4 MEI DODENHERDENKING

Op zaterdagavond 4 mei aanstaande vindt de dodenherdenking plaats bij het monument aan de Middenweg.
18.00 uur vlaggen halfstok
19.45 uur klokluiden
19.50 uur bijeenkomst bij het monument.
Stemmige muziek door muziekvereniging “Kunst na Arbeid”
19.59 uur trompettist blaast ‘’Taptoe’’
20.00 uur twee minuten stilte
20.02 uur trompetsignaal en kranslegging
Vervolgens is er voor iedereen gelegenheid om een bloem of bloemen bij het monument te leggen.

Lees meer...

27 APRIL KONINGSDAG

7.30 uur vlaggen uit
8.00 uur klokken luiden
8.25 uur rondgang door het dorp
Muziekvereniging “Kunst na Arbeid” vertrekt vanaf de Milandhof voor een korte rondgang door het dorp. Bij basisschool de Jorai sluiten de schoolkinderen aan. Kinderen uit Zegveld en De Meije die naar  andere scholen gaan, worden ook uitgenodigd in de optocht mee te lopen. Zij kunnen zich bij de Jorai opstellen.
8.45 uur aubade
Voor de Milandhof is de aubade door de schoolkinderen en inwoners. De tekst van de liederen wordt ter plaatse uitgedeeld, zodat iedereen kan meezingen. Alle Zegvelders die een koninklijke onderscheiding dragen, of dit jaar hebben gekregen, worden uitgenodigd om bij de aubade op het “bordes” te staan.

Lees meer...

Altijd al meer willen weten over het eeuwenoude ambacht rietsnijden? Ga dan mee met de vaarexcursie naar de rietsnijders van Natuurmonumenten! Op 5 en 6 april kunnen bezoekers in de Nieuwkoopse Plassen ervaren hoe dit werk eruitziet.JohanKalthof

De bijzondere natuur van de Nieuwkoopse Plassen komt mede tot stand door het werk van de rietsnijders. Zou de mens hier niet ingrijpen, dan verandert het waterrijke, open moerasgebied vroeg of laat in een dichtbegroeid bos. Daarmee zijn alle stadia tussen open water en dichtbegroeid bos in de Nieuwkoopse Plassen aanwezig. Van deze afwisselende natuur profiteren zeldzame planten en dieren.

Lees meer...

Ook in Zegveld gaan we hier weer aan mee doen.
Samen met o.a. dorpsconsulent van ZegveldZorgt Henk Oskam gaan we van 10.00 tot 12.00 uur een gedeelte van Zegveld ontdoen van rommel.
Om 09.45 uur verzamelen we voor bij COOP Bremmer voor een bakje koffie, thee of limonade. Dan delen we de teams in en gaan we aan de slag tot ongeveer 12.00 uur.
Iedereen van 5 – 100 jaar mag mee doen (jongere kinderen uiteraard ook, maar graag onder begeleiding).
Na afloop stelt de Coop een blikje fris én een zakje chips ter beschikking.
Doet u / jij ook mee? Tot zaterdag 23 maart.

Logo klein

Hoe slim is een slimme meter? En voor wie is het slim?
Als het gaat om de veiligheid, gezondheid en privacy van u en uw gezin en de betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid van de meter?

Lees meer...

Dit schooljaar hebben alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Woerden het boekje “Sjors, ontdek je talent!” gekregen.

logo sjors sportief en creatief

In dit boekje staan sportieve, creatieve, natuurlijke en technische activiteiten en workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Dit (nieuwe) project van Brede School Woerden en Beweegteam Woerden heeft als doel om alle basisschoolleerlingen uit Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen de kans te geven om op een laagdrempelige manier hun interesses en talenten te ontdekken.

Lees meer...

Amateurfotograaf Reen Stevens uit Zegveld exposeert de komende maanden in de Bibliotheek. Iedereen is welkom om de foto’s te bekijken die de fotograaf maakte tijdens zijn reis door IJsland. Reen is lid van fotoclub Iris in Woerden.
Bibliotheek Het Groene Hart geeft lokaal talent graag een podium. In Bibliotheek Zegveld is daarom expositieruimte beschikbaar voor (plaatselijke) kunstenaars, de wanden zijn vooral geschikt voor schilderijen en foto’s. Heb je interesse om te exposeren, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JVdeRank Jubileumdag

De Jeugdvereniging ‘De Rank’ van de Hervormde gemeente van Zegveld viert 6 april haar 50-jarig jublieum. Dit jubileum wordt met een dankdienst en receptie gevierd, waar alle gemeente- en (oud) leden zijn uitgenodigd.

Cultuurhistorische ontdekkingstocht in Zegveld en de Meije

Meije SchraallandenOp zaterdag 2 maart organiseert Staatsbosbeheer een speciale wandeling door het  eeuwenoude landschap van Zegveld en de Meije.
De deelnemers  maken tijdens de excursie een reis door de tijd. 

De Groene Hart gids ontvangt de deelnemers vanaf 9:45 uur in eetcafé de Halve Maan met koffie/thee. Na een korte inleiding gaan de deelnemers gezamenlijk naar Zegveld waar de wandeling begint. De wandeling gaat via een eeuwenoude houtkade, over de weg en dwars door de weilanden. De gids vertelt hoe de bewoners het land hebben gevormd. Na deze wandeling gaan de deelnemers per auto naar de schraallanden van de Meije. Wat is eigenlijk schraal en waarom noemt men ze zo? De gids onthult het geheim. De schilders van de Haagse School vonden deze kleurrijke weidse polders met prachtige luchten  niet voor niets zo boeiend. Om plm. 13.00 uur bent u weer terug bij Eetcafé de Halve Maan.

De kosten, inclusief een kopje koffie of thee, bedragen € 8,00 en € 3,00 voor deelnemers tot 12 jaar. De wandeling gaat over geplaveide paden en door het gras. Goede wandelschoenen en verrekijker vergroten het plezier. Honden zijn niet toegestaan.
Parkeren bij eetcafé de Halve Maan aan de Hazekade 20, 2411 PP in de Meije (Bodegraven).
U dient zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Naam en telefoonnummer, of via telefoon nr. 06-23646290  (tijdens kantooruren).

ZegveldZomert

Datum Zegveld Zomert bekend: 6 juli 2019

De Culturele Stichting Zegveld is inmiddels druk bezig met alle voorbereidingen voor 'Zegveld Zomert' op zaterdag 6 juli 2019 (Let op: Niet op 13 juli 2019 zoals gecommuniceerd in de Berichtgever van januari).

Net als voorgaande jaren zal Zegveld Zomert georganiseerd worden aan de Clausstraat.

U zult deze dag kunnen genieten van alle vertrouwde activiteiten en attracties, maar de CSZ heeft ook enkele nieuwe en indrukwekkende ideeën.

Verdere informatie volgt later, maar zet zaterdag 6 juli 2019 vast in de agenda. Dan gaan we er weer een mooie dag van maken. Tot dan