‘Het Verenigingenspel blijft ook voor mij spannend’
(Een interview met ‘bedenkster’ Ciska Klooster)

Afgelopen zomer is Ciska Klooster al begonnen met het verzinnen en verzamelen van allerlei denk- en doe vragen voor het Verenigingenspel. Ze vertelt: ,,Het jaar daarvoor was ik er eigenlijk iets te laat mee begonnen en dat overkomt me niet meer. Het is een enorme klus en daar kan je het beste maanden van tevoren mee beginnen anders raak je echt gestrest.”

Dit jaar, op 24 januari, deden er 65 teams mee. Zo’n 400 deelnemers van allerlei verschillende verenigingen uit Zegveld en Woerden hebben zich gebogen over 360 vragen. Al 29 jaar is het in januari dé happening in de sporthal van De Milandhof en ieder jaar komen er weer nieuwe teams bij. Jan-CiskaKlooster
Ciska vervolgt: ,,Echt nerveus ben ik van tevoren niet meer, al blijft het altijd spannend. Vroeger werden de circa 25.000 antwoorden nog handmatig verwerkt, maar de laatste jaren maakt de organiserende Culturele Stichting Zegveld gebruik van twee laptops en twee scanners, waarvan er een van huisarts Dr. Quaak wordt geleend. Het gebruik van laptops is een stuk veiliger dan een pc, mocht bijvoorbeeld de elektriciteit uitvallen. Cor (Burggraaf, Ciska’s levenspartner, red.) is ook actief bezig met het spel: hij maakt een aantal vragen, houdt de scores bij en de klok. We vinden het allebei erg leuk om te doen. En dat is belangrijk, want er gaat zoveel tijd in zitten. Als je er niet samen heel enthousiast mee bezig bent, werkt dat niet.”Maar het Verenigingenspel is niet het enige dat Ciska bezighoudt. Behalve bestuurslid van de Culturele Stichting Zegveld is ze notulist bij het bestuur van de Stichting Milandhof, maakt ze de site www.zegveld.net, werkt ze drie dagen per week op kantoor én heeft ze samen met Cor een eigen bedrijf, C&C Design genaamd. ,,Bij C&C Design kan men terecht voor grafische ontwerpen van onder andere websites, nieuwe logo’s en briefpapier. De mix van het creatief bezig zijn voor C&C Design en mijn administratieve werk op kantoor is voor mij een ideale combinatie.”

Met de website Zegveld.net is ze samen met Cor in 1998 begonnen. ,,Wij vonden dat Zegveld ook digitaal op de kaart moest komen te staan. In die tijd was het helemaal nog niet zo vanzelfsprekend als nu dat iedereen een eigen website had, alleen de grotere gemeentes beschikten hierover.” Internet was dus nog in opkomst toen Ciska en Cor voor het dorp al een eigen website maakten. Nu wordt er per maand zo’n 3000 keer naar de site gekeken en dat is een fantastisch resultaat. ,,De nieuwsberichten haal ik uit verschillende kranten, maar tegenwoordig geven dorpsbewoners ook zelf hun nieuwtjes door. Zo zijn ook alle artikelen die gepubliceerd worden in De Berichtgever op de site vinden. En zijn er links naar allerlei verenigingen en bedrijven in het dorp, onder andere de Culturele Stichting Zegveld.”

De Culturele Stichting is op dit moment bezig een plan te ontwikkelen om via de site een actiever sponsorbeleid te gaan voeren. ,,CSZ wil heel graag meer activiteiten ontplooien maar heeft daarvoor meer geld en dus sponsors nodig.
Het idee is nu om belangstellenden – De vrienden van CSZ – voor een klein of groter bedrag de mogelijkheid te geven te adverteren op de homepage van Zegveld.net. Men kan bijvoorbeeld een logo plaatsen van een bedrijf of vereniging. Of aandacht vragen voor speciale acties en hierdoor meer bekendheid krijgen.
Belangstellenden kunnen hierover contact opnemen met Marco Duut, voorzitter van de CSZ, telefoonnummer 0348–692132.”

Volgend jaar vindt de 30ste editie van het Verenigingenspel plaats. Leuke ideeën voor vragen zijn altijd welkom. Uiteraard vertelt Ciska niets door over die vragen, dat blijft het best bewaarde geheim van Zegveld.

(Op het moment dat deze Berichtgever gedrukt werd, was de uitslag van de 29ste editie nog niet bekend, deze wordt gepubliceerd in De Berichtgever van februari.)

Brandweer Zegveld rijdt 1200 km om brand te blussen

Eind november vorig jaar vertrokken manschappen van de korpsen Utrecht, Veenendaal/Renswoude, Bunnik en Zegveld richting Revinge (Zweden). Twee Officiers van Dienst en van ieder korps zes manschappen en twee bevelvoerders begonnen aan de lange reis naar het hoge noorden. Leon Kerkvliet, Gijs van Brenk, Hans van der Knaap, Marcel Dekker, Rolf Hoogerbrugge, Arie Brak, Leen de Vink en Jan Willem Timmerman mochten vanuit het korps Zegveld deze oefening bijwonen.

In Revinge bevindt zich een oefenterrein met diverse gebouwen, zoals een tankstation, hotel, flatgebouwen en tunnels waarin realistische brandweer oefeningen uitgevoerd kunnen worden. Een dergelijk groot terrein voor oefeningen van formaat bestaat in Nederland niet.
Als voorbereiding op deze bijzondere oefeningen in Zweden hebben de manschappen een tweetal instructieavonden in Zuilen gevolgd. Bij aankomst in Zweden werd een briefing gehouden waarin het weekprogramma exact uiteen werd gezet. Het weekprogramma bestond uit achttien verschillende realistische oefeningen die elkaar opvolgden in zwaarte. Gijs van Brenk vertelt: ,,Het was beslist geen vakantie, maar een fysiek en geestelijk zeer zware week. Van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag werd er hard gewerkt. Maar ’s avonds was het heel gezellig met elkaar en werd er veel nagepraat en ervaringen uitgewisseld.”
Tijdens de oefeningen werden verschillende blustechnieken en benaderingstechnieken getraind. Vooral de tunnelbrand met auto’s werd als zeer indrukwekkend en leerzaam beschouwd. De brand in het clubgebouw van de Hells Angels werd als meest bijzonder ervaren. Hans van der Knaap vertelt: ,,Wij arriveerden bij de brand en werden bekogeld door Hells Angels (manschappen uit eigen korps die als figuranten optraden), waardoor het onmogelijk was dichtbij de brand te komen, laat staan deze te blussen. Vervolgens besloot de bevelvoerder de ME (eveneens manschappen uit eigen korps als figuranten) in te roepen. Een dergelijk realistisch scenario maak je als Zegveldse brandweerman niet vaak mee.”Vanzelfsprekend wordt alle opgedane ervaring en kennis gedeeld met de collega’s uit het korps op de thuisbasis. Maar voor het korps Zegveld kon de opgedane ervaring ook direct in de praktijk gebracht worden. Het korps rukte namelijk in de ochtend van nieuwjaarsdag uit richting De Meije voor een brand in De Blauwe Wereld. Gijs van Brenk vertelt: ,,In Zweden hebben we geleerd de toegangsdeur open te laten zodat het zicht verbetert, terwijl in het verleden juist deuren gesloten werden bij het blussen vanwege de rookontwikkeling. Tijdens de brand in De Blauwe Wereld werd de nieuwe ‘deurtechniek’ toegepast. Gevolg hiervan was dat de brand binnen zeer korte tijd onder controle was.”
Ook vanuit de gemeente wordt het belang van deze oefenweek onderkend. Gestreefd wordt dan ook iedere brandweerman eenmaal per vijf jaar een dergelijke oefening te laten bijwonen.

Spinningmarathon Henkido

Tijdens de spinningmarathon bij Henkido op 2 januari is een bedrag van € 5.562,70 bij elkaar gefietst voor de bouw van het multifunctioneel centrum in het bergdorpje Manomatuey in de Dominicaanse Republiek. Het startschot werd gegeven door burgemeester Schmidt met in de flanken een aantal leden van de Derde Kamer waaronder Cock Hoogerbrugge en Henk van Dam. De oudste deelnemer was George Bregman (80 jaar) en jongste deelnemer Geert van Eijk (9 jaar). De deelneemsters met hoogste sponsorgelden waren Hilda Brak (Clytoneus) en Renee Ras (judoka). Zij ontvingen een presentje als beloning.

Alle 31 fietsen waren 6 uur lang bezet. De meeste uren werden verreden door Tom Muller (6 uur), Mario van den Hijligenberg en Gerard Muller beiden (4 uur), Petra Graafland en Mirjam (instructrices) beiden 3 uur. Vele sponsoren (De sinaasappelman, poelier Habben Jansen, COOP en Bakker Visser) brachten lekkere hapjes en drankjes voor de deelnemers en toeschouwers.

Rineke van Heeringen en Marry van den Heuvel, de initiatiefneemsters van de spinningmarathon, vertrekken in februari richting de Dominicaanse Republiek om in samenwerking met World Servants persoonlijk erop toe te zien dat het gehele bedrag ten goede komt aan de bouw van het multifunctioneel centrum.

Foto: Burgemeester Schmidt en een aantal leden van de Derde Kamer.

Brand Blauwe Atelier De Meije

Op Nieuwjaarsdag is er ‘s morgens brand geweest in het Blauwe Atelier in De Meije. De brand is begonnen op de begane grond in het atelier, waarschijnlijk door een vonk uit de houtkachel, en doorgeslagen naar de eerste etage.

Wim Verwoerd kwam net nietsvermoedend terug van vakantie en zag tot zijn grote schrik de brandweerauto’s voor het atelier staan. De Zegveldse brandweer rukte uit met twee voertuigen en werd daarbij geassisteerd door de Brandweer Woerden met een hoogwerker en een tweede tankautospuit.

Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar de schade was enorm. Er moest heel hard gewerkt worden om alles weer in orde te maken vooral ook omdat een paar dagen later de eerste wintercursussen van start gingen. Inmiddels is bijna al het roet verwijderd en is het plafond gerepareerd. De cursussen zijn op de geplande datum weer van start gegaan.

Geslaagde Jeugdinstuif volleybalvereniging Animo (een ingekomen bericht)

Ook dit jaar heeft volleybalvereniging Animo, op maandag 29 december, hun jaarlijkse jeugdinstuif georganiseerd. Door middel van tikspelletjes en ballon trappen werd begonnen met een heuse warmingup.
Natuurlijk hebben alle kinderen ook kennis mogen maken met het spelletje volleybal en ook dat viel goed in de smaak.
Het is erg leuk te zien hoe snel de kinderen dit spelletje door hebben.
En daarom: goed gedaan, kids!
Aan het einde van deze geslaagde, maar ook wel vermoeiende middag kregen de kinderen een sportdrinkbeker en een zakje chips mee naar huis.
Kortom: Jeugdinstuif 2008 was een zeer geslaagde sportieve en gezellig middag.
Vind je het leuk om een keer mee te trainen? Kom dan donderdagavond om 19.00 eens in de Milandhof kijken en meedoen.

Nieuws van PLEIN2, voorheen SWO (een ingekomen bericht)

Hoezo Plein2? Wat is er aan de hand?
Met ingang van 1 januari 2009 is er een fusie tot stand gekomen tussen de SKW (Sociaal Kultureel Werk) en de SWO (Stichting Welzijn Ouderen) in Woerden. De nieuwe naam is PLEIN2. Omdat wij een onderdeel van SWO Woerden zijn, krijgen ook wij deze naam.
Verder verandert er niets voor ons.

Hoera, de activiteit tekenen onder leiding van Arie Vink is 12 januari weer gestart. Er zijn 7 deelnemers! Ook de activiteit pergamano is weer begonnen, op 12 januari onder leiding van Ada van Ginkel. Daar kunnen nog mensen bij. U kunt rustig eens binnenlopen om te zien wat ze allemaal maken en of dit misschien ook iets voor u is. Pergamano en tekenen is op maandagmiddag om de veertien dagen om 14.00 uur in De Zegge.

Op woensdag 4 februari om 14.00 uur is er in de raadzaal in de Milandhof een gezellige middag voor 55-plussers, verzorgd door PLEIN2. Herman Lekkerkerker en Jos Didden vertonen dia’s van Zegveld en omgeving en er worden spelletjes gedaan. Verder kan er lekker gekletst worden bij een kopje koffie of thee (€ 0,80 voor 2 kopjes). De toegang is gratis. U kunt zich opgeven bij Herman Lekkerkerker, telefoon 692424.

Onze plaatsgenoot Ido Vunderink wil aan 55-plussers uit Zegveld schilderles geven. Deze cursus wordt gegeven op 16 februari, 2 maart, 16 maart en 30 maart in De Zegge, op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Opgeven vóór 9 februari bij Herman Lekkerkerker, telefoon 692424. De cursus is gratis, de materialen zijn voor eigen rekening.

De Waldhoorn viert kerst met Sprookjeslichtjestocht

OBS de Waldhoorn heeft als kerstviering een Sprookjeslichtjestocht door het dorp gemaakt. Door de kinderen van de bovenbouw werd op vier plekken in het dorp een kerstsprookje opgevoerd. Onder leiding van een verteller liepen de andere kinderen met hun familie de tocht met een prachtige lampion, gemaakt in het atelier van het Thomashuis. De decors en andere attributen voor de voorstellingen werden ook door de kinderen zelf bedacht en gemaakt. De verhalen waren soms droevig (Het meisje met de zwavelstokjes, maar ook leerzaam (Een witte Kerst). Aangekomen op school konden de ouders glühwein drinken en stond er soep met een broodje worst klaar. De kinderen aten ieder in hun eigen klas. Tot slot werden er gezamenlijk kerstliedjes gezongen.

Collectieve vrijwilligersverzekering

Per 1 januari 2009 heeft de gemeente Woerden voor vrijwilligers een collectieve verzekering afgesloten. De gemeente benadrukt met de collectieve verzekering het maatschappelijk belang van vrijwilligers en wil de drempel om vrijwilligerswerk te doen verlagen. Op deze manier zijn de risico’s van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afgedekt.

Op wie is de verzekering van toepassing?
Hieronder vallen mensen die op enige wijze in een organisatorisch verband niet-verplichte en onbetaalde werkzaamheden uitvoeren die bijdragen aan de samenleving. Het betreft een verzekering die zowel voor aansprakelijkheid als ongevallen dekking biedt. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de gemeente Woerden: www.woerden.nl
 

Memootje van Cootje: Schaatskoorts

Gelijk met het binnendrijven van een koude hogedrukgebied op tweede Kerstdag begon de koorts op te komen. De voorspellingen op radio en tv dat de kou langer zou voortduren en waarden onder de –10 zou kunnen bereiken, waardoor het ijs in sloten en plassen rap kon aangroeien, maakte dat de koorts verergerde en besmettelijke vormen aannam. Het nageslacht belde of, de jarenlang niet gebruikte schaatsen, soms nog bij ons lagen en of pa ze maar even wilde slijpen en ma de veters en beschermers wilde controleren. Zo voor en na de jaarwisseling was het een komen en gaan van de kinderen met hun kroost voor een heerlijke tocht op de Greft en de Nieuwkoopse plassen. Manlief schaatste lekker mee! En ik? Ik paste op de kleintjes, weliswaar af en toe ook op het ijs, zorgde voor een voedzame maaltijd, want schaatsen maakt hongerig, maar schaatste geen tocht, terwijl het weer prachtig en het ijsvloer dikker en dikker werd. Ik durfde niet meer! Dit alles omdat ik in een wak was gereden, waar ik, onverklaarbaar, zonder nat pak uit kroop om vervolgens in een scheur te belanden en een aantal ledematen brak. Net voordat de ziekenauto arriveerde schrok ik wakker van deze heel nare droom. Het gedroomde scenario heeft een aantal dagen door mijn hoofd gespeeld. Inmiddels hadden vorst en mist Zegveld en omgeving een sprookjesachtig aanzien gegeven. Bomen en struiken stonden, zwaar van de rijp, te schitteren in een helder zonnetje. Op een van die prachtige dagen heb ik de ‘stoute schaatsen’ aangetrokken en ben het weer gaan proberen. En ja hoor, de angst verdween, de slag was er weer en het werd een heerlijke tocht. Zo ook de dagen erna op de Noordense en Nieuwkoopse plassen waar het fabelachtig mooi en heel gezellig was. Schaatsen maakt het goede in de mens los, want alle dagen op het ijs zijn wij alleen maar vrolijke sporters tegengekomen en rommel, die zie je eigenlijk ook niet. Wel kwamen we Zegvelders tegen, soms bijna onherkenbaar door muts of bril, maar door het hartelijke ,,hallo, jullie ook lekker aan het schaatsen?” wist je al snel wie er gedag zei.
Met de vorst is ook de schaatskoorts verdwenen. Wat rest zijn een paar gekwetste spieren en een blauwe plek, want vallen hoort ook bij schaatsen.

Foto: Bij de familie Lekkerkerker werd het nieuwe jaar ingeluid met een gezellig samenzijn op het ijs.

Ook dit gebeurde er in 2008

1. Vergeten bij het overzicht van 2007. Daarom alsnog!! Op 23 december 2007 hing aan de voordeur van Broeksloot 82 een bordje met de tekst: “Hulde aan ABRAHAM”. Onze postbode Albert de Boggende bereikte de mijlpaal van 50 jaar.

2. Het was 17 januari voor Sven van de Plank uit de Broeksloot 84 een grote dag. Hij werd 18 jaar en dat betekende dat hij zijn rijbewijs mocht gaan halen. Inmiddels heeft hij het begeerde papiertje gehaald. Gefeliciteerd!!!3. Op 26 januari lazen we in een regionaal dagblad dat morgen, dus 27 januari, Jannie Verhage uit de Lijsterbeslaan 5 als 9e van de club 50 jaar zou worden. Volgens ons is zij de 10e in de rij, want de 9e was haar zwager Flip.

4. Een grotere Sara + stoel hadden ze niet kunnen vinden. In ieder geval viel Carla v.d. Geer uit de Korensloot 8 in het niet toen ze plaats nam op de stoel. Maar ja, als je 50 wordt mag iedereen dat zien.

5. Waar ze de rommel vandaan hebben gehaald mag Joost weten, maar in ieder geval zagen we dit tafereel aan de Hoofdweg 145. Een ludieke actie t.g.v. het 12 ½ jarig huwelijk van Simon en Nelleke van Katwijk op 15 maart. Zou de verzamelwoede van Simon hier mee te maken hebben?

6. Op 26 maart waren Geurt en Ailleen Burggraaf 12 ½ jaar getrouwd. Voor het raam aan hun woning in de Nieuwstraat 5 stond o.a. de tekst: Maligayang Bati. Dat is Filipijns voor: GEFELICITEERD. De Berichtgever sluit zich graag hierbij aan.7. Op posters en in de krant zagen we op 27 maart de tekst: Ik BEN 5tig. Een leuke woordspeling, want het jongenskoppie betrof Ben van Vliet uit de Kastanjelaan 21.

8. Nee, het is geen grap. Op 1 april zag Mariëtte Rietveld uit de Prunuslaan 13 Sara. Dagen heeft dit spandoek bij het kruispunt aan de Prunuslaan gestaan.9. Hein Bloemers uit de Prunuslaan 6a had 5 april liever overgeslagen. Want 50 jaar worden vindt hij maar niks. Omdat hij zelf niet op de foto wilde, zei zijn vrouw: ,,Nou, dan ga ik.” Toch hebben we met een truc Hein z’n foto er bij kunnen plaatsen.

10. Hier is dan nummer elf in de rij van de ‘vakantieclub’. Dirk van Veldhuizen uit de Broeksloot 13 werd op 19 april 50 jaar. Gezond en wel, half antiek, maar toch nog fel, volgens zijn vrouw en kinderen.11. Op 20 april waren Joke & Siep (Jan) Muller 12 ½ jaar getrouwd en was u vanaf 19.00 uur welkom aan de Elzenlaan 16. Zouden ze weer hun trouwkleding uit de kast hebben gehaald, zoals op de foto?

12. De kinderwagens op het spandoek verraden dat het hier ging om een oppasmoeder. Dat klopt, want Hanneke Kastelein van de Middenweg 57 mocht op 24 april ook Sara aanschouwen.


13. In mei troffen we bijgaand bord aan in de tuin van Bas en Jaap de Bruijn aan de Hoofdweg 110 met daarop de tekst: 1958 – 2008
Met een moeilijke weg nog te gaan
Maar toch een ?
50 jarig bestaan!
Als het een beetje meezit, kan op deze stek ook het 60-jarig bestaan gevierd worden.

14. Eveneens in mei werden de broers Martijn, Jan en Arjan (met zijn vriendin Marleen) Beukers van de Hoofdweg 56 gespot. Druk vliegerend met een groot zeil van 5 bij 5 meter. Creativiteit op z’n best.15. Jan Brak was op 24 mei de sigaar. Hij werd die dag 50 jaar. Aan de Hoofdweg 61 heerste een hoera stemming.

16. Ook in huize Van Leur aan de Eikenlaan 67 was het 24 mei feest. Jan z’n tweelingzus Edith bereikte eveneens de leeftijd van 50 jaar. En zoals het bord getuigt, staat mam elke dag voor haar kroost klaar.17. Hier is dan nummer twaalf van de ‘vakantieclub’. Jan van Amerongen uit de Broeksloot 44 vierde op 30 juni zijn vijftigste verjaardag. Via de media en posters werd Zegveld hiervan in kennis gesteld. Volgens ons nu nog 5 ‘clubleden’ die onder de grens van vijftig zitten.

18. Niet iedereen zal dit spandoek gezien hebben, want Peter Vermeij woont niet aan een doorgaande weg. Toch hing er op 5 juli aan de Broeksloot 63 het spandoek met de tekst: ‘De man zonder haar = nu 50 jaar’. Het is maar dat u het weet.19. Niet alleen bij 50, maar ook bij 40 jaar een spandoek. We kwamen het op 9 juli tegen aan de Hoofdweg 63 bij Laura Bergman. Ze wilde het zelf niet weten en dus ook niet op de foto. Daarom poseren haar tweelingdochters Esther en Naomi bij het spandoek, want zij waren het niet vergeten.

20. Op 26 juli troffen we in ons dorp een poster aan van een jonge Elna Groenendijk van de Rondweg 34. Hiep hiep hoera, zij werd 40 jaar.21. Joke Voorend-Uittenbogaard uit de Prunuslaan 5 mag dan gaan als een speer, maar haar 39e verjaardag voor de 12e keer vieren gaat er bij ons niet in. Gelukkig gaf een poster in het dorp uitkomst, ze werd op 13 september 50 jaar.

22. Nog een 50-jarige op 13 september. Klaas van Elk uit de Elzenlaan 15. Zouden veel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep om bij de OVM langs te gaan om hem te feliciteren?23. Op 2 oktober was Gerard Plijter uit de Prunuslaan 15 nummer vier uit deze straat die 50 jaar werd. Sudoku (zie foto) of judoka, hij mag het beiden graag spelen.

24. Feeststemming in huize Ton aan de Middenweg 49 op 22 oktober. Wilma werd 50 jaar en dat mocht de hele buurt weten, echt waar.25. Veel 50-jarigen in 2008. Ook Lia Westerveld uit de Esdoornlaan 5 zag Sara. Op 30 oktober was dit reden om dit groots aan te kondigen via een spandoek.

26. Hier is dan nummer 5 uit de Prunuslaan. Ook Peter Rietveld van huisnummer 13 werd 50 jaar. Op een poster in het dorp werd om opsporing verzocht, maar zijn collega’s hadden op een bord aangegeven dat, ondanks dat je als Abraham een ‘oude vent’ bent, Peter gelukkig het meest geniet van dit feest.27. Op 28 november stelde Monique van Moorselaar-Jansen (HOKO) uit de Broeksloot 17 (tijdelijk) zich via een poster voor. ‘Hoi, ik ben Monique en ik ben 40 jaar’. Het is maar een weet.

28. Genoten heeft Wim Hamoen uit de Nieuwstraat 46 op 4 december. Allereerst omdat hij 50 jaar werd en dan ook nog met de brandweerwagen toeren. Fantastisch. Zijn dag kon niet meer stuk.29. Last but not least. Op de laatste dag van het jaar 2008 vierde Pea de Groot-Habold van de Rondweg 13 haar 70ste verjaardag. Een stopbord waard om hier even bij stil te staan.

Inleveren posters en/of foto’s

Zoals u in dit januarinummer kunt zien, hebben we een collage gemaakt van alle posters, spandoeken etc. die we het afgelopen jaar in ons dorp tegengekomen zijn. Helaas zitten de posters meestal rondom een lantaarnpaal geplakt en valt het niet mee deze onbeschadigd eraf te halen. Daarom het verzoek: DOE VOORTAAN OOK EEN POSTER DOOR DE BRIEVENBUS VAN GERT TON, BROEKSLOOT 43, en De Berichtgever zorgt er voor dat deze geplaatst wordt in het jaaroverzicht. Een foto van een Abraham, Sara (met eventueel de jarige bij het spandoek) of iets anders is ook van harte welkom, want helaas ziet de redactie niet alles en het zou jammer zijn als wij u/jou/iets net gemist hebben.
Bij voorbaat dank!

Pin It