Geschokt na dood van Mijdrechtse

Serena Hofman en René Cazander

Mijdrecht/Zegveld/Wilnis - Mijdrecht is geschokt en leeft mee met de nabestaanden van de vrouw die dinsdagavond in haar woning door haar ex-vriend werd neergeschoten.

De ochtend na de fatale schietpartij leggen buurtbewoners bloemen op het tuinpad van het hoekhuis in de Landsherenstraat. Een kapotte ruit in de voordeur is de stille getuige van het drama dat zich de avond ervoor in de woning heeft voltrokken. De deuren zijn verzegeld. Aan de zij - en achtergevel hangt een beveiligingscamera. Die hingen er al voor de dodelijke schietpartij.
„Ik sta nog te trillen op mijn benen", vertelt een bewoonster die het incident van nabij heeft meegemaakt. Ze kent het slachtoffer en wil niet over haar praten. Ze weet wel dat de ex-vriend geen contact meer mocht zoeken met het slachtoffer. Want hij zou haar stalken.

Lees meer...

Nabestaanden overwegen juridische stappen

Toch geen excuses voor dood van patiënte Suzanne Zwarts

Yelle Tieleman

Zegveld/Utrecht - De geestelijke gezondheidsinstelling Altrecht neemt de eerder aangeboden excuses aan de nabestaanden van psychiatrisch patiënte Suzanne Zwarts uit Zegveld terug. De geneesheer-directeur schreef eerder een ex-uusbrief, maar een onderzoeksrapport naar aanleiding van haar dood neemt deze excuses niet over.

Lees meer...

Slotenbuurt klaagt over renovatie

De renovatie van de Slotenbuurt verloopt moeizaam. Bewoners ondervinden overlast door het werk dat niet echt opschiet. Hendrie van Assem van Inwonersbelangen vroeg opheldering van het college. De afstemming met nutspartijen over verleggen van kabels bleek slecht, aldus het college. Ook bleek in de bodem harde puinfundering te zitten.

Bron: AD Woerden 23 februari 2019

Laten we echt luisteren naar elkaar

Ken uw raadslid: Job van Meijeren
Winny van Rij

Het gezin voerde vroeger thuis aan tafel altijd wel een maatschappelijk debat. "Dat vind ik leuk en met vijf broers en zussen ben ik zeker gepokt en gemazeld," zegt Job van Meijeren, met zijn 28 jaar een van de jongste fractievoorzitters in Woerden. Zijn partij: Het CDA, de grootste partij met zeven zetels in de Woerdense gemeenteraad. "Ik heb niet echt een politiek voorbeeld maar raak erg geïnspireerd door politiek historische figuren als Martin Luther King en Nelson Mandela, en de manier waarop zij mensen inspireerden."

Lees meer...

Wie weet het meest?

ZEGVELD - Zaterdag 26 januari gingen 64 teams de strijd aan tijdens het jaarlijkse Verenigingenspel in Zegveld Het spel werd al voor de 39e keer gespeeld, maar de organisatie was dit keer voor het eerst in handen van de Christelijke Oranje Vereniging. Het werd een fantastische avond. De teams bogen zich over 28 vragen over uiteenlopende onderwerpen Uiteindelijk waren het de Vrolijke Borrelnootjes die er net als vorig jaar met de eerste prijs vandoor gingen.

Bron: Woerdense Courant 30 januari 2019

Lees meer...