ALLEEN HET NOODWEER BLEEF WEG BIJ SUCCESVOLLE ‘ZEGVELDERIE’ ZEGVELD 

Na zeven magere jaren zonder het meest populaire evenement van het dorp, is er in Zegveld dit jaar opnieuw een ‘Zegvelderie’ gehouden. De Woerdense burgemeester Hans Schmidt was persoonlijk naar Zegveld gekomen om het spektakel te openen en voorzitter Arjan Ton er een compliment voor te maken dat het nieuwe bestuur van de CSZ (Culturele Stichting Zegveld) kans had gezien de ‘Zegvelderie’ nieuw leven in te blazen. Het was weer als vanouds met een dweilorkest, poffertjes- en hamburgertentjes, marktkramen, springkussens, poppenkast, een ‘Wout Verweij-plein’ met een prachtige collectie antieke tractoren en oldtimers, streetdance-demonstraties, een rommelmarkt en gratis wafels en suikerspinnen voor de allerkleinsten. Klapstuk van het evenement was net als in vroegere jaren de ‘Knock Out Show’, waarmee deze ‘Zegvelderie 2011’ traditioneel werd afgesloten. De Culturele Stichting had het allemaal tot in de puntjes voorbereid, maar toch hield iedereen al dagen vantevoren zijn hart vast of het allemaal wel goed zou gaan. Immers na maanden doorgaans prachtig weer zou het uitgerekend dit weekeinde van de ‘Zegvelderie’ gaan regenen en stormen. Vandaar ook dat de organisatie op voorhand al het zekere voor het onzekere had genomen en de rommelmarkt van de kinderen naar de veilige beschutting van de sporthal had verplaatst.

Terwijl overal in het land grote evenementen vanwege het dreigende noodweer werden afgelast, had Zegveld weinig te klagen. Af en toe een spatje regen en veel wind, maar verder bleef het tot diep in de middag prima weer, waarbij zelfs de zon zich zo nu en dan nog liet zien. Zo konden de Zegvelders en de talrijke bezoekers van buiten het dorp volop genieten van het misschien wel weer jaarlijkse evenement, waarop de organisatoren van de Culturele Stichting in elk geval met grote tevredenheid kunnen terugzien.

jun-zegvelderie1 jun-zegvelderie2 jun-zegvelderie3
jun-zegvelderie4 jun-zegvelderie5 jun-zegvelderie6
jun-zegvelderie8 jun-zegvelderie10 jun-zegvelderie9
Club ‘De Hut’, de bouwers van de toekomst

Ik (Gert, red.) vond het fantastisch. Als redacteur van De Berichtgever mocht ik onlangs een moment deel uit maken en kennis maken met de jongens van Club ‘De Hut’. De club heeft een eigen honk, maar daar kan je vanaf de Broek- of Korensloot alleen met een (roei)bootje komen. Ik werd opgehaald door Yaniek en kreeg gelijk mijn eerste opdracht: zelf roeien naar de hut. Aangekomen bij hun clubhuis, de hut, meerden we aan bij een heuse ‘aanlegsteiger’. Ja, de jongens zijn zeer creatief te werk gegaan. Ze zijn zelfs bezig met het bouwen van een botenhuis.
De club bestaat uit negen leden. Vijf echte leden en vier gastleden. Als gast kreeg ik in de hut een ereplaats aangewezen: een oude bureaustoel. Drie jongens zegen neer in een zitzak, een vierde stond in de deuropening en de rest was druk bezig met het timmeren van….dat heb ik niet kunnen ontdekken. De rest zat op het dak of was bezig bij de aanlegsteiger.
Het idee om een hut te bouwen komt bij Max (Langerak) en Yaniek (Heemskerk) vandaan. Zij zaten op de scouting en tijdens een kamp waren ze naar een huttendorp geweest waar ze zelf ook een hut mochten bouwen. ,,Dat lukte heel goed”, vertelt Max. Hij vertelt verder: ,,Toen ik thuis in de kamer zat en door het raam keek, zag ik aan de overkant van het water een mooi plekje om een hut te bouwen. Mijn vader is toen gaan vragen bij de eigenaar van de grond, boer Stolwijk, of de jongens op het stukje grond, eigenlijk een stukje niemandsland, een hut mochten bouwen. En dat mocht.” Geweldig!!jun-Hut1

Toen moest er gebouwd gaan worden. Yaniek en Max hebben toen enkele jongens erbij gevraagd en de vader van Harry (Spierenburg) kon voor het materiaal zorgen om de hut te bouwen, namelijk houten pallets. Met de boot werden alle pallets overgebracht naar het stukje grond en de bouw van de hut kon beginnen. U zult begrijpen dat ze de eerste weken geen moment tijd hadden voor andere dingen dan alleen de hut. De hut is twee bij twee meter en 1,70 meter hoog. En de jongens hebben de hut goed gemaakt, want als het regelt, lekt het er nauwelijks. Inmiddels is de hut al zo’n twee jaar klaar en komen ze regelmatig gezellig bij elkaar. Doen leuke dingen en praten over van alles en nog wat, zoals voetbal en school. Het flessenrek in de hut met zeker vijftien lege flessen frisdrank geeft aan dat ze het echt gezellig maken. En de 30 liter vuilnisbak zit propvol met lege zakken chips. Harry verklaart een en ander als volgt: ,,Je kunt ook thuis hangen voor de computer, maar dit is veel gezonder.” Binnenkort hopen de jongens er zelfs een keer te gaan slapen.
Bij mooi weer zwemmen de jongens ook in de sloot, gaan ze vissen of proberen ze kreeften te vangen. Soms, als het gras in het land kort is, mogen ze van de boer in het land spelen. Ze maken dan hindernissen en schieten met pijl en boog. De naam van de club, namelijk Club ‘De Hut’ was snel bedacht, want ze zijn er helemaal vol van. Nu hopen de jongens op een strenge winter; dan kunnen ze vanuit de hut koek en zopie gaan verkopen, want geld kunnen ze altijd gebruiken om iets lekkers te kopen voor bij de bijeenkomsten.
O ja, nog één ding, de jongens zoeken nog een sponsor die de hut voor hen wil verzekeren. En nu niet dringen! De club bestaat uit het volgende negental: Yaniek Heemskerk, Max Langerak, Tom Blonk, Harry Spierenburg, Jesse Baas, Wilbert Kastelein, Gerben van der Horst, Mathijs Lehman en Lucas Vermeij.
Jongens van club “De Hut”, ik vond het een eer dat ik jullie hut heb mogen bewonderen en ik hoop dat de chips lekker hebben gesmaakt.

 

Zingen, dansen en muziek maken tijdens Down Doe Dag

jun-DownDoeDagDe Down Doe Dag is een familiedag voor gezinnen waarin een kind met Down opgroeit. In het kader van integratie en beeldvorming worden ook familie, vriendjes, vriendinnen en bijvoorbeeld juffen voor deze dag uitgenodigd. De Down Doe Dag op 28 mei in Gasterij de Milandhof werd door 42 gezinnen en aanhang bezocht. Naast informatieverstrekking aan ouders en belangstellenden was er voor de kinderen een programma met het centrale thema ‘muziek’. Tijdens deze dag stonden plezier maken, elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen voorop. De lezingen gingen dit jaar over ‘beeldvorming’ en ‘logopedie en de rol van muziek hierbij’. De kinderen hebben muziekinstrumenten gemaakt, een streetdance workshop gekregen of hebben met hun eigen instrument, samen met een echte band,  het lied ‘Old McDonald’ ingestudeerd. ’s Middags hebben de kinderen hun kunsten vertoond in het programma ‘Down’s got Talent!’. Deze gezellige en leerzame dag werd mogelijk gemaakt door het VSB fonds Woerden, BDO, restaurant ‘Bij Petrus’  te Woerden en Gasterij de Milandhof.

Rabobank wordt jeugdsponsor van Siveo

Rabobank Rijn en Veenstromen is officieel jeugdsponsor geworden van Siveo. Dit gebeurde onder toeziend oog van een honderdtal jeugdspelers die te gast waren bij het eerste Rabobank Jeugdtoernooi  dat de komende drie jaren onder deze naam wordt georganiseerd.
Kantoordirecteur Ruud Kwakkenbos (Rabobank) en voorzitter Rikkert Versluis (Siveo) maakte de overeenkomst formeel met een handtekening en een handdruk. De Rabobank is hiermee als sponsor verbonden aan alle jeugdelftallen. Na deze plichtpleging kon Ruud gelijk door met de prijsuitreikingen van het toernooi.  Hij was overigens niet met lege handen gekomen want alle deelnemers kregen een sportieve sleutelhanger mee naar huis.
,,De Rabobank investeert in lokaal talent, vooral in de kleine kernen en onderstreept dit bij een club als Siveo. De komende drie jaar stellen we een fonds beschikbaar dat kan worden gebruikt voor de algehele ontwikkeling van het jeugdvoetbal”, geeft Ruud Kwakkenbos aan.  Het fonds zal onder andere worden gebruikt voor het bekostigen van trainingsmateriaal, de aankleding van elftallen en opleiding van trainers, scheidsrechters en coaches.
Behalve dit  fonds worden volgend seizoen alle jeugdtrainers in een nieuw tenue gestoken, zodat zij er netjes en herkenbaar bij lopen tijdens de trainingen. Dit is een belangrijk gebaar naar deze groep vrijwilligers die veel tijd en energie steken om de jeugd plezierig te laten voetballen en vaak zelf ook nog jeugdspeler zijn.

,,Al vele jaren hebben we een goede band met elkaar, die recentelijk nog resulteerde in de aanschaf van een AED en het maken van het 50 jarig jubileumboek”, licht Rikkert Versluis toe. ,,We zijn erg blij dat de Rabobank helpt bij het investeren in de jeugd en ons in staat stelt om, als vereniging in een kleine kern, zaken te realiseren die normaal gesproken moeilijk zijn.”

De komende tijd zal de naam Rabobank dus vaak te zien zijn bij de jeugd en iedereen is uiteraard van harte welkom op de Beemd om te zien hoe dat eruit ziet!

 

Broeksloot wint stratenvoetbal (een ingekomen bericht)


Onder grote belangstelling heeft Siveo op 11 juni haar seizoensafsluiting beleefd met het stratenvoetbal. Meer dan 400 deelnemers kwamen op de Beemd in actie, waarvan er pakweg 160 kinderen aantraden in de ochtenduren.
Bij de allerjongsten bestreden de Alexanderstraat en de Meije elkaar in de finale. Terwijl de Alexanderstraat in de groepsfase nog wel een puntje had laten liggen, was het in de finale toch superieur en pakte het met een 2-0 zege de beker.
Ook bij de oudere jeugd troffen uiteindelijk de beide poulewinnaars, de Meije en de Beatrixstraat,  elkaar in de finale. Een verrassing van de Beatrixstraat dat nogal wat meisjes in het team had. In de finale hadden zij echter hun kruit verschoten en walste de Meije over het uitgebluste team van de Beatrixstraat heen met 8-0.
Ook bij de groten was er in de middag best wel een – overigens sportieve - strijd. De twee finalisten van vorig jaar, Broeksloot en Prunuslaan, troffen elkaar al in de groepsfase, waarbij  titelhouder Prunuslaan met 3-2 zegevierde. Maar in de halve finale nam de Broeksloot met 2-0 revanche, waardoor Prunuslaan was uitgeschakeld. De andere finalist werd de Meije, dat daarvoor echter wel penalty’s nodig had. In de finale bleef het lang spannend maar in de slotfase toonde de Broeksloot zich toch met 3-0 de sterkste.
Tussen de bedrijven door pakten Mats Kramer en Mathijs Lehman in hun leeftijdsklasse de penaltybokaal.
Foto’s van vooral het jeugdstratenvoetbal zijn te vinden op de Siveo-site; www.siveo.nl, onder Fotoboek.


jun-Alexanderstraat 
Het team van de Alexanderstraat dat bij de jongsten zegevierde.

jun-Meije
De Meije pakte de beker bij de oudere jeugd.

jun-Broeksloot 
Voor het eerst was de grote beker voor de Broeksloot.

jun-Mats-Kramer
Mats Kramer met goalie Wouter van Dijk.

jun-Mathijs-Lehman
Mathijs Lehman met keeper Erik Streng.

 

Gevraagd! (een ingekomen bericht)

Wie heeft er oude (bos)atlassen en wil deze schenken aan Stichting Rupingh (zie De Berichtgever december 2010 of www.rupingh.nl) ) ten behoeve van de scholen op het eiland Flores in Indonesië? U kunt de atlassen afgeven op de volgende adressen: Esdoornlaan 7 en Meije 276 te Zegveld. Bij voorbaat vriendelijk dank namens de Stichting Rupingh!

Henkido krimpt in Voor u gelezen: AD 6 mei 2011

Vanaf juni richt Henkido zich alleen op judo, fitness en fysiotherapie. De rest van de sporten worden afgestoten. Deze lessen worden door Erin Klein en Irma Langelaan voortgezet in Woerdense Verlaat, zij hebben ook de twaalf spinningfietsen overgenomen van eigenaar Henk Graafland. Graafland heeft besloten alleen verder te gaan met de drie onderdelen waarin hij het beste is. Het streetdancen gaat naar de Milandhof  en het spinnen verhuist naar Woerdense Verlaat.

Bloemetje voor Jan Brinkhaus, de vertrekkende voorzitter van de Milandhof

Jan Brinkhaus heeft na elf jaar afscheid genomen van de Milandhof.  De voorzitter vertrekt met veel lof en met het Bloemetje van de Maand van De Berichtgever.
Ooit werd hij geïntroduceerd door medebestuurslid Wim Oudijk. De eerste twee jaar was hij algemeen bestuurslid, daarna twee jaar vicevoorzitter en de laatste zeven jaren stond hij aan het roer als voorzitter. Onder zijn voorzitterschap zijn er flink wat zaken gerealiseerd. Jan Brinkhaus: ,,Alle zalen zijn de afgelopen jaren gerenoveerd. De meest ingrijpende en bovendien zeer kostbare verbouwing was die van de Oude Herbergh. Door het vertrek van de toenmalige huurders OBM en Fysiotherapie René Verbeek, kwamen er ruimtes leeg te staan en er was in die tijd geen nieuwe huurder te vinden. Als je dan naar de toekomst kijkt en inventariseert waaraan behoefte is, kwamen wij uit op een restaurant. Maar niet een gewoon restaurant maar een waar ook entertainment aangeboden wordt. Dat was een zeer goede slag die we toen hebben geslagen: lekker eten met goed entertainment.” jun-Jan-Brinkhaus
Brinkhaus vervolgt: ,,Het was een enorme investering, maar door een prima samenwerking met de gemeente en de bank konden we uiteindelijk aan de slag gaan. De fundering van het pand is uitstekend, daar hoefde niets aan gedaan te worden. Wat waarschijnlijk niet alle Zegvelders weten, is dat er onder de Milandhof een oude atoomvrije schuilkelder zit met enorme muren. De ruimte wordt nu gebruikt door de schietvereniging maar had oorspronkelijk dus een heel andere functie. Nadat de Oude Herbergh klaar was, zijn we verder gegaan met alle andere zalen en  in een tijdbestek van vier jaar kreeg de Milandhof een totaal ander aanzien. Ik ga ook weg met een heerlijk gevoel. De Milandhof is steeds mooier geworden en voor iedereen toegankelijk. Wil iemand een feest geven, dan is er keuze uit zes zalen en natuurlijk de sporthal, die ik liever evenementhal zou willen noemen. Naar buiten toe profileren wij ons als partycentrum en niet als dorpshuis. Er is niemand die zijn bruiloft wil vieren in het dorpshuis, maar wel in een partycentrum.”
Jan Brinkhaus vervolgt: ,,Wat ik het meeste ga missen, is het contact met de mensen. Ik heb het altijd prettig gevonden om een goede samenwerking te hebben met Lauw Uittenbogaard, de bedrijfsleider. Een fantastische man! En Lauw vond het ook prettig om de zaken regelmatig met mij te bespreken. Inmiddels is de Milandhof zo groot geworden dat je niet kan volstaan met één keer per maand bijpraten. Er werken zo'n 40 tot 50 mensen bij ons dan is er altijd wel iets.”
Hij vindt het belangrijk dat het nieuwe bestuur goed in de gaten blijft houden dat de Milandhof  voor de Zegvelders nog steeds een dorpshuis is en dat het dit ook moet blijven. ,,Maar je mag beslist de commerciële kant niet laten versloffen, want voor je het weet loop je achter op de zaken.”
,,De afgelopen jaren hebben mij veel tijd en energie gekost, maar ik had het niet willen missen. De reden dat ik stop is dat ik deze maand 74 jaar ben geworden. Ik laat het nu over aan de jongere generatie. Ik voel me beslist niet te oud, maar ik vind toch dat de jongere garde het over moet nemen. Mijn opvolger, de nieuwe voorzitter Herman Schuiveling, is twintig jaar jonger. En dat geldt ook voor de rest van het bestuur. Alleen Wim Oudijk zit al 25 jaar in het bestuur van de Milandhof, maar hij speelt nog steeds een belangrijke rol als deskundige wanneer het gaat om de bouwkundige staat van het gebouw. Hij weet daar echt alles van. Vervelen ga ik me beslist niet, want ik heb een brede algemene interesse. Echte hobby's heb ik niet, maar ik hou van mensen, ga graag op bezoek of iets leuks doen en thuis is er ook genoeg te doen. En af en toe zal ik nog wel eens binnenlopen. Ik vind dat hier een gedeelte van mijn leven ligt waar ik van de eerste tot en met de laatste dag van heb genoten.”

Het grote boek van Sinterklaas staat nu voor altijd in de Meije

Jaren geleden al stopte Bram van de Vlugt als hulpsinterklaas in Zegveld, omdat hij het als de rechterhand van de goedheiligman te druk had met de nationale intocht en al die andere drukke plaatsvervangende werkzaamheden in heel Nederland.
Maar nu heeft hij ook dàt grote boek definitief dichtgeslagen. Dit jaar werd de bekende dorpsgenoot 77 jaar en hoewel de echte sinterklaas nog lang niet aan stoppen denkt, was het voor Bram van der Vlugt wel een keer mooi geweest.
Nederland raakte zelfs in grote staat van opwinding toen een paar dagen tevoren in alle geheimzinnigheid voor zaterdagavond 21 mei een ‘extra Sinterklaasjournaal’ vlak voor het  televisienieuws van acht uur werd aangekondigd. Dat moest dus wel iets heel bijzonders zijn.
Dat was het dan ook, want er werd officieel aangekondigd dat de belangrijkste rechterhand van Sinterklaas in Nederland en stapje terug doet en dat Bram van der Vlugt in december wordt opgevolgd door een nieuwe Sinterklaas, een nieuwe landelijke vertegenwoordiger van de grote baas in Spanje.
Die krijgt ook een nieuw groot boek, want Sinterklaas heeft het bestaande grote boek met een zelfgeschreven laatste hoofdstuk afgesloten en aan Bram van de Vlugt mee naar huis gegeven. Dat heeft inmiddels een ereplaats gekregen in de boekenkast van de boerderij in de Meije.

Project Windvlaag muzikaal afgesloten


jun-KNA-JoraiGroep 6 van basisschool de Jorai is onlangs bezig gegaan met project Windvlaag. Dit project is ontwikkeld om kinderen meer te leren over het maken van (blaas)muziek, hen tegelijkertijd kennis te laten maken met muziekverenigingen en om het verenigingslidmaatschap te stimuleren. Tevens is Windvlaag voor verenigingen een unieke gelegenheid om in contact te komen met basisschoolleerlingen en samenwerking te realiseren op basisscholen.

In dit kader hebben deze Jorai-leerlingen een viertal lessen over blaasinstrumenten en blaasmuziek gevolgd. Deze lessen bevatten theorie, maar ook praktische opdrachten waarbij de leerlingen ontdekken hoe blaasmuziek ontstaat, luisteractiviteiten en informatie over verschillende soorten instrumenten. De lessen werden gegeven door gekwalificeerde muziekdocenten.
Het project is afgesloten met een muziekochtend op de Jorai waarbij een aantal leden van KNA samen met de kinderen muziek maakten. 

Café De Halve Maan in een nieuw jasje, maar met de sfeer van toen


‘Een ouderwets gezellige bruine dorpskroeg’. Dat is het beeld dat Elly van Hanswijk voor ogen staat voor het vernieuwde eetcafé De Halve Maan in de Meije. De verbouwing is in volle gang en vanaf vrijdag 1 juli staat de koffie klaar!

De nieuwe eigenaar van café De Halve Maan, Alphenaar René Kroes, heeft het café in september 2010 op een vastgoedveiling gekocht. Inmiddels is de bouwaanvraag voor herbouw van het pand, inclusief één of twee appartementen, ingediend. Aangezien herbouw buiten het bouwvlak gewenst is, dient een speciale procedure te worden gevolgd en naar verwachting zal die procedure nog enige tijd in beslag nemen. Om de tijd tot afgifte van de vergunning te overbruggen, is een oplossing bedacht.
Elly: ,,René Kroes is een jeugdvriend van mij en hij wist dat ik bezig was met de aankoop van een kroeg in de regio. De aankoop van deze kroeg is niet doorgegaan en kort daarna kwam René bij mij met het voorstel als uitbaatster van eetcafé De Halve Maan in de Meije te gaan fungeren.” Elly heeft veel ervaring in de horeca. Ze was tot voor kort bedrijfsleidster bij Eetcafé De Herberg in Kamerik. Dit café is in februari 2011 afgebrand. ,,Ervaring heb ik genoeg, maar aangezien er van de afgelopen jaren geen betrouwbare bedrijfsresultaten van dit café beschikbaar zijn, is exploitatie toch een sprong in het diepe. Eetcafé De Halve Maan ligt op een prachtige locatie, was voorheen een toeristische trekpleister, maar het blijft dan wel een gok”, zegt Elly.jun-HalveMaan

Elly waagt de sprong in het diepe en na verbouwing van het oude café De Halve Maan - waarbij alleen de buitenmuren zijn blijven staan en de indeling compleet is gewijzigd – is het weer een ouderwets gezellige bruine dorpskroeg waar dorpelingen uit de Meije en Zegveld alsmede passanten altijd welkom zijn. Elly: ,,Ik heb voor ogen een dorpscafé met een gezellige bar, kleine kaart met streekproducten, biljart, dartbord en flipperkast. Een café waar je gezelligheid vindt, iemand zich thuis voelt en gasten te allen tijde kunnen aanschuiven voor een eenvoudige goede dagschotel.” Alle inventaris is ‘low budget’ verworven. Elly heeft veel meubels op Marktplaats gekocht en de bar, de flipperkast en de jukebox hebben dienst gedaan in de tv-serie Walhalla van BNN. Het vieren van een verjaardag- of huwelijksfeest in eetcafé De Halve Maan is straks zeker mogelijk, maar tijdens het feestje zal Elly overige (stam)gasten niet weren. Hiervoor heeft zij een ingenieus systeem bedacht met broches voor de feestgangers. Overigens kan het eetcafé wel op woensdag – de reguliere sluitingsdag –  voor besloten feesten afgehuurd worden. De verbouwing is een flinke klus en de tijd dringt. Elly: ,,Een opening op 1 juli blijkt een ambitieus plan, maar we gaan het zeker redden. De enorme hoeveelheid hulp tijdens de verbouwing van vrienden, familie, bekenden en omwonenden is heel bijzonder om te ervaren en daar ben ik zeer dankbaar voor. Vooral de omwonenden zijn heel enthousiast en blij dat ‘hun dorpscafé’ weer nieuw leven ingeblazen wordt.” Eetcafé De Halve Maan is vanaf 1 juli alle dagen (behalve woensdag, dus) vanaf 10.00 uur geopend. Overigens is Elly nog op zoek naar personeel, bij voorkeur met ervaring in de horeca. Wilt u reageren, dan kunt u contact opnemen met Elly van Hanswijk (06-14445511).

Voor u gelezen (AD 04-05-2011) Rioolbelasting

De Haagse Rechtbank heeft bepaald dat Nieuwkoop geen rioolafvoerrecht mag opstrijken van inwoners die hun afval water lozen op de riolering die eigendom is van buurgemeente Woerden. Dit is bijvoorbeeld het geval in De Meije. Een deel van de bewoners van woonarken, huizen en vakantiewoningen aan de kant van de Nieuwkoopse Plassen valt onder Nieuwkoop, maar hun riolering is van Woerden. Navraag leerde dat ambtenaren van Nieuwkoop en Woerden onderling afspraken hadden gemaakt om de heffing voortaan zo te regelen.  Zowel gemeente Woerden als gemeente Nieuwkoop denkt na of hoger beroep wordt aangetekend op deze uitspraak.

O.V.M. neemt afscheid van Wim Stolwijk 

De O.V.M. Zegveld en Omstreken U.A heeft op 26 mei na 25 jaar afscheid genomen van bestuurslid Wim Stolwijk. Op 2 april 1986 was hij in het bestuur gekozen als opvolger van zijn vader, die toen vanwege zijn leeftijd niet meer herkiesbaar was. Het was toen heel gebruikelijk dat een zoon zijn vader opvolgde. Verder moest bijvoorbeeld de agrarische achterban goed vertegenwoordigd zijn. Vandaag de dag speelt dit soort zaken geen rol meer. jun-Stolwijk2Nieuwe bestuursleden worden thans door De Nederlandse Bank (DNB) getoetst op geschiktheid. Er zijn steeds striktere ‘toelatingseisen’ voor nieuwe bestuurders.

In deze 25 jaar heeft Wim veel veranderingen meegemaakt binnen de O.V.M. Allereerst het verzekerd kapitaal dat groeide van ƒ 205.591.231,= in 1986 naar € 478.000.000,= (dat is ruin ƒ 1.000.000.000,=) in 2011. Het kantoor werd destijds nog gehouden aan huis van secretaris-penningmeester Floor van der Wind aan de Milandweg 30. In 1989 verhuisde het kantoor naar de Milandhof (na de herindeling was daar ruimte vrijgekomen) en sinds begin 2003 is het kantoor gehuisvest aan de Middenweg 7. In 1991 kwam het eerste personeelslid in dienst en de verwachting is dat dit jaar  het zevende personeelslid wordt aangenomen. Per 1 januari 2008 werd de fusie met O.B.M. De Meije een feit en in 2009 werd het 100-jarig bestaan gevierd. En Wim maakte dit als bestuurslid allemaal mee.

Wim had een geheel eigen inbreng in het bestuur. Een man die zijn nuchtere boerenverstand liet spreken, maar tegelijkertijd een ondernemer met visie was. Wim was bepaald niet enthousiast over de alsmaar toenemende wet- en regelgeving. Voor hem een van de redenen om het stokje door te geven aan een opvolger. De opvolger van Wim is Paul Vonk geworden. 
Een dankwoord aan Wim is hier uiteraard op zijn plaats en De Berichtgever wil Paul vanaf deze plaats veel succes toewensen.

Uitbreiding bedrijventerrein Nijverheidsweg Voor u gelezen: AD mei 2011

Of kaasveredelingsbedrijf Kruyt aan de Nijverheidsweg komt, is nog even de vraag. Het wachten is op toestemming van de provincie. De uitbreiding van het bedrijventerrein aan de zuidoost rand van Zegveld mag in ieder geval doorgaan. Enkele buurtbewoners hebben aan de bel getrokken, omdat zij bang zijn voor te veel (vracht)verkeer. Liever zien zij een tweede weg op het nieuwe gedeelte aangelegd. Niet alleen wordt zo de verkeersstroom beter verdeeld, ook is zo nodig eenrichtingverkeer mogelijk. Maar volgens de gemeente kom er, ook in de nieuwe situatie, niet zoveel verkeer aan de Nijverheidsbuurt. De weg is bovendien goed en een naastliggend huis is onderheid zodat overlast en schade door trillingen niet zijn te verwachten. Kruyt komt eventueel op het achterste deel van de uitbreiding dus het verst van de woningen verwijderd.

Strijd mee tegen dementie (een ingekomen bericht)

Word collectant van Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland strijdt al ruim 25 jaar voor mensen met dementie en hun naaste omgeving. Eén op de vijf mensen krijgt Alzheimer, dat is heel veel. En dat aantal zal de komende 25 jaar verdubbelen. Dat is een zorgwekkend vooruitzicht. De ziekte heeft immers een enorme impact op zowel de patiënt als op zijn/haar naaste omgeving. 
Dementie is niet te stoppen. Nóg niet. Want onderzoekers werken hard aan een oplossing om dementie onder controle te krijgen. Daarom steunt Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar (de oorzaken van) dementie. Maar Alzheimer Nederland staat ook nú klaar voor mensen met dementie en hun naasten. Onder andere door voorlichting, ondersteuning en belangenbehartiging. Met 52 regionale afdelingen en meer dan 180 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk bereik.
In Zegveld hebben wij helaas nog geen collecte kunnen organiseren om Alzheimer Nederland te kunnen steunen. Met een paar uur van uw tijd kunt ú daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Door u in te zetten als organisator van de collecte of als collectant tijdens onze collecteweek van 7 t/m 12 november.

U kunt zich aanmelden via www.alzheimer-nederland.nl of telefonisch op 030-659 69 00.

Welzijn Woerden, afdeling De Zegge (een ingekomen bericht)

Hoe gezellig het was en hoe lekker iedereen heeft gegeten, heeft u ongetwijfeld al gehoord op het moment dat deze Berichtgever verschijnt. In september komen we er nog even op terug.
U heeft waarschijnlijk wel gezien dat de Jeu de Boules baan aan de Middenweg een metamorfose heeft ondergaan. Met enkele vrijwilligers is de baan weer opgeknapt en ziet hij eruit als nieuw. Met dank aan de gemeente en het Dorpsplatform die gezamenlijk de kosten voor hun rekening namen.
Elke maandagmiddag om 14.00 uur wordt er een partijtje gespeeld. Dus als u ook mee wilt doen, dan bent u van harte welkom.
Fietsen kunt u iedere tweede en vierde donderdag van de maand. Er wordt gestart vanaf de Milandhof om 13.00 uur. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dus ook hier, van harte welkom.
Op 13 juli is er een OPEN TAFEL met koffie drinken vooraf. De eerstvolgende keer is na de zomervakantie op 24 augustus.
Ook alle andere activiteiten gaan met zomervakantie!
De commissie wenst iedereen, of u nu wel of niet met vakantie gaat, een goede zomer periode. 
Hartelijke groet uit ons schitterende Zegveld van Herman Groen.

Jeu de Boule baan opgeknapt

Tijdens de laatste vergadering van het Dorpsplatform roemde Nanda de Ridder, dorpsambtenaar namens de gemeente Woerden, het werk van Welzijn Woerden, Afdeling De Zegge. jun-JeuDeBouleAanleiding was onder andere de vraag van Welzijn Woerden of er middelen beschikbaar gesteld konden worden om de Jeu de Boule baan op te knappen. Het opknappen zou gebeuren door commissieleden van Welzijn Woerden en spelers van het Jeu de Boule spel. Voorzitter Herman Lekkerkerker hierover: ,,Een pluim voor de gemeente Woerden en het Dorpsplatform. In een paar weken tijd was het geregeld. En de kosten worden voor de helft gedragen door de gemeente Woerden en de andere helft heeft het Dorpsplatform voor haar rekening genomen.”
Allereerst moest de baan onkruidvrij worden gemaakt en de toplaag weer rul. Nadat dit was gebeurd zorgde de gemeente voor een grote zak met grit en konden enkele vrijwilligers dit grit opnieuw als toplaag aanbrengen. Het resultaat mag er wezen.
Op de maandagmiddag wordt er op een gezellige manier ge-jeu-de-bould. ’s Middags vanaf 14.00 uur is een ieder welkom. Er kan in twee groepen worden gespeeld op de baan. Trouwens, de baan is niet specifiek van Welzijn Woerden, afdeling De Zegge, dus iedereen kan er spelen.

Teus Blonk viert zijn tinnen jubileum

Als iets of iemand een tinnen jubileum viert, wil dat zeggen dat iets tien jaar bestaat. In dit geval viert Teus Blonk van de Middenweg 37 een tinnen jubileum omdat zijn bedrijf T.A. Blonk Onderhoud & Dienstverlening tien jaar bestaat.
De 47-jarige Teus Blonk is geboren als schipperszoon in Krimpen aan den IJssel.  Zijn vader en opa waren allebei schipper en het kon dus niet uitblijven of Teus werd ook schipper. Hij behaalde hiervoor alle diploma’s en zo kon schipper Teus aan de slag. Het vak van schipper heeft hij twaalf jaar uitgevoerd. Hij voer voor een bedrijf en woonde aan boord. In 1992 kwam hij aan wal. Reden: zijn vrouw Janneke uit Dordrecht, ook een schippersdochter, maar een die niet wilde varen. Zijn werkzaamheden bleven wel bij de vaart. Zo heeft Teus onder andere vier jaar klei gevaren voor B. van Hees & Zn. uit Utrecht om de Grechtkades in de eindjaren ‘90 op te hogen. Toen deze klus in 2001 af was, moest hij elders werk gaan zoeken. Als zoon uit een ondernemersfamilie was dat het moment om voor zichzelf te beginnen.

jun-Blonk1Teus is eigenlijk iemand die alles aanpakt. Hij had net zijn eigen huis en dat van de buren geschilderd toen hij opdracht kreeg om elders te komen schilderen. Het schilderen had hij geleerd vanuit de binnenvaart. Een schip vergt veel onderhoud en met name in de zomer moest er vaak geschilderd worden. Dat kwam hem nu goed van pas. Teus vertelt: ,,Mijn eerste huis schilderde ik in opdracht van een ander. Ik moest er uiteindelijk geld op toe leggen, want ik wilde niet aan mijn kwaliteit van schilderen tornen.” Iets wat nu zijn handelsmerk is. 

Toch had Teus in het begin als ZZP-er nog niet zoveel opdrachten. ,,Ik ben toen zeeschepen gaan lossen in onder andere Amsterdam en Rotterdam. Dit betrof vaak veevoer en zout dat overgeladen moest worden vanuit een zeeschip in een coaster of binnenschip. Ik blijf een watermens en mag graag waterwerk doen, zoals het vervangen van dukdalven. Een dukdalf is een in het vaarwater staande zware paal of constructie waar vaartuigen aan vastgelegd kunnen worden. Dit soort werkzaamheden wordt wel steeds minder omdat ik nu voldoende werk in de omgeving heb.”

In de zomerperiode was er voor Teus schilderwerk voldoende, maar in de winter viel dat niet mee. Hij verhuurde zich dan aan een timmerman om bijvoorbeeld dakkapellen te plaatsen. ,,Als ZZP-er heb je een netwerk van mensen waar je terecht kunt.” Naast het schilderen krijg je vaak opdracht om een ander klusje mee te nemen, zoals het vernieuwen van de dakbedekking of eventueel de dakgoten repareren of vernieuwen. ,,Ik hou van afwisseling in mijn werk en ben heel breed inzetbaar.” Waarop Janneke aanvult: ,,Maar thuis heeft hij binnen nog geen kwast aangeraakt.”

Teus krijgt zijn opdrachten veel via mond-tot-mond reclame. ,,Als je ergens bezig bent komen de buren ook al gauw met een klusje. In  Woerden ben ik in een straat al aan het zevende huis bezig.” Een van zijn leukste klussen was het schilderen van een jacht. ,,Eerst moest deze helemaal kaal worden gemaakt. Daarna heb ik drie lagen primer aangebracht, vervolgens twee lagen grondlak en tot slot nog twee lagen lak. Een enorm leuke en aparte klus, want niet iedereen kan staal schilderen.”
‘s Avonds is Teus nog vaak bezig met de administratie of offertes maken. Samen met Janneke. ,,Daar heb ik mijn vrouw voor, die is veel sneller met typen.”
De Berichtgever wenst Teus & Janneke heel veel succes met hun bedrijf en voor nu: op naar het koperen jubileum.

De leerlingen van de Milandschool “houden van Holland”jun-Milandschool

De weersvoorspellingen waren niet erg positief voor vrijdag 17 juni jl., maar gelukkig bleef het droog en kon het schoolfeest van de Milandschool toch buiten worden gevierd. Het thema dit jaar was “Ik hou van Holland” en alle leerlingen en leerkrachten waren gekleed in rood, wit, blauw en oranje. In het kader van “oranje boven” werd het schoolfeest ’s-morgens geopend door (een dubbelganger van) de Koningin en ook Maxima bracht een bliksembezoek aan de Milandschool.  De leerlingen van de onder- en bovenbouw speelden het spel “Ik hou van Holland” op het schoolplein. Moeilijke vragen werden beantwoord, spellen gespeeld en liedjes gezonden. Op het weiland achter de school vermaakten alle kleuters en peuters zich op het springkussen, in de zandhoop, met de waterbaan of met één van de andere spellen. Extra gezellig druk was het omdat alle peuters met hun ouders uit de Meije en Zegveld waren uitgenodigd om mee te spelen.Rommelmarkt RK kerk groot succes

Op 21 mei werd voor de tweede keer een rommelmarkt gehouden bij de RK kerk in de Meije. Dit alles gebeurde onder leiding van het comité Orgelbehoud. De opbrengst van deze rommelmarkt komt geheel ten goede van het orgelfonds. De gelden worden gebruikt voor de broodnodige renovatie van het Maarschalkerweerd orgel dat dateert uit het jaar 1896. De volgende stap, de reparatie van de magazijnbalk, is weer iets dichterbij gekomen.

Het weer werkte heel erg mee. De markt werd ’s morgens heel druk bezocht door veel gezinnen met veel kinderen. Voor de kinderen was er een gratis grabbelton; dat gaf veel blije gezichten. Ook was er een kraam met enveloppen, waarin een nummer zat dat correspondeerde met de nummers die de prijs aangaven. In de kerk kon men luisteren naar het kerkorgel en ondertussen een kopje koffie of thee drinken.

En dan was er de loterij! De hoofdprijs, een gloednieuwe fiets, beschikbaar gesteld door fietsspecialist Stoof uit ons dorp, werd gewonnen door mevrouw Wil Schouten.
De zeer geslaagde rommelmarkt heeft alles bij elkaar € 2.800,00 opgebracht. Tot grote tevredenheid van het comité Orgelbehoud.
Het orgel is een Maarschalkerweerdorgel dat dateert uit 1897. In dat jaar is het door bewoners van Zegveld en de Meije aan de kerk geschonken. In 2009 is men aan de restauratie begonnen door het plaatsen van een nieuwe windmachine die lucht in de blaasbalg blaast.
Om het orgel helemaal te kunnen restaureren is er € 54.000,00 nodig. Dit geld moet bij elkaar gesprokkeld worden met de verkoop van kaarsen en een cd van organist Arie Keijzer, een van Nederlands bekendste organisten die in 2001 een concert heeft gegeven op het orgel in de Meije.
Het Maarschalkerweerdorgel is een klein orgel met elf registers en zo’n 600 pijpen, alles nog in originele staat. Zelfs de trapconstructie voor de orgeltrappers is nog aanwezig.Laatste marathon samen

 

jun-MarathonVele nationale en internationale marathons hebben Hilda Brak en Mario Bremmer samen uitgelopen, maar vanaf nu hangt Mario haar marathonschoenen aan de wilgen. Mario wilde nog één keer de ultieme kick voelen wanneer ze – na kilometers afzien - de eindstreep bereikte. Dit keer in Zweden, Mario’s  tweede thuisland. Dus bij de start van de drieëndertigste Asics Marathon van Stockholm op 28 mei stonden de hardloopmaatjes Hilda en Mario voor de laatste keer samen tussen het enorme aantal van 16.131 hardlopers. Mario en Hilda: ,,Het parcours liep door het schilderachtige, oude centrum van Stockholm en over de vele eilanden die Stockholm telt. Onze voorbereidingen in Nederland zijn goed geweest, maar het was wel een pittig parcours vanwege de vele heuvels. De aanmoedigingen van onze eigen supporters uit Nederland en de gigantische hoeveelheid enthousiaste supporters langs het parcours gaven ons de energie en kracht om door te gaan.” Hilda finishte met een geweldige tijd van 4.01 en Mario met 4.53. ,,Het was mijn laatste marathon. Vanaf nu ren ik alleen nog rondjes door de Meije, maar natuurlijk wel af en toe met mijn hardloopmaatje Hilda”, zegt Mario. De Berichtgever feliciteert Mario en Hilda met deze knappe prestaties.


Nationale visdag 2011 (een ingekomen bericht)
jun-Vissen1 jun-Vissen2

Hengelsportvereniging Zegveld heeft op de laatste zaterdag van mei, zoals elk jaar, de viswedstrijd voor de jeugd van Zegveld en de Meije  gehouden. De Milandhof, toch een trouw sponsor voor deze wedstrijd, had echter dit jaar geen plaats voor de hengelsportvereniging, zodat de poule indeling en later de prijsuitreiking buiten zouden moeten plaatsvinden. Het nieuwe plaatsje naast de Coop was hiervoor een geschikte plek. Na de indeling was het nog een klein stukje lopen naar de Julianalaan en de vissertjes maakten, na het uitzoeken van een goede stek, snel hun hengels in orde. Meteen na het startsignaal werd er door enkele deelnemers al vis gevangen, die bewaard werden in grote emmers om later gemeten te worden. Na ongeveer een half uur werd er luidkeels geroepen om een schepnet. Dit was ook wel nodig want Casper van Westerop had een brasem van 57 cm gevangen.

Na ruim een uur werd de wedstrijd gestopt en kon het meten beginnen. Nadat alle vis gemeten en genoteerd was liep de hele stoet weer terug naar de Coop, maar helaas begon het net te regenen. Piet Bremmer bracht uitkomst door de vissers, de begeleiders en de leden van de organisatie  in de winkel uit te nodigen, zodat de prijsuitreiking toch nog droog kon doorgaan. Voor alle kinderen was er fris en voor de ouderen een bakje koffie. Na de prijsuitreiking, welke bestond uit bekers en geldprijsjes, kregen alle deelnemers nog een zakje snoep.
De volgende deelnemers waren de prijswinnaars:
Jeugd t/m 9 jaar:
1e Aron Verburg  193 cm
2e Tiffany Blok  139 cm
3e Bas Balvert  129 cm

Jeugd 10 jaar en ouder:
1e Duncan Plomp 147 cm.
2e Casper van Westerop 137 cm.
3e Christiaan Dekker 132 cm.

 

Arie van der Knaap nieuw damtalent

Op damgebied heeft Zegveld menigmaal goed gepresteerd en ook het afgelopen seizoen was er een bijzondere prestatie. Deze keer was het Arie van der Knaap die goed presteerde. Nadat Arie op 12 februari in Leiden kampioen was geworden bij de pupillen van de Zuid Hollandse Dam Bond mocht hij op 5 en 12 maart meespelen in de halve finale van het Nederlands Kampioenschap in IJsselstein. Zijn tweede plaats gaf recht op deelname aan de finale van het Nederlands Kampioenschap van 2 t/m 7 mei in Zuidwolde. Van de achttien finalisten werd Arie uiteindelijk zevende. Een knappe prestatie! Dit belooft wat voor de toekomst.

Zaterdag 19 maart was de finale schooldammen van de Zuid Hollandse Dam Bond voor welpen en pupillen in Alphen aan den Rijn. Het welpenteam van de Jorai bestond uit de spelers André en Twan Kastelein, Eimert van Ingen en Marnix Blonk. Helaas bereikte dit team niet meer dan de zevende plaats en was dus uitgespeeld. Hopelijk hebben ze volgend jaar meer succes.

Het pupillenteam wist beslag te leggen op de vierde plaats en mocht hierdoor meedoen aan de halve finale van het NK dat op 14 mei in ons dorp werd gehouden. Het Zegveldse team werd in de halve finale tiende en zagen hiermee de finale aan hun neus voorbij gaan. Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen voor het pupillenteam, dat dit jaar bestond uit Wijnan van Ingen, Adriaan Blonk, Duncan Uittenbogaard en Gerwin Kastelein.

 

Damesteam TV Miland kampioen

Het damescompetitieteam van TV Miland is kampioen geworden in de KNLTB districtscompetitie en wordt gepromoveerd naar de tweede klasse. De dames wonnen de laatste partij tegen Loenen met 5-1. De Berichtgever feliciteert het damesteam met deze prestatie. Op de foto: Het damesteam drinkt een borrel op het behaalde succes. Boven v.l.n.r. Corrie Groeneveld, Edith Benetreu, Wilma Bos Onder v.l.n.r. Maaike Burggraaf, Joke Frasa, Rietje van Loon.
jun-tennisdames

Iedereen kan Eerste Hulp leren! (een ingekomen bericht)

Wij vinden dat op ieder mens de plicht rust naar vermogen hulp te verlenen aan medemensen die in nood verkeren. Deze nood kan het gevolg zijn van een plotselinge stoornis in de gezondheidstoestand als gevolg van een ongeval, ziekte, dreigende verdrinking of van blootstelling aan schadelijke invloeden.
Dit geeft al aan wat het belang kan zijn voor het volgen van een EHBO cursus.
De verantwoordelijkheid voor de behandeling van deze stoornissen berust bij de beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Het vergt echter meestal enige tijd voor hen om de getroffene te bereiken of deze naar hen toe te brengen. In dit tijdsverloop kan soms meer schade ontstaan aan de gezondheidstoestand van de getroffene. Daarom is het van groot belang dat ter plaatse zo snel mogelijk eerste hulp wordt verleend. Eerste hulp is die hulp die - in afwachting van deskundige hulp - op verantwoorde wijze door een leek kan worden verleend bij een plotseling optredende stoornis in de gezondheidstoestand van een medemens. Om dit verantwoord te doen, is het noodzakelijk te weten wat niet en wat wel moet worden gedaan, hoe moet worden gehandeld en dat ook goed uit te voeren. De daarvoor noodzakelijke kennis en vaardigheden moeten worden geleerd op de EHBO-cursussen, waarbij de nadruk ligt op de praktijk. Iedereen die 16 jaar of ouder is, kan daar worden opgeleid voor het eenheidsdiploma EHBO. Deze cursussen moeten, evenals het examen, voldoen aan van overheidswege goedgekeurde eisen. Deze eisen zijn neergelegd in een officiële regeling. Het bestuur van 'Het Oranje Kruis' is verantwoordelijk voor het toezicht - als gedelegeerde taak van het Staatstoezicht op de Volksgezondheid - op de naleving van de regeling. Mede daardoor worden waarborgen voor de kwaliteit van de opleiding en de examens geschapen. De EHBO-er is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de door hem of haar verleende hulp.
Het behaalde diploma geeft de cursist een waarborg dat hij zich op verantwoorde wijze van zijn hulpplicht kan kwijten. Wel moet hij de verworven kennis en vaardigheid op peil houden door het volgen van herhalingslessen. Doet hij dit niet dan vervalt het diploma na twee jaar. Bovendien worden door het volgen van de vervolglessen, kennis en vaardigheden verder ontwikkeld.
Onderwerpen die behandeld worden tijdens de cursus:
Vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp; Stoornissen in het bewustzijn; Stoornissen van de ademhaling; Stilstand van de bloedsomloop (reanimatie); Ernstige uitwendige bloedingen; Shock; Uitwendige wonden; Brandwonden; Kneuzing en verstuiking; Ontwrichting en botbreuken; Oogletsels; Vergiftiging; Elektriciteitsongevallen; Letsels door koude; Letsels door warmte.

U wordt in deze cursus ook opgeleid als bediener AED (Automatische Externe Defibrillator, stroomstootapparaat).

Data, locatie en kosten:
De cursus bestaat uit negen lesavonden eerstehulpverlener (EHBO, Verbandleer en kleine ongevallen en bediener AED). Deze cursus wordt gegeven op de maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de Milandschool, Hazekade 2, Bodegraven. De eerste lesavond is op 19 september 2011, de laatste is op 21 november 2011 (op 17 oktober geen les in verband met de herfstvakantie). Het examen wordt gehouden op 28 november 2011. De kosten van de cursus zijn € 125,00. Dit is inclusief lesboeken, examengeld en koffie of thee tijdens de pauze.

75% van de kosten vergoed voor EHBO-cursus
Sinds een aantal jaren betalen de zorgverzekeraars 75% van de kosten voor een opleiding EHBO terug, gevolgd bij een EHBO vereniging die bij Het Oranje Kruis is aangesloten
Bel voor meer informatie over de vergoedingen uw zorgverzekeraar

Vragen en/of Aanmelden:
Heeft u nog vragen over de EHBO cursus of wilt u zich aanmelden dan kunt contact opnemen met:
Sandra van Vliet, telefoon 0172-685600 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij
Annie Biemond, telefoon 0348-691608 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Peuterpret tussen de koeien

jun-Peuterpret
Tijdens de jaarlijkse Tour de Peuter streken de peuters dit keer neer bij de familie Kastelein aan de Rondweg. De peuters keken hun ogen uit in de stallen met de zwart/wit gevlekte koeien. Een aantal peuters heeft de boer zelfs geholpen met het voeren van de koeien. Het gros vermaakte zich in de zandbak, op de glijbaan of op de schommel. Juf Riet: ,,Het is altijd weer een feestje om met alle peuters op de fiets te stappen, maar het is ook een enorme organisatie. Dit jaar is het programma door de oudercommissie opgesteld. De combinatie van fietstocht, koeien en buiten spelen is een groot succes. Complimenten voor de oudercommissie en voor de familie Kastelein voor de gastvrije ontvangst.”

 

Samen een slag slaan...

Op zaterdag 27 augustus 2011 houdt Maaike Burggraaf samen met  tennisvereniging Miland een tennistoernooi om geld in te zamelen voor de stichting ALS. Op die manier hopen zij samen een slag te slaan in het goede werk dat de stichting verricht. Hiervoor zijn zij op zoek naar enthousiaste deelnemers en sponsors.

Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. De stichting ALS heeft het ALS-centrum opgericht dat zich inzet voor de begeleiding van ALS-patiënten en doet onderzoek naar de oorzaak van de zenuw-spierziekte ALS, met als ultiem doel het ontwikkelen van een medicijn. De moeder van Maaike is vijf jaar geleden overleden aan de ziekte ALS. Doelstelling van Maaike is haar moeder op een bijzondere en passende manier te gedenken en vooral zoveel mogelijk geld in te zamelen waarmee de stichting wordt ondersteund in het goede werk dat zij verricht.

Beginners en gevorderde tennissers kunnen zich tot 12 augustus 2011 inschrijven voor deze gezellige en sportieve dag. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen: tennisclinic (ochtend), tennistoernooi (middag) en demonstratiewedstrijd (middag/avond). Het inschrijfgeld voor de tennisclinic bedraagt € 15,00 en voor het tennistoernooi € 10,00. Deze inschrijfgelden komen geheel ten goede aan de stichting ALS. Daarnaast is Maaike ook op zoek naar mensen die een fysieke bijdrage willen leveren bij de organisatie van het tennistoernooi of bedrijven/instellingen die de actie willen sponsoren. Voor inschrijven of meer informatie kunt u contact opnemen met Maaike Burggraaf (0646518597 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Kledingbeurs

Op zaterdag 3 september wordt er in De Voorhof aan de Hoofdweg 48 van 9.30 tot 12.00 uur weer een najaar- en winterkledingbeurs gehouden. Tijdens deze beurs worden baby-, kinder- en positiekleding verkocht, evenals babyuitzet, gebruiksartikelen, speelgoed, kinderfietsen en dergelijke.
Voor informatie en een klantnummer kunt u contact opnemen met Sabina van der Arend, tel. (0348) 691933 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), Carola Hageman, tel. (0348) 560305 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Mari-Anne van de Vlierd, tel. (0348) 691334.

Pin It