goededoelendag

Het winterseizoen staat voor de deurBezoekerscentrumWinterseizoen

Natuurmonumenten sluit na een mooi seizoen de zomerperiode tevreden af. Beheerder Nicole Hoven:”Er zijn veel activiteiten geweest in en rondom het Bezoekerscentrum. Er is volop gevaren en menig bezoeker genoot van deze prachtige ervaring op het water.”
De komende winterperiode zet Natuurmonumenten het Bezoekerscentrum in 'de winterstand'. Hoven: “Vanaf woensdag 1 november tot 1 april gelden in Nieuwkoop gewijzigde openingstijden. Bezoekers kunnen in deze winterperiode elk weekend bij ons terecht van 12.00 tot 16.00 uur.”

In de vakantietijd zijn er ook activiteiten zoals de OERRR Vette Vogel Dag op donderdag 28 december. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders maken tijdens dit jeugdevenement vogelsnacks. Tijdens deze dag gaan de deuren van het bezoekerscentrum bovendien al om 10.00 uur open.

Lees meer...

Verboden voor doetjes!Bikkelvaartochten

In de winter komt de natuur tot rust. Bomen worden kaal en struiken verliezen hun bladeren. De natuur trekt zich in de winter terug net als sommige mensen.
Ben jij juist zo’n bikkel die het héérlijk vindt om er in de winter op uit te trekken? Geef je dan op voor een gecombineerde vaar- en wandeltocht in en om de Nieuwkoopse Plassen. De boswachters van Natuurmonumenten nemen je mee op dit winter-avontuur. Ze laten je onder meer zien welke vogels het najaar op de plassen doorbrengen. Interesse? Bikkel dan met ons mee!

Bikkelvaartochten met erwtensoep
De bikkelvaartocht van aanstaande zondag 5 november is de eerste in een serie van twaalf bikkeltochten op de Nieuwkoopse Plassen. Als er geen ijs in de plas ligt, varen we de plassen op om te laten zien hoe de winter de Nieuwkoopse Plassen in haar greep heeft.
Halverwege stappen we uit voor een korte wandeling om even op te warmen. Een zelfgebakken broodje en een beker warme chocolademelk dragen hier héérlijk aan bij. Na afloop staat er een smaakvolle kop erwtensoep klaar. Kom en beleef de winter vanuit een open fluisterboot.

Lees meer...

De Hervormde gemeente Zegveld hoopt binnenkort een start te kunnen maken met de restauratie van de Hervormde Kerk. De slogan hierbij is ‘Wij staan voor onze kerk!’ Als het goed is zal... het kerkgebouw de komende jaren in de steigers staan. Er is namelijk groot onderhoud nodig, zowel van buiten als van binnen. Het restauratieplan betreft 5 fasen, waarvoor een totaal bedrag van ruim € 600.000 nodig is.

Het restauratieplan zal vergezeld gaan van diverse acties. Verder zijn er subsidies en fondsen nodig om de benodigde gelden bijeen te brengen. Hiervoor is het College van Kerkrentmeesters een samenwerking aangegaan met 2Select Fondsenwerving. Tevens zal er op donderdag 26 oktober a.s. een informatieavond gehouden worden in de Hervormde Kerk, waarbij iedereen welkom is.

Tot slot zal naast de kerk een spandoek met een barometer geplaatst worden, zodat iedereen kan zien hoever de benodigde gelden binnen zijn.

Bron: RPL FM

Beleef nachtelijke geluiden in het donkervollemaan

Wandel bij maanlicht mee door Lusthof de Haeck met een boswachter van Natuurmonumenten. Beleef op zaterdagavond 4 november dit sprookjesachtige gebied met zijn prachtige bomen, kabbelende water en pittoreske bruggetjes. Open al je zintuigen en kijk naar de sterren en ontdek welke nachtdieren er tevoorschijn komen…

Geheimzinnig geritsel
Tijdens de wandeling hoor je allerlei geheimzinnige geluiden, zoals het gekwetter en geritsel van de nachtvogels. Uilen die hun roep laten horen, vissen die in het water plonzen, ratten en bevers die bezig zijn aan de waterkant. Je hoort dat er in het donker in de natuur zeker ook leven is! Avondmensen worden van harte uitgenodigd om zich op te geven voor deze bijzondere wandeling.

Lees meer...

OERRR Watersafari in de Nieuwkoopse PlassenNazomer

Ga mee op Watersafari van OERRR! De schippers van Natuurmonumenten varen met deze prachtige nazomer in de herfstvakantie extra uit. Op dinsdag- en woensdagochtend gaan zij de zonovergoten Nieuwkoopse Plassen op. Tijdens de Watersafari leren kinderen alles over het ontstaan van dit moerasgebied en gaan zij op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven.

Lees meer...

Het is hHerfstvakantieOERRRerfst! De blaadjes vallen van de bomen en dieren maken zich klaar voor de winter. Sommige vogels vertrekken naar het warme zuiden; anderen komen juist naar ons land om te overwinteren. In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen is er van alles te doen in de herfstvakantie!

Op www.natuurmonumenten.nl/herfstinnieuwkoop  vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum.

13 oktober: OERRR varen en speuren naar vleermuizen
Een bijzondere avond van Natuurmonumenten en het IVN in Nieuwkoop. Voor alle kinderen van 9 jaar en ouder die een echte vleermuizenkenner willen worden. Met de spannende speurtocht in de Heemtuin van het IVN leer je écht alles over de vleermuis. Daarna speuren we op de Nieuwkoopse Plassen vanaf de boot naar dwerg-, water- en meervleermuizen.

Lees meer...

ZATERDAG 28 OKTOBER 2017 GRATIS CONTROLE EN REPARATIE FIETSVERLICHTING BIJ STOOF TWEEWIELERS IN ZEGVELDikvalop

Rijwielhandelaar Stoof Tweewielers in Zegveld CONTROLEERT EN REPAREERT OP ZATERDAG 28 OKTOBER A.S. GRATIS UW FIETSVERLICHTING. Alleen de materialen dient u te betalen. Het arbeidsloon wordt niet in rekening gebracht. In de week van maandag 30 oktober tot en met zaterdag 4 november geeft Stoof Tweewielers 10% korting op reparatie- en materiaalkosten.
Als het langer donker is, is het belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Fietsen in het donker zonder licht en geen goede reflectoren op de fiets is immers gevaarlijk en het laat andere weggebruikers schrikken. Bovendien kun je er een boete van  maximaal € 55,-- voor krijgen.
De fietsverlichtingsactie is een initiatief van Stoof Tweewielers in samenwerking met de gemeenten Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem en de Fietsersbond Alphen aan den Rijn e.o.

Lees meer...

Vogels door top illustratorsTekeningen

Top illustrators Frits-Jan Maas en Pepijn Hof exposeren samen hun natuurillustraties, tekeningen en aquarellen van weide- en andere vogels in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. Frits-Jan maakt naast zijn eigen werk op verzoek ook illustraties voor boeken. Pepijn behaalde al meer dan eens een prijs voor zijn eigenzinnige beeldopvattingen. De expositie van de illustrators is te zien van 3 oktober tot en met 3 december. Kom langs en bewonder hun prachtige werk!

Fascinatie
Frits-Jan Maas tekende al van jongs af aan. Hij tekende vooral dieren. In zijn jeugd jaren raakte hij steeds meer gefascineerd door vogels. Door deze fascinatie werd het illustreren van vogels dan ook zijn specialisatie. Zijn natuur- en vogelexposities zijn regelmatig te zien in Nederland en Frankrijk.

Lees meer...

Speuren naar zwammen in de Haeck

PaddenstoelenvaartochtPaddenstoelen bestaan er in vele soorten, maar welke is nu welke? Op vrijdag 1 september organiseert Natuurmonumenten een Paddenstoelenvaartocht naar Lusthof de Haeck. Eerst varen we over poeltjes en door smalle sloten. Aansluitend is er in de idyllische lusthof een wandeltocht met een zoektocht naar paddenstoelen.

Lees meer...