst’ zijn bedacht en gemaakt door de Christenen in India. Bevrijding door het geloof in Christus zal in deze dienst centraal staan.
Voorgangers in deze dienst zijn ds. E. Hoogerwerf en Pastor H. Spaan. De dienst zal worden ondersteund door zangvereniging De Lofstem.
Iedereen die deze dienst wil bijwonen is van harte welkom. Ook de kinderen zijn welkom, voor hen is er een kinderwoorddienst.
Na de viering kunnen we van gedachten wisselen onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade.

Kerkdiensten R.K. Kerk O.L.V. Geboorte Meije/Zegveld

Voor het jaar 2013 geldt dat er op alle zondagen vieringen zijn en wel om 11.00 uur. Hiermee komen de diensten op zaterdagavond te vervallen.
Uitzondering is de oecumenische dienst op zaterdag 19 januari, aanvang 19.00 uur.

Pin It