'Motor blijvend weg uit de Meije'

Buurtcomité Stichtse Meije wil het verbod voor motoren over de Meije laten bestaan, ook na de coronacrisis. Nu is het motorrijders niet toegestaan om er in de weekeinden en op feestdagen te toeren. Het comité vraagt de gemeente Woerden verbodsborden te plaatsen.
Rik Sneijder
Meije - Vanaf de Oude Rijn tot aan de Milandweg in Woerdense Verlaat is het verboden voor motorrijders. In een brief aan het gemeentebestuur wijzen de buurtbewoners erop dat het zinvol zou zijn officiële verbodsborden te plaatsen op de hoek Meije-Middenweg en Meije-Hazekade. „Juridisch is het pas dan mogelijk het motorenverbod te laten handhaven door de politie", schrijft het comité.
Terugdringen
Het buurtcomité wil ook van de gemeente Woerden weten wat de plannen zijn voor de verkeerssituatie op de Meije als de coronamaatregelen uiteindelijk worden versoepeld. Als het aan het comité ligt, blijft het door-rijd-verbod voor motoren bestaan. Met andere organisaties zoals Stichting Werkgroep Meije Belangen zegt het comité met de gemeente te willen praten over het terugdringen van de overlast van motoren, groepen wielrenners en autoclubs over de Meije.

Bron: AD Woerden 7 mei 2020