Heel Zegveld voetbalt

ZEGVELD - Komende zaterdag zullen weer veel Zegvelders een balletje trappen. Het traditionele stratenvoetbal bij Siveo kent namelijk weer honderden deelnemers.
In de ochtenduren komen de jongens en meisjes in actie. Zij strijden niet alleen om de beste jeugdstraatprijs, maar gaan ook allemaal weer penalty's nemen op de beste keepers van Siveo, met als inzet een fraaie penaltybokaal. In de middag verdedigt de Meije de wisselbeker die het vorig jaar veroverde. De teams zijn goed bezet maar er vallen altijd nog wel deelnemers in te passen.

Bron: Woerdense Courant 19 juni 2019

Lees meer...

Zegvelder voorziet bijna geheel in eigen energiebehoefte met houtvergasser
Energiebedrijf verdient niet veel aan André Rijneveld (58)

Ruud F. Witte    
Zegveld - De gas- en de elektriciteitsmeter in huize Rijneveld in Zegveld staan zowat te verstoffen. André en Anja Rijneveld voorzien bijna volledig in hun eigen energiebehoefte. „Zoveel energie dat we zelfs de opblaasbare jacuzzi in de tuin op temperatuur kunnen houden. En dat is een energievreter hoor!"

Wie het erf van de fraaie, vrijstaande woning van het Zegveldse echtpaar André (58) en Anja (55) Rijneveld aan de Molenweg betreedt, merkt aan niets dat de bewoners bijna niets betalen aan het energiebedrijf. Een aanwijzing is wel de enorme hoeveelheid hout die er ligt opgeslagen. Niet een paar stammetjes, maar een flinke voorraad. „Met wat hier ligt, kan ik zeker een jaar vooruit", zegt André Rijneveld.
Dat hout heeft hij nodig om zijn huis behaaglijk warm te houden, met een speciale houtkachel. En dat lukt goed. Alleen als het in de winter 20 graden vriest, moet ik bijstoken. Maar wanneer komt dat nou nog voor?"

Lees meer...

Weidz Zegveld

Bolton Ontwikkeling B.V. en gemeente Woerden hebben overeenstemming bereikt over het woningbouwproject Weidz in Zegveld. Hier komen 38 woningen op en rondom het huidige tennispark bij De Haak. TV Miland zal verhuizen naar een nieuw tenniscomplex aan de Milandweg (naast de voetbalvelden van S.V. Siveo). Graag nodigen wij u uit, mede namens Bolton, voor een inloopavond hierover.
Wanneer?    Donderdag 16 mei
Hoe laat?    19.30-21.00 uur (inloop)
Waar?         Milandhof
Wat kunt u verwachten?
U kunt zich laten informeren over het woningbouwproject Weidz en het bestemmingsplan en hier vragen over stellen. Medewerkers van Bolton en de gemeente staan u graag te woord.
Let op: er is nog geen verkoopinformatie beschikbaar!

Lees meer...

Nabestaanden overwegen juridische stappen

Toch geen excuses voor dood van patiënte Suzanne Zwarts

Yelle Tieleman

Zegveld/Utrecht - De geestelijke gezondheidsinstelling Altrecht neemt de eerder aangeboden excuses aan de nabestaanden van psychiatrisch patiënte Suzanne Zwarts uit Zegveld terug. De geneesheer-directeur schreef eerder een ex-uusbrief, maar een onderzoeksrapport naar aanleiding van haar dood neemt deze excuses niet over.

Lees meer...

Slotenbuurt klaagt over renovatie

De renovatie van de Slotenbuurt verloopt moeizaam. Bewoners ondervinden overlast door het werk dat niet echt opschiet. Hendrie van Assem van Inwonersbelangen vroeg opheldering van het college. De afstemming met nutspartijen over verleggen van kabels bleek slecht, aldus het college. Ook bleek in de bodem harde puinfundering te zitten.

Bron: AD Woerden 23 februari 2019

Laten we echt luisteren naar elkaar

Ken uw raadslid: Job van Meijeren
Winny van Rij

Het gezin voerde vroeger thuis aan tafel altijd wel een maatschappelijk debat. "Dat vind ik leuk en met vijf broers en zussen ben ik zeker gepokt en gemazeld," zegt Job van Meijeren, met zijn 28 jaar een van de jongste fractievoorzitters in Woerden. Zijn partij: Het CDA, de grootste partij met zeven zetels in de Woerdense gemeenteraad. "Ik heb niet echt een politiek voorbeeld maar raak erg geïnspireerd door politiek historische figuren als Martin Luther King en Nelson Mandela, en de manier waarop zij mensen inspireerden."

Lees meer...

Wie weet het meest?

ZEGVELD - Zaterdag 26 januari gingen 64 teams de strijd aan tijdens het jaarlijkse Verenigingenspel in Zegveld Het spel werd al voor de 39e keer gespeeld, maar de organisatie was dit keer voor het eerst in handen van de Christelijke Oranje Vereniging. Het werd een fantastische avond. De teams bogen zich over 28 vragen over uiteenlopende onderwerpen Uiteindelijk waren het de Vrolijke Borrelnootjes die er net als vorig jaar met de eerste prijs vandoor gingen.

Bron: Woerdense Courant 30 januari 2019

Lees meer...