HET WEEKEND VAN Arjan Ton

In deze rubriek vertelt een bekende inwoner uit het Groene Hart aan Wessel van Houdt wat hij of zij het liefste doet in het weekend.
 
PASPOORT
Kent u als voorzitter van de Culturele Stichting Zegveld en als mede-directeur-eigenaar van de Bolton Groep in Woerden.

Geboren op 24 augustus 1971 in Woerden.
Woont sinds zijn vierde levensjaar in Zegveld. Inmiddels met zijn vrouw, dochter en twee zoons.
Studeerde bouwkunde en projectontwikkeling.
Het mooiste aan Zegveld vindt hij de rust van het wonen. „Het ligt lekker landelijk, met alle faciliteiten om de hoek in Woerden. De eerste-lijnsfaciliteiten hebben we wel in het dorp. En is er een fijn saamhorigheidsgevoel. Met de evenementen proberen we dat gevoel te houden."

Vrijdag 18.30 uur
Familieavond
„Wij hebben lekker dynamische weken met het gezin. Mijn vrouw en ik doen van alles en onze kinderen zitten met school en sporten. Op vrijdag zijn we klaar met de week. Als ik thuiskom, heeft mijn vrouw de frituurpan al aanstaan. Daarna ploffen we op de bank en kijken we met elkaar iets. Wat er op tv is, weet ik niet. Ik pas me altijd aan de rest aan. Meestal zoeken we samen een film uit. Misschien dat ik nog een belletje krijg over Zegveld Smaakt. Voor de zekerheid heb ik vrijdagmiddag wat ruimte in mijn agenda gelaten, al verwacht ik niet dat dat nodig is." De familie kijkt dan graag naar animatiefilms als Ice Age.

Zaterdag 7.30 uur
Voetbal en opbouw
„De wekker gaat op zaterdag vrijwel altijd vroeger dan doordeweeks. De drie kinderen zitten op voetbal en zeker bij uitwedstrijden moet je er dan vroeg uit. Deze ochtend zal vooral in het teken van de opbouw van de tenten staan, vanaf 06.00 uur zijn ze daarmee bezig. Ik mag iets later komen; daarvoor hebben ze me niet nodig."
Het eerste van s.v. Siveo '60 speelt vandaag bij Kamerik.

'Werken én genieten bij Zegveld Smaakt'

Zaterdag 16.00 uur
Zegveld Smaakt
„Vanaf 14.30 uur komen de culinaire deelnemers om alles in te richten. Aan Zegveld Smaakt werken allemaal lokale culinaire ondernemers mee. ledereen van het bestuur heeft een taak tijdens het evenement. De een staat achter de kassa, de ander achter de bar. Ook lopen we allemaal regelmatig rond om een praatje te maken. Zo horen we of het bevalt of dat er de volgende keer iets anders kan of moet. Natuurlijk eten wij ook wel wat tussendoor. Ik vind het zeker niet erg om ondertussen aan de slag te moeten. Ik geniet al van het feit datje iedereen ziet genieten. Tot 21.00 uur duurt het eten. Daarna komt er een band."
Zegveld Smaakt begint om 16.00 uur.

Zaterdag 23.30 uur
Opruimen en borrelen
„Om 23.30 uur is het afgelopen, ledereen blijft wel een beetje napraten, maar wij gaan ondertussen vol aan de afbraak. Rond 01.00 a 01.30 uur zijn we ongeveer klaar. Dan ploffen we ergens neer om met elkaar een biertje te drinken. Als de beheerder van de Milandhof er nog is, dan gaan we daarheen om na te praten en genieten.
De Milandhof zit aan de Middenweg 2.

Zondag 11.00 uur
Uitslapen en relaxen
„Zondag is bij ons een echte uitslaapdag. Dat is ook heilig. De jongste wordt meestal het vroegst wakker en kruipt dan bij ons in bed. Later komen onze andere twee kinderen erbij liggen. Op zondag plant niemand bij ons iets voor zichzelf. Wel zijn er vaak verjaardagen waar we heengaan. Als er niks is, gaan we met elkaar op pad naar het bos, het strand of af en toe naar een voetbalwedstrijd. We willen 's middags na het uitstapje wel eens ergens een lekker hapje eten. Een favoriet restaurant hebben we niet. Er zijn zoveel goede tenten in Woerden. We vinden het gewoon leuk om in de stad te eten."
In Woerden zitten diverse restaurants. Kijk voor een overzicht op beleefwoerden.nl.

Bron: AD Groene Hart 7 oktober 2017

Smaakvol festival tot laat in de avond

Zegveld Smaakt naar Meer begint vandaag om 16.30 uur. Op dit festival kunnen bezoekers genieten van muziek, kleine gerechten en een drankje. De gezelligheid in het dorp duurt tot 23.00 uur.

Bron: AD Woerden 7 oktober 2017

Tientallen nieuwe huizen op locatie van tennisvereniging
Veen afgegraven voor nieuwbouw in Zegveld

door Marco Gerling

Zegveld - Na vele jaren wachten kunnen inwoners van Zegveld weer uitkijken naar nieuwbouw in het dorp. Bijna veertig woningen komen op en rond het complex van tennisvereniging Miland. De bouw gaat door dankzij een unieke aanpak van de verzakkende veenondergrond.
Voordat de bouw van nieuwe woningen in het dorp begint, wordt de veenondergrond van het bouwgebied grotendeels afgegraven. Op de plek van het weggegraven veen komt een zand- en grondlaag te liggen, die niet verzakt.
Bovendien drukt deze nieuwe laag het resterende veen verder in elkaar, zodat ook toekomstige verzakking grotendeels wordt voorkomen. Hierdoor is de alsmaar wegzakkende ondergrond in het veenweidegebied niet langer een belemmering voor woningbouw.
„Deze aanpak is uniek voor dit gebied", weet Edwin de Kruijf van Bolton Ontwikkeling. Dit bedrijf gaat bouwplan 'Weidz' in Zegveld uitvoeren.
Naast ten minste vier senioren-woningen, zeven sociale koopwoningen en vijftien rijtjeshuizen, komen in de polder ook acht twee-onder-een-kapwoningen en vier vrijstaande huizen. Alle nieuwbouw komt achter de kaasopslag van Vandersterre te liggen.
Bedoeling is dat binnen een maand de afspraken met de gemeente Woerden op papier staan. Vervolgens moeten gebruikelijke procedures worden doorlopen en is ook een nieuw bestemmingsplan nodig. Dit gebeurt tot in volgend jaar, wanneer ook de nieuwe woningen al in de verkoop gaan.
Ballen
De realisatie van de plaatsmakende tennisvereniging krijgt naar verwachting vanaf volgend najaar ook vorm, zodat begin 2019 de eerste ballen geslagen kunnen worden op het nieuwe tenniscomplex, naast voetbalclub Siveo.
Na de verplaatsing van de tennisvelden kan de veenondergrond in het voorjaar van 2019 worden afgegraven, waarna woningbouw datzelfde jaar nog kan beginnen. Komende tijd gaat het Bolton Ontwikkeling aan de slag met woning-ontwerpen.

Bron: AD Woerden 5 oktober 2017

Watertap bij pannaveld en speeltuin

ZEGVELD - De Zegveldse vrienden Robert Verheul, Vincent Blok, Jeroen Frasa en Lukas Timmerman willen een watertappunt in Zegveld.
Ze kwamen op het idee tijdens het voetballen op het pannaveld aan de Molenweg. „Er was een gat in de grond en Vitens was er aan het werk. Toen zeiden we tegen elkaar: 'Wat zou het leuk zijn als we hier een waterkraan kregen'", zegt Jeroen (14).
De tieners willen de waterkraan aan de Molenweg niet alleen voor de voetballertjes, maar ook voor de kinderen die van de speeltuin gebruik maken en voor fietsers en wandelaars die daar voorbij komen. Als alles lukt, kan daar in april voor het eerst de dorst worden gelest.

Bron: AD Woerden 5 oktober 2017