Tijdens de diepte-/profielschouw door het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is geconstateerd dat enkele of meer watergangen niet of onvoldoende zijn onderhouden. Daarom worden in de aankomende 2 maanden de laatste baggerwerkzaamheden in- en rond Zegveld uitgevoerd. Met deze brief informeren wij u hierover.

Locatie
Op bijgevoegde tekening ziet u waar de werkzaamheden bij u in de buurt plaatsvinden. 
Hoofdweg pdf-bestand
Slotenbuurt pdf-bestand

Planning
De werkzaamheden starten in week 8 langs de Hoofdweg van Woerden naar Zegveld. Het werk wordt uitgevoerd op werkdagen tussen 7.00 en 18.00 uur. De planning voor de overige straten is als volgt:

-    Hoofdweg         week 8 en 9
-    Slotenbuurt      week 9 en 10

Lees meer...

Het wordt langzaam voorjaar; dieren komen uit hun winterslaap, vogels keren terug van hun winterverblijf, de eerste bloemen gaan bloeien en het zonnetje komt tevoorschijn. Op en rondom de Nieuwkoopse Plassen is van alles te beleven in de krokusvakantie.Krokusvakantie TheaBezemer

Uitgelicht: fotografieworkshop voor kinderen
Iedere vakantie organiseert Natuurmonumenten tal van leuke activiteiten, waaronder een middag speciaal over het onderwerp natuurfotografie voor kinderen van 9 jaar en ouder. Op zaterdagmiddag 17 februari leer je eerst de theorie van het fotograferen. Daarna gaan we met een boot de Nieuwkoopse Plassen op om alle kennis toe te passen. Leerzaam en leuk!
De fotoworkshop op de Nieuwkoopse Plassen wordt begeleid door natuurfotograaf Quiniver Tuinder (17 jaar). Hij schreef samen met zijn schoolvriend Frederiko het doe-boek Natuurfotografie voor kinderen.

Lees meer...

Bonte verzameling sterrenstelsels te zien in Nieuwkoopmicromacro

Met ‘micro macro kosmos’ presenteert Heidi Ochsner magische schilderijen van wol en gemengde technieken. In deze expositie ontmoeten kleine bouwstenen, zoals cellen, elkaar. Maar zijn ook grote elementen als planeten en gigantische sterrenstelsels te bewonderen. De kunstwerken zijn gratis te zien tijdens de weekenden van 10 februari tot en met 2 april in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. Op 18 maart geeft de kunstenaar in het bezoekerscentrum een workshop schilderen met vilt.

Bonte wereld
Een eerste blik op de geëxposeerde werken roept nieuwsgierigheid op naar welke wereld Heidi ons wil ontvoeren. Het alledaagse is niet precies vast te stellen. Toch voelen we ons in de bonte wereld van bollen, kringen, spiralen, kleine en grote organismen niet buitengesloten. Integendeel, we worden er juist tot aangetrokken!

Lees meer...

Woensdag 24 januari starten de Nationale Voorleesdagen. In de Bibliotheek wordt in alle vestigingen voorgelezen uit prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’. U bent van harte welkom om samen met uw kindje(s) langs te komen. Onze voorlezers zitten klaar in de Bibliotheek:

De data in Zegveld zijn:
• woensdag 24 januari, 14.30 - 15.30 uur
• donderdag 25 januari, 14.30 - 16.00 uur
• woensdag 31 januari, 14.30 - 15.30 uur
• donderdag 1 februari, 14.30 - 16.00 uur

Cadeautjes en korting tijdens de Nationale Voorleesdagen
Kinderen zijn tot 17 jaar gratis lid van de Bibliotheek. Worden u en uw kind tijdens de Nationale Voorleesdagen samen lid van de Bibliotheek, dan ontvangt u €10 korting op een Standaard of Plus abonnement. Uw kind ontvangt de tijger uit ‘Ssst! De tijger slaapt’. Is uw kind nog geen 2 jaar? Dan krijgt hij of zij ook nog een leuk BoekStartkoffertje cadeau. De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari tot 3 februari.

Hierbij nodigen wij u hartelijk uit voor de 71e jaarvergadering van de SGP kiesvereniging Zegveld, die gehouden zal worden op D.V. vrijdag 26  januari 2018 in Gasterij de Milandhof, Middenweg 2 te Zegveld.

Onze jaarvergadering staat dit jaar in het teken van het 100-jarig bestaan van de landelijke partij. Dat maakt deze bijeenkomst extra bijzonder. Om 20.00 uur schenken we koffie/thee met wat lekkers, aanvang vergadering: 20.15 uur.

De agenda voor deze openbare vergadering is als volgt:
1. Opening en welkom;
2. Mr. Kees van der Staaij over het geheim van de SGP: Hoe kan het dat een honderdjarige zo vitaal is?
3. Pauze met een hapje en drankje;
4. Vervolg en gelegenheid tot het stellen van vragen;
5. Sluiting.

Bij deze vergadering is iedereen hartelijk welkom.
Breng familie, vrienden en vriendinnen mee naar deze interessante avond. We streven er naar de avond om 22.00 uur af te sluiten. Aan de uitgang zal een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Met hartelijke groet,

Het bestuur