Meer info over ZegveldZorgt?

Logo klein

Volg Zegveld nu ook op instagram!

ZegveldOnline

instagram

Denk mee over energie besparen en duurzaam verwarmen in gemeente Woerden

Hoe kunnen we energie besparen in gemeente Woerden? En in de toekomst huizen duurzaam verwarmen? Heeft u ideeën of zorgen hierover? Ga naar http://warmwoerden.inbeeld.app om een reactie achter te laten voor de Warmtevisie. Heeft u vragen? Meldt u dan uiterlijk 21 maart aan voor een online vragenuurtje.

Warmtevisie Woerden

De Warmtevisie is een plan dat de gemeente wil maken om in de hele gemeente energie te besparen en te zoeken naar mogelijkheden om gebouwen en woningen duurzaam te verwarmen. Betaalbaar, haalbaar en de tijd nemen is hierbij belangrijk. Er wordt in het plan onder andere gekeken hoe woningen en gebouwen energie kunnen besparen. Ook beschrijft de Warmtevisie welke duurzame warmtebronnen ingezet kunnen worden als alternatief voor aardgas. De gemeente wil ook graag van inwoners en ondernemers weten wat zij belangrijk vinden en nodig hebben om met energie besparen en duurzaam verwarmen aan de slag te gaan.

Na de zomer gaat de gemeente op basis van de input uit de samenleving en technische informatie de Warmtevisie Woerden schrijven. De gemeenteraad neemt waarschijnlijk eind 2021 een besluit over de Warmtevisie, waarbij inspraak mogelijk is voor inwoners.

Hoe kunt u input geven?

De activiteiten vinden door de coronamaatregelen in ieder geval tot de zomer online plaats. Daarom heeft de gemeente een speciale website gemaakt: https://warmwoerden.inbeeld.app. Hier vindt u meer informatie en zullen ook technische analyses en relevante onderzoeken verschijnen.

Reactie achterlaten op de website: Wat vind u belangrijk? Welke vragen of zorgen heeft u? Wat kunnen inwoners en ondernemers doen? Of verhuurders? En wat denkt u dat de gemeente kan doen? Hoe zorgen we er voor dat iedereen mee kan doen? En waar denkt u dat we het best kunnen beginnen? Op de website kunt u hier tot 3 mei input over geven door reacties en ideeën te plaatsen.

Vragenuurtjes - aanmelden tot 21 maart: Heeft u vragen over de Warmtevisie? Op 22 maart en 24 maart organiseert de gemeente online vragenuren met een energiedeskundige. U kunt zich aanmelden voor een tijdslot en uw vraag bespreken. We werken met kleine groepen. U kunt zich via de website tot 21 maart aanmelden voor één van de vragenuurtjes.

Meedenkgroepen - aanmelden tot 28 maart: Wilt u actief meepraten over de Warmtevisie Woerden? In april en mei worden bijeenkomsten georganiseerd waar we in kleine groepen gaan praten over een thema. Iedere groep praat over één thema. Het is mogelijk om je voor één groep in te schrijven die twee keer samenkomt.

Vervolg

Na de zomer gaat de gemeente op basis van de input uit de samenleving en technische informatie de Warmtevisie Woerden schrijven. De gemeenteraad neemt waarschijnlijk eind 2021 een besluit over de Warmtevisie, waarbij inspraak mogelijk is voor inwoners.

Pin It