Hierbij nodigen wij u hartelijk uit voor de 71e jaarvergadering van de SGP kiesvereniging Zegveld, die gehouden zal worden op D.V. vrijdag 26  januari 2018 in Gasterij de Milandhof, Middenweg 2 te Zegveld.

Onze jaarvergadering staat dit jaar in het teken van het 100-jarig bestaan van de landelijke partij. Dat maakt deze bijeenkomst extra bijzonder. Om 20.00 uur schenken we koffie/thee met wat lekkers, aanvang vergadering: 20.15 uur.

De agenda voor deze openbare vergadering is als volgt:
1. Opening en welkom;
2. Mr. Kees van der Staaij over het geheim van de SGP: Hoe kan het dat een honderdjarige zo vitaal is?
3. Pauze met een hapje en drankje;
4. Vervolg en gelegenheid tot het stellen van vragen;
5. Sluiting.

Bij deze vergadering is iedereen hartelijk welkom.
Breng familie, vrienden en vriendinnen mee naar deze interessante avond. We streven er naar de avond om 22.00 uur af te sluiten. Aan de uitgang zal een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Met hartelijke groet,

Het bestuur

Vanaf het nieuwe jaar sluiten de Huisartsenpost Woerden en de Spoedeisende Hulp van het St. Antonius Woerden.

De huisartsenpost sluit op 31 december 2017 om 23.30 uur en de Spoedeisende Hulp op 1 januari 2018 om 23.30 uur.
Vanaf dan kunnen inwoners uit Woerden en omstreken voor spoedzorg niet meer terecht op de ziekenhuislocatie in Woerden.

Situatie vanaf 1 januari 2018

Huisartsenzorg
Op werkdagen kunnen inwoners van Woerden en omstreken overdag (08.00-17.00 uur) terecht bij de eigen huisartsenpraktijk. Voor spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden, tijdens de weekenden en feestdagen kunnen zij terecht op de Huisartsenpost Leidsche Rijn in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht (Soestwetering 1). Wanneer het (medisch) noodzakelijk is, rijdt de huisarts een visite. De huisartsenpost werkt op afspraak en is bereikbaar onder het (nieuwe) telefoonnummer: 088 130 96 20.

Spoedeisende Hulp
Voor spoedeisende hulp kunt u terecht bij de Spoedeisende Hulp in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht (Soestwetering 1) of Nieuwegein (Koekoekslaan 1). De locatie Utrecht wordt momenteel uitgebreid met 4 high care behandelkamers en medio 2018 komt er extra röntgencapaciteit. De Spoedeisende Hulp is altijd (24/7) bereikbaar via telefoonnummer 088 320 33 00.

Lees meer...

Cupcakes en pindaslingers maken in bezoekerscentrum NieuwkoopNatuurdagVetteVogels

Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden en sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om voedsel te vinden. Als het buiten vriest en de grond hard is, kunnen ze best wat extra’s gebruiken.

Vogelsnacks
Maak de lekkerste vogelsnacks in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. We leren je hoe je zelf cupcakes en pindaslingers maakt en hoe je een dennenappel in een snackbar omtovert. Vind je het ook leuk om te weten hoe ieder vogeltje gebekt is? Doe dan mee met het vogelgeluidenspel. Tijdens het knutselen kun je jouw eigen Vette Fantasievogel maken en tover je een berg boomblaadjes om tot schattige vogeltjes. Word jij helemaal blij van knutselen en vogels? Kom dan naar de OERRR Natuurdagen Vette Vogels in Nieuwkoop!

Lees meer...

Werk met eigen karakterExpositie Papierkunst

Met de tentoonstelling ‘Zielswegen’ exposeert Katja Berkenbosch haar impressies van de natuur en de stad met ‘schilderijen van papier’. Als kunstenaar laat zij een abstracte wereld zien met een krachtige uitstraling. Haar werk is te bewonderen in de weekenden van 5 december 2017 t/m 4 februari 2018 in het Bezoekerscentrum.

Papierkunst
Katja gebruikt voor haar schilderijen diverse soorten papier. Zij scheurt en snijdt het papier in kleine stukjes en bouwt hiermee een afbeelding dakpansgewijs op. Door deze manier van werken ontstaat er een diepte werking en vermengen de kleuren zich prachtig tot een eigen karakter. In haar werk zijn brieven, vlinders, het labyrint, vleugels en architectonische vormen terugkerende beelden te zien. Er zijn accenten van bladgoud en -zilver die een spel met licht en donker aangaan.

Lees meer...

goededoelendag

Het winterseizoen staat voor de deurBezoekerscentrumWinterseizoen

Natuurmonumenten sluit na een mooi seizoen de zomerperiode tevreden af. Beheerder Nicole Hoven:”Er zijn veel activiteiten geweest in en rondom het Bezoekerscentrum. Er is volop gevaren en menig bezoeker genoot van deze prachtige ervaring op het water.”
De komende winterperiode zet Natuurmonumenten het Bezoekerscentrum in 'de winterstand'. Hoven: “Vanaf woensdag 1 november tot 1 april gelden in Nieuwkoop gewijzigde openingstijden. Bezoekers kunnen in deze winterperiode elk weekend bij ons terecht van 12.00 tot 16.00 uur.”

In de vakantietijd zijn er ook activiteiten zoals de OERRR Vette Vogel Dag op donderdag 28 december. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders maken tijdens dit jeugdevenement vogelsnacks. Tijdens deze dag gaan de deuren van het bezoekerscentrum bovendien al om 10.00 uur open.

Lees meer...

Verboden voor doetjes!Bikkelvaartochten

In de winter komt de natuur tot rust. Bomen worden kaal en struiken verliezen hun bladeren. De natuur trekt zich in de winter terug net als sommige mensen.
Ben jij juist zo’n bikkel die het héérlijk vindt om er in de winter op uit te trekken? Geef je dan op voor een gecombineerde vaar- en wandeltocht in en om de Nieuwkoopse Plassen. De boswachters van Natuurmonumenten nemen je mee op dit winter-avontuur. Ze laten je onder meer zien welke vogels het najaar op de plassen doorbrengen. Interesse? Bikkel dan met ons mee!

Bikkelvaartochten met erwtensoep
De bikkelvaartocht van aanstaande zondag 5 november is de eerste in een serie van twaalf bikkeltochten op de Nieuwkoopse Plassen. Als er geen ijs in de plas ligt, varen we de plassen op om te laten zien hoe de winter de Nieuwkoopse Plassen in haar greep heeft.
Halverwege stappen we uit voor een korte wandeling om even op te warmen. Een zelfgebakken broodje en een beker warme chocolademelk dragen hier héérlijk aan bij. Na afloop staat er een smaakvolle kop erwtensoep klaar. Kom en beleef de winter vanuit een open fluisterboot.

Lees meer...

De Hervormde gemeente Zegveld hoopt binnenkort een start te kunnen maken met de restauratie van de Hervormde Kerk. De slogan hierbij is ‘Wij staan voor onze kerk!’ Als het goed is zal... het kerkgebouw de komende jaren in de steigers staan. Er is namelijk groot onderhoud nodig, zowel van buiten als van binnen. Het restauratieplan betreft 5 fasen, waarvoor een totaal bedrag van ruim € 600.000 nodig is.

Het restauratieplan zal vergezeld gaan van diverse acties. Verder zijn er subsidies en fondsen nodig om de benodigde gelden bijeen te brengen. Hiervoor is het College van Kerkrentmeesters een samenwerking aangegaan met 2Select Fondsenwerving. Tevens zal er op donderdag 26 oktober a.s. een informatieavond gehouden worden in de Hervormde Kerk, waarbij iedereen welkom is.

Tot slot zal naast de kerk een spandoek met een barometer geplaatst worden, zodat iedereen kan zien hoever de benodigde gelden binnen zijn.

Bron: RPL FM

Beleef nachtelijke geluiden in het donkervollemaan

Wandel bij maanlicht mee door Lusthof de Haeck met een boswachter van Natuurmonumenten. Beleef op zaterdagavond 4 november dit sprookjesachtige gebied met zijn prachtige bomen, kabbelende water en pittoreske bruggetjes. Open al je zintuigen en kijk naar de sterren en ontdek welke nachtdieren er tevoorschijn komen…

Geheimzinnig geritsel
Tijdens de wandeling hoor je allerlei geheimzinnige geluiden, zoals het gekwetter en geritsel van de nachtvogels. Uilen die hun roep laten horen, vissen die in het water plonzen, ratten en bevers die bezig zijn aan de waterkant. Je hoort dat er in het donker in de natuur zeker ook leven is! Avondmensen worden van harte uitgenodigd om zich op te geven voor deze bijzondere wandeling.

Lees meer...

OERRR Watersafari in de Nieuwkoopse PlassenNazomer

Ga mee op Watersafari van OERRR! De schippers van Natuurmonumenten varen met deze prachtige nazomer in de herfstvakantie extra uit. Op dinsdag- en woensdagochtend gaan zij de zonovergoten Nieuwkoopse Plassen op. Tijdens de Watersafari leren kinderen alles over het ontstaan van dit moerasgebied en gaan zij op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven.

Lees meer...