Home

Cadeaukaart Duurzaam Woerden

3.700 huishoudens in gemeente Woerden aan de slag met energie besparen

Overweldigende vraag naar cadeaukaart Duurzaam Woerden groter dan beschikbare aanbod

De cadeaukaart actie energiebesparing is snel gegaan. Het bedrag dat door de landelijke overheid beschikbaar is gesteld, is in een week gereserveerd door inwoners die hun cadeaukaart hebben geactiveerd. ‘Zo snel, dat hadden wij ook niet verwacht’ zegt Lex Albers van Duurzaam Woerden.

‘We hebben een inschatting gemaakt van ongeveer 15-20% deelname aan de actie’ vertelt Lex Albers. ‘Dat is bijna het dubbele percentage deelnemers bij een soortgelijke actie, weten we uit ervaring. We zijn echt verrast door de snelheid waarmee inwoners de cadeaukaart hebben geactiveerd. Voor wie de cadeaukaart niet heeft kunnen activeren, hebben we meteen een reservelijst geopend’.

Beschikbaar bedrag binnen een week gereserveerd

Duurzaam Woerden, Wijkplatform Molenvliet, Bewonersvereniging Schilderskwartier Woerden en de Energiegroep Woerden hebben in samenwerking met gemeente Woerden een subsidie van het Rijk gekregen voor kleine energiebesparende maatregelen. Het bedrag dat door de landelijke overheid beschikbaar is gesteld, is in een week gereserveerd door inwoners die hun cadeaukaart hebben geactiveerd. Wethouder duurzaamheid Tymon de Weger: ‘Er zijn meer Woerdenaren geïnteresseerd in deze actie dan wij vooraf hadden gedacht. Dat is aan de ene kant heel mooi, omdat we zien dat mensen echt aan de slag willen met energiebesparing. Aan de andere kant vinden we het jammer voor iedereen die geen gebruik kan maken van de actie. Dat is wel een leerpunt voor eventuele toekomstige acties’.

3.700 huishoudens aan de slag met energie

Met de cadeaukaart kunnen nu 3.700 huishoudens in gemeente Woerden aan de slag met energie besparen. De inwoners die hun kaart hebben geactiveerd kunnen producten of advies aanschaffen die aansluit op hun eigen woonsituatie. Zoals de aankoop van LED-lampen, tochtstrips of een slimme thermostaat, maar ook onafhankelijk energieadvies. Naast de cadeaukaart organiseren de bewonersinitiatieven een aantal informatieavonden, chatsessies en communicatie van de subsidie, om inwoners te informeren over energie besparen. Door de coronamaatregelen was Duurzaam Woerden deze week genoodzaakt om de geplande inloopavonden niet door te laten gaan. ‘Het is even niet anders, de gezondheid van de bezoekers en onze vrijwilligers staat nu voorop. We bieden wel chatsessies en telefonische afspraken aan, om inwoners te helpen met hun vragen over de cadeaukaart en over energiebesparing’ zegt Lex Albers.

Reservelijst geopend

Inwoners die de cadeaukaart niet hebben kunnen activeren, kunnen zich op een reservelijst laten plaatsen. In januari wordt er gekeken of er nog een deel van het budget niet is uitgegeven. De mensen op de reservelijst worden dan benaderd of zij alsnog gebruik willen maken van de cadeaukaart. Iedere cadeaukaart is uniek en kan daardoor alsnog geactiveerd worden, bewaar de cadeaukaart dus goed. De volgorde van de reservelijst wordt samengesteld op basis van binnenkomst. Dus nummer 1 op de reservelijst wordt als eerste benaderd.

Inschrijven voor de reservelijst

Kijk op de website van www.duurzaamwoerden.nl/cadeaukaart voor meer informatie over de actie en de link naar de reservelijst. U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 088-538 7084.

Pin It