Kaasveredeling Kruijt opent nieuwe vestiging

Menig Zegvelder heeft wel eens op de Hoofdweg moeten wachten voor een achteruitrijdende vrachtauto die bestemd was voor Kaasveredeling Kruijt B.V.. In de afgelopen dertig jaar is het bedrijf uit zijn jasje gegroeid, het ajun-Kruijtantal verkeersbewegingen van vrachtwagens in de krappe dorpskern van Zegveld nam toe, zoon Ivo sprak de wens uit zijn vader op te volgen, kortom genoeg redenen voor een nieuwe, moderne en grotere vestiging.
Linda Kruijt: “In 1996 hebben we het bedrijf op de huidige locatie flink uitgebreid, maar kort daarna bleek dat deze uitbreiding in de toekomst onvoldoende zou zijn en is de aanvraag voor nieuwbouw op het bedrijventerrein aan de Hoofdweg in voorbereiding genomen. In 2011 is toestemming verleend voor nieuwbouw daar en op 8 mei 2012 werd de eerste paal geslagen. De voorbereidingen hebben veel tijd en energie gekost en wij zijn dan ook heel blij dat de officiële opening van ons nieuwe bedrijf nu voor de deur staat”.
Het kaasveredelingsbedrijf is op 1 november 1982 door Leen Kruijt opgericht, inclusief een tweetal kaaswinkels in Zoetermeer en Den Haag. Het veredelen van kaas werd nog niet in Nederland toegepast en het bleek een ‘gat in de markt’.


Kaasveredelen houdt in dat snijrestanten van kaas of verpakte kaas met een te korte houdbaarheidsdatum worden bewerkt tot een grondstof voor een nieuw kaasproduct. Deze ‘zijstromen’ kaas worden afgeleverd bij de firma Kruijt, uitgepakt, bewerkt, opnieuw verpakt en vervoerd naar de leverancier of kaasfabriek voor verdere verwerking. Linda vertelt: “Lange tijd was ons bedrijf het enige in Nederland dat het procedé van kaasveredeling uitvoerde, maar de afgelopen jaren zijn meerdere kaasveredelingsbedrijven ontstaan en is de concurrentie toegenomen. Gelukkig zijn vele leveranciers zeer tevreden over de kwaliteit van Kaasveredeling Kruijt B.V. en is de orderportefeuille nog steeds goed gevuld”.
De nieuwe vestiging van Kaasveredeling Kruijt B.V. is vele malen groter dan de huidige vestiging, maar ook voorzien van ultramoderne E- en W-installaties. De verschillende kaas-veredelingsprocessen zijn zorgvuldig gescheiden, de hygiënevoorschriften tot in de puntjes toegepast en de kleed- en schaftvoorzieningen voor de medewerkers gemoderniseerd.
Linda: “Het bedrijf heeft nu 22 werknemers, exclusief de oproep- en vakantiekrachten. Gezien de uitbreiding van de verwerkingscapaciteit na verhuizing naar de nieuwe vestiging zal het aantal werknemers in het kaasveredelingsproces naar verwachting toenemen en ook de administratie krijgt versterking”.
Naar verwachting is 2 september 2013 de eerste productiedag in het nieuwe pand. Om alle Zegvelders vóór die tijd ‘een kijkje in de keuken’ te geven zet Kaasveredelingsbedrijf Kruijt B.V. op 31 augustus van 11.00 uur tot 15.00 uur de deuren van het nieuwe pand open voor het publiek. De familie Kruijt heet u van harte welkom!
Open dag in de nieuwe vestiging van Kaasveredelingsbedrijf Kruijt B.V. op 31 augustus a.s. van 11.00 uur tot 15.00 uur
U bent van harte welkom!

Bericht uit de Huisartsenpraktijk Zegveld

Dr. Spee vertrokken
Janneke Spee, de huisarts in opleiding is inmiddels alweer vertrokken om in een andere huisartsenpraktijk haar opleiding voort te zetten. De plattelandspraktijk in Zegveld bleek voor haar niet de ideale plaats om het eerste opleidingsjaar door te brengen.
Afwezigheid i.v.m. vakantie
Vanaf 19 juli t/m 9 augustus zijn er vanwege vakantie in Zegveld beperkt spreekuren. De Kamerikse dokters nemen waar. De assistentes zijn gewoon aanwezig, de praktijk/ apotheek is elke dag open.

Koninklijke onderscheiding Arie Vink

jun-arieVinkAl weken was hij er druk mee, het organiseren van het 30 jarig jubileum van de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Woerden. Wat Arie Vink niet wist, was dat hij ook zijn eigen feestje aan het organiseren was.
Direct na de jubileumviering op 25 mei in de Kerkzaal van de Maranathakerk in Woerden kwam burgemeester Molkenboer met de kinderen en kleinkinderen de kerkzaal binnen.
"Toen mijn familie binnenkwam, schrok ik vreselijk", vertelt Arie. "Ik had eerst nog niets in de gaten, ik dacht dat ik misschien een gemeentelijke onderscheiding zou krijgen. Maar toen ik de blauwe doos zag, waarin de onderscheiding zat, kreeg ik tranen in mijn ogen".
Arie Vink is zijn hele leven als vrijwilliger actief geweest. Zo was hij penningmeester van de Christelijke Nationale Kleuterschool ‘De Eerste Stap’. Was hij 27 jaar lang penningmeester van het club- en vakblad van de vereniging van Oud Leerlingen der Nationale Schilderschool te Utrecht, zat hij ook nog in de redactie en verzorgde hij de administratie van dit blad.
Verder gaf Arie als vrijwilliger wekelijks teken- en schilderlessen bij de Stichting Welzijn Ouderen afdeling Zegveld. Vanaf 1995 is hij vrijwilliger bij de P.C.O.B. Hij verzorgt de financiële administratie, int de contributie en vertegenwoordigt de P.C.O.B. op provinciaal niveau. Al 18 jaar is hij penningmeester van de Samenwerkende Ouderen Bonden Woerden.
Tot slot kennen we Arie Vink als dé man die de eerste 13 jaar van het Verenigingenspel in elkaar zette. En niemand kan het hem nazeggen, want hij kreeg als eerste in Woerden in  naam van de Koning de versierselen opgespeld, behorend bij het Lidmaatschap in De Orde van Oranje-Nassau.
Arie vertelt dat hij drie dagen van streek is geweest. Hij heeft drie nachten niet geslapen en dacht, als ik de vierde nacht ook niet slaap, dan geef ik de Koninklijke Onderscheiding terug. Gelukkig sliep hij de vierde nacht prima en is hij trots op zijn onderscheiding. ‘Je hebt zat gedaan, maar daar doe je het niet voor’, aldus Arie Vink.

Tapperij volledig vernieuwd

Tijdens de Zegvelderie kreeg iedereen de gelegenheid de 'nieuwe' Tapperij te bewonderen. Er is geen binnenhuisarchitect aan te pas gekomen, alhoewel je dat bijna zou verwachten bij het zien van het resultaat. Het oude 'bruine café' is volledig verdwenen en is nu een moderne loungebar. De ruimte heeft een metamorfose ondergaan en bovendien lijkt De Tapperij twee keer zo groot als voorheen.
Bedrijfsleider Lauw Uittenbogaard is zelf erg enthousiast over het resultaat: "De nieuwe Tapperij is uitermate geschikt voor allerlei feestjes, feesten en partijen. Maar het wordt ook als sportcafé gebruikt. We hebben hier al op het grote scherm al naar een voetbalwedstrijd gekeken. Hartstikke gezellig. Er is zitruimte voor ± 65 gasten en uiteraard is alles mogelijk!"

jun-Tapperij1 jun-Tapperij2

De Berichtgever zegt het met bloemen

Wat had ze genoten de afgelopen twee jaar bij het meedoen met de triatlon op de tweede Pinksterdag in Woerden. Samen met Gerard en Bennie Muller zou zij de triatlon volbrengen. Hierbij loopt Bennie 10 km, fietst Gerard 40 km en zwemt Cora 1 km.
jun-coraWij hebben het hier over Cora Voorend uit de Lijsterbeslaan 3. Dit jaar wilde ze zo graag haar record van 24 minuten over 1 kilometer zwemmen verbeteren. Helaas kreeg ze  gezondheidsproblemen en mocht zij enkele maanden niet trainen. Haar conditie zakte daardoor tot een dieptepunt. Toen kwam de vraag, je doet toch zeker weer mee?
Cora vertelt: "Ik ben de uitdaging aangegaan, gesteund door anderen. Ik moest mijn angst overwinnen, want anders wordt je wel heel snel oud".
Voor Cora was het heel belangrijk dat er iemand was die haar eventueel kon vervangen als het toch niet zou lukken, en Gerard en Bennie gewoon mee konden doen.
Na hard trainen was Cora weer zover dat ze het helemaal zag zitten, echter… de kou gooide roet in het eten. De woensdag voor Pinksteren had ze met een pak aan geprobeerd te zwemmen in de Singel in Woerden. Cora: "Het water was zo koud dat je kramp kreeg in je handen en voeten. Je kon je ademhaling niet goed houden vanwege de kou. Hier kon ik niet tegen op". Ook het proefzwemmen op de zaterdag voor de wedstrijd door Clytoneus Woerden werd vanwege de kou afgelast. Uiteindelijk verviel op 2e Pinksterdag het onderdeel zwemmen binnen de triatlon en veranderde de 30ste triatlon wedstrijd in een Run-Bike-Run.
De teleurstelling was groot, zo hard getraind en dan dit. Maar zegt Cora: "Het was wel terecht dat het zwemonderdeel werd afgelast, het was ook extreem koud". Om de teleurstelling een beetje te verzachten bracht De Berichtgever haar het bloemetje van de maand. Wij wensen haar bij voorbaat heel veel succes bij de voorbereidingen voor volgend jaar. Want dan gaat ze er weer helemaal voor!

Het tweede bloemetje van de maand bracht De Berichtgever bij Wil en Lauw Uittenbogaard. Wij werden ontvangen in de prachtig vernieuwde sfeervol ingerichte Tapperij. Als beheerders van Gasterij De Milandhof zijn Wil en Lauw dagelijks bezig alles zo te regelen en te organiseren dat de gasten na afloop zeggen: ‘Het was geweldig toeven in de Milandhof’. En dat laatste heeft De Berichtgever de afgelopen maanden heel vaak gehoord, onder andere na het Vorstelijk Oranjebuffet en het Zegvelds Diner. jun-lauwenwil
Je zult maar liefst 475 gasten bij het Vorstelijk Oranjebuffet te eten moeten geven. Maar complimenten aan De Milandhof! De sporthal was omgetoverd tot een heuse dinerzaal, op alle tafels stond sfeervol een kandelaar met vijf kaarsen en er was een buffet neergezet waar op acht punten kon worden ingestroomd om iets lekkers te gaan halen. Het verliep allemaal perfect en de kwaliteit van het eten was geweldig.
Ook het Zegvelds Diner mocht zich dit jaar verheugen in een fantastisch buffet én een gezellige avond. Daarbij moet vermeld worden dat de prijs die voor beide buffetten betaald moest worden niet in verhouding stond tot de werkelijkheid.
Lauw Uittenbogaard: "Wij doen dit graag voor Zegveld. Deze activiteiten zijn echt 'dorpsdingen', waarbij je het draagvlak zo breed mogelijk moet houden. Dat is heel belangrijk en Zegveld is hier heel erg sterk in. Natuurlijk zijn we er ook trots op dat we dit als Milandhof kunnen doen".
Toen op 30 april het gemeentebestuur na de aubade even een blik wierp in de sporthal waar alles al klaar stond, vroeg men zich af waarom dit in Zegveld wel kan en in Harmelen bijvoorbeeld niet. Waarop Lauw had gereageerd: "Je moet het ook willen".
Lauw en Wil complimenteren de Oranjevereniging omdat ze zo geweldig hebben meegeholpen om dit feest mogelijk te maken en ze betrekken bij het succes hun hele crew. "Complimenten aan onze koks en alle mensen in de bediening!"
De Berichtgever vond dat Lauw en Wil ook wel eens in het zonnetje gezet mochten worden, en overhandigde ze dan ook met veel plezier het bloemetje van de maand.

Pedicuresalon Petra: het vertrouwde adres voor professionele voetverzorging

Het vakdiploma Pedicure behaalde Petra Hamoen op 15 juni 1988 in Rotterdam, nu exact 25 jaar geleden. Voor de praktijkonderdelen van haar studie nam Petra “modellen” mee naar Rotterdam. Ook haar moeder, mevrouw Hamoen uit de Nieuwstraat in Zegveld, heeft een ritje bij Petra achterop de motor doorstaan om als studiemodel te functioneren. De passie van Petra voor de vakkundige verzorging van voeten is in die 25 jaar zeker niet afgenomen, doch veranderingen zijn er wel geweest.
jun-Petra-PedicurePetra vertelt: “Tijdens mijn opleiding heb ik alle pedicuretechnieken manueel en zonder handschoenen aangeleerd. Dat is nu ondenkbaar. De hygiënische voorschriften zijn de afgelopen jaren enorm aangescherpt en de elektrische pedicuremotor is in de huidige moderne pedicurepraktijk onmisbaar. Daarnaast is de praktijkadministratie - ondanks intrede van de computer - veel omvangrijker geworden vanwege de contracten met de zorgverzekeraars en ketenzorg”.
Jarenlang was Pedicuresalon Petra een onderdeel van Sport- en Gezondheidscentrum Henkido (nu Sportcentrum Graafland) aan de Molenweg nr. 4 in Zegveld. Vanwege privé-omstandigheden is de Pedicuresalon op zelfstandige basis voortgezet en nu gevestigd aan de Nieuwstraat 5 in Zegveld. In een frisse en lichte salon achter het woonhuis behandelt Petra van maandag t/m vrijdag de voeten van haar cliënten. Op vrijdag werkt Petra tevens ambulant en behandelt zij cliënten op hun huisadres indien deze cliënten onvoldoende mobiel zijn de salon te bezoeken. “Na mijn studie ben ik gestart met een praktijk in Gouda, maar na de geboorte van mijn derde kind heb ik die praktijk gesloten. Bijzonder is wel dat een handjevol Goudse cliënten nog steeds mijn praktijk in Zegveld bezoeken” vertelt Petra. Naast haar werkzaamheden in de pedicuresalon geeft Petra op maandagmiddag sportlessen (Dynamics en Pilates) in het Brediushonk en op maandagavond (Pilates en Conditie/Fitness) in De Regenboogschool in Woerden.
Petra staat als pedicure geregistreerd in het KRP (KwaliteitsregisterPedicures) en is aangesloten bij Provoet, de landelijke brancheorganisatie voor pedicures. Tevens is zij een gecontracteerde pedicure voor cliënten met diabetes hetgeen betekent dat zij een contract heeft afgesloten met Zorgcirkel Woerden en de Coöperatie Noord-West Utrecht zodat cliënten die via de ketenzorg voor diabetescontrole  bij de huisarts komen een aantal pedicurebehandelingen vergoed kunnen krijgen. Petra zegt: “De ontwikkelingen in de pedicurebranche gaan snel. Om mijn huidige cliëntenkring en nieuwe cliënten van dienst te zijn, maar ook mij te blijven ontwikkelen wil ik graag de aantekening Medisch Pedicure proberen te behalen. Hiervoor moet ik twee jaar – naast mijn werk in de praktijk – een paar uur per week naar school. Deze aantekening geeft mij en de praktijk wellicht weer nieuwe mogelijkheden in de toekomst”.
Bij Pedicuresalon Petra kunnen cliënten terecht voor uiteenlopende problemen aan de voeten en nagels zoals kloven, ingegroeide nagels, pijnlijke eeltplekken met likdoorns of schimmelnagels. Doch ook voor aandoeningen aan de voeten of nagels als gevolg van diabetes of reuma. Petra benadrukt dat een verwenbehandeling voor de voeten in combinatie met een beenmassage en paraffine behandeling zonder dat daaraan klachten ten grondslag liggen ook mogelijk is en een heerlijke oppepper voor het lichaam kan zijn.  
Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Pedicuresalon Petra heeft Petra een prijswedstrijd uitgeschreven. Alle Zegvelders worden uitgenodigd deel te nemen aan deze wedstrijd en de slogan “Bij Pedicuresalon Petra…...” zo origineel mogelijk af te maken. De slogans kunnen tot 20 juli 2013 ingeleverd worden bij Pedicuresalon Petra aan de Nieuwstraat nr. 5 in Zegveld. De winnaar van deze wedstrijd krijgt een jaar lang gratis pedicure-behandelingen (met een maximum van 8 behandelingen in de periode juli 2013 en juli 2014), vier willekeurige inzendingen krijgen ieder één gratis pedicurebehandeling doch alle inzenders worden verrast met een kleine attentie bij inlevering van de slogan.
Tot slot wil Petra graag alle cliënten bedanken voor het in haar gestelde vertrouwen in de afgelopen 25 jaar en hoopt hen nog vele jaren van dienst te mogen zijn.
Voor meer informatie over Pedicuresalon Petra, de behandelingen, openingstijden of het maken van een behandelingsafspraak verwijst Petra u graag naar www.pedicuresalonzegveld.nl

Uitslagen 40e STRATENVOETBAL

Het was erg druk tijdens de 40e editie van het stratenvoetbal. Meer dan 400 deelnemers hadden aangemeld.
In de ochtend streden ruim 150 kinderen om de prijzen. Bij de jongste won de Korensloot met 1-0 van de Broeksloot. Bij de wat oudere jeugd was de Alexanderstraat met 2-0 de baas over de Eikenlaan.
In de middaguren versloeg de Alexanderstraat in de finale met 3-2 de Korensloot.
In de strijd om de penaltybokaal moest de jeugd de beste Siveokeepers Erik Streng en Mike Voorend passeren. Bij de jongste lukte dat Marnix Blonk het beste, terwijl bij de oudere jeugd Wilbert Kastelein alle penalty’s benutte.

Aircoservice in Zegveld

Autoschade Andeweg gevestigd aan de Hoofdweg 27 in Zegveld is sinds 1 mei j.l. gestart met een nieuw onderdeel binnen het bedrijf: Airco service.
“Doordat wij als autoschadeherstelbedrijf al jarenlange ervaring hebben met autoairco’s was deze stap relatief klein om te nemen. Door een aircoservicestation aan te schaffen en enkele aircovervolg opleidingen te volgen mogen wij ons nu zelfs aircospecialist noemen”, aldus de trotse eigenaar, Mark Andeweg.
Een aircoservicebeurt wordt normaal gesproken niet automatisch met een onderhoudsbeurt van de auto mee genomen. Wat wij in het kort doen is de staat van het gehele airco systeem controleren, het oude koudemiddel verwijderen, diep vacumeren, de juiste hoeveelheid nieuw koudemiddel toevoegen, een UV middel toevoegen en schone olie. Vooral dit laatste is erg belangrijk.
Een auto airco verliest ongeveer 5-12% koudemiddel per jaar, ook al koelt de airco nu nog goed, elke 2 of 3 jaar een aircoservicebeurt uitvoeren is geen overbodige luxe. Een servicebeurt uitvoeren voorkomt later hoge reparatiekosten. Zeker nu de vakantieperiode er aan komt en er wellicht lange ritten met de auto gereden gaan worden is een extra controle erg belangrijk!
Meer informatie staat op onze website WWW.AIRCOSERVICEZEGVELD.NL
Voor een gratis controle kunt u altijd bij ons terecht, een servicebeurt uitvoeren kost € 89,- incl. BTW.

Ronnie Dekker: ‘Opgeven is geen optie’

Maanden heeft hij er voor getraind en op 6 juni was het dan zover. Meedoen met de Alpe d’HuZes. De Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ wordt op één dag de legendarische Alpe d'Huez als het lukt, tot 6 keer aan toe met de fiets beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. jun-ronnie
Samen met zijn broer Levi ging Ronnie Dekker deze uitdaging aan. Om te mogen starten moet iedere deelnemer minimaal Euro 2.500,00 inbrengen. Ronnie en Levi hadden samen Euro 12.000,00 bij elkaar gesponsord gekregen. De beklimming bestaat uit 21 haarspeldbochten van deze loodzware Alpencol.
De finish ligt na 14 km in het 1.860 meter hoge ski dorp Alpe d'Huez.
"De start was ’s morgens om 04.30 uur en om 11.00 uur was ik voor de derde keer boven", vertelt Ronnie. Zijn doel was om vier keer de berg te beklimmen, maar uiteindelijk heeft hij de berg 5 keer beklommen. "De eerste drie keer omhoog viel niet echt tegen, maar was wel zwaar. Gemiddeld was ik in zo’n anderhalf uur boven. De vierde keer kwam ik onderweg de man met de hamer tegen. Ik begon spontaan te janken", vertelt Ronnie.
"Mijn hele lijf deed pijn, maar na een massage ging het gelukkig weer. We hadden een huisje kunnen regelen in het dorpje Huez zodat ik tussen de beklimmingen door even goed kon eten, zoals pasta’s en pannenkoeken, dus veel koolhydraten. Na de vierde klim heb ik twee uur gerust, zodat ik nog een vijfde beklimming kon maken".
Voor Ronnie was het puur de sportieve uitdaging. Ronnie Dekker: "Het is niet zozeer dat ik voor iemand gereden heb, maar je kent altijd wel iemand in je omgeving met kanker. In die week dat je er bent zie je zoveel om je heen en hoor je zoveel verhalen, dat zo’n week wel heel bijzonder is".
In de strijd voor de overwinning op kanker heeft deze actie ruim vijfentwintig miljoen euro opgebracht. En voor Ronnie en zijn broer Levi nemen wij onze pet af: Chapeau!

Zegvelds Diner weer voortreffelijk

jun-zegveldsdinerHet was weer genieten geblazen bij het Zegvelds Diner. Zo’n 110 dorpsgenoten en gasten konden op 6 juni worden verwelkomd in Gasterij De Milandhof. Bij binnenkomst kregen ze direct een glaasje Prosecco aangeboden. Namens Stichting Welzijn zat er aan iedere tafel een gastvrouw of gastheer die ook de hele avond de drankjes verzorgde. De maaltijd werd begonnen met een overheerlijke champignonsoep.
Na het gezamenlijk zingen van oud Hollandse liedjes kon men bij het buffet allemaal zeer smaakvolle warme en koude gerechten opscheppen. De ‘hmm, wat lekker’ en ‘verrukkelijk’ waren niet van de lucht. Na het buffet was er de aangekondigde verrassing. Ook dit keer verschenen Adrie de Jong en Gert Ton ten tonele. Dit keer wisten zij als twee kleine kleuters heel veel te vertellen over de gasten in de zaal. Tot hilariteit van het aanwezige publiek.
Het puddingenbuffet is zoals altijd de kroon op het Zegvelds Diner. Na nog enkele evergreens te hebben gezongen onder begeleiding van mevrouw  Bakker uit Bodegraven op haar muziekinstrument (de trekzak), werd de maaltijd afgesloten met een kopje koffie of thee. Zeer voldaan gingen de gasten naar huis. Ook dit keer weer alle lof voor Lauw en Wil Uittenbogaard en hun medewerkers. Het was fantastisch!

Politieke beloftes uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!

Siveo ’60, de sportieve en maatschappelijke motor in Zegveld, wordt keihard getroffen door de bezuinigingen. Paul Vonk, woordvoerder voor Siveo ’60, doet verslag van de ontwikkelingen.
Zoals bekend kampt de gemeente Woerden met een financieel tekort. Om dit financiële gat te dichten moeten de buitensportverenigingen een financieel offer brengen van totaal             € 210.000. Siveo betaalde vóór de aanleg van het kunstgrasveld nog € 6.500 per jaar. In 2009 ging dat omhoog naar ongeveer € 10.000 en nu wil de gemeente de huur verhogen  naar maar liefst  naar € 30.000 per jaar! In enkele jaren dus een verhoging van € 23.500 per jaar,  bovenop de vorige bezuinigingsronde waarbij de subsidie helemaal is geschrapt.
Uiteraard is Siveo het hier niet mee eens en trekt zij samen met de zusterverenigingen SCH’44 Harmelen en VV Kamerik ten strijde.
In 2009, bij de aanleg van het kunstgrasveld, heeft Siveo al zware onderhandelingen met de toenmalige portefeuillehouder gevoerd. Uiteindelijk is Siveo toen akkoord gegaan met een (toen al) behoorlijke huurverhoging en zijn de contracten getekend. Siveo ging er toen van uit dat zij hiermee een duurzame overeenkomst hadden gesloten. De toenmalige wethouder heeft Siveo toen ook nog toegezegd dat er een compensatie zou komen voor de drie voetbalverenigingen uit de kleinen kernen. Het bleek echter dat de belofte van een wethouder voor de politiek niet zoveel waarde heeft!
Op de door Siveo gestelde vraag wat zij zou doen als de bank in drie jaar de rente en aflossing zou verdrievoudigen antwoordde de gemeenteraad wijselijk niet.
Siveo levert in Zegveld een grote bijdrage aan de leefbaarheid en heeft daarom een belangrijke functie in het dorp (sociale cohesie en opvang van de jeugd). Siveo kan daarom  aangemerkt worden als een publieke/maatschappelijke voorziening. Door de gemeenteraad  werd  hierop gereageerd dat dan de prijzen in de kantine en de contributies maar omhoog moeten of moeten nieuwe sponsoren worden gezocht.
Met andere woorden, er lijkt in het grote Woerden nauwelijks beseft te worden wat Siveo voor ons dorp betekent.
Siveo voelt zich met deze absurde verhoging op het verkeerde been gezet. Op basis van de in 2009 afgesloten overeenkomsten en door de gemeente gedane beloften heeft Siveo destijds besloten mee te werken aan de realisatie van het kunstgrasveld. Als nu achteraf blijkt dat de huur drie keer zo hoog wordt dan destijds met ons is afgesproken, dan zou Siveo destijds wellicht een andere keuze hebben gemaakt. Ook voor deze argumenten bleek de gemeente “immuun”.
Uit de wijze waarop het gehele proces is verlopen kan – zo lijkt het althans - de conclusie worden getrokken dat de gemeente haar aandacht liever richt op de grote kern Woerden en een kleine kern als Zegveld nog steeds niet echt meetelt.
De drie dorpsverenigingen hebben de gemeente laten weten dat zij snappen dat ook zij een steentje moeten bijdragen aan de financiële problemen van de gemeente, maar dat de bedragen die nu worden genoemd niet aanvaardbaar zijn en dat er wat hen betreft geen overeenstemming is.
Bij de behandeling in de gemeenteraad, op 30 mei jl. , hebben het CDA en Lijst van der Does nog geprobeerd de bezuiniging voor de buitensport te verzachten, maar de meerderheid van de raad wilde daar niets van weten. Het bleek dat de coalitiepartijen vóór de vergadering de gelederen al hadden geslote. Het  raadsdebat was dus - om met sporttermen te spreken -eigenlijk een “schijnbeweging”, waarop de vraag kan worden gesteld of het coalitiebelang wellicht belangrijker is dan de leefbaarheid van ons dorp.

Wordt vervolgd………
Paul Vonk

Zegvelder in historisch stuk Woerden

Zegvelder Gert Hulleman heeft een rol gespeeld in een historisch toneelstuk dat in juni in Woerden werd opgevoerd.  Het verhaal ging over het tekenen van de Vrede van Utrecht en speelde zich af in en rond een herberg in Woerden. Het stuk, geschreven door Jimmy Plooy, die ook de regisseur was, had verwijzingen naar de gebeurtenissen in 1713. jun-historischespelen
Gert Hulleman: "Alle zeven voorstellingen waren een succes, er zijn ruim 4.000 mensen komen kijken. Het was een grote productie waaraan zo'n 120 mensen meededen: acteurs, een operakoor, veel kinderen, dansers, koor Bravour, enz. Net als een paar jaar geleden heb ik auditie moeten doen (dans, zang, improvisatietoneel) en ook nu had ik het geluk een van de rollen te krijgen
Behalve een aantal speciaal voor het verhaal verzonnen personen werden er ook een aantal mensen uitgebeeld die werkelijk hebben geleefd in die tijd. Gert Hulleman: "Ik speelde de rol van Baron du Tour, een afgevaardigde bij de vredesonderhandelingen namens de Staten van Friesland, en die man heeft inderdaad echt bestaan".
Gert heeft in het verleden jarenlang  toneelgespeeld in Apeldoorn en Mijdrecht. Ook in Zegveld is hij geen onbekende en heeft hij meerdere keren meegespeeld in het jaarlijkse toneelstuk rond Koninginnedag.
Gert: "Regelmatig heb ik kleine rolletjes in films en tv-series, het is een geweldig leuke hobby en uiteraard hoop ik in 2016 bij de volgende historische spelen weer een rol te krijgen!"

Nieuwe geldautomaat, Binnenkort geld opnemen in de Coop in Zegveld

In Zegveld is de geldautomaat toe aan vervanging. Dit is voor ons aanleiding om de geldautomaat te verplaatsen naar de Coop.
Met het oog op de toekomst en de veiligheid verplaatsen wij de geldautomaat van buiten naar binnen. Veel klanten pinnen hun boodschappen direct in de winkel, een makkelijke en veilige manier van betalen. Van de geldautomaten maken klanten steeds minder gebruik. Ook zien wij dat op geldautomaten steeds vaker plofkraken plaatsvinden. De schade die dit met zich meebrengt aan eigen en naastgelegen panden is groot. Uw veiligheid en die van uw omgeving staan voorop, daarom verplaatst de Rabobank de geldautomaat naar de Coop supermarkt. U kunt daar tijdens de openingstijden veilig en dichtbij geld blijven opnemen.
Wanneer vervangen wij de geldautomaat?
In augustus plaatsen wij de nieuwe geldautomaat in de Coop. In september dit jaar verwijderen we de oude geldautomaat aan Middenweg 3. Tot die tijd kunt u ook van deze geldautomaat gebruik blijven maken.
Openingstijden Coop Zegveld
8.30 - 19,00 Maandag
8.30 - 19.00 Dinsdag
8.30 - 19.00 Woensdag
8.30 - 19.00 Donderdag
8.30 - 20.00 Vrijdag
8.00 - 17.00 Zaterdag
Zondag gesloten

Wandeltocht met de sinaasappelman op zaterdag 29 juni! (ingezonden bericht)

De sinaasappelman organiseert op zaterdag 29 juni een natuurwandeltocht van ongeveer 15 km. Door de aanleg van het nieuwe pontje kan er een leuke tocht, door grasland en langs polderkades gemaakt worden. De start is in Zegveld (Gasterij De Milandhof, Middenweg 2) waar wij zorgen dat de koffie klaar staat en waar u een routebeschrijving ontvangt.
Van daaruit gaat het richting de kaasboerderij en het land in voor een mooie eerste doorsteek in het weiland. Geen nette schoenen aan, want er is een grote kans dat u in een koeienvlaai stapt. Daarna komt u bij het pontje uit dat u zelf moet bedienen.
Hier vandaan gaat het  via een kade die 2,5 meter boven het maaiveld uitsteekt langs het riviertje de Grecht. Dit riviertje is de scheiding tussen Zegveld en de gemeente Kamerik.
U loopt langs rietkragen waar ik zelf mooie uilen, vossen, en andere dieren heb gezien die in de polder leven. Bij Woerden komt u weer bij een soortgelijke pont als dat u eerder heeft gehad. Hier steekt u weer over om via de Hoofdweg terug te lopen naar Zegveld. Ik hoop heel veel mensen te zien tijdens de start tussen 10.00 en 12.00 uur. Tot 29 juni!
De Sinaasappelman

Nationale visdag 2013 (Ingekomen bericht)

Op zaterdagmiddag 25 mei jl. organiseerde Hengelsport Vereniging Zegveld weer een viswedstrijd in het water langs de Julianalaan. Na een periode van slecht weer en nog slechtere weersvoorspellingen voor deze dag, was het gedurende de middag gelukkig mooi weer. Na het in orde brengen van de hengels kregen alle kinderen een bakje maden en klonk het startsignaal. Al snel werden de eerste vissen binnengehaald maar helaas was dat van korte duur en werd er, op hier en daar een visje na, die middag niet veel meer gevangen. Na anderhalf uur vissen werd het eindsignaal gegeven en de gevangen vissen gemeten. In Gasterij De Milandhof werden de deelnemers getrakteerd op iets te drinken met wat lekkers, gevolgd door de prijsuitreiking. De stand was als volgt:

Jongste jeugd:
1e plaats:        Martijn van de Knaap        41 cm
2e plaats (na loting):    Niels Muit            15 cm
3e plaats (na loting):    Stanley Blok            15 cm

Oudere jeugd:
1e plaats:        Adriaan Meijer        51 cm
2e plaats:        Vincent van de Belt        50 cm
3e plaats:        Tom Blonk            26 cm

Jubileumdag van de Hervormde Kerk Zegveld

Vele (oud)Zegvelders en (oud)gemeenteleden van de Hervormde Kerk bezochten op 8 juni jl. de kramenmarkt op het plein van De Voorhof ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van het kerkgebouw. In de Voorhof was een tentoonstelling met oude foto’s en schilderijen ingericht en werd de film over de kerkbrand op 6 april 1982 vertoond.  Veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik het jubileumboek “Soli Deo Gloria” op te halen, waarvan het eerste exemplaar tijdens de speciale kerkdienst werd uitgereikt aan de kleinzoon van mevrouw J. de Gier-Brak, het oudste gemeentelid. Inmiddels zijn er 375 boeken verkocht, maar mocht u nog belangstelling hebben voor een boek kunt u een exemplaar ophalen bij Gert Ton aan de Broeksloot nr. 43 te Zegveld. De prijs van het jubileumboek is € 19.95 (incl. CD).

jun-kerk jun-kerk1

Prijswinnaars van de verloting 150 jaar Hervormde Kerk Zegveldgrote verloting.

De hoofdprijs, een elektrische fiets, gesponsord door Stoof Tweewielers, werd gewonnen door de familie Kastelein, Milandweg 64. De tablet was voor de familie Van den Hoeven, Dorpsstraat 34 en de digitale camera ging naar P. Jansen uit Bodegraven.
De opbrengst van de verloting bedroeg € 3.200,=, bestemd voor een project van Woord en Daad, namelijk Onderwijs voor Aidswezen in Zambia.

BoekStart nu in alle vestigingen

jun-boekstartPer juni 2013 zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Het Groene Hart voorzien van BoekStart. BoekStart is het voorleesproject gericht op baby’s, dreumesen en hun ouders. In de BoekStarthoek op de jeugdafdeling is in iedere vestiging nu een collectie babyboeken voorhanden.
Alle ouders van baby’s van 4 maanden oud ontvangen thuis of op het consultatiebureau een brief met een waardebon. Met deze bon kunnen zij gratis een BoekStartpakket ophalen in hun Bibliotheek. Het pakket bestaat uit een bibliotheekabonnement en een BoekStartkoffertje.

Woerdenwijzer.nl

Vanaf 1 juli 2013 kunnen inwoners van Woerden met al hun maatschappelijke en sociale vragen terecht op de nieuwe site www.woerdenwijzer.nl.

jun-woerdenwijzer

 


De Meijetuin op de biologische toer

Onlangs heeft Corina van Arnhem, eigenaresse van de Meijetuin in de Meije, de deuren van haar theeschenkerij weer geopend voor het publiek. De Meijetuin heeft geen veranderingen ondergaan, maar Corina van Arnhem heeft de Meijetuin wel uitgebreid met een biologische winkel. Ze verkoopt er zelfgemaakte zoete en hartige taarten, diverse biologische en ook gluten-vrije producten, speelgoed van natuurlijke materialen uit Sri Lanka en ecologische baby- en kinderkleding. De Meijetuin is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur. Wilt u meer informatie kijkt u dan even op de website: www.meijetuin.nl.

Groene droom krijgt vorm, innovatiecentrum enthousiast over aquaponics (gelezen in AD Groene Hart)

Frank Lenssinck, bedrijfsleider van Veenweide innovatiecentrum De Meije is razend enthousiast over het idee van de Alphense Stichting De Groene Liefde om kwekerijen zonder grond maar met viswater op te zetten.
Alphenaar Walter Zondervan heeft een vijver vol koikarpers in zijn achtertuin met de daarbij behorende onderhoudstaak om het water schoon te houden. Totdat hij op het internet het begrip Aquaponics tegen kwam. Zo ontdekte hij dat je met het kweken van groente je viswater schoon kan houden. Vissen vervuilen het water, bacteriën zetten de mest om in nitraten en dat is prima plantenvoeding. Zondervan maakte een kleine kwekerij in zijn achtertuin om de aquaponics methode zelf uit te testen. jun-afbeelding
De plantjes  kunnen in een bak met een laagje water, je hebt alleen een pompje nodig zodat het water van de vijver naar de plantjes gaat en ook weer terugdruppelt. Zondervan: "Ik heb inmiddels sla, andijvie, radijsjes, munt en basilicum in mijn tuin en ik hoef de vijver niet meer te verschonen".
Het Veenweide Innovatiecentrum in Zegveld is razend enthousiast en wil het liefst zo snel mogelijk met een proefopstelling beginnen. Frank Lenssinck: "Wij onderzoeken of dit één van de nieuwe economische pijlers kan worden voor het Veenweidegebied. We beginnen met drie bakken als proef, maar we hebben tien kilometer aan slotwater voor als het werkt. Hiermee kunnen we veel voedsel voor koeien kweken en tegelijk kweken we karpers".

Kledingbeurs

Op zaterdag 21 september wordt er in “De Voorhof” aan de Hoofdweg 48 van 9.30 uur tot 12.00 uur weer een najaar en winter- kledingbeurs gehouden. Tijdens deze beurs worden baby-, kinder- & positiekleding verkocht evenals baby uitzet gebruiksartikelen, speelgoed, kinderfietsen en dergelijke.
Voor informatie en een klantnummer kunt u contact opnemen met Sabina van der Arend, tel. (0348) 691933 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), Carola Hageman, tel. (0348) 560305  (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Mari-Anne van de Vlierd, tel. (0348) 691334.

jun-kledingbeurs

Pin It