Hoe slim is een slimme meter? En voor wie is het slim?
Als het gaat om de veiligheid, gezondheid en privacy van u en uw gezin en de betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid van de meter?

Wist u dat?

  • - Slimme meters een continue draadloze pulserende verbinding hebben;
    - Dat betekent dat u (weer) een nieuwe stralingsbron in huis haalt; Deze continue draadloze verbinding houd in dat er 24/7 (dus ook ’s nachts) hoogfrequente straling uitzenden en dat dit wel eens schadelijk zou kunnen zijn voor uw gezondheid; De nacht is bedoeld voor onze nachtrust zodat we fysiek en mentaal kunnen herstellen van alle binnengekomen informatie.
  • - Dat dit uitzenden van straling ook energie kost, niet zo duurzaam dus en u degene bent die deze extra energie betaald;
  • - Dat je deze continue pulserende verbinding niet uit kunt zetten. Ook al zeggen zij van wel. De netbeheerder zou dit op afstand aan en uit kunnen zetten op elk gewenst moment…. Daar is dan een continue pulserende draadloze verbinding voor nodig! Dus het uitzetten ervan, bedoelen zij mee dat ze niet de meterstanden gebruiken die ze wel kunnen lezen…
  • - Dat de netbeheerder je op afstand kan afsluiten van gas en elektriciteit;
  • - Dat zij exacte informatie kunnen vergaren over je verbruik, en daardoor ook over je doen en laten en je wel of niet thuis aanwezig zijn… (privacy)
  • - Dat hackers ook bij deze informatie zouden kunnen en u mogelijk ook op afstand zouden kunnen afsluiten…
  • - Dat de nauwkeurigheid van de meters en de afrekening soms wel in een hoog percentage afwijkt van het werkelijke verbruik. (blijkt uit een studie van Universiteit Twente en Universiteit van Amsterdam gepubliceerd: 3-03-2017) Het is moeilijk te bewijzen als de meter een meer aangeeft dan het werkelijke verbruik en het wordt dan al gauw een ‘welles-nietes-spelletje’ , waarbij de consument vaak aan het kortste eind trekt;
  • - Dat de door een eventuele stroompiek, die veroorzaakt kan worden tijdens de vervanging van de meters, apparaten in huis stuk kunnen gaan en dat de netbeheerder daar geen aansprakelijkheid voor neemt. (eigen ervaring)
  • - Dat de netbeheerders reeds vele onveilige ‘slimme meters’ geplaatst hebben. (Bron: BNNVara, programma Kassa: 28-10-2017, 4-11-2017, 16-12-2017)
  • - U de slimme meter mag weigeren!

De voordelen van een slimme meter kunnen zijn:

    U hoeft niet meer 1x per jaar uw meterstanden op te nemen en door te geven aan uw energieleverancier;
    U krijgt vaker (1x per twee maanden) een digitaal overzicht van uw verbruik.

Meer info kunt u vinden op:

https://gezondheidenvoeding.nl/gezondheid-gezond/de-nadelen-van-de-slimme-meter-en-je-kunt-deze-weigeren/

http://www.earth-matters.nl/5/10344/gezondheid/per-1-1-15-wordt-slimme-meter-grootschalig-aangeboden-weigeren-mag-waarom-dat-de-slimste-en-gezondste-keuze-is.html

Wendy Kouwenhoven en Anita de Jong

Wilt u meer informatie kunt u contact opnemen met Anita: 0348-692085

Pin It