Op donderdag 20 en vrijdag 21 februari as. wordt de tentoonstelling over de in 1944 in Zegveld neergestorte Amerikaanse bommenwerper B-17 gehouden.

b17

Er zullen restanten van het verongelukte vliegtuig te zien zijn. Verder worden documenten en foto’s over het vliegtuig, de vlucht en de bemanning getoond. De B-17, een zogenaamd “Vliegend Fort”, werd na een vlucht naar Duitsland boven ons land aangevallen door Duitse jagers. De B-17 kon niet meer ontsnappen en stortte neer in een weiland aan de Molenweg. Twee bemanningsleden wisten op het laatste moment uit het toestel te springen. De andere acht bemanningsleden kwamen om.

De tentoonstelling is in de polderzaal van Milandhof en is op
donderdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en op
vrijdag van 11.00 tot 22.00 uur.
De toegang is gratis.

Programma:Cover boek

Op donderdagmiddag om 14.30 uur presenteert Jeroen van der Kamp uit Woerden zijn boek ‘Ik verwacht tegen juni terug te zijn’. Aansluitend worden er twee schilderijen van Jillis Achterberg onthuld.

Op donderdag en vrijdagavond om 19.30 uur geeft Jeroen van der Kamp een lezing over de geschiedenis van de B-17. Deze lezing duurt ongeveer een uur.

Op vrijdagavond is om 20.30 uur een muzikaal optreden door KNA gevolgd door Francis van Tricht. Zij zal bekende (oorlogs) liederen zingen en wordt daarbij begeleid door Daniël Burgers.

Op beide dagen wordt tijdens de tentoonstelling uitleg gegeven door het organiserend team dat bestaat uit: Wout Verweij, Nel Verboom, Wim Verwoerd, Piet Brak en Jan van Amerongen.

Meer informatie: Wout Verweij, Broekerweg 56,
telefoonnummer 0348-69 17 08.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:

vsbfonds pay off zw    Logo.Milandhof.zw  dorpsplatform  kna zw