Afrikaanse muziek in de Zegveldse polderfeb-djembe

De eerste Afrikaanse trommelgeluiden van de leerlingen van De Jorai klonken misschien nog wat voorzichtig, maar nadat Omar Seck een opzwepende djembé solo heeft laten horen waren de leerlingen razend enthousiast en waanden zij zich even in donker Afrika…..
Op 20 en 21 januari gaf Omar Seck een workshop djembé (Afrikaanse trommel) aan alle leerlingen van De Jorai. Hij gaf uitleg over de verschillende trommels en ritmes waarna de theorie in de praktijk werd gebracht. Omar Seck komt uit Senegal en is geboren in een muzikantenfamilie. Als solist van het Nationaal Ballet Senegal heeft hij over de hele wereld gereisd en ervaring opgedaan met verschillende percussie-instrumenten. In het dagelijks leven is hij nu docent percussie in onder andere djembé, sabar en doundoun bij muziekscholen en geeft hij workshops voor bedrijven, scholen en particulieren.

feb-Spel2Nieuwe winnaar Verenigingenspel

Schietvereniging De Witte Roos is op 29 januari de winnaar geworden van de 31e editie van het Verenigingenspel, met  een score van 293,5 punten. Dat scheelde maar een half puntje met de winnaar van vorig jaar die 293 punten behaalde: AKA Triatlonteam feb-Spel1uit Woerden. Het Kalsbeek College behaalde de derde plaats met 288 punten.
Koekjes, schelp- en schaaldieren, logo's, verschillende soorten thee.  Dit is maar een kleine greep uit de 38 x 10 vragen die de deelnemers aan het Verenigingenspel moesten beantwoorden.  Politiek, wetenschap en tekenfilmfiguren bleken lastige vragen te zijn. 
Voor de vereniging die als laatste eindigde is er vanaf dit jaar ook een prijs: De Rode Lantaarn. Deze dubieuze eer ging naar de Rank 5 die als 72e eindigde met 192,5 punten.
De top 10 van dit jaar:
1. Witte Roos                  293,5 punten
2. AKA Triatlonteam        293 "
3. Kalsbeek College        288 "
4. CDA                          282 "
5. Clytoneus – trimmers  282 "
6. KNA 3                        281,5 "
7. Lionsclub 1                 280 "
8. Vrolijke borrelnootjes  279,5 "
9. Ooievaars                  279,5 "
10. Clytoneus – Bestuur  275,5 "

Veel belangstelling bij oprichtingsvergadering OVZM

Tijdens de op 24 januari gehouden oprichtingsvergadering van de OVZM (Ondernemings Vereniging Zegveld de Meije) waren 60 tot 70 belangstellenden aanwezig en hebben 35 ondernemers zich als lid aangemeld. Bestuurslid Theo Nieuwendijk: ,,Het bestuur had een doelstelling van minimaal 20 leden. Dit minimum aantal is tijdens de oprichtingsvergadering dus ruimschoots overtroffen.” De doelstelling van de vereniging is belangenbehartiging van de ondernemers in Zegveld en de Meije, vanuit het perspectief van de ondernemers. Tevens geeft de OVZM de mogelijkheid om met andere ondernemers samen te werken of het netwerk uit te breiden. Theo: ,,Tijdens de oprichtingsvergadering is het bestuur voorgesteld en heeft de voorzitter van de ondernemingsvereniging in Kockengen, dhr. Adrie de Lange, gesproken over het nut van een ondernemingsvereniging.” Het bestuur van de OVZM bestaat uit de volgende personen: voorzitter Rebecca de Boer, Arjan Ton, Lauw Uittenbogaard, Theo Nieuwendijk, Inger van Mourik, Frank de Bruijn en Ruud Kwakkenbos. Na afloop van de vergadering werd door enkele ondernemers enigszins teleurgesteld gereageerd op het door het bestuur afgewezen verzoek een voorstelronde van de aanwezige ondernemers te houden. Wellicht een agendapuntje voor de volgende vergadering. De eerstvolgende vergadering zal plaatsvinden op 14 april, met aansluitend een bedrijfsbezoek aan het Thomashuis in Zegveld.

CDA wil vaart in woningbouwproject Zegveld! (een ingekomen bericht)

Het CDA heeft bij de gemeenteraad een motie ingediend om woningbouwproject Goudriaan in Zegveld eindelijk te realiseren. Al eerder heeft de raad in de vastgestelde nota Wonen geconstateerd dat de bouw van nieuwe woningen in Zegveld en Kamerik flink achter blijft bij de behoefte. In Zegveld zit het probleem vast op een overschrijding van de rode contour. Door middel van de motie wil het CDA het project weer in beweging krijgen.

Het CDA vindt dat we voorzichtig om moeten gaan met nieuw ruimtegebruik in ons prachtige landelijk gebied. Het CDA meent echter dat het voor de leefbaarheid van de kleine kernen in de gemeente Woerden noodzakelijk is om beperkt te blijven bouwen in onze dorpen. Het houdt het aantal bewoners op peil en zorgt tevens voor het in stand houden van de noodzakelijke voorzieningen en het behouden van draagvlak voor tal van activiteiten op het terrein van sport, recreatie en cultuur.

Het project Goudriaan kent inmiddels een voorgeschiedenis van ruim 8 jaar! Het CDA meent dat nu voortgang gemaakt moet worden, zeker nu ook de provincie haar medewerking heeft toegezegd. Het CDA wil prioriteit geven aan de ontwikkeling van de kernen en de leefbaarheid in de kernen stimuleren.

Lentefeest De Jorai

De leerlingen van groep 1 en 2 van De Jorai zullen op dinsdag 22 maart (tussen 10.30 en 11.30 uur) alle bewoners van Zegveld en de Meije in de leeftijd van 68 jaar en ouder een zelfgemaakt lenteboeket aanbieden.

“De tijd van Opa en Oma”

feb-milandschool

De middenbouw van de Milandschool hebben het thema ‘de tijd van opa en oma’ afgesloten met een toneelstukje in de keet, waarbij vaders, moeders, grootvaders, grootmoeders en nog andere medewerkers aan de enquête, die de kinderen over hun jeugd hadden afgenomen, aanwezig waren. Vrijwel alles wat in het toneelstukje gebeurde of werd gezegd, was aangedragen door het publiek.

Biebnieuws: Kinderjury van start (een ingekomen bericht)

In de Regiobibliotheek Het Groene Hart kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar tot en met woensdag 11 mei weer lezen voor de Nederlandse Kinderjury. De deelnemers kunnen in de bibliotheek (t/m 11 mei) of via internet (t/m 13 mei) stemmen op de drie spannendste, mooiste of leukste boeken. Bovendien maken ze kans om in de landelijke Senaat te komen.
Ga dus op 2 februari naar je eigen bibliotheek en vraag daar om de spelregels. Kan je op 2 februari niet, dan is dat geen probleem. Je start dan gewoon wat later.
De Kinderjuryboeken liggen in de bibliotheek op een aparte tafel of kast en hebben een kinderjurysticker. Voor ieder kind dat in mei komt stemmen is er een verrassing.

Hoe kom je in de Kinderjury Senaat?
Als Senaatslid van de Kinderjury ben je de spreekbuis van alle kinderen in Nederland die hebben gestemd voor de Kinderjury 2011. De Senaat leest de vijf boeken met de meeste stemmen. Na het lezen van de boeken komen de twaalf Senaatsleden bijeen om samen te vergaderen. Er worden argumenten geleverd die in een juryrapport worden vastgelegd. Teamgeest is bij deze vergaderingen onontbeerlijk. Tijdens de prijsuitreiking lezen de Senaatsleden het juryrapport voor en overhandigen zij de prijs van de Nederlandse Kinderjury aan de winnende auteurs. Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Durf je je mening te geven? Kun jij de discussie aan? Is het lezen van meerdere boeken op korte termijn geen probleem? Kun je goed met andere kinderen samenwerken? Misschien is de Senaat iets voor jou!
Houd de website (www.kinderjury.nl) in de gaten. Binnenkort kun je hier lezen wat je moet doen als je in de Senaat wilt.

Hoofdwegtuinen dagen gaan niet door

De bewoners van de Hoofdweg hebben besloten dit jaar géén open tuinendagen te houden.  Vorig jaar nog werd het 15-jarig jubileum gevierd met extra activiteiten en nu is het dus even klaar.
Anneke Kastelein (De Wuivende Aren) legt uit: ,,De Hoofdweg tuinendagen zijn voor de deelnemers toch een bindende factor. Je moet rekening houden met vakanties, de tuin moet tip top in orde zijn etc. etc. Bovendien moet het aantal tuinen dat bezocht kan worden de moeite waard zijn voor het publiek. Het was al bekend dat er in 2011 minder tuinen deel zouden nemen. Vandaar dat we dit jaar overslaan."
In het najaar volgt er een evaluatie en wordt bekeken of er in 2012 wel weer iets georganiseerd kan worden.

Actie Zegveld schoon (een ingekomen bericht)

feb-schoonLeerlingen van groep 8 van de Zegveldse basisschool Jorai hielden op dinsdag 8 februari de actie ‘Zegveld schoon’ en hebben zoveel mogelijk rommel op de straten en in de bermen opgeruimd.
De Jorai heeft in het kader van een projectweek de leerlingen de opdracht gegeven geld te ‘verdienen’ voor het goede doel. Leerlingen van groep 8 hebben daarom een actie opgezet om Zegveld schoon te maken en daarbij ook geld in te zamelen. Groep 8 is tot deze actie gekomen omdat zij graag het goede voorbeeld willen geven aan jongere kinderen, maar ook aan volwassenen, die zomaar afval op straat gooien. Het ingezamelde geld gaat naar de adoptieschool in Roznava (Slowakije) en Shelter Ministries (kindertehuizen in arme landen). Ook gaat een deel van het geld naar de Jorai school.
Esmee Verheul, Ghyslaine Burggraaf en Nikki Kuijer hebben een brief naar de burgemeester van Woerden geschreven met het verzoek om afvalcontainers en prikkers te krijgen voor deze actie. De gemeente Woerden vindt dit een prima actie en stelt daarom deze afvalcontainers en prikkers graag ter beschikking. Het Dorpsplatform Zegveld is bereid gevonden de scholieren te financieren waardoor het schoonmaken geld oplevert voor het goede doel.

7 maart: ouder-kind toernooi Don Quishuttle

Don Quishuttle gaat dit jaar weer actief van start met twee toernooien die bedoeld zijn om Zegveld en omgeving de kans te geven om (opnieuw) kennis te maken met badmintonvereniging Don Quishuttle. Naast het reünie toernooi op 9 mei wordt op 7 maart een ouder-kind toernooi gehouden waar iedere ouder zich met zijn/haar kind (vanaf 9 jaar) voor op kan geven. Er worden dan, louter voor de gezelligheid, van 19.00 tot 20.30 uur wat partijtjes badminton gespeeld. Aan dit toernooi zijn geen entreekosten verbonden.
U kunt zich opgeven bij Anthon Kok, telefoon 0348-415464, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Tonnie Verbree, telefoon 0172-414719, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  U kunt voor informatie ook de website www.donquishuttle.nl bezoeken.
De vereniging deelt nog mee dat er wat ruimte over is op de vaste speeldagen: jeugd maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur en volwassenen maandagavond vanaf 20.00 uur of dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur.

OVM sponsort  Siveo 2feb-ovm

Onlangs heeft OVM Siveo 2 voorzien van nieuwe trainingspakken. OVM sponsort het tweede team van Siveo al jaren. Trots tonen enkele leden van Siveo 2 met hun sponsor het nieuwe trainingspak.
Op de foto staan v.l.n.r.: Arien Beukers, voorzitter Rikkert Versluis, Cees Kuyer, Jaco Biemond, Klaas van Elk (OVM) en leider Eric van den Hoeven.

Reaal Straat Tennis in Zegveld (een ingekomen bericht)

feb-tennisOp woensdag 16 maart houdt de Tennisvereniging Miland in samenwerking met de KNLTB het evenement Reaal Straat Tennis. Om 13.30 uur worden alle kinderen van 5 t/m 12 jaar verwacht op de parkeerplaats naast het voormalige Rabobank gebouw. Op deze parkeerplaats worden diverse tennisactiviteiten georganiseerd. Er wordt bijvoorbeeld een container geplaatst waartegen aan beide kanten getennist kan worden. Ook wordt er een speciale tennisbaan neergelegd waarop tennisles gegeven zal worden. Dit evenement is gratis voor alle kinderen uit Zegveld en omgeving.
Dus vind je het leuk, kom op 16 maart gezellig naar de parkeerplaats en doe mee!

Ligt u ’s nachts weleens wakker? (een ingekomen bericht)

Vraagt u zich wel eens af wat de zin van uw bestaan is?  Of slaapt u lekker, zonder zorgen?
Van tijd tot tijd komt bij iedereen wel eens de vraag naar boven: Wat doe ik hier op aarde en waaróm ben ik hier?

In de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat (Korte Meentweg 17) gaat men met deze vraag ‘aan de slag’ tijdens de zogenaamde ‘40 Doelgerichte dagen’.

Bent u nieuwsgierig geworden?  feb-40
U bent van harte welkom op 27 februari om 09.30 uur voor de eerste bijeenkomst. Op de vijf zondagen hierna gaat het in verschillende thema’s over ‘waarom ben ik hier op aarde’.

Deze zondagse bijeenkomsten zijn voor jong en oud en op maat gemaakt voor het hele gezin. De kinderen van groep 1 t/m 4 gaan naar hun eigen kinderdienst en voor de kleintjes t/m 3 jaar is er oppas in De Schutse, het bijgebouw van de Gereformeerde Kerk. Men is niet alleen op zondag hiermee bezig, maar leest elke dag in het dagboek 'Doelgericht Leven' en komt wekelijks bij elkaar in kleine groepen.

De 40 doelgerichte dagen worden afgesloten op zondag 17 april, de ‘Feestzondag’.  Alle samenkomsten beginnen om 09.30 uur.
Meer informatie kunt u vinden op de website: www.gereformeerdekerkwv.nl onder het hoofdstuk ‘Activiteiten – 40 Doelgerichte dagen’, of u kunt bellen met Ds. Rik Mager, 0172-533998.

Drie jubilarissen bij Passage

Tijdens de viering van de 61e jaarvergadering van Passage Christelijk-Maatschappelijke Vrouwenbeweging afd. Zegveld werden er drie jubilarissen gehuldigd. feb-passage
Voor de drie dames was er een huldiging met bloemen, een oorkonde en een presentje.

Mevrouw G. Masselink¬-Hordijk uit Soest was uitgenodigd als spreekster. Het thema van de lezing was `Van mode naar kunst”. Het was een boeiend om naar de dia´s te kijken en naar haar verhaal te luisteren waarin mode en kunst naast elkaar werden gezet. Op 8 maart a.s. wordt er door de heer K.J. Snijders een lezing gegeven over de `Bidstond´, begeleid met prachtige klankbeelden Daarna komt op 12 april Dr. Boonen, fieboloog en directeur van een kliniek voor cosmetische operaties en gespecialiseerd in het verwijderen van spataderen. Passage biedt een gevarieerd programma. De grondslag en doelstellingen van de vereniging zijn hart voor de samenleving, oog voor de naaste en gevoel voor cultuur. Wanneer bovengenoemde onderwerpen u aanspreken bent u van harte welkom om de verenigingsavonden te bezoeken.  

(Op de foto) v.l.n.r. mw. M. Heemskerk-Baelde 40 jaar lid, mw. W. Kastelein-Verrips en mw. L. Beukers-Vendrig, beiden 25 jaar lid.

16 april : Rommelmarkt voor goede doel in Malawi (een ingekomen bericht)

Zoals ieder jaar organiseert de Hervormde Gemeente van Zegveld een grote actie ten bate van een goed doel. De voorbereidingen voor de grote dag van 2011 zijn alweer in volle gang.
Op 16 april zal de rommelmarkt worden gehouden. De week na de rommelmarkt is er een taartenactie en ook zal er een sponsoractie worden gehouden.
Dit jaar is gekozen voor een project in Malawi. Het is een GZB- project voor opvang van gehandicapten. Voor dit project is ieder jaar € 15.000,= nodig. Uiteraard hoopt men weer op een mooie opbrengst van deze actie. Hierbij zal ook een beroep worden gedaan op de ondernemers in ons dorp. Wellicht kunnen zij een bedrage leveren of producten afstaan die op de rommelmarkt een mooi bedrag kunnen opleveren.
Voor vragen kunt u terecht bij Marjan Kruijt, lid van de rommelmarktcommissie. Telefoonnummer is (0348)691335.

Terug in de tijd naar ................Hoofdweg 151 (deel 15)

Op 27 juli 1910 wordt de akte getekend bij notaris Jhr. P.J. van Winter in Woerden. Hierbij wordt een perceel hakhout ter grootte van twee aren en negentig centiaren door Marrigje de Waaijer (geboren 19 oktober 1842, overleden 19 februari 1911), weduwe van Leendert van Doorn  (geboren 19 april 1837, overleden 20 december 1901), verkocht aan Willem Oskamp.
Willem Oskamp geeft opdracht aan de Zegveldse aannemer Klaas de Lange voor de bouw van een woning op het stukje gekochte grond. De woning kreeg als adressering nummer 21A, later nummer 41 of Buurt 41 en vervolgens Hoofdweg 151. Deze woning is een van de eerste woningen in Zegveld die gebouwd is met een spouwmuur. De woning had aan de zijkant een boenhok en aan de achterkant een uitbouw met een schuin afdak. Nee, geen plat dak, want dan leefde je boven je stand. In 1940 werd dit schuine afdak alsnog vervangen door een plat dak. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd door de plaatselijke aannemer Arie de Lange voor een bedrag van ƒ 115,50.

feb-Huis.2Willem Oskamp (geboren 6 april 1887 te Zegveld, overleden 5 maart 1961 te Woerden) trouwt op 8 december 1910 met Wijntje Zaal (geboren 6 februari 1890 te Reeuwijk, overleden 2 juli 1965 te Zegveld). Twee dagen na hun huwelijk wordt de woning betrokken. Wijntje was als weeskind naar Zegveld gekomen en werkte in de huishouding bij Willem Brak aan de Hoofdweg 59.
Willem was net als zijn vader en opa broodvisser, maar ging langzaam maar zeker over tot een vishandel met im- en export. De vis werd van de broodvissers in de regio opgekocht en daarna verhandeld. Willem Oskamp was een vooruitstrevend en sociaal man. In 1920 werd door hem een Coöperatie opgericht met en voor vissers. De vissers die aangesloten waren bij de Coöperatie waren ervan verzekerd dat ze een goede prijs voor de vis kregen. Oskamp voer met zijn boot de Quo Vadis bij de vissers langs om de vangst op te halen voor de handel. Deze Coöperatie is later weer opgeheven.

Voor de woning lagen in de wetering ‘viskaren’ met daarom heen loopplanken. Viskaren zijn houten of metalen bakken met gaten erin, waarin de vis levend wordt gehouden. Om steeds over de weg te moeten naar de viskaren was het noodzakelijk dat het gedeelte weg voor zijn bedrijf werd gekocht. Hiertoe werd op 10 maart 1927 een akte getekend waarbij  Leendert van Doorn (geboren 1 mei 1879, overleden 14 december 1946) een perceeltje weg ter grootte van ongeveer 2 are verkocht aan Willem Oskamp voor een bedrag van ƒ 20,=.
Als er een vracht vis gebracht werd, moest zoon Dirk vaak even helpen. Dit lukte niet altijd. Dirk, die een verstandelijke beperking had, kon zo’n grote drukte niet zo snel verwerken en kon dan bar mopperen. De vis die gebracht werd, kwam van de riviervisserij (brasem en zeelt) of van de broodvissers uit de omgeving.

In 1933 vertrekken Willem Oskamp en zijn gezin naar Utrecht om vervolgens in 1934 naar Maarssen te verhuizen. De reden daarvan was dat hij als vishandelaar in Tienhoven ook een visopslag had. Zijn zoon Arie gaat wonen in het huis van vader Willem. Arie (geboren 8 januari 1912 te Zegveld, overleden 13 oktober 1984 te Hilversum) trouwt op 18 juli 1934 te Zegveld met Marijtje Geertruida Muijt (geboren 29 juli 1914 te Zegveld, overleden 20 augustus 2004 te Alkmaar)
In maart 1940 komt Willem Oskamp weer terug naar Zegveld. Doordat er eind jaren dertig veel strenge winters waren geweest, was er veel vis doodgevroren. Hierdoor liepen de zaken in Tienhoven terug en moest het bedrijf worden ingekrompen. Zoon Arie ging voor kort wonen in de woning aan de Hoofdweg 104, schuin tegenover het bedrijf. Deze woning was ook van zijn vader. In 1941 verhuisde hij naar Maarssen en werd daar buschauffeur bij zijn oom Mees Oskamp. Na de oorlog komt Arie weer terug in de zaak van zijn vader.

De vishandel werd steeds groter en in de schuur werden na de oorlog zo’n zeven betonnen bakken gemaakt om de vis in te kunnen laten zwemmen voordat ze werden geëxporteerd naar onder andere Frankrijk, Duitsland en Engeland. Zo werd de snoek ingepakt in manden met ijs en met de trein naar Frankrijk vervoerd. De paling die werd ingekocht, werd in een platte bak gegooid en gesorteerd om vervolgens weer bezorgd te worden bij diverse klanten. Vishandel W. Oskamp en Zn. was tot ver over de grens een begrip.

In gesprek met Mariska ten Den van Kapsalon Zegveld

Al 12 jaar werkt Mariska ten Den met veel plezier in haar eigen kapsalon en pendelt zij iedere werkdag tussen haar woonplaats Mijdrecht en de kapsalon in Zegveld.

Op het moment dat Mariska van haar schoonmoeder hoorde dat de kapsalon in Zegveld te koop zou komen - nu zo’n 12 jaar geleden - werkte ze nog in een kapsalon in Mijdrecht. Ze had geen idee waar Zegveld precies lag, maar stapte direct in de auto en ontdekte het dorp Zegveld. Mariska: ,,De ambitie om voor mijzelf te beginnen had ik zeker, maar niet als ambulante kapster. Een eigen salon op een mooie locatie, dat ambieerde ik. De kapsalon in Zegveld voldeed precies aan mijn ideaalbeeld. Ik ben in gesprek gegaan met Astrid, de toenmalige eigenaresse, en een paar maanden later was de salon mijn eigendom.” De kapsalon is destijds aangekocht in de oude staat, maar na een paar maanden flink verbouwd. Mariska heeft vanaf het begin personeel in dienst gehad, maar sinds twee jaar werkt ze alleen in de salon. Mariska vertelt: ,,Het aantal klanten nam twee jaar geleden af als gevolg waarvan ik helaas heb moeten besluiten mijn werkneemster te ontslaan.” Mariska werkt fulltime en de kapsalon is op maandag gesloten. ,,Het dorpse karakter van Zegveld vind ik prettig en de Zegvelders zijn gezellige en trouwe klanten. Tijdens het winterse weer in de afgelopen maanden kreeg ik spontaan van een klant een slaapplaats aangeboden, omdat ze vond dat de winterse omstandigheden te bar waren om ‘s avonds richting Mijdrecht te rijden”, vertelt Mariska.

In haar salon gebruikt Mariska producten van het Amerikaanse merk Matrix. Ze vertelt: ,,Matrix is een betrouwbare productlijn. Bovendien hebben de verfproducten van deze lijn een perfecte grijsdekking. Om de trends te volgen en up-to-date te blijven in het kappersvak volg ik tweemaal per jaar een cursus. Tijdens de cursussen worden de nieuwste producten en trends gedemonstreerd en uitgeprobeerd. Daarnaast is het leuk om collega’s te treffen en ervaringen uit te wisselen.”

Kapsalon Zegveld is een van de Zegveldse winkeliers die cadeaus beschikbaar stellen ten behoeve van de geschenkentas welke Zegvelders wordt aangeboden bij geboorte of huwelijk. Tevens heeft Kapsalon Zegveld haar steentje bijgedragen aan de modeshow tijdens de Down Doe Dag in Gasterij De Milandhof, afgelopen voorjaar. ,,Knippen in een kapsalon is leuk en gezellig, maar echt iets kunnen betekenen tijdens een dag als de Down Doe Dag is voor mij heel speciaal”, zegt Mariska.

Mariska is tevreden met de omvang van haar huidige klantenkring, maar uitbreiding van het inwonersaantal in Zegveld en dus mogelijke uitbreiding van haar klantenkring zou ze zeker toejuichen. Mariska: ,,Ik hoop nog vele jaren met plezier mijn klanten in Zegveld te knippen.”

In de prijzen

Tijdens de op 13 februari jl. gehouden clubkampioenschappen lange baan schaatsen van de Schaatsvereniging Utrecht (SVU) zijn drie Zegvelders in de prijzen gevallen Karin Hoogendoorn 1e plaats, Babette Duut 2e plaats en Demian Haring 3e plaats.

feb-schaatsers

Welzijn Woerden (een ingekomen bericht)

In Zegveld is de schildercursus begonnen met tien enthousiaste deelnemers. Helaas moesten we met de tweewekelijkse bingo even stoppen bij gebrek aan deelnemers.
Op woensdag 2 maart is iedereen om 14.00 uur welkom voor een fotomiddag met een bekende Zegveldse familie. De vorige keer was het een groot succes, dus we rekenen ook dit keer op een grote opkomst.
Het koffiedrinken voor de open tafel, op de tweede woensdag van de maand, krijgt een vervolg. Op 9 maart bent u vanaf 10.30 uur weer van harte welkom. Gezellig koffie drinken en een praatje maken met elkaar. U kunt daarna eventueel blijven eten, maar dat is niet verplicht.
Het is erg leuk om te zien dat Welzijn Woerden slaagt in haar opzet en dat er prettige onderlinge contacten gelegd worden. Wij wensen alle deelnemers aan de diverse activiteiten heel veel plezier!

9 mei : reünie Don Quishuttle

Op 9 mei hoopt badmintonvereniging Don Quishuttle een reünie te houden voor al hun leden en ex-leden. Zoveel mogelijk probeert men deze leden schriftelijk te benaderen, maar voor zover dat niet mogelijk is, hoopt de vereniging deze leden via mond-tot-mond reclame te bereiken.
De reünie is ’s avonds van 20.00 tot 22.00 uur in de Milandhof. Tijdens deze reünie kan gespeeld en natuurlijk ook bijgepraat worden. Er zijn aan het bijwonen van deze reünie geen entreekosten verbonden.
U kunt zich opgeven bij Anthon Kok, telefoon 0348-415464, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Tonnie Verbree, telefoon 0172-414719, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  U kunt voor informatie ook de website www.donquishuttle.nl bezoeken.

Kledingbeurs

feb-KledingbeursOp zaterdag 19 maart wordt er in De Voorhof aan de Hoofdweg 48 van 9.30 tot 12.00 uur weer een voorjaar en zomer kledingbeurs gehouden. Tijdens deze beurs wordt baby-, kinder- en positiekleding verkocht alsmede babyuitzet gebruiksartikelen, speelgoed, kinderfietsen en dergelijke. Voor informatie en klantnummer kunt u contact opnemen met Sabina van der Arend, tel. (0348) 691933 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), Carola Hageman, tel. (0348) 560305 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Mari-Anne van de Vlierd, tel. (0348) 691334. 

Pin It