Stoof Tweewielers al 50 jaar een begrip

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Stoof Tweewielers is De Berichtgever te gast bij Rianka en Gert-Jan Stoof. Tijdens een drukke maandagochtend vertellen zij in het kantoor van het bedrijf over het verleden, heden en de toekomst van hun bedrijf.

Gert-Jan: ,,Mijn opa had een fietsenmakerbedrijf in Kamerik en na zijn dood heeft de oudste zoon het bedrijf overgenomen. Mijn vader Ab bleef in de zaak werken en woonde in bij zijn broer. Na zijn huwelijk met mijn moeder Gerda ging hij in Zegveld wonen en begon daar een eigen fietsenwinkel. Mijn vader vulde het assortiment fietsen aan met huishoudelijke artikelen, witgoed, speelgoed en dergelijke, omdat hij dacht dat hij niet kon leven van de verkoop en reparatie van fietsen alleen.”


Vanaf 14-jarige leeftijd hielp Gert-Jan zijn vader al in de zaak en van begin af aan was het zijn voornemen de zaak in de toekomst over te nemen. In tegenstelling tot zijn vader zag Gert-Jan juist wel mogelijkheden in een tweewielerspecialisatie en na zijn huwelijk met Rianka, 21 jaar geleden, nam hij de zaak over, werd er grondig verbouwd en maakten Rianka en Gert-Jan  samen een nieuwe start.sept-stoof

Inmiddels is Stoof Tweewielers uitgegroeid tot een begrip op fietsgebied in Zegveld en de regio. In de winkel is een enorm assortiment nieuwe fietsen te aanschouwen, waaronder de E-bike, de fiets met trapondersteuning. Vóór aankoop van een nieuwe fiets is een proefrit op de gewenste fiets voor Stoof Tweewielers vanzelfsprekend. Bij de E-bike is het zelfs mogelijk een aantal dagen een demonstratiemodel uit te proberen. Na aankoop van de fiets is de eerste onderhoudsbeurt (binnen 6 maanden) gratis en als het wennen aan het originele zadel niet lukt bestaat de mogelijkheid het zadel om te ruilen voor een beter passend zadel. Service staat bij Stoof hoog in het vaandel ook bij de reparaties van fietsen. Alle reparaties worden door vakmensen uitgevoerd in de professionele werkplaats waarbij kwaliteitsgarantie wordt gegeven. Maar mocht de fiets niet onmiddellijk gerepareerd kunnen worden dan stelt Stoof Tweewielers gratis een leenfiets ter beschikking. Tevens heeft Stoof een groot assortiment tweede handsfietsen.

Het team van Stoof Tweewielers bestaat naast Rianka en Gert-Jan uit twee fulltime medewerkers. Rianka: ,,We hebben vakkundige, trouwe en plezierige medewerkers en dat is belangrijk. Eén van de oud-medewerkers Nico (Pico) van Amerongen is zelfs bijna 50 jaar in dienst geweest. Hij werkte al in de zaak toen Gert-Jan nog geboren moest worden. In december 2009 is hij gestopt met werken.” Gert-Jan en Rianka werken nauw samen in het bedrijf. Rianka neemt voornamelijk de administratie voor haar rekening en is regelmatig in de winkel te vinden. Gert-Jan zorgt voor de in- en verkoop van de fietsen en rijdt iedere avond met z’n vrachtauto in de regio om reparatiefietsen op te halen en terug te brengen of nieuwe fietsen af te leveren. Ook gaan ze vaak samen op pad voor het bedrijf. Rianka: ,,Op woensdag is de winkel gesloten en bezoeken we vaak beursen en oriënteren we ons op de nieuwe collecties. Ook privé-afspraken plannen we graag op woensdag.” Privétijd en tijd voor hobby’s is schaars. Gert-Jan: ,,Dit bedrijf is mijn hobby. Daarnaast ben ik gek op oldtimers, maar heb te weinig tijd om ervan te genieten.” Op de vraag of Gert-Jan verwacht dat een derde generatie Stoof het bedrijf zal overnemen antwoordt hij: ,,Nee, dat verwachten wij niet. Onze kinderen hebben andere ambities en dat is prima. Ik ga samen met Rianka door met Stoof Tweewielers tot het moment dat we het genoeg vinden.” De Berichtgever feliciteert Gert-Jan en Rianka met het 50-jarig jubileum en wenst hen en hun team nog vele succesvolle jaren met Stoof Tweewielers.

Van der Burg oneens met beslissing fokken jongvee

De toekomst van het geitenbedrijf van de familie Van der Burg is onzeker nu de ministerraad half augustus heeft bepaald dat zij niet mogen fokken met hun jonge geiten. De teleurstelling bij de familie van der Burg is groot. Stiekem hadden zij erop gehoopt dat de politiek een reële beslissing zou nemen, maar volgens William van der Burg is de huidige beslissing een politieke beslissing waarbij de werkelijke risico’s en mogelijkheden niet voldoende zijn afgewogen. De financiële gevolgen voor het bedrijf zijn verstrekkend, aangezien opnieuw vee aangekocht moet worden en volgens de nieuwe regeling weinig vergoeding voor de jonge dieren wordt gegeven. William laat weten dat hij, ondanks de Q-koorts tegenslagen, samen met zijn ouders doorgaat met het bedrijf. De liefde voor het vee en de passie voor het vak zijn sterker dan de frustratie omtrent de Q-koorts en zij hopen op een goede toekomst.

De Berichtgever zegt het met bloemen

Dit keer kregen twee echtparen het bloemetje van de maand. Ze hebben beiden de status smaragd bereikt, namelijk 55 jaar getrouwd.

sept-BremmerHet eerste echtpaar is Paul en Marrie Bremmer-Slootweg uit de Prunuslaan 4. Op 24 mei waren zij 55 jaar getrouwd. In verband met de ziekte van mevrouw Bremmer –  zij kreeg op 26 maart een herseninfarct – is dit jubileum niet uitgebreid gevierd. Dankbaar is het jubilerend echtpaar dat mevrouw Bremmer na een intensieve revalidatie in Woonzorgcentrum De Ingelanden in Utrecht weer thuis is. Het is verrassend om te zien hoe op veel punten haar geheugen haar niet in de steek heeft gelaten en ze haar man moet corrigeren.

Schreven wij in De Berichtgever bij hun 50-jarig jubileum dat zij 9 kinderen, 30 kleinkinderen en 1 achterkleinkind hadden, inmiddels zijn de kleinkinderen uitgebreid naar 32 en zijn er 5 achterkleinkinderen. Alhoewel Paul druk is met het helpen in de huishouding, helpt hij toch nog regelmatig in de Coop-winkel van zijn zoon Piet. Zo brengt hij op donderdag en vrijdag de boodschappen rond. Daarnaast geniet hij van het rondbrengen van de geboorte- en jubileumpakketten van de winkeliersvereniging. 
Mevrouw Bremmer is altijd druk geweest met haar gezin, familie en natuurlijk de winkel. Nu weet zij haar tijd te vullen met lezen, wat zij erg graag doet.

Het tweede echtpaar waar we met een bloemetje naar toe gingen was Mees en Bep van Elk- Weerdmeester uit de Boschsloot 38. Zij vierden op 29 juli hun 55-jarig huwelijksjubileum. Dit keer geen groot feest, maar een gezellige avond met kinderen en kleinkinderen aan huis bij zoon Mees. Verrassend was toch voor het jubilerende echtpaar de serenade die muziekvereniging Kunst na Arbeid kwam brengen.
Mees heeft Bep leren kennen toen hij in militaire dienst zat in Wezep. Bep woonde daar vlakbij, namelijk in Kampen. Nadat Mees zijn dienstplicht er op had zitten, is Bep meegekomen naar Zegveld. Mees woonde bij zijn grootvader en Bep ging helpen in de huishouding en daarnaast werken op enkele adressen in ons dorp. Omdat Mees en Bep nog niet getrouwd waren, vonden veel Zegvelders dit in het begin wel raar, maar al snel begrepen ze de situatie. Na drie jaar is het paar getrouwd.sept-Van-Elk

Mees heeft vroeger veel in de metaal gewerkt en daarna als dragline machinist in de bouw. Zo heeft hij ook nog in Groningen geholpen bij het aanleggen van gasleidingen. Alhoewel hij nu gepensioneerd is, vermaakt hij zich nog prima. Als het kan, gaat hij twee dagen in de week mee met Cees Groenendijk. Cees bevoorraadt grote bouwmarkten in Nederland. ,,Zo kom je overal in Nederland”, zegt Mees. Muziek is altijd zijn grote passie geweest. Naast het lidmaatschap van KNA is hij ook lid van het seniorenorkest in Woerden. Verder mag hij graag lezen.
Bep is nog steeds geen type om stil te zitten. Zij moet altijd bezig zijn. Is het niet met (sokken) breien of haken, dan is het wel met het maken van kaarten. Mees vat het als volgt samen: ,,We zijn nog goed gezond en kunnen ons nog prima vermaken.”

De Berichtgever heeft bij beide echtparen het bloemetje van de maand gebracht en wenst hen nog vele goede, gelukkige en gezonde jaren samen met hun familie.

Siveo-Jubileumboek '50 jaar geel en blauw' (een ingekomen bericht)

sept-siveoboek

Het hardcoverboek over de historie van de Zegveldse voetbalvereniging is verschenen in fullcolor. In 120 pagina's wordt de 50-jarige geschiedenis van Siveo beschreven, vol unieke foto's (circa 250) en verhalen. Via het Rabo Dichtbijfonds van de Rabobank Rijn en Veenstromen is een heel welkome financiële bijdrage geleverd om dit unieke jubileumboek mogelijk te maken.
In "50 jaar geel & blauw" komen vele historische Siveo momenten terug, van het clubje zonder veld tot het Siveo anno 2010, een trotse vereniging met een prachtige accommodatie aan de Beemd. Daarvoor hebben velen zich met hart en ziel ingezet, en dat wordt in dit jubileumboek heel duidelijk in de picture gezet.
Maar natuurlijk worden ook de historische voetbaljaren in beeld gebracht met al de ups en downs, de kampioenschappen met al het feestgedruis, maar ook de degradaties (of de vreugdetaferelen omdat degradatie ternauwernood werd ontlopen). En dat alles volledig up-to-date en niet alleen over de vlaggen-dragers, maar ook over de overige teams. In speciale hoofdstukken komt het damesvoet-bal en het jeugdvoetbal aan bod, met een bijzonder onderdeel voor een "Galerij van jeugdkampioenen".
Er zijn nog exemplaren van "50 jaar geel en blauw" verkrijgbaar door storting van € 10 op bankrekening nummer 341905267 t.n.v. Siveo, onder vermelding van "jubileumboek". Als bezorging buiten Zegveld/Meije/Woerden nodig is, te verhogen met € 3 bezorgkosten. Alsdan graag tevens adres vermelden. Ook is het boek in te zien en verkrijgbaar in de Siveo-kantine. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de redacteur Dick van den Hoeven, tel. 0348-691885, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Animo organiseert stratenvolleybal in een nieuw jasje (een ingekomen bericht)

Volleybalvereniging Animo organiseert voor donderdag 21 oktober het stratenvolleybaltoernooi 2010 in een nieuw jasje. Het wordt een gezellige en sportieve avond. Iedereen kan op een ongedwongen manier en zonder competitieverband kennis maken met elkaar en met het volleybal. Het toernooi begint om 20.00 uur. Iedereen die mee wil doen kan zich opgeven bij één van de contactpersonen. Deze staan vermeld op de flyer die binnenkort bij u in de bus zal vallen.

Dorpsplatform Zegveld

Het AB van het Dorpsplatform Zegveld is op dinsdagen 29 juni en 7 september 2010 in de Milandhof bij elkaar geweest.
Paul Vonk, secretaris van het Dorpsplatform, heeft voor u weer de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. De uitgebreide notulen kunt u ook lezen op onze website www.dorpsplatform.zegveld.net.

Woningbehoefte onderzoek Zegveld
In Zegveld is door ERA De Koning Makelaardij in samenspraak met het Dorpsplatform en met instemming van de gemeente Woerden een woonenquête gehouden om vast te stellen of er behoefte is aan nieuwbouw in Zegveld voor Zegvelders en zo ja, wat zoeken de Zegvelders dan. Het volledige persbericht staat op de site van het Dorpsplatform Zegveld. Er zijn 1.000 enquêteformulieren huis-aan-huis verspreid in Zegveld en er zijn ruim 200 formulieren ingevuld teruggekomen, dat is een respons van ruim 20%. Over één ding zijn de Zegvelders het eens, ze willen graag in hun dorp blijven wonen!
Verdere conclusies uit het woningbehoefte onderzoek:
• Een overgroot deel kiest voor een koopwoning in plaats van een huurwoning.
• De starter op de woningmarkt in Zegveld zoekt een koopwoning met 2 tot maximaal 3 slaapkamers en een tuin, deze woningen mogen liggen in de prijsklasse van € 200.000 tot       € 250.000,=.
• Er is een groep die naar een groter huis wil verhuizen met vier slaapkamers.
• Bij een eventuele verhuizing vinden de inwoners parkeren een belangrijk punt.
• Senioren willen graag compleet alle voorzieningen op één woonlaag, het merendeel wil een woning  in de koopsfeer maar sommigen willen een woning huren. Dit mag een appartement zijn of een woning met slapen beneden en een kleine tuin.
• Er gaat steeds meer aandacht uit naar duurzaamheid en lage energielasten per maand.
• Er moet gefaseerd gebouwd worden.
• Er moet zo worden gebouwd dat er doorstroming op gang komt.
• Nieuwbouw maakt Zegveld meer vitaal en Zegvelders kunnen in Zegveld blijven wonen.

Ontwikkelingen voormalige Rabobank
Bolton Ontwikkeling is met de gemeente aan het kijken welke mogelijkheden er zijn. Voordat het plan verder wordt uitgewerkt, zal Bolton een inloopavond in Zegveld organiseren, zodat de mensen vragen kunnen stellen over het plan. Uit de gehouden enquête blijkt dat de vraag zich vooral richt op sociale koopappartementen maar dat de vraag wel breder is dan sociale koop.
Het is dan ook de bedoeling dat er verschillende types appartementen worden gerealiseerd.

Starterswoningen
In tegenstelling tot de berichtgeving in de vorige vergadering is er geen zand op het perceel aangebracht (voorbelasting) maar zijn de wegen voorzien van polystyreen (piepschuim) zoals op de voormalige gemeentewerf. Op 22 september zal de eerste paal van de starterswoningen worden geslagen! Er zijn maar liefst 19 kandidaten die zich voor de starterswoningen hebben ingeschreven. Alle woningen zijn aan Zegveldse starters toegewezen.

Uitbreiding bedrijventerrein/inbreiding achter Hoofdweg/Nieuwstraat
Er zijn tegen het bestemmingsplan acht zienswijzen ingebracht. Hopelijk is de procedure voor dit uitbreidingsplan begin volgend jaar afgerond. De provincie is bekend met de wens/noodzaak om de rode contouren op te rekken, in verband met de leefbaarheid van het dorp. Er zal naar een variatie in aanbod van woningen worden gestreefd zodat er ook doorstroming ontstaat binnen de woningmarkt in Zegveld. Hopelijk zal er voor 2014 daadwerkelijk gestart worden met de woningbouw achter de Hoofdweg en er wordt rekening gehouden met de belangen van de agrariërs (stankcirkels).

Sluiting openbare school De Pionier (voormalige Waldhoorn)
Het Dorpsplatform heeft op een heel laat moment via de krant vernomen dat De Pionier deze zomer gaat sluiten en is hier op zijn zachtst gezegd ‘niet blij mee’! Een openbare school is een belangrijke voorziening in het dorp. Het Dorpsplatform Zegveld heeft de gemeente hierover een aantal vragen gesteld op verzoek van het Dorpsplatform Zegveld vond er op 28 juni een spoedoverleg plaats. Het Dorpsplatform Zegveld is ontevreden over de werkwijze van de stichting Klasse. Ondanks herhaalde verzoeken hiertoe heeft deze stichting niet met het Dorpsplatform willen communiceren. Het Dorpsplatform heeft ernstige bedenkingen tegen de handelswijze van de stichting en vraagt zich af welke belangen de stichting heeft laten meewegen bij haar besluitvorming (alleen financieel, zo lijkt het, en niet de belangen van de leefbaarheid van ons dorp).

Het Dorpsplatform Zegveld vindt het gehele proces rondom de sluiting van de voormalige Waldhoorn geen schoonheidsprijs verdienen en hoewel de gemeente wellicht geen directe verantwoordelijkheid draagt, had de gemeente ten aanzien van het openbaar onderwijs in Zegveld zeker ook een rol en verantwoordelijkheid, mede in het licht van de leefbaarheid van het dorp. De gemeente had de vinger aan de pols kunnen houden door periodiek te meten hoe het met het openbaar onderwijs en het functioneren van de stichting Klasse in deze ging.

Het Dorpsplatform Zegveld is ook wat verbaasd over het feit dat ook de ouders niet bij het Dorpsplatform aan de bel hebben getrokken.

Over de bestemming van de openbare school is nog niets bekend. Verschillende aannemers/projectontwikkelaars en andere instanties hebben zich gemeld. De gemeente zal in overleg met het Dorpsplatform bekijken wat de beste oplossing is.

Ontwikkelingen Milandschool
Ook de Milandschool leek te worden geconfronteerd met een teruggang van het aantal groepen. Het is onbekend welke relatie dit heeft met de ontwikkelingen rondom De Pionier.
Wel verschenen er in de pers regelmatig berichten over de Milandschool, die wellicht in Zegveld tot bepaalde conclusies/beeldvorming hebben geleid.

In de afgelopen maanden hebben de ouders van de Milandschool hard gewerkt aan de bekendheid van de Milandschool en hebben zij acties gevoerd om het aantal groepen in stand te houden. In Zegveld heeft de Milandschool geflyerd en waren zij aanwezig op de verenigingenmarkt.

Inmiddels is duidelijk dat de Milandschool ook in het komende jaar met drie groepen verder gaat. Er is een samenwerkingsverband met KMN Kind en Co die ook op de Milandschool in het kader van een pilotproject voorschoolse educatie gaat realiseren, waardoor drie groepen in stand gehouden kunnen worden.

Brief stichting Milandhof
Met betrekking tot het punt van zuigelingenzorg en peuterpret is van de stichting Milandhof een brief ontvangen. De stichting Milandhof zet in deze brief uiteen hoe de situatie rondom de Zuwe is ontstaan. De Zuwe was in het verleden deels eigenaar van de Milandhof. De Zuwe heeft dit eigendom aan de stichting Milandhof overgedragen en toen is afgesproken dat de Zuwe acht jaar gratis de ruimte mocht gebruiken en dat zij hierna huur zou betalen. Deze gratis huurperiode liep op 1 juli 2009 af. De stichting Milandhof heeft de Zuwe voorgesteld een andere ruimte te gebruiken, met een opslagruimte waar de spullen na gebruik opgeruimd kunnen worden. De Zuwe ging toen niet akkoord met de door de stichting Milandhof voorgestelde huurprijs. Toen heeft de stichting Milandhof de Zuwe voorgesteld een andere ruimte te gebruiken (dus niet permanent). Dit hield in de dat Zuwe alleen voor het werkelijk gebruik moest betalen wat dus veel lager was dan de voorgestelde huurprijs. Ook hier van de Zuwe geen belangstelling voor en uiteindelijk is de Zuwe akkoord gegaan met de tijdelijke huurprijs. De stichting Milandhof vindt het vanuit haar functie zeer belangrijk dat zaken als zuigelingenzorg en Peuterpret in de Milandhof plaatsvinden en betreurt het dan ook dat kennelijk de indruk bestaat dat de stichting Milandhof van deze voorzieningen af wil, wat beslist niet het geval is. Het Dorpsplatform wil zo nodig bemiddelen. Het Dorpsplatform hoopt dat binnenkort duidelijkheid ontstaat in deze zaak.

Jeugd-Punt
Jeugd-Punt houdt zich vanaf 1 januari jl. bezig met het jongerenwerk voor de gemeente Woerden. Zij ondersteunen met name ook activiteiten van jongeren en hebben contacten met  bijvoorbeeld de jongerenraad en benaderen ook de hangjeugd. Voor wat betreft Zegveld zijn er bij hen geen klachten van overlast bekend. Als er vanuit het dorp sprake is van overlast dan worden de inwoners opgeroepen om contact met Jeugd-Punt op te nemen. Contactpersonen zijn Daniël Kolenberg (06-24794588, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Arnoud van Rijnsoever (06-42101127, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Parkeren in Zegveld
Het Dorpsplatform en de wijkagent hebben voor de zomer een ‘rondje Zegveld’ gemaakt.    Doelstelling was om te bezien in welke straten auto’s fout en/of verkeersonveilig stonden geparkeerd. Het blijkt dat in Zegveld er in sommige straten sprake is van een overbelasting van de parkeergelegenheid, cq. dat er een parkeerprobleem is. Dit leidt er toe dat auto’s soms op stoepen worden geparkeerd. Soms leidt dit tot verkeersonveilige situaties of situaties waarbij de brandweer er niet door zal kunnen bij brand en andere calamiteiten. De volgende punten werden bij de rondrit geconstateerd:
Beatrixstraat
Op de hoeken van het begin van de Clausstraat, ter hoogte van hoeken Beatrixstraat nummers 40 en 42 stonden auto’s geparkeerd. Hierdoor werd verkeer belemmerd, zeker als de brandweer er door zou moeten.
Bernhardlaan
Daar staat regelmatig een vrachtwagen geparkeerd.
Clausstraat
Tegenover Clausstraat 13 tot 19 stonden auto’s op stoep.
Willem Alexanderstraat
Op de T-kruising Beatrixstraat-Willem Alexanderstraat 14-16 (aan de polderzijde) stonden auto’s geparkeerd waardoor bocht nemen wat moeilijk is.
Eikenlaan
Aan de Eikenlaan-Willem Alexanderstraat, alsmede de Eikenlaan/Middenweg wordt op de hoek geparkeerd.
Korensloot 1e deel vanaf Middenweg tot kruising Broeksloot
Daar staan op achterste deel regelmatig auto’s op de stoep.
Korensloot 2e deel vanaf kruising Broeksloot links en rechts
Op de hoeken bij nrs. 27-30 en 84 en tegenover 84 stonden auto’s geparkeerd. Brandweerauto kan daar niet of maar moeizaam door.

Verder viel het op dat bewoners met een eigen oprit hun auto vaak niet op de oprit zetten, waardoor er nog meer parkeerproblemen ontstaan. Verder valt het op dat het parkeerterrein achter de sporthal voldoende ruimte biedt, waarvan mensen geen gebruik maken, ook al is er geen parkeerruimte in de Broeksloot.

In verband met het slechte weer heeft de wijkagent nog geen acties ondernomen tegen foutparkeerders in het dorp. Dit is op het moment dat u De Berichtgever leest wel gebeurd of zal anders op korte termijn gebeuren, daarna volgen bekeuringen.

Renovatie Hoofdweg
Omdat in het werk met langere wegvakken is gewerkt dan oorspronkelijk de bedoeling was, kan het project sneller worden gerealiseerd. Naar verwachting zal de aannemer begin oktober het werk al opleveren en dat is een maand eerder dan was gepland!

In de 3e/4e week van september zal de weg in verband met asfaltwerkzaamheden een aantal avonden/nachten dicht zijn en zullen automobilisten moeten omrijden. Het Dorpsplatform is zeer tevreden met de snelheid waarmee de gemeente de werkzaamheden uitvoert en de verkeersmaatregelen die zijn getroffen (verkeersregelaars). Ook het overleg met de bewoners verdient volgens het Dorpsplatform een pluim.

Het Dorpsplatform is blij dat de gemeente voor het gedeelte Uitweg ook geld heeft gevonden (dit gedeelte zou oorspronkelijk niet worden meegenomen). Vanwege drukke werkzaamheden van de aannemer kan dit stuk niet aansluitend worden gerenoveerd en wordt dit naar verwachting nu in weken 46/47 (half november) opgepakt.

• Tussen de weg en het fietspad komt een afscheiding van betonbanden. Omdat de weg maar 5,85 meter breed wordt, vreest het Dorpsplatform dat zware voertuigen over de betonnen afsluitbanden (tussen fietspad en rijweg) zullen rijden. Afgewacht wordt of dit het geval zal zijn en afhankelijk daarvan zal bezien worden of extra maatregelen nodig zijn.
• De lantaarnpalen (boogmasten) komen langs het fietspad te staan.
• Bezien wordt nog hoe de drempel bij de Nijverheidsbuurt precies wordt uitgevoerd i.v.m. het ‘draaimoment’ van de vrachtwagens.
• Naast de weg (aan de slootkant) worden in verband met de verkeersveiligheid ‘grasbetontegels’ aangebracht.
• In het deel dat eerder is opgeknapt is i.v.m. het aanbrengen van duikers een deel van de weg open gegraven en met klinkers dicht gestraat. Dit zal in de weken 46/47 weer netjes met asfalt worden opgeknapt.
• De werkgroep Hoofdweg zal met de gemeente kijken of er toch niet wat groen kan worden aangebracht omdat de nieuwe inrichting nu wel erg kaal is geworden.
• Ook zal worden gekeken of er niet ergens een bankje kan worden geplaatst waarop voorbijgangers even kunnen rusten, een boterhammetje eten, etc. Hiervoor is het platform op zoek naar een perceel waar dit mogelijk is.

• Ophogen Kastanjelaan/Berkenlaan
De gemeente heeft met de bewoners van de Kastanjelaan/Berkenlaan een schouw  gehouden. Half oktober wordt er voor de bewoners een inspraakavond in de Milandhof gehouden. Het is de bedoeling dat er dit jaar wordt aanbesteed, zodat het werk medio april/mei 2011 kan worden gestart. Benadrukt wordt dat het verleggen van kabels/leidingen door het energiebedrijf mogelijk voor enige vertraging (paar maanden) kan zorgen. Het Dorpsplatform heeft er voor gepleit het stukje Middenweg (vanaf de vorige fase) tot aan het kruispunt Berkenlaan/Kastanjelaan mee te nemen omdat er anders een groot “gat” ontstaat (tussen Middenweg -> Kastanjelaan/Berkenlaan en de Korensloot.

• Renovatie Molenweg
Ook de Molenweg wordt aangepakt. Dit jaar zal het werk worden aanbesteed en mogelijk wordt begin november met de werkzaamheden gestart. Omdat de weg omhoog moet en dit een zeer kostbare zaak is (beschoeiingen), is het nog niet bekend of het hele stuk tot aan de Hazekade uitgevoerd kan worden. Dit hangt onder andere af van de aanbesteding. 

• Wateroverlast diverse straten in Zegveld (waaronder Clausstraat en Eikenlaan)
Zoals op wel meer plekken in Woerden, heeft ook Zegveld ernstige hinder van wateroverlast. Het bijzondere in Zegveld is echter dat de wateroverlast dagenlang aanhoudt. Bewoners hebben hieromtrent de klachtenlijn gebeld maar hebben niet de indruk dat er echt iets aan wordt gedaan. Het Dorpsplatform heeft dan ook om maatregelen gevraagd die vooral de meest schrijnende gevallen, zoals bij de Clausstraat, moeten oplossen. Bij hevige regenval liep allerlei vuil vanuit het riool de weg op en het Dorpsplatform vindt dat onaanvaardbaar. Wellicht dat tijdelijke oplossingen door middel van het tijdelijk plaatsen van extra pompen de ergste overlast kan oplossen. 

De gemeente heeft aangegeven in gesprek te zijn met het Waterschap omdat het Waterschap verantwoordelijk is voor het niveau van het water in de sloten (en als het water in de sloten gelijk staat aan het water in het rioolstelsel, kan het water niet weg). Het Dorpsplatform zal de ontwikkelingen nauwgezet volgen.

Snippertjes
• Piet Bremmer (Coöp) heeft het stukje grond op de kruising Middenweg/Bernhardstraat opnieuw ingericht. Dit is mede mogelijk gemaakt door: Hovenier de Kooter, OVM Zegveld, Rabobank, Coop supermarkt, fa. A. v.d. Dool en het Dorpsplatform Zegveld.
• Het Dorpsplatform heeft aan de gemeente gevraagd of er voor het afvalglas ook bij ons ondergrondse containers komen en als dit het geval is of deze methode dan ook kan worden toegepast voor de inzameling van plastic. Er wordt nu vrij veel plastic ingezameld maar de zakken zijn vrij licht en waaien nog wel eens weg. Als er een centraal punt komt, dan zou het succes van de inzameling van plastic wellicht nog groter worden.
• Het Dorpsplatform heeft haar ongenoegen uitgesproken over het feit dat verenigingen die acties voor de gemeenschap organiseren (zoals de Oranjevereniging, Siveo) vervolgens hoge bedragen aan leges moeten betalen. Vrijwilligers organiseren iets voor de gemeenschap en zetten zich hiervoor in en worden vervolgens met torenhoge leges geconfronteerd, aldus het Dorpsplatform.
• De vergunning van de ‘dorpsklok’ (OVM) is rond. In de loop van dit jaar zal de klok worden geplaatst.
• Wij hebben (in verband met de verkiezingen een nieuwe dorpswethouder. Zijn naam is Martin Schreurs. Van Wim Groeneweg is op 7 september afscheid genomen.
• Op sommige plekken aan de Middenweg zijn gasleidingen verzakt. Het DB kijkt wie hiervoor verantwoordelijk is en wat hieraan gedaan kan worden.
• Omdat het werk van het Dorpsplatform (in tegenstelling tot sommige andere platforms) allemaal door vrijwilligers wordt gedaan en het Dorpsplatform erg zuinig met het geld omgaat, heeft zij wat geld opzij gezet, dat later voor het dorp kan worden ingezet. De gemeente wil dit geld echter terug hebben. Uiteraard is het bestuur van het Dorpsplatform dit niet van plan. Zij vindt dat dit geld aan het dorp moet worden besteed.
• Er is een verzoek binnengekomen om op een grasveldje nabij de Korensloot kleine doeltjes te plaatsen. Het Dorpsplatform gaat dit bekijken. 
• Het Dorpsplatform betreurt het dat sommige inwoners zich niet aan de afspraken/regels houden om honden aan te lijnen en dat honden ook niet op de aangewezen plekken worden uitgelaten. Dat inwoners, die de hondeneigenaren hierop aanspreken, zelfs een grote mond krijgen, stoort het Dorpsplatform enorm. Kunnen onze eigen inwoners zich dan echt niet fatsoenlijk tegen hun dorpsgenoten gedragen, die hen alleen maar aanspreken omdat zij zich niet aan de regels houden?
• Het Dorpsplatform gaat met de gemeente in overleg over het strooibeleid in Zegveld omdat de vorige winter bepaalde wegen gewoon lange tijd niet berijdbaar waren.
• De Stichting Ooievaars/vereniging kleinveeteelt krijgt van Leader (Europees) ruim
€ 67.000. Hiermee zal onder meer het gebouw worden opgeknapt en meer toegankelijk worden gemaakt, zodat nog meer mensen het Ooievaarsstation zullen bezoeken.
• Herman Vergeer, inwoner van de Meije, heeft niet onder stoelen of banken gestoken dat hij enorm trots is op de saamhorigheid en betrokkenheid van onze gemeenschap. Elk jaar organiseert een grote groep vrijwilligers het ‘Meije tentfeest’. Deze zomer ontsnapte ons dorp aan een ramp toen een ernstig noodweer met windhozen het feestterrein teisterde en de hele feesttent omver blies. Als de bui een paar een paar uur later zou zijn losgebarsten, dan had het niet zo goed afgelopen. De organisatie van het ‘Meije tentfeest’ heeft veel hulp van brandweer en talloze vrijwilligers uit het dorp gehad en dit toont volgens Herman Vergeer ‘de kracht, saamhorigheid en betrokkenheid van ons dorp/gemeenschap’ en dit mag best eens worden gezegd! 

Actiepunten thema-avond Kinderzorg
• Een mogelijk vertrek van de zuigelingenzorg is niet aan de orde.
• Het dorpsplatform wil eind van het jaar een brede dorpsenquête houden om wensen en behoeften van bewoners in beeld te krijgen. Er zal ook worden gekeken naar kinderdagopvang.
• Het is nog niet bekend hoe de bezuinigingen op peuterspeelzaalwerk (Peuterpret) van de gemeente worden ingevuld.

Vernieuwde CSZ gaat voor Zegvelderie 2011

Afgelopen voorjaar heeft binnen de Culturele Stichting Zegveld een ledenwisseling plaatsgevonden. Voorzitter Marco Duut en de leden Mario Bremmer, Chris Verheul en Klaas Heemskerk hebben na vele jaren trouwe dienst afscheid genomen. Met een vernieuwd bestuur en zeer enthousiaste nieuwe leden gaat de CSZ haar uiterste best doen een gevarieerd, spectaculair en boeiend jaarprogramma te presenteren aan de Zegveldse bevolking en de regio.

Nieuwe voorzitter Arjan Ton: ,,Tijdens een verjaardagsfeest in de familie is eigenlijk het idee ontstaan om met een vriendenclub de CSZ te gaan versterken en weer een Zegvelderie te organiseren. De initiatiefnemer van dit plan was mijn vader, Ad.” In 2004 werd de 27ste Zegvelderie gehouden en dat was bij gebrek aan sponsorgelden tevens de laatste. Arjan: ,,Tijdens de eerste vergaderingen van de vernieuwde CSZ bleek een Zegvelderie hoog op het verlanglijstje te staan van ieder lid en werd besloten de organisatie in gang te zetten.” De 28ste Zegvelderie wordt gehouden op 18 juni 2011.sept-csz

Vice-voorzitter Lucas Kreuger: ,,Het organiseren van een Zegvelderie kost enorm veel geld en om de kas te spekken is er op 2 oktober een benefiet muziekavond voor jong (vanaf 16 jaar) en oud in de sporthal van De Milandhof. Tijdens deze avond van dansen, drinken en eten verzorgt de Tof Party Band een wervelende show. Gasterij De Milandhof stelt de sporthal beschikbaar en de avond wordt door vrijwilligers gerund.” Voor een overzicht van de voorverkoopadressen wordt verwezen naar de nieuwe website van de CSZ www.csz-zegveld.nl, maar toegangskaarten zijn tevens aan de kassa in de sporthal te koop. Lucas: ,,Natuurlijk kloppen we ook aan bij oude sponsoren en benaderen we potentiële nieuwe sponsoren, maar de Zegveldse bevolking kan op deze wijze een bijdrage leveren aan een succesvolle Zegvelderie 2011.” De CSZ is tevens voornemens donateurs te werven voor jaarlijkse donaties. Gedacht wordt aan een systeem als ‘Vrienden van de CSZ’, waarbij particulieren of ondernemers en onderdeel van een evenement sponsoren of jaarlijks een bedrag doneren.

Op de vraag of de CSZ een stevige koerswijziging in gang wil zetten, wordt ontkennend geantwoord. Arjan: ,,Een aantal succesvolle evenementen wordt zonder twijfel gehandhaafd. De wintermarkt bijvoorbeeld, trekt ieder jaar veel bezoekers en is leuk voor jong en oud, maar ook bij het Verenigingenspel is het animo groot.” De data voor deze evenementen zijn al bekend. De wintermarkt 2010 wordt gehouden op 11 december en het Verenigingenspel zal plaatsvinden op 29 januari 2011.

Bij een vernieuwd CSZ hoort een nieuw logo. Het derde logo in de geschiedenis van de CSZ. Volgens Arjan is het nieuwe logo modern en fris, gelijk de leden van de stichting. Het logo prijkt inmiddels op de flyers en aanplakbiljetten voor de benefiet muziekavond, maar ook op het briefpapier en overig promotiemateriaal. Op de vraag of de voorzitter nog iets kwijt wil in De Berichtgever zegt Arjan: ,,Zegvelders, laat dit eerste feest van de vernieuwde CSZ een enorm succes zijn, zodat wij in de gelegenheid zijn weer een spectaculaire Zegvelderie te organiseren. Komt allen!”

RaboMeijeloop weer een successept-meijeloop

Oranjevereniging De Meije hield op 30 augustus voor de 46ste keer de RaboMeijeloop. Zoals ieder jaar mocht jong en oud voor deze hardloopwedstrijd door de Meije inschrijven. De jeugd t/m 12 jaar liep 2,2 km en de overige lopers konden kiezen tussen 6,6 of 15 kilometer. Langs de route stonden diverse posten opgesteld alwaar Meijenaren bekertjes water uitdeelden. De winnaars van de 2,2 kilometer waren Allart de Jong bij de jongens en Quirini Baas bij de meisjes. De winnaar van de 6,6 kilometer bij de heren was Robbert Tjoa (22.28) en bij de dames Birgit Santigo (26.38). Op deze afstand was de beste Meije heer  Theo Voorend met een tijd van 30.48 minuten en beste Meije dame Manon Bos met 32.10 minuten. De winnaar van de 15 km bij de heren was André Heeren (52.31) en bij de dames Esther van Kleef (1.04.34). De deelnemers en de Oranjevereniging kunnen terugkijken op een succesvolle wedstrijd.

Voor u gelezen

‘De Pionier geschikte locatie voor kinderopvang’

Het Dorpsplatform Zegveld is van mening dat het gebouw van basisschool De Pionier
uitstekend geschikt zou kunnen zijn voor alle mogelijke vormen van kinderopvang. De gemeente, eigenaar van het schoolgebouw, zal inventariseren wat de mogelijkheden zijn. Daarbij zullen de wensen van Zegveld betrokken worden. Mogelijk ziet de gemeente Woerden de locatie als inbreidingsplek voor nieuwe woningen. In het najaar zal het dorpsplatform een enquête onder de Zegvelders houden om erachter te komen hoe groot de behoefte aan kinderopvang in Zegveld is en peilen of het rendabel is kinderopvang in Zegveld op te starten.

Broodbus bakker De Leeuw opgepimpt door Thomashuis

Het zal je maar gebeuren. Je let even niet op en – pats, boem – je hebt een deuk in je auto. Het overkwam de bestuurder van de oude broodbus van bakkerij De Leeuw. Toen Annalies de Leeuw dit verhaal vertelde bij het Thomashuis, was hun eerste reactie: ,,Dan pimpen wij de bus toch gewoon op?” Nou, dacht Annalies, daar moet ik nog eens een nachtje over slapen. Toen zij dit verhaal enige tijd later thuis vertelde was de reactie van de kinderen: ,,Doen mam, het kan er alleen maar beter op worden.” En zo gebeurde. De bus werd naar het Thomashuis gebracht en daar had bewoner Bart al een heel plan klaar liggen om de bus op te pimpen. Dit heeft hij samen met Luuk gedaan. Deze woont in Woerden in woonvoorziening Brediushof en is enkele dagen per week werkzaam in atelier De Schuur bij het Thomashuis.sept-Pimpen.03

Bart en Luuk hebben zich helemaal uitgeleefd op de bus. Allereerst hebben ze geprobeerd de roestplekken te behandelen, maar dit is helaas niet overal gelukt. Bart vertelt: ,,De bus zit vol met grappen. Zo hebben we op de bus geschilderd wat de bakker allemaal verkoopt en wat voor apparaten ze in de bakkerij gebruiken. Ook hebben we de bakkerij op de bus geschilderd met daarbij de bakker, de bakkersvrouw en de dochter van de bakker, want die wilde er ook op.” Bart heeft de meeste verhalen en tekeningen geschilderd. Luuk heeft voorop de bus de leeuw van de bakker geschilderd en aan de zijkant twee koekiemonsters. Verder heeft Luuk nog taarten en vlammen (vuur van de oven) op de bus geschilderd. Twee weken zij ze met de bus bezig geweest en het resultaat mag er zijn. Annalies is apetrots op haar opgepimpte bus en hoopt dat de bus nu weer jaren mee kan, want deze bus kan namelijk net door de steeg naar achteren rijden. Creatief begeleider bij het Thomashuis, Maarten Vlaming, heeft het hele project begeleid en ook hij is bijzonder trots op wat Bart en Luuk hebben gepresteerd. ,,Ze hopen de nieuwe bus van bakker De Leeuw ook nog eens te mogen oppimpen”, grapt Maarten.

De Berichtgever vindt het zeker nu jammer dat er geen foto’s in kleur geplaatst kunnen worden. Daarom zou het leuk zijn als de opgepimpte bus een keer bij een evenement kwam te staan zodat iedereen in het dorp nog beter kan zien hoe fantastisch mooi Bart en Luuk de bus van Annalies hebben opgepimpt.

sept-Pimpen sept-FotoLuuk

Ingrid Meijers start reisbureau

Na elf jaar ervaring opgedaan te hebben in de reiswereld is de 30-jarige Ingrid Meijers-Verhoeff uit de Korensloot 68 per 1 september voor zichzelf begonnen. Met alle diploma’s op zak is Ingrid gestart als zelfstandig ondernemer en als franchisenemer aangesloten bij Personal Touch Travel. Deze reisorganisatie bestaat sinds 2005 en heeft inmiddels 62 franchisenemers in Nederland. ,,Voordat je als franchisenemer mag starten, vindt er op het hoofdkantoor van Personal Touch Travel een screentest plaats, want lang niet iedereen is geschikt voor deze job.”
 
Ingrid weet uit ervaring dat lang niet iedereen het leuk vindt om naar een reisbureau te gaan. ,,Het kan er erg druk zijn met lange wachttijden. Dat probleem is nu verleden tijd. Ik kan als zelfstandig reisadviseur van Personal Touch Travel bij de mensen thuis langskomen en samen met de klant een reis uitzoeken naar hun wensen. Een ander voordeel is dat zij niet aan openingstijden gebonden zijn. Zij kunnen bij mij een afspraak maken wanneer het hen uitkomt.”sept-reisbureau

Met haar ervaring binnen de reiswereld weet Ingrid inmiddels heel veel over reizen naar waar dan ook in de wereld.  Deze kennis heeft zij onder andere opgedaan via eigen vakanties, maar ook door studiereizen naar landen zoals Bali, IJsland, Curacao, Egypte, Barbados en Italië. ,,Via product presentaties van diverse bestemmingen heb ik mijn kennis nog meer uitgebreid. Daarnaast krijg ik alle reisinformatie binnen van alle reisorganisaties, dus ik ben van alles op de hoogte.” Ingrid kan alle soorten vakanties regelen. Van groepsreizen tot kampeervakanties en van Rijnreizen tot luxe cruises aan toe. ,,O ja, niet te vergeten: ik regel ook huwelijksreizen.”
 
Ingrid verwacht dat haar reisbureau voor Zegvelders een gat in de markt is. Voor informatie kunt u contact met haar opnemen. Haar telefoonnummer is: 0348-692806 en mobiel 06-21672647 of via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De Berichtgever wenst Ingrid als reisadviseur in ieder geval een succesvolle ‘reis’. 

Start peuter-kleutergroep op basisschool Miland (een ingekomen bericht)

Aan het begin van het nieuwe schoolseizoen 2010-2011 is op basisschool Miland, onderdeel van basisschool Willibrord/Miland, in het buurtschap De Meije  een peuter-kleutergroep gestart. Dit unieke project wordt ondersteund door de gemeente Bodegraven, het samenwerkingsverband Weer Samen Naar School en Kindercentra Midden Nederland Kind & Co.

De kleuters zijn direct na de zomervakantie begonnen en vanaf 16 september zijn de peuters ingestroomd. Voor deze bijzondere combinatie zijn een onderwijsassistent en een peuterspeelzaalleidster aangetrokken. Samen met de groepsleerkracht gaan zij met de peuter-kleutergroep werken. De kleuters komen de hele week naar school en de peuters op twee of drie ochtenden. In de afgelopen weken zijn aan het gebouw en het plein aanpassingen verricht, zodat de veiligheid voor de allerjongsten gewaarborgd is.

Interessant is ook de ontwikkeling naar een breed aanbod van kinderopvang door de stichting Kindercentra Midden Nederland/Kind & Co. Op dit moment worden de mogelijkheden nader onderzocht.  Het buurtschap De Meije kan op deze wijze nu en in de toekomst onderwijs en opvang aanbieden voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar uit De Meije en de omliggende plaatsen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Annemieke Pinkse op 0172-685506.

De Blauwe Meije officieel geopend

Al polsstokspringend hebben Rebecca de Boer en Juerd van der Burgt de sprong naar De Meije gemaakt. Symbolisch openden zij daarmee begin september hun nieuwe activiteitencentrum De Blauwe Meije.
Het centrum is gevestigd in het voormalige ateliercomplex van beeldend kunstenaar Wim Verwoerd, dat tot voor kort nog De Blauwe Wereld heette. Voor Rebecca en Juerd de ideale plek voor hun organisatiebureau Free Heart, dat sinds anderhalf jaar alle mogelijke evenementen organiseert, met name op het gebied van teambuilding voor het bedrijfsleven. Rebecca en Juerd, oorspronkelijk afkomstig uit respectievelijk de kop van Noord Holland en Leeuwarden, waren al langere tijd op zoek naar een geschikte locatie toen Rebecca op een doodgewone doordeweekse dag binnenliep bij Wim Verwoerd om wat folders achter te laten voor een wijn- en kaasproeverij. Toevallig zette net op dat moment de makelaar het bord Te Koop in de tuin.  Rebecca twijfelde geen moment. Eén rondje door de tuin en toen wist ze het zeker: dit moest het worden en amper een paar maanden later is ‘De Blauwe Wereld’ nu ‘De Blauwe Meije’ geworden met een splinternieuwe bestemming.sept-Blauwe-Meije
Aan de buitenkant is er niet veel veranderd. Het oude atelier heeft een gedaantewisseling ondergaan. Er is nu één grote ruimte, die gebruikt kan worden voor allerlei sessies en bijeenkomsten. Rebecca en Juerd zijn het ook helemaal eens met de woorden van de vroegere bewoner Wim Verwoerd: ,,Dit plekje is veel te mooi om voor jezelf te houden.” De eerste groep managers is al langs geweest. Teambuilding in de Meije. Dat betekent mobieltjes uit en wandelen door het bos achter het huis en genieten van de natuur.
Juerd en Rebecca benadrukken dat het bij De Blauwe Meije niet gaat om ‘poldersport’. Organisatiebureau Free Heart is nu zo’n anderhalf jaar operatief en je kunt het zo gek niet bedenken of het kan georganiseerd worden. Of het nu een muzikale wijnproeverij, bellydance workout (een chique benaming voor buikdansen) of een workshop koe schilderen is. Er kan heel veel geregeld worden. Je kunt er ijzersmeden of een piramide bouwen, maar ook een familiereünie behoort tot de mogelijkheden. Groepen tot maximaal 13 personen kunnen terecht in De Blauwe Meije. Zijn de groepen groter, dan wordt er uitgeweken naar een andere locatie.
Rebecca en Juerd zitten boordevol plannen. De Blauwe Meije is elke zaterdag en zondag open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen dan de exposities komen bekijken. In oktober is er de mogelijkheid om ook individueel in te schrijven voor een cursus. Op 3 oktober wordt de eerste muzikale wijnproeverij georganiseerd. De cursus, waarop acht  wijnen gepresenteerd worden met bijpassende amuses, wordt verzorgd door Robert Berger.  Wie zelf iets wil gaan maken kan vanaf 14 oktober terecht bij  Esther Rexwinkel  voor haar bloemworkshop.
Tijdens de druk bezochte opening kon iedereen kon alvast een voorproefje nemen met een goed glas wijn, met lekker hapjes én met prachtig weer. Zowel buiten als binnen exposeerde een aantal kunstenaars met beelden en schilderijen en er was een fototentoonstelling in de ’blauwe kamer’.
Voor meer informatie: www.freeheart.nl en/of www.deblauwemeije.nl.

Demonstratie polsstokverspringensept-polsstokspringen

In de setting van een avondzonnetje en zomerse temperaturen gaf het demonstratieteam van de Polsstokbond Holland en een aantal ervaren polsstokverspringers uit de regio op 20 augustus een demonstratie polsstok verspringen achter de boerderij van de familie Kastelein aan de Milandweg. Voor deze gelegenheid was een springschans met zandbed aangelegd. De materialen voor deze voorzieningen werden beschikbaar gesteld door Zegveldse ondernemers.
Met deze demonstratie wil de Polsstokbond Holland meer bekendheid geven aan de polsstok verspringsport en bewerkstelligen dat jeugd en volwassenen enthousiast worden deze sport te beoefenen.

Na de demonstraties van onder anderen recordhouder Jaco de Groot uit Kamerik en de Zegveldse Bas van Ingen kregen de toeschouwers de gelegenheid een verspringpoging te wagen. Onder grote belangstelling van het toegestroomde Zegveldse publiek werden door hen soms verrassende resultaten behaald. Alle sprongen werden van professioneel commentaar voorzien door leden van de polsstok verspringbond. Hilariteit alom als de dappere springer of springster dan toch net niet de overkant haalde, maar ook luid applaus voor de waaghalzen die hun droge voeten in het zandbed aan de overzijde wisten te zetten.
De polsstokbond bood tevens de mogelijkheid ‘droog’ te springen vanaf een kleine schans in een zandbed, waarbij de toe te passen springtechnieken door ervaren springers werden uitgelegd. Hiervan werd veelvuldig gebruik gemaakt door de jongste jeugd.

Voor meer informatie over polsstokverspringen kunt u terecht op www.pbholland.com.

Reisje 55+ groot succes (een ingekomen bericht)

Het was woensdag 23 juni stralend mooi weer. Op die dag hebben 109 vijfenvijftig plus Zegvelders, genoten van een gezellig uitje naar het Openluchtmuseum in Arnhem.
Deze dag werd aangeboden door Gasterij De Milandhof in samenwerking met Stichting Welzijn Woerden afd. Zegveld.
‘s Morgens eerst ontvangst in de Polderzaal van de Milandhof met koffie en gebak, waarna twee bussen klaarstonden om het gezelschap naar Arnhem te vervoeren. Alvorens in te stappen werden de reizigers voorzien van een lunchpakket, aangeboden door supermarkt Coop Bremmer. In het Openluchtmuseum kon men gebruik maken van een consumptiebon bij de poffertjeskraam, welke aangeboden werd door OVM in Zegveld. Het wandelen tussen een diversiteit aan boerderijen uit alle delen van ons land en anderszins van weleer, evenals de oude ambachten en gebruiken, riepen bij het gezelschap herkenning en herinneringen op.
Na terugkomst in De Milandhof stond een heerlijk drankje klaar met aansluitend een geweldig meergangen buffet. Al met al een sfeervolle en geslaagde dag.
sept-BejaardenreisGasterij De Milandhof, Coop Bremmer en OVM, namens de deelnemers hartelijk bedankt!

Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting heeft in de collecteweek van 14 t/m 19 juni in Zegveld en de Meije € 983,70 opgehaald. Een oranje toiletrol heeft dit jaar voor aandacht voor de collecte gezorgd.

De kleur van het toiletpapier is uiteindelijk niet waar het om gaat. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de kleur van de ontlasting wel belangrijk is. Deze kleur kan namelijk een alarmsignaal zijn voor een spijsverteringsaandoening. De Maag Lever Darm Stichting wil de strijd tegen spijsverteringsziekten aangaan met wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Zonder de bijdrage en inzet van gevers en vrijwilligers is dit onmogelijk. De Maag Lever Darm Stichting wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de collecte bedanken voor de inzet.

Mocht u de collectant gemist hebben, dan kunt u uw bijdrage storten op giro 2737 t.n.v. Maag Lever Darm Stichting te Nieuwegein.

Welzijn Woerden nieuws (een ingekomen bericht)

Zoals u al in De  Berichtgever heeft kunnen lezen, is de officiële naam van het voormalige SWO nu Welzijn Woerden geworden. Inmiddels zijn bijna alle activiteiten weer begonnen onder leiding van de gastdames en -heren.

Bij een heel veel activiteiten is er nog plek vrij voor meer deelnemers. Het programma voor komend najaar en winter is in te zien bij De Zegge of in de bibliotheek. De computercursus is volgeboekt. Mogelijk komt er nog een extra cursus. De cursus Engels begint door omstandigheden later. Deze zomer hebben voor het eerst gefietst met elkaar. Er was zoveel belangstelling dat we overwegen hiermee door te gaan. Het fietsen gaan nog door tot eind oktober. Misschien kunnen we deze winter gaan wandelen met elkaar? We horen het graag.

In de commissie is er ook een aantal veranderingen. Ineke Wijnbergen is gestopt als secretaresse, ze blijft nog wel gastvrouw. Ondergetekende heeft het stokje van haar overgenomen. Voorzitter is Herman Lekkerkerker en Hanneke Kastelein beheert de penningen.
Ada Beiboer verzorgt de activiteitenlijst en Adrie de Jong is de spil bij de open tafel. Ook Liesbeth van Beusekom van Welzijn Woerden is aanwezig tijdens de activiteiten. Met elkaar denken we na over de bestaande en nieuw te organiseren activiteiten.  U bent van harte welkom in De Zegge!
 
Namens Welzijn Woerden, Herman Groen, secretaris

Pin It