Spelers gezocht

ZEGVELD - Volleybalvereniging Animo '72 uit Zegveld is op zoek naar spelers en een nieuwe trainer voor het dames- en herenteam. De dames en heren trainen elke donderdagavond van 20.30 tot 22.00 uur in de Milandhof in Zegveld. Men is welkom om te komen kijken en een keer mee te trainen. Ook de jeugdleden en recreanten trainen op donderdagavond. Informatie: www.animo72.nl, 0348-691908, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: Woerdense Courant 10 mei 2017

Een broodje gezond van200 meter lang

door Ruud F. Witte

Woerden - Een broodje gezond van 200 meter moet Woerden op 3 juni een Europees record brengen. „Probleem is nog 1.500 eieren koken."


Met het broodje wil Woerdenaar Rob van Hoogdalem met zijn stichting Leven in de polder 1.500 euro inzamelen voor de aanschaf van verlichting voor de buitenkennel van het dierenasiel Reijserscoop.
„Voor een actie ben ik altijd wel te porren, maar dan moet het wel iets bijzonders zijn", zegt hij. Op You-Tube zag hij een filmpje uit Aarle-Rixtel. „Een 'broodje gezond' van 132 meter. Dat wil ik overtreffen."
Bedenken is één ding, uitvoeren iets anders. „Nou, dat viel wel mee. De ondernemers in de binnenstad waren meteen enthousiast. Zij regelen de kramen en de vergunning." Ook de rest is in kannen en kruiken. „Bakkerij Brokking bakt die nacht speciaal voor de actie 370 stokbroden. De logistiek voor die dag is ook rond. „Het langste broodje gezond wordt in een half uur gemaakt door 100 vrijwilligers. We beginnen om 12.00 uur. Om de zoveel meter komt in een kraam een doos te staan met alle beleg. Elke doos is al genummerd."
Zelfs aan variatie is gedacht. „Delen met komkommer en paprika, of juist niet. Daar houdt niet iedereen van." Het enige dat die ochtend echt nog geregeld moet worden, is het eitje. „Dat is nog een uitdaging. Er moeten 1.500 eieren worden gekookt. Dat kan bij het stadshotel."
In het Guinness Book of Records komt het broodje niet. „Nee, dan moet het minstens 750 meter lang zijn. Dat gaan we niet redden. Maar ik heb opgezocht dat we het langste broodje van Nederland en zelfs van Europa hebben."

Bron: AD Groene Hart - 4 mei 2017

Marjorie biedt inkijkje op spoedeisende hulp

door Femke Rodenburg
Zegveld/Nieuwegein - Marjorie Maat is vanaf vanavond niet alleen verpleegkundige, maar ook tv-ster. De Zegveldse, die op de spoedeisende hulp van het Sint Antonius Ziekenhuis werkt, speelt een hoofdrol in TraumaCentrum.
Het SBS-programma biedt kijkers al negen jaar een kijkje achter de schermen van Nederlandse ziekenhuizen. Na afleveringen over het Groene Hart in Gouda zijn vanaf vanavond twee maanden lang elke werkdag opnamen te zien van het Sint Antonius in Utrecht en Nieuwegein.
Marjorie Maat (39) werkt, nadat ze tien jaar verpleegkundige was op de spoedeisende hulp van het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden, sinds 2015 in Nieuwegein. Ze is daar verpleegkundig specialist in opleiding. „Ik neem werk van de dokter over en mag zelfstandig patiënten onderzoeken en een diagnose stellen." De Zegveldse, die na een screentest werd geselecteerd, was meteen enthousiast om gevolgd te worden. „Het is leuk aan anderen te kunnen laten zien wat voor werk ik doe, ook voor vrienden en familie die dat soms niet precies weten."
Sinds april lopen er filmploegen door het ziekenhuis, die medewerkers van de spoedeisende hulp en kinderafdeling vastleggen. Dat betekent dat Maat op sommige werkdagen continu wordt gevolgd door
een cameraman, geluidsman en regisseur. „Dat is wel spannend. Je bent je toch extra bewust van alles wat je doet." Veel voorbereidingen trof ze echter niet voor haar tv-debuut. „Ik had gedacht en gehoopt dat ik vooraf in de schmink gezet zou worden, maar dat was niet zo. Dus ik ben gewoon in beeld met mijn wallen vanwege afstudeerstress", zegt Maat lachend.
Levensreddend
Hoewel het programma een mooi inkijkje geeft, krijgen kijkers niet alle facetten van de spoedeisende hulp te zien. „De echte levensreddende kant van mijn werk komt niet op tv. Er worden alleen patiënten gefilmd die aanspreekbaar zijn."
Ook niet alle patiënten verlenen hun medewerking. „Laatst zou ik een dag gevolgd worden en toen wilde geen enkele patiënt meewerken. Daar heb ik overigens alle begrip voor, want je komt plotseling op de spoedeisende hulp terecht. Bovendien heeft iedereen zijn eigen verhaal."
Vanavond om 20.00 uur is de eerste aflevering vanuit het Antonius Ziekenhuis te zien. Maat: „Daarin wordt een collega gevolgd. Mijn opnamen zijn eind mei op tv, maar ik zit wel in de intro dus mijn kinderen mogen speciaal opblijven."

Bron: AD Woerden 3 mei 2017

Rommelmarkt

ZEGVELD - De jaarlijkse rommelmarkt van Zegveld vindt plaats op zaterdag 6 mei op de parkeerterreinen midden in het dorp. De markt wordt geopend om 9.30 uur. De Zegveldse rommelmarkt trekt jaarlijks veel bekijks. "Zo staan alle te koop staande spullen per productsoort gesorteerd, wat het uitzoeken voor de marktbezoeker zeer gemakkelijk maakt", aldus de organisatie.
"Daarnaast is de kwaliteit van de spullen goed. Elektronische apparaten worden altijd van te voren getest." Ook is de rommelmarkt een ideale gelegenheid om er met het gezin op uit te gaan. Voor de jongsten is er elk jaar wat leuks te doen zoals springen op het luchtkussen en speelgoed bij de speelgoed kraam. Tussen de middag is er wat lekkers te eten.
"Ten slotte is er natuurlijk die goede sfeer, die elk jaar weer aanwezig is. ledereen voelt zich thuis en heeft een ontspannende activiteit die dag." In de loop van de ochtend hopen ook de deelnemers van de sponsoractie binnen te komen op de markt, na een nachtelijke fietstocht te hebben gemaakt.
Zij zullen, vanuit Duitsland, 200 kilometer afleggen op ligfietsen. "Het belooft weer een mooie dag te worden met veel plezier en vertier voor een ieder."

Bron: Woerdense Courant 3 mei 2017