dec-Hoofdweg

 

De medewerkers van De Berichtgever wensen u prettige Kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar!

Kerstfeest aan de ........Middenweg

Traditiegetrouw bezoeken we voor het decembernummer enkele bewoners uit dezelfde straat in ons dorp om hen de vraag voor te leggen hoe zij de Kerstdagen doorbrengen en wat Kerst voor hen betekent. Dit keer hebben we de Middenweg uitgekozen. Alhoewel we onderstaande mensen op 20 november bezochten en de gedachten eerder bij Sinterklaas dan bij de Kerst lagen, waren de bezoeken zeker de moeite waard.

Voor ons tweede adres hoeven we niet ver te lopen. We hadden namelijk afgesproken bij de buurvrouw van Touraj: Wil van Geelen aan de Middenweg 27. Wil is al bijna 40 jaar leerkracht aan de Jorai school en op die manier zeer betrokken bij de viering van het Kerstfeest. Inmiddels zijn ze op school al aan het nadenken welke invulling dit jaar aan Kerst gegeven gaat worden. Ook in de Bijbelverhalen op school werk je al naar Kerst toe.
Wil is een echt familiemens en Kerst wordt binnen de familie zoveel mogelijk met elkaar gevierd. Dit jaar wordt Kerst bij haar oudste neef gevierd in Maarssen. Iedereen moet voor het kerstdiner wat maken of koken. ,,Ik mag dit jaar het toetje verzorgen.” Daarnaast geeft Wil aan elk gezin binnen de familie een adventskalender. Dit is een kalender waarbij iedere dag een hokje mag worden open gemaakt en dan zit er een chocolaatje achter. Verder maakt Wil ieder jaar zelf de kerstkaarten. ,,Dit jaar worden het kaarten in een 3-D uitvoering. Daar ben ik al een poosje druk mee bezig.”
Qua versiering wordt het in Wil d’r woning met het jaar soberder. ,,Dit komt omdat ik de laatste jaren met de kerstvakantie bij mijn moeder in Maarssenbroek was. Nu mijn moeder in een woning aan het Hofplein in Woerden woont, zal ik meer thuis zijn en is de versiering iets uitbundiger. Maar niet meer zoals vroeger toen alles ‘uit de kast’ werd gehaald. Ik zet nog wel mijn kerststalletje neer. Het gaat mij nu meer om het gebeuren dan om de toestand er om heen. Zeker naarmate ik nu ouder word. Maar ik vind het prima als anderen het wel uitbundig versieren.” Op de vraag wat Wil met ‘het gebeuren’ bedoelt, vertelt zij: ,,Met het gebeuren bedoel ik de werkelijke betekenis van Kerst. Kerst geeft mij nog altijd iets van verwondering en diepe blijdschap, ook al heb ik het verhaal al tig-keer gehoord. Het doet me heel veel. En ik stoor me soms aan de enorme commercie er om heen. Het gaat mij om de geboorte van het Kind, want daardoor is alles veranderd. Kerst geeft mij een verdieping van het geloof en heel het denken waarvan het geloof een belangrijk onderdeel is.”

Tot slot gaan we naar onze derde afspraak en bellen aan bij Annie en Gerrit Baas aan de Middenweg 23. Zowel Annie als Gerrit is nog niet zo bezig met Kerst. Maar wat wil je ook, het is immers pas 20 november. ,,Vast staat al wel dat de kinderen met de Kerst komen eten en het zal wel net als de andere jaren gourmetten worden”, aldus Annie. In de decembermaand zal Annie wel kunnen merken dat het Kerst wordt. Zij brengt namelijk folders, week- en maandbladen rond voor postbedrijf Sandd. En december is altijd een drukke maand wat kerstfolders betreft. Gerrit zorgt voor de kerstboom in de kamer. Daarnaast legt hij een grote verlichte slang door de kamer en over de schilderijen worden kerstslingers gehangen. Als het Kerst is zorgen zij dat er cadeautjes onder de kerstboom liggen. ,,Geen grote cadeaus hoor, het gaat om het idee. Maar er moeten wel rijmpjes bij.”
Gerrit gaat kerstmorgen naar de kerk in de Meije of Noorden. Afhankelijk van waar de kerstviering plaatsvindt. Zoon Gert-Jan gaat met hem mee. Vroeger ging Annie ook vaak mee naar de kerk, maar slaapt de laatste jaren uit, ook omdat dochter Linda en haar man Gert op zondagmorgen naar huis komen. Annie vertelt: ,,Als ik nou goed voor de mensen ben, vind ik het ook goed. Dat is mijn geloofsbeleving. Het geloof speelt wel een belangrijke rol in mijn leven. Op zondag kijk ik altijd naar de mis op de televisie.” Gerrit gaat nog wel regelmatig naar de R.K. kerk. ,,Maar ik ga alleen als er een eucharistieviering is met de pastoor erbij.”

Toetje van Cootje

Als deze Berichtgever bij u op de mat ligt, heeft Sinterklaas zijn mijter en mantel tussen de mottenballen gelegd en maken we ons op voor het komende Kerstfeest. De feestverlichting fonkelt in de winkelstraten en in de huizen staan opgetuigde kerstbomen te pronken. Op diverse plaatsen worden kerstmarkten, winterfairs en kerstconcerten georganiseerd. We zijn er maar druk mee. Hoe we ons ook voorbereiden en het kerstfeest beleven, nagenoeg iedereen zet Eerste en/of Tweede Kerstdag iets feestelijks op tafel. In onze familie worden de taken verdeeld en mag ik dit jaar het toetje verzorgen. Daarvoor ga ik onderstaand recept gebruiken, misschien ook een tip voor u! Dit recept is voor acht personen. De kleinkinderen krijgen een eigengemaakt puddinkje dat ze zelf mogen versieren met smarties of ander zoetigheid.
Fijne feestdagen en eet smakelijk!

Gepocheerde peer met mascarponesaus
Bereiding:
1. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis
2. Kook de peren met de suiker, de witte wijn en de kruidnagel zachtjes gaar
3. Haal de peren na circa 10 minuten van het vuur.  De peren moeten wel stevig blijven. Laat afkoelen.
4. Meng de mascarpone met de room, poedersuiker en grappa
5. Leg de peerhelften met de bolle kant naar beneden op een bordje
6. Vul de klokhuisholte met het mascarponemengsel
7. Garneren met in kleine stukjes gehakte amaretti of bitterkoekjes

Ingredienten
4 handperen
125 g suiker
300 ml witte wijn
1 kruidnagel
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
150 g mascarpone
100 ml slagroom,  lobbig geklopt
2 eetl. poedersuiker
30 ml grappa
enkele amaretti of bitterkoekjes in stukjes

Nieuwe tankautospuit brandweer Zegveld

Door een boog van water en met luide sirene werd de nieuwe 752 op zaterdag 22 november door burgemeester Schmidt het erf van de brandweer in Zegveld opgereden. Het vergde veel geduld en vasthoudendheid voor de post Zegveld totdat daadwerkelijke levering van het nieuwe blusvoertuig 752 plaatsvond. Na een lange periode van voorbereidingen, aanbestedingen, aanvraag en bouw kon Burgemeester Schmidt de sleutels van de nieuwe tankautospuit aan postcommandant Gert-Jan Langerak overhandigen. Hij wenste hem en zijn manschappen veel geluk en veel veilige kilometers met dit voertuig. Na het nuttigen van een hapje en een drankje konden alle aanwezigen en belangstellenden de nieuwe 752 bewonderen. De manschappen van het korps Zegveld poseerden trots voor hun nieuwe voertuig.

Een aantal brandweerlieden van het korps Zegveld vertrok in de nacht van 22 op 23 november voor een oefenweek naar Zuid-Zweden. In Zweden is een speciaal oefendorp gebouwd met huizen, hotel en tankstation teneinde zo realistisch mogelijk te oefenen. De gemeenteraad van Woerden heeft voor dit opleidingsdoel een bedrag van € 90.000,-- op jaarbasis beschikbaar besteld. De bedoeling is dat iedere brandweerman van de korpsen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld eens in de vier à vijf jaar een dergelijke oefening meemaakt.

Foto: Trots poseert het korps Zegveld voor de nieuwe tankautospuit.

Terug in de tijd naar.... Hoofdweg 70 (slot)

De praktijk werd per 1 november 1973 overgenomen door dokter A. Esch. Het transport van het huis vond volgens de koopakte plaats op 16 november 1973. Alfred Esch (geboren 14 december 1944 te Rotterdam) was op 29 september 1973 in Krimpen aan de Lek getrouwd met Anke Rouw (geboren 1 september 1950 te Nieuw Lekkerland). Na zijn medische studie had dokter Esch eerst nog bijna twee jaar bij de Marine gediend als scheeps- en kazerne-arts. Dat hij daarna zo snel een eigen praktijk zou vinden had hij niet verwacht. ,,Ik had het idee om eerst eens rustig rond te kijken, wat waar te nemen en keuringen te doen. We hadden inmiddels een gemeubileerde verdieping kunnen huren in Rotterdam Overschie. Ik had me toen in laten schrijven bij een makelaar in dokterspraktijken. Die had je toen. Je kom daar je wensen opgeven. Ik had echt het idee dat het jaren kon duren. Maar al heel snel kwam het bericht dat ze misschien wat voor me hadden. Een praktijk met 1800 patiënten. Een andere kandidaat, die hoopte vrijstelling van militaire dienst te krijgen door naar dit 'gat' te gaan, werd echter niet vrijgesteld. Zo kregen wij de praktijk aangeboden", aldus dokter Esch.

De verhuizing stelde niet veel voor. ,,We hadden zo weinig spulletjes, dat alles in mijn oude Renault paste. Nieuwe spullen waren wel besteld, maar de levertijd was zo’n acht weken. Dus wij hebben letterlijk de eerste tijd op oude sinaasappelkistjes gewoond.” Het huis zelf was comfortabel, maar aan de buitenkant leek het huis erg hoog en kolossaal, omdat er rondom het huis aan de bovenkant vertikale houten schrootjes zaten. Daarnaast was het een vreselijke klus om deze schrootjes te onderhouden. Daar moest iets op gevonden worden. De oplossing kwam tijdens de bevalling bij een aannemersgezin in het dorp. Tussen de weeën door kwam dit verhaal ter sprake en de aannemer stelde voor om horizontale planken te gebruiken van Canadees redwood hout. Dat is gebeurd en de planken zitten er nu nog op. ,,Het huis lijkt nu minder hoog en kolossaal en ik was van dat akelige onderhoud af.”
Ook de wanden van de serre zijn in één dag vervangen. Terwijl het dak op z’n plaats werd gehouden, werden nieuwe wanden met dubbel glas aangebracht.

Dokter Esch had achter de garage een kippenhok gemaakt, waarvoor hij gratis enkele mooie kippen kreeg van zijn buurman enkele huizen verder op. Toen later deze buurman vroeg of hij een bokaal beschikbaar wilde stellen voor een tentoonstelling van Kleinveeteelt Zegveld, wilde hij niet achterblijven. Zo werden de 'gratis' krieltjes toch nog duur betaald. Gelukkig kan dokter Esch er smakelijk om lachen. In de garage werd een gat gemaakt, zodat de kippen binnen in een nachthok konden verblijven. Dit had wel tot gevolg dat patiënten, voordat ze naar de apotheek gingen, de deur van de apotheek zat in de garage, eerst even de kippen (met kuikentjes) gingen bewonderen. In 1988 werd er in de wachtkamer een luik gemaakt zodat via dit luik de apotheek bereikt kon worden. Velen herinneren zich vast nog wel het beroemde belletje van assistente Nelleke.
Een leuke anekdote van dokter Esch is de volgende. ,,Ik was op een morgen al vroeg aan het grasmaaien – het was nog een beetje mistig – toen ik een stem op de begraafplaats hoorde. Ik keek, maar zag helemaal niemand. Even laten hoorde ik weer een stem, maar weer zag ik niemand. Toen ik voor de derde keer een stem hoorde ben ik op onderzoek uit gegaan. Wat bleek, in de grote treurwilg zat een papegaai te praten. Ik kwam er achter dat de eigenares (uit de Beatrixstraat) het raam had open gezet terwijl ook de kooi open stond."

In mei 1990 ging de wens van Alfred en Anke Esch in vervulling het huis een 'naam' te geven. Het werd een ICHTHUS-vis, geheel belangeloos door het Zegveldse lasbedrijf Tikolas in elkaar gelast. De vis was het herkenningsteken voor de vervolgde christenen in de Romeinse tijd. Het Griekse woord Ichthus betekent: vis. Maar tegelijk vormen de letters de beginletters van de woorden: 'Jezus Christus Zoon van God, Redder'.

Bij zijn 25-jarig jubileum in 1998 heeft een commissie een grote jubileumavond georganiseerd. Ruim 900 dorpsgenoten hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om hen te feliciteren met dit zilveren jubileum. De wens van dokter Esch was dat indien men iets wilde geven, dit te doen in de vorm van een gift voor Mercy Ships. Nadat alle kosten van deze avond betaald waren kon het mooie bedrag van bijna ƒ 6.000,= worden gegeven aan dit mooie doel. Na de festiviteiten kwamen mensen van Mercy Ships het geld aan de Hoofdweg ophalen. Zij brachten een schitterend fotoboek mee en vertelden enthousiast over het werk met de hospitaalschepen in ontwikkelingslanden. ,,Toen we hen 's avonds uitlieten zeiden we tegelijk tegen elkaar: wat zou het geweldig zijn om dit soort werk te kunnen doen - medische hulp te kunnen bieden aan de allerarmsten.” Maar ja, kon dat wel op dat moment? Dokter Esch was nog maar 56 jaar. De accountant is aan het rekenen gegaan en toen kwam het verlossende woord: ja het kon. Tenminste als hij huis, praktijk én apotheek kon verkopen en erg zuinig zou gaan leven. ,,We hebben het gewaagd in de overtuiging dat, als het Gods wil was, er binnen een jaar een geschikte opvolger zou zijn." Aan 't eind van dat jaar kwam dokter Quaak in beeld. Om een lang verhaal kort te maken: op 1 april 2001 werd de praktijk overgedragen aan dokter Quaak en verhuisden Alfred en Anke Esch met hun gezin naar Bodegraven. Het afscheid op 28 maart 2001 werd op verzoek van dokter Esch door dezelfde commissie georganiseerd als van het 25-jarig jubileum. 1000 Zegvelders kwamen afscheid nemen van hun huisarts. Naast cadeaus die zij kregen, kon de reis met Mercy Ships voor een groot deel door de Zegveldse bevolking worden gesponsord.
Na een onvergetelijke reis met de Anastasis van Mercy Ships, naar Sierra Leone (West Afrika), kwam al gauw ander vrijwilligerswerk op hun pad. Momenteel zet het echtpaar zich onder andere in voor de Stichting 'Israël en de Bijbel', de christelijke boekhandel in Bodegraven ('t Lichtpunt), de Bijbelstand (op tal van grote beurzen) en elke zaterdag zitten ze in de Bijbelkiosk in Amsterdam (Concertgebouwplein). ,,We hebben ons echt nog geen moment verveeld. En achter de geraniums zitten? Echt niet!", aldus een lachende Alfred en Anke.

Zijn naam is al genoemd. Hendrikus Zacharias Alexander (Henk) Quaak (geboren 18 december 1971 te Tholen) nam op 1 april 2001 de praktijk over. Henk was op 25 juni 1997 in Scherpenzeel getrouwd met Jannigje Willemina (Jannie) van Weelden (geboren 2 maart 1974 te Kerkwijk). Op 29 maart 2001 zijn ze in Zegveld komen wonen, één dag na het afscheid van dokter Esch.
In 2003 heeft dokter Quaak de praktijk helemaal laten verbouwen en uitgebreid. De praktijk voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. ,,De warmwatervoorziening deed het niet meer, dus als er oren uitgespoten moesten worden, ging ik water koken en deed dit dan in een thermoskan. Niet echt ideaal.” De praktijk bestaat nu uit 100 vierkante meter (voorheen 33 vierkante meter). ,,Eigenlijk is het nu al weer te krap”, vertelt dokter Quaak. ,,Je wilt namelijk zoveel mogelijk diensten bundelen in je praktijk. Dan kunnen ze niet om je heen.”

 

Goede Doelen Dag (een ingekomen bericht)

Het was zaterdag 15 november een gezellige drukte in De Voorhof. Voor de 14e keer was er Goede Doelen Dag. Er werden auto’s gewassen, haren geknipt, van alles verkocht en spelletjes gedaan.

Bij Woord & Daad kon je een kaas winnen als je het juiste gewicht van de stapel kazen raadde. De kaastoren woog 94,8 kg; het juiste gewicht werd geraden door dhr. G. Vermeij. Bij Ontmoeting kon men inschrijven op een linnenmand; mevrouw E. van Oostrom mocht de mand in ontvangst nemen. In de hal kon men inschrijven op een mooie damesfiets; mevrouw A. Spaanderman werd de eigenaar. De levensmiddelenmand werd gewonnen door familie A. Verburg. Dhr. G. van Ingen had het hoogste aantal punten met sjoelen en won een taart. Van de kinderen kon Wijnan van Ingen het beste sjoelen; hij won een Blokker cadeaubon. Van de bezoekers die hun adresstrookje in de melkbus deden, kwam mevrouw. A. Plijter als eerste uit de bus; zij ontving een saladebon. Ook de mensen die bij de activiteiten een 2e en 3e prijs wonnen, hebben hun prijs in ontvangst genomen.

Aan het einde van de dag bedroeg de opbrengst € 5.524,20.

Iedereen die hieraan heeft meegewerkt, willen we heel hartelijk bedanken. Graag tot D.V. volgend jaar.

Henkido spinners ‘fietsen’ naar Dominicaanse Republiek (een ingekomen oproep)

Wil je gaan voor een persoonlijke prestatie of heb je zin een waanzinnig fietsavontuur en spreekt het goede doel jou aan? Schrijf je dan zo spoedig mogelijk in voor de spinningmarathon op 2 januari 2009 van 16.00 tot 22.00 uur bij Henkido. De opbrengst gaat naar het nog te bouwen multifunctioneel centrum in Manomatuey in de Dominicaanse Republiek. De marathon is een initiatief van Marry van den Heuvel en Rineke van Heeringen waaraan Henkido van harte zijn medewerking verleent. Marry en Rineke vertrekken medio februari 2009 om de opbrengst eigenhandig naar de Dominicaanse Republiek te brengen.

Drie mogelijkheden om mee te doen aan deze spinningmarathon:
• De spinner zoekt mensen die hem/haar één of meerdere uren willen sponsoren. Minimale inleg per fiets per uur is € 20,00. De spinner fietst één of meerdere uren. Reservering voor die tijden is noodzakelijk.
• Sponsor een fiets voor één of meer uren en Henkido zorgt voor de spinner.
• Sponsor een fiets en zorg zelf voor de spinner.

Tijdens deze zes uur durende spinningmarathon worden spinninglessen gegeven, maar ook op eigen tempo gefietst. Deze marathon is dus voor iedereen toegankelijk, getraind of ongetraind. Een professionele masseur is tijdens de marathon aanwezig om vermoeide spieren te behandelen en soepel te houden. Voor inschrijving of het verkrijgen van aanvullende informatie kan men zich wenden tot Henkido, Molenweg 4 te Zegveld, tel. 0348-691593, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Rineke van Heeringen 0348-423090 (na 17.00 uur)

Henkido-kampioenen NK Sambo worstelen

Pim Graafland, Corné Rademaker en Dick Mosterd – alle drie lid van het top judo Henkidoteam – zijn op zaterdag 22 november Nederlands kampioen Sambo worstelen geworden in hun categorie. Sambo worstelen is een samengestelde stijl van worstelen met een judojas, een korte broek en worstelschoenen. Sambo worstelen stamt oorspronkelijk uit Rusland. De judoka’s hadden deelgenomen aan dit NK ter voorbereiding op het komende judoseizoen. De wedstrijd werd georganiseerd door de Sambo Bond Nederland en vond plaats in Ommen.

NIEUWS VAN DE SWO (een ingekomen bericht)

Het jaar loopt weer ten einde, maar een nieuw jaar ligt voor ons.
Wat gaan we daarmee doen?
Wat het de activiteiten van de SWO betreft, was er het afgelopen jaar de teleurstelling dat het tekenen en het pergamano werden stopgezet. Dat vinden veel mensen toch jammer, zodat we proberen met ingang van januari weer te starten.

Wat doen ze eigenlijk bij pergamano? Men neemt een stuk perkament ter grootte van een kaart. Daarop wordt er via een patroontje een tekening op gemaakt, die daarna wordt ingekleurd. U kunt zo uw eigen kaarten maken. Pergamano staat onder leiding van Ada van Ginkel (tel. 691430) en Marijke Heemskerk (tel. 691421). Het wordt gegeven op maandagmiddag om 13.30 uur in de Zegge, om de veertien dagen, te beginnen op 5 januari 2009. Heeft u belangstelling, dan kunt u zich bij hen opgeven. U kunt ook 5 januari even binnenlopen om te kijken hoe het gaat en of het iets voor u is.
Bij het tekenen zijn geen mensen bijgekomen, zodat er is besloten daar voorlopig mee te stoppen.

Er zijn niet genoeg deelnemers voor het volksdansen. We gaan er echter gewoon mee door. Mochten er financiële problemen komen, dan zullen die door de Commissie worden opgelost. Dit geldt ook voor de gymnastiek. Aan beide activiteiten wordt enthousiast meegedaan en dat mag niet verloren gaan.

Bij alle andere activiteiten – rummicup, klaverjassen, koersbal, jeu de boule – kunnen nog mensen bij. U kunt daarover bellen met Loes van der Zwan (tel. 691917) of Ineke Wijnbergen (tel. 691400).

Op 15 december is er een kerstbroodmaaltijd in de Milandhof, kosten € 6,00.
Aanvang 17.30 uur. Er ligt tijdig een intekenlijst in de Zegge.

Op 19 december is er een bijeenkomst van 16.00 tot 17.00 uur in de Zegge, met een drankje en een hapje voor de gastvrouwen. Er ligt voor hen een kleine attentie klaar voor al het werk dat in het afgelopen jaar is verricht. De uitnodigingen hiervoor worden vanuit Woerden verzorgd.

Wij wensen u prettige feestdagen en een goed en gezond 2009.

29e CSZ Verenigingenspel (een ingekomen bericht)

Op 24 januari 2009 wederom het jaarlijkse Verenigingenspel. De Culturele Stichting Zegveld heeft ook dit jaar weer een heleboel vragen bedacht voor de 29ste editie hiervan.

Vorig jaar deden er 65 teams mee en is het spel gewonnen door kook- en beleggingsclub De Borrelnootjes. Het team wist van de 350 vragen 289 juiste antwoorden te geven.
Met slechts anderhalve punt minder werd het Ooievaarsteam tweede. Als derde eindigde muziekvereniging Kunst na Arbeid met 286,5 punten.

De uitnodigingen zijn begin december de deur uitgegaan. Opgeven is nog mogelijk tot en met 10 januari 2009, per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Jolanda van Tol, 691650 of Ciska Klooster 691176.

Wie meer informatie zoekt, kan terugblikken op voorgaande jaren op www.csz.zegveld.net
Wij hopen jullie allemaal te zien op 24 januari in de Milandhof!

Oecumenische dienst in de Meijekerk
(een ingekomen bericht)

Als afsluiting van de week van gebed voor de eenheid van de christenen van 18 tot 25 januari, zal er in de RK.kerk in de Meije op zaterdag 24 januari om 19.00 uur een oecumenische dienst plaatsvinden.
Het thema van deze dienst is : ‘Één in Gods hand’ (Ezechiël 37, 19b)
De Raad van Kerken in Nederland stemt van harte in met dit thema.
Het thema en de orde van dienst voor deze viering is voorbereid door de samenwerkende kerken van Korea. Het land dat sinds de Tweede Wereldoorlog verdeeld is in twee landen: Noord- en Zuid-Korea. De Koreanen herkennen het verlangen naar eenheid.
Juist daarom is gekozen voor dit thema. Een thema dat voor de gehele christelijke gemeenschap van belang is.
In deze dienst zullen de woorden van de profeet Ezechiël samen met de vraag van de evangelist Johannes om eenheid centraal staan.
Voorgangers in de dienst zijn Pastor ds. Nico Tellingen en Pastor Anneke Beenakker-Voorn.
De dienst zal worden ondersteund door de Zegveldse zangvereniging De Lofstem.
Iedereen die de dienst wil bijwonen, is van harte welkom.
Voor de kinderen is er een kinderwoorddienst in de pastorie.
Na de viering is er koffie, thee of limonade.

Biebnieuws (een ingekomen bericht)

Tot en met 29 januari 2009 vindt in de Zegveldse bibliotheek de eerste expositie van Dammis van ’t Zelfde plaats. De Woerdense Dammis van ’t Zelfde (64) is van jongs af aan gefascineerd door de natuur: planten, vlinders, paddenstoelen, vogels, landschappen enz. Zijn drijfveer is de natuurbeleving. Dat gevoel probeert hij via woord en beeld over te brengen. Van ’t Zelfde is lid van Fotoclub Iris. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bieb.

Grote Club Actie KNA (een ingekomen bericht)

Afgelopen weken hebben leden van muziekvereniging Kunst Na Arbeid loten verkocht voor de Grote Club Actie. Een groot deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de verenigingskas. Op 20 november is de trekking verricht. Helaas zijn er dit jaar in Zegveld geen grote prijzen gevallen. Op www.clubactie.nl  kunt u zien of u een (kleinere) prijs heeft gewonnen door uw lotnummer in te vullen.

Wij bedanken iedereen die door het kopen van een lot een steentje heeft bijgedragen aan de muziekvereniging. In maart 2009 komen we bij u terug met de altijd smakelijke oliebollenactie. En alvast voor in de agenda: ons voorjaarsconcert is op zaterdag 4 april 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It