Na 1-1 eindstand in wedstrijd wint MC1 na penaltiesSiveo-mc1-kampioen01

De hartslag van speelsters, coaches en supporters had het zwaar. De meiden hebben met een spannende wedstrijd en zinderende ontknoping een KNVB beker aan de geel-blauwe historie van Siveo toegevoegd. Een topprestatie voor de club uit Zegveld.
Bij voetbalvereniging Brielle in Vierpolders werden 24 mei de KNVB bekerfinales voor regio West 2 gespeeld. Siveo MC1 moest daar om 3 uur aantreden tegen VDL MC1 uit Maassluis. Met een sterke wind mee in de eerste helft hadden de Siveo meiden het zwaar. VDL was voetballend beter en de duels werden door de blauw-witten gewonnen. Na 10 minuten was er open doel kans voor Meike Lehman na een foute pass door de VDL keepster. Helaas ging dit schot net naast. En 5 minuten voor de rust kwam de VDL spits vrij voor keepster Judith Verkerk maar zij schoot de bal op de lat. Met 0-0 gingen de teams rust houden.

In de tweede helft een beter Siveo die gelijk een aantal kansen kreeg. Na 10 minuten trof Wendy Vergeer doel na een prima voorzet door Esmé van Dam. Een explosie van vreugde in en rond het veld bij de geel-blauwen. De Zegveldse meiden kregen daarna nog twee goede kansen op de 2-0. Het was 10 minuten later raak aan de andere kant voor VDL. Een bal bleef liggen in de Siveo verdediging en een schotje in de hoek bracht de stand naar 1-1. In de laatste tien minuten waren er over en weer wat doelpogingen. Siveo-mc1-kampioen02VDL kreeg een aantal vrije trappen die door de wind mee ruim over het doel gingen. Siveo had nog een paar snelle uitbraken die een paar hoekschoppen opleverden. Beide teams kwamen niet meer tot scoren en penalties moesten de beslissing geven.
Coach Carlo van Dam moest vijf namen opgeven bij de arbitrage. Dit had even overleg en overtuiging nodig want de spanning werd sommigen teveel. Siveo moest beginnen. Invalcoach Ronald Koster had de meiden een simpele opdracht gegeven: laag en in de hoek schieten. Dit werd perfect uitgevoerd. Keepster Judith Verkerk wist een penalty van VDL te stoppen. De vijfde rake Siveo penalty van Jennifer Muller zorgde daarom voor een uitbarsting van ontlading en vreugde bij de geel-blauwen.
Na de officiële KNVB prijsuitreiking brachten de meiden door een erehaag de beker op sportpark de Beemd. Daar werd met het team feest gevierd met als afsluiting een rit door het dorp met de beker.