Drie leden nemen afscheid van CSZnov afscheidCSZ

Edith Benetreu, Jolanda van Tol en Wout Verweij nemen eind 2015 afscheid van de CSZ. De Berichtgever blikt met hen terug op een lange CSZ-periode.
De CSZ opgericht is in 1979 en begon met het organiseren van dansavonden in de Milandhof en eens per jaar een kramenmarkt. In 1982 is het 6-dorpenspel georganiseerd en daaruit is langzamerhand de Zegvelderie gegroeid.


Jolanda van Tol is in 1985 bij de CSZ (destijds CCZ - Culturele Commissie Zegveld) gekomen. Zij werd gevraagd door Jan Beukers en was het eerste vrouwelijke bestuurslid in de CSZ. Zij assisteerde bij het organiseren van het optreden van de groep BZN in Zegveld. Dit werd uiterst serieus genomen en er werd zelfs een keer van te voren een concert in Mijdrecht bijgewoond om te zien wat er allemaal bij komt kijken. Jolanda heeft jarenlang het Zegvelderie-boekje en later de Zegvelderie-krant verzorgd.
Wout Verweij is eveneens in 1985 gestart. Eerder deed hij al hand en span diensten, maar is vanaf het begin bij de CSZ betrokken geweest met alles wat met techniek te maken had. Wout is de grondlegger van het “Speed en Powerplein” en later het “Wout-plein”.
In 1987 kwam Edith Benetreu bij de CSZ. Rob van Hoogdalem vroeg haar om een keer de vergadering te notuleren, er volgden nog vele notulen en later ook het aanvragen van de vergunningen. Haar eerste activiteit was het organiseren van de reünie in 1988. Edith en Jolanda hadden jarenlang samen de regie over de Wintermarkt.
Mooie herinneringen aan CSZ evenementen
Voor Jolanda staat de kamelenrace op de eerste plaats van mooie herinneringen. Kamelen zijn over het algemeen rustige dieren die zich makkelijk later berijden, maar in dit geval liep het anders. Onderweg naar Zegveld kreeg de wagen met de kamelen een lekke band. De dieren waren daardoor nogal onrustig en allerminst op hun gemak, met als gevolg dat de meeste deelnemers er sneller afvielen dan dat ze erop zaten. Gelukkig is alles goed afgelopen. Ook het paard wat kon optellen is het vermelden waard. De kinderen op de Zegvelderie vonden het prachtig. Het werkte heel simpel. Het paard stond met zijn voorbeen te trappelen. De man vroeg aan het paard. “Hoeveel is twee plus twee?” Het paard trappelde dan viermaal met zijn voorbeen en kreeg dan heel snel een suikerklontje, daardoor stopte hij met trappelen én de rekensom klopte prima!
Edith heeft meerdere favoriete evenementen. Het Don Kozakkenkoor, dat ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de CSZ naar Zegveld kwam, het stuntteam de “Daring Dantes” met superstunts met motoren en auto’s alsmede het Zegvelds Dictee. Dit laatste was niet voor het grote publiek, maar wel bijzonder. Het dictee werd altijd voorgelezen door een bekende Nederlander; ondermeer Haye Thomas, Jeen van den Berg en Gerard Arnickhof. Voor de jonge bezoekers was de huisdierenkeuring een groot succes. De kinderen kwamen met hun hamster, konijn, cavia, geit of parkiet en ze ontvingen dan een prachtig vaantje met ‘het mooiste huisdier van Zegveld’ erop. Trots als een pauw liepen ze die dag over de Zegvelderie. Wist u ook dat er een heus Zegvelderielied bestaat? Edith heeft hiervoor de tekst geschreven op de melodie van “Aux Champs Elysees” van Joe Dassin.
Wout vond de steprace altijd een succes. De steps werden door de jaren heen steeds geavanceerder. Ze liepen soms wel zo’n 40 km per uur. De Zegvelderie was bij Wout favoriet. In vroeger jaren was het een groots regionaal evenement met een plein vol met motoren, oldtimers en tractoren. De mensen kwamen hiervoor uit de hele regio naar Zegveld toe. De oude, stomende en rokende tractoren zorgden ook wel eens voor problemen; zo was er een keer een actie om heel oude tractoren, die al jaren stil hadden gestaan, weer aan de gang te krijgen. Het was op dat moment behoorlijk druk toen één van de oude “beestjes” na jaren weer begon te lopen, maar stootte daarbij dikke, zwarte smurrie uit, net tegen één van de bezoekers aan, die natuurlijk een witte jas droeg. Wout herinnert zich ook nog de helikoptervluchten boven Zegveld, deze waren geweldig populair, zelfs zo populair dat de kerosine vroegtijdig op was en een paar jonge mannen uit Zegveld erop uit werden gestuurd om op de Hilversumse vliegbasis een paar jerrycans kerosine te gaan halen. Als dank mochten de mannen natuurlijk een rondje meevliegen.
Natuurlijk moest de CSZ ook ‘op de kleintjes’ letten. Het organiseren van evenementen kost nu eenmaal geld, dus werd er altijd bekeken of er wat bespaard kon worden. Zo werden vroeger ambachtelijke lunchpakketten samengesteld door Marian (echtgenoot van Wout), Edith en Jolanda in de keuken bij Wout thuis. Deze lunchpakketten werden uitgedeeld aan de exposanten.
Er is een tijd van komen en een tijd van gaan
Alle drie hebben ze zich jarenlang met heel veel plezier ingezet voor de CSZ, maar het wordt tijd om plaats te maken voor de jeugd. Nieuwe ideeën, nieuwe tijden, daar horen ook nieuwe bestuursleden bij. Wout geeft aan dat de jeugd tegenwoordig andere ideeën heeft. Techniek van oude machines, tractoren en motoren is niet ‘hot’. Meedoen aan een wedstrijdje wiel wisselen is niet meer boeiend. “Als ze een lekke band hebben, bellen ze toch gewoon de ANWB!”
Waar staat de CSZ over 5 jaar?
De CSZ blijft activiteiten organiseren in Zegveld voor de Zegvelders. Regionaal krijg je mensen niet meer zo makkelijk op de been, maar de activiteiten zullen wellicht veranderen. In het verleden heeft de CSZ voor spektakel gezorgd, maar dat zal steeds moeilijker worden, omdat het erg lastig is om iets spectaculairs te organiseren. Alles staat immers al op YouTube en elk weekend is er wel ergens een festival of een markt, dus de concurrentie op dit gebied is erg groot. De scheidende CSZ-leden zijn van mening dat het concept voor evenementen als “Zegveld smaakt naar meer” en het “Verenigingenspel” staat als een huis, maar voor een Zegvelderie moet misschien eens aan vernieuwing of verandering worden gedacht.

Oud-Zegveldse vertrekt naar Zuid-Afrika

Thirsa Lieftink-van Elk, de dochter van Klaas en Willie van Elk, vertrekt begin volgend jaar met haar man en dochter naar Zuid-Afrika om daar een weeshuis op te zetten.
Om hen een (Zegvelds) steuntje in de rug te geven, organiseert de familie van Elk op zaterdag 9 januari 2016 een Sponsoring Spinning Marathon in de Milandhof. Noteer deze datum alvast in je/uw agenda! Meer informatie volgt in de december-uitgave van de Berichtgever.

Twee studenten richten 'Groenewoningcheck.nl' op (een ingekomen bericht)nov Mark Heemskerk en Jos rijneveld

ZEGVELD - In het kader van een specialisatie binnen hun opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam hebben de twee studenten Mark Heemskerk (Korensloot 1) en Jos Rijneveld (Vinkeveen) het bedrijf 'Groenewoningcheck' opgericht. Met dit bedrijf richten zij zich op het verzorgen van energielabels van woningen en utiliteitsgebouwen en het verduurzamen van woningen door besparingsmogelijkheden inzichtelijk te maken met behulp van een infraroodcamera.

De studenten leggen de werkwijze uit: 'wij hebben de tak "thermografie" en de tak "energielabels". Warmte lekkages zijn vaak complex en moeilijk in beeld te brengen. Met de speciale camera voeren wij een inspectie van de betreffende woning uit. Hierbij maken wij inzichtelijk waar de zwakken plekken qua isolatie, vocht, tocht, vloerverwarming, koudebruggen bevinden. Zo kunnen wij gericht advies schrijven over de besparingsmogelijkheden. In het rapport worden onder andere de investering, besparing per jaar en terugverdientijd berekenend. Voor de materialen adviseren wij de meest innovatieve en renderende materialen.   
Als het gaat om energielabels willen wij voor de particulieren een totaal concept aanbieden. Elke woningeigenaar heeft een voorlopig energielabel ontvangen. Bij de verkoop en verhuur is het verplicht om dit om te zetten naar een definitief energielabel. Zo voorkomt men een boete van vierhonderd euro bij woningen en bij utiliteit kan dit oplopen tot ruim twintigduizend euro. Bekijk voor alle diensten onze website: www.groenewoningcheck.nl

Jorai voorleeswedstrijd

nov Kimberley en ElskeRondom de Kinderboekenweek van 7 t/m 18 oktober heeft ook de Jorai meegedaan met een voorleeswedstrijd. Gekozen was voor het thema ‘Weet je ?’ van de Christelijke Kinderboekenmaand.
De groepen 5 t/m 8 mochten meedoen met de wedstrijd. Uit iedere groep werden de 2 beste voorlezers gekozen die doorgingen naar de finale op 15 oktober. Op 14 oktober mochten de net-niet winnaars voorlezen aan bezoekers van ‘De Zegge’ en de buren van de Jorai school. Dit was al heel spannend, laat staan de echte finale. En toen was het 15 oktober, de FINALE!
De finalisten mochten ieder 5 minuten voorlezen aan de jury, bestaande uit Lidi Beukers en Gert Ton. Ze deden het geweldig en hadden vooraf de punten waarop de jury let goed doorgenomen.
Bij de groepen 5 en 6 werd Elske Kuijer winnaar. Zij las voor uit het boek ‘Wereldklas’ van Gisette van Dalen. Elkse wist het verhaal nog boeiender te maken door het verhaal ook uit te beelden met haar vingers en hand. Daarnaast waren de tempowisselingen in het verhaal op het juiste moment en wist zij de emotie uit het verhaal goed over te brengen.
Bij de groepen 7 en 8 werd Kimberley Uittenbogaard winnaar. Zij wist de jury al helemaal ‘in te pakken’ toen zij aan het begin van het verhaal vertelde waar het boek ‘Speurtocht naar het verleden’ van Ellen Tijsinger over gaat. Bij het lezen leefde Kimberley zich helemaal in in het verhaal en de jury kreeg zelfs kippenvel, zo goed deed zij het. nov Voorleesproject Jorai
Elske en Kimberley waren de terechte winnaars en kregen van hun klasgenoten een groot applaus. Als prijs kregen zij een prachtige oorkonde en een boekenbon. Toch moet worden aangetekend dat de andere kandidaten het ook heel goed hadden gedaan.
Kimberley mag de school vertegenwoordigen tijdens de Regionale voorleeswedstrijd georganiseerd door Bibliotheek Het Groene Hart. Deze wedstrijd vindt in de tweede helft van februari 2016 plaats.
Vanaf deze plaats wensen wij Kimberley vast heel veel succes en we horen graag de uitslag.

Welzijn Zegveld

Voorafgaand aan de kerstzangdienst op maandag 14 december as. wordt u van harte uitgenodigd deel te nemen aan de jaarlijks terugkerende broodmaaltijd.
Gezellig met elkaar eten en naar een mooi kerstverhaal luisteren.
Inloop 16.30 uur
Aanvang: 17.00 uur
De eigen bijdrage hiervoor bedraagt € 7,50
Opgave bij Adrie de Jong tel: 691416 of intekenlijst in de “Zegge”

Teken- en schilderlessen voor beginners in de Milandhof

Ervaar hoe leuk samen creatief bezig zijn is en kom tekenen en schilderen in een rustige groep en leer de technieken van tekenen en vele verschillende materialen (grafiet, pastelkrijt, oliepastel, Oost Indische inkt, houtskool, kleurpotloden, ecoline en aquarel).
Onder leiding van Marijke Abbink, tekendocente
Waar: De Meijezaal in de Milandhof te Zegveld
Wanneer: Dinsdagmorgen 10.00 – 12.00 uur
Kosten: € 19,00 per maand (excl. materiaal en koffie/thee)
Meer informatie: 0348-448727 of 06-44112946
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.creatiefkleurenarchief.nl
Opgeven bij: Cobi Lekkerkerker tel: 0348-692424
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Weet je? (een ingekomen bericht)

Van 1 t/m16 oktober deed  de “Jorai” mee aan de jaarlijkse christelijke kinderboekenmaand. Het thema was dit jaar “Weet je”? Onderwerpen uit de natuur, wetenschap en techniek stonden centraal.
In de dagen voorafgaande aan de opening gebeurden er spannende dingen op school. In een dagelijkse film leek het er even op dat de school opgeblazen zou worden. Gelukkig gebeurde dit niet en werd de hulp van professor Buurman ingeroepen. Deze professor Buurman (Dhr. Erik van der Hoeven) kwam op donderdag tijdens de opening van de kinderboekenmaand op school. Hij deed allerlei proefjes met bakpoeder. Er “verdween” een ei door de nauwe hals van een fles en als klap op de vuurpijl volgde er een cola ontploffing. Geïnspireerd door de professor gingen de kinderen zelf aan de slag met boeken en thema's als de ruimte, lucht en zintuigen.

Op vrijdag 9 oktober kwamen bezoekers van het activiteitencentrum naar school om in verschillende groepen een voorleesmoment mee te maken. Ervaringen werden over en weer gedeeld en iedereen genoot van de ontmoeting met elkaar.

Op woensdag 14 oktober was er een open avond. Familieleden en andere belangstellenden konden in de verschillende groepen zien wat de kinderen hadden gemaakt en geleerd over de diverse thema's.
Zelfs de professor had nog even tijd gevonden om, onder grote belangstelling, wat proefjes te demonstreren.

Het waren twee “wetenswaardige” weken, waar met veel enthousiasme op kan worden teruggekeken.
Er is veel geleerd, van – door – en met elkaar!

Vakantie Bijbel Week 2015

Niet De Voorhof, maar De Jorai werd een bouwplaats!

nov VBW2 nov VBW3
De herfstvakantie is alweer voorbij en daarmee ook de Vakantie Bijbel Week. Ten opzichte van andere jaren, had het VBW-team een aantal veranderingen doorgevoerd in het programma. Alles was voorbereid en gepland, maar toen kwam de grootste verandering geheel onverwacht; door omstandigheden moest de VBW verhuizen. En zo werd niet De Voorhof, maar De Jorai een bouwplaats!
Het bestuur en het team van de school verleenden alle medewerking, waardoor de geplande activiteiten allemaal door konden gaan.
Het presentatie-duo reed met bakfietsen een rondje door het dorp om –gepaard met nogal wat kabaal- de kinderen op te halen. Dit  jaar waren de kinderen uit de groepen 1 en 2 ook uitgenodigd en zij hebben daar met velen gehoor aan gegeven. Voor de kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 was er een extra spelmiddag georganiseerd. Voor deze middag had voetbalvereniging Siveo ‘60 de trainingshal beschikbaar gesteld. Meer dan 50 kinderen streden in groepjes in verschillende competitiespellen om de eer van het winnen. En nieuw was de lunch, aansluitend op het vrijdagochtend programma. Deze werd met smaak gegeten! Tevens hebben de kinderen dit jaar gespaard voor de bouw van een klaslokaal in Malawi. In totaal is er 204,67 euro opgehaald! Het was een goede en gezellige week met een gemiddelde opkomst van 100 kinderen per ochtend. Als u nog terug wilt kijken, dan surft u naar de website www.vbwzegveld.nl. Het VBW-team wil ook al graag vooruitkijken: op zaterdagmiddag 27 februari 2016 staat een VBW-Middag gepland. Zet deze datum maar alvast in de agenda!

Ouders helpen tijdens het realiseren van een ‘groen schoolplein’ (een ingekomen bericht)nov schoolplein Milandschool

Al op grote afstand is de nieuwe hut op het plein van basisschool Willibrord/Miland in de Meije te zien. Daaronder is de zand/waterhoek waar iedere dag druk gespeeld wordt met het zand, bladeren en takken. Het ziet er iedere dag weer anders uit.
Zaterdag 31 oktober waren ouders en kinderen druk bezig om de nieuwe bomen in de grond te zetten. De aanschaf van deze bomen is gerealiseerd met steun van 'De Groene Motor’. De Groene Motor is een provinciaal programma dat vrijwilligerswerk in natuur, landschap en erfgoed stimuleert en ondersteunt. Het groene schoolplein is een project van de school, ouders en de kinderen. Met elkaar wordt er gewerkt aan een plein waarop kinderen lekker kunnen spelen en dat past binnen de groene omgeving van de Meije.

Stratenvolleybaltoernooi (een ingekomen bericht)

nov volleybalOp donderdag 22 oktober 2015 deden 15 teams mee aan ons jaarlijkse straten-volleybaltoernooi. Ieder team speelde 4 wedstrijden van 12 minuten. De finale werd gespeeld tussen de straten Rondweg en Willem-Alexanderstraat. Het werd een leuke finale die uiteindelijk werd gewonnen door de Willem-Alexanderstraat met 19 - 13.
Tijdens deze avond vond er ook een verloting plaats, waarbij de opbrengst ten goede kwam aan onze verenigingskas. Er werden veel lootjes verkocht en het bestuur van Animo bedankt langs deze weg de Zegveldse Middenstand voor het beschikbaar stellen van de prijzen.
Om onze verenigingskas nog meer aan te vullen bent u van ons gewend, dat wij eind november langs komen met kerststerren en amandelstaven. Dit jaar doet volleybalvereniging Animo het anders: geen sterren, geen amandelstaven, maar heerlijke stroopwafels. Ook die kunt u, net als bij de kerststerren voorheen, in groot en klein van ons kopen. De leden komen bij u langs op 23, 24 of 25 november.
Wij hopen dat vele Zegvelders hun portemonnee zullen trekken voor deze lekkernij.
Volleybalvereniging Animo ‘72

Terug in de tijd naar...  Hoofdweg 134 (vervolg)

Ab van Dam werd per 1 augustus 1956 eigenaar van de woning. Ab werd geboren in een tijd dat een pond grove rijst nog 6 cent kostte en aardappelmeel 5,5 cent per pakje. Als je 1000 stuks korte steekturven wilde kopen, betaalde je daar ƒ 2,50 voor. Ab heeft in het begin van zijn jeugd wilde jaren gekend. Hij trok met vrienden op die nou niet bekend stonden als goed oppassende jongeren. Zij haalden streken uit waar in het dorp veel over gepraat werd. Zo loofde Klaas de Pijper geld uit aan Ab van Dam als hij de door de gemeente geplante bomen langs de Hoofdweg (toen nog Buurt) er uit zou trekken. Dit heeft hij zonder moeite gedaan. Hij 'beurde' het geld van De Pijper en De Pijper betaalde ook de bomen aan de gemeente.nov Ab van Dam
In 1929 schaatste hij met zijn vrienden van Zegveld naar Marken. Bij Marken was op het ijs een bruiloft gaande. Hier hebben zij het feest meegevierd met als gevolg dat zij tamelijk aangeschoten huiswaarts keerden. Op 55 jarige leeftijd is hij nog een keer naar Noord Holland geschaatst. Zijn lijf en spieren waren hier echter niet meer op berekend. Bij thuiskomst zat hij dermate 'in de kreukels' dat hij besloot niet meer te schaatsen en gooide zijn schaatsen met een wild gebaar in de kachel.
Ab van Dam wordt bij zijn huwelijk veehoudersknecht genoemd. Hij werkte veel bij boeren. Zij hadden hem graag. Hij werkte grof en kon door zijn kracht en ijver ontzettend veel werk verzetten. Echter makkelijk was hij niet. Tamelijk snel had hij met iemand een meningsverschil. Bekend is dat als hij het met een boer oneens was, hij soms onmiddellijk van het erf liep, om nooit meer naar die boer terug te gaan. Janna Bos, de vrouw van Ab, was o.a. dienstbode bij Lena Breedijk aan de Rondweg (toen nog Lagenbroek). Toen de baas en zijn vrouw naar de kerk waren, moest Janna biest wellen. Iets wat men in Gelderland (Ede) niet kende. Ze liet de biest koken en het werden allemaal klonten. Na een standje zal ze het in het vervolg niet meer fout hebben gedaan. De kunst van het biest wellen had zij niet geleerd omdat biest in Gelderland aan de kalfjes werd gegeven. Bekend van Ab is dat hij niet goed met geld kon omgaan en Janna blonk hier ook niet in uit. Volgens overlevering zei Ab meer dan eens: "Aardse schulden deren me niet'.
Voor veel Zegveldse boeren heeft Ab turf gebaggerd. Hij werkte zelfstandig en nam dat werk vaak per 'roei' aan. Een roei is een roede. Oudtijds gold een roede ook als inhoudsmaat voor turf. Dan bevatte een roede ongeveer 450 stuks. Maar of dat in de tijd van Ab ook zo was, is niet bekend. Het gebeurde niet zelden dat hij bij lichte maan 's avonds en 's nacht doorwerkte. In januari 1945 kreeg hij van het schoolbestuur de opdracht 30 a 40.000 turven te baggeren om de brandstofvoorraad op peil te brengen. Op 1 november stonden er al 10.000 turven in de schuur en de rest was onderweg. Turf bagge-ren is zeer zwaar werk en dat heeft ook Ab van Dam ondervonden. Rond zijn 60-ste jaar was hij uitgewerkt vanwege zijn rug. Geen werk betekende in die tijd ook geen geld. Veehandelaar Hoogendoorn heeft toen bij de boeren waar Ab vroeger gewerkt had gelobbyd om geld bij elkaar te brengen. Van dat geld is toen een kippenhok gebouwd. Zo kon Ab met de eieren van zijn kippen in zijn onderhoud voorzien.
Ab was een fervent pruimtabak kauwen Hierbij liep het sap van de pruimtabak soms langs zijn mondhoeken naar beneden. Aan zijn kleinkinderen vroeg hij dan: 'Jutteperen zijn mij te groen. Geef mij eens een ferme zoen'. Zijn kleinkinderen vonden dit maar niks en volgens één van hen kon hij zijn pruimtabak met gemak van een afstand van 1,5 meter in de kolenkit spuwen.
Ab van Dam is, zoals hij zelf zei, krachtdadig tot bekering gekomen. Daarna had hij veel verdriet over zijn losbandig leven. Hij had soms een wat bijzondere manier van zeggen en kon tamelijk hard zijn in zijn oordeel. In de periode van ds. Brinkman was hij medeoprichter van de 'zaal'. In zaal Verhoeff werd door een groepje mensen uit ons dorp godsdienstoefeningen gehouden. Zij waren het niet eens met 'de leer' die in de kerk werd gebracht.
Over Ab van Dam zou een boek geschreven kunnen worden. Want het spreekwoord zegt het immers: 'De armoe van het verleden, is 't genot van heden'.
Als Ab van Dam op 5 april 1973 te Woerden overlijdt, erven zijn kinderen Hendrik, Aartje, Aaltje en Arina de woning. Zij verkopen de woning per 19 september 1973 aan Elgar Vos (geboren 19 februari 1948) uit Amsterdam. Hij is daar laborant. Op 25 januari 1979 verhuist hij weer terug naar Amsterdam. Voor zover bekend verhuurt hij de woning daarna aan Dirk van der Spek uit Amstelveen.

Wordt vervolgt in het volgende nummer.

Op de foto Ab van Dam en zijn vrouw Jansje Bos

Concert Marinierskapel

nov Marinierskapel

Een kleine vijfhonderd belangstellenden woonden het concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine bij op 4 november in Gasterij De Milandhof.

Berichten van de Oranjevereniging (een ingekomen bericht)

Wij sluiten het Oranjeseizoen van 2015 af na een leuk en gezellig jaar. Wij willen u erop attenderen dat tijdens de periode van 5 tot en met 10 december 2015 het financieel jaaroverzicht ter inzage ligt bij Jan van Amerongen, Broeksloot 44.

Kerstzangavond (een ingekomen bericht)

De Kerstzangavond in ‘De Milandhof’ wordt dit jaar gehouden op D.V. maandagavond 14 december. Thema van de avond is: ‘Nog altijd wordt verteld’. De predikant van de hervormde gemeente Zegveld, ds. C.J. Overeem, tekent dit jaar voor de korte meditatie. Ook de voorbereiding van de avond vindt plaats vanuit de hervormde gemeente.
Medewerking aan de Kerstzangavond verlenen jongerenkoor ‘Espérance’, het speciaal t.b.v. deze avond samengestelde Kerstkinderkoor en zangvereniging ‘De Lofstem’. Dirigente Pia Schütz leidt alle drie de koren. Warno Ruting bespeelt de piano. Alles met begeleiding en samenspel van muziekvereniging ‘Kunst na Arbeid’ (KNA), onder leiding van dirigent Andries Faber.
Bij binnenkomst wordt u verwelkomd met sfeervol spel van het Mallet Percussion Corps (ensemble van KNA). Er staan de nodige bekende Kerstliederen op het programma. U kunt ze allemaal meezingen, begeleid door de muzikanten van KNA. Vanwege de aan de Kerstzangavond verbonden kosten, wordt er een collecte gehouden. De Kerstzangavond begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.
U/jij bent allen hartelijk uitgenodigd om met ons hele dorp dit bijzondere feest te vieren!

Kerstmarkt in de Meije

Op 12 december a.s. organiseert Eetcafé De Halve Maan op het terras in de Meije een sfeervolle kerstmarkt met diverse kramen. Tijdens deze kerstmarkt kunt u in het Eetcafé genieten van verse erwtensoep en een broodje rookworst. Overigens zijn er nog enkele kramen te huur à 17.50 per stuk. De opbrengst van de kramenhuur wordt geschonken aan de  Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk  in de Meije t.b.v. de restauratie van het kerkorgel. De kerstmarkt is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Wilt u een kraam huren? Belt u dan: 0614445511.

Pin It