Renovatie Eikenlaan begonnen

Op maandag 13 januari is dan toch eindelijk begonnen met de renovatie rond de Eikenlaan.
Men begon met het verwijderen van de paaltjes die langs de straten stonden en het omhakken van bomen.
De werkzaamheden worden verricht door Aannemersbedrijf Van Ooijen uit Woerden en moeten in december zijn afgerond. Hopelijk is dan definitief een eind gekomen aan jaren wateroverlast.
jan-eikenlaan jan-eikenlaan2

De Prunuslaan gaat et eerst op de schop. Bomen langs het wandelpad bij de Populierenlaan worden omgehakt.

Feestelijk afscheid van Juf Rita en Juf Anlya

jan-afscheid-rita-en-anlyaDe laatste schooldag van 2013 stond voor Basisschool de Jorai in het teken van het kerstfeest én het afscheid van de juffen Anlya Spaanderman en Rita Rodenhuis. Na een korte rit in een antieke vrachtauto werden de juffen op school feestelijk begroet door alle leerlingen, teamleden en ouders. In de grote hal van de school namen de leerlingen en de teamleden officieel afscheid van de juffen met een afscheidslied en cadeautjes. Na deze festiviteiten gebruikten de leerlingen en het team gezamenlijk het kerstontbijt. Juf Anlya gaat na ruim 38 werkzame jaren (deels fulltime en deels parttime) in het onderwijs, waaronder vele jaren als leerkracht op de Jorai, genieten van haar pensioen. Juf Rita stopt met onderwijzen na ruim 12 jaar en opent begin 2014 een eigen kookstudio in Woerden. Zij gaat vanuit haar kookstudio warme maaltijden bereiden voor zelfstandig wonende ouderen in Woerden en deze maaltijden volgens het ‘tafeltje dekje’ principe bij de ouderen thuisbezorgen. 

Open dag in Activiteitencentrum Zegveld

De geplande open dag van het Activiteitencentrum Zegveld op 7 december jl. kon helaas niet doorgaan vanwege de forse schade aan de daken van het Thomashuis Zegveld en Atelier De Schuur aan de hoofdweg 140 in Zegveld welke veroorzaakt was door de zware storm van 5 december jl.. De herstelwerkzaamheden vergden veel inspanningen van de zorgondernemers Theo en Jeanne Nieuwendijk, de begeleiders en de hulptroepen en zijn bijna afgerond.
Teneinde alle belangstellenden toch nog de mogelijkheid te geven een kijkje te nemen in de prachtige creatieve ruimten en het gezellige winkeltje van het nieuwe Activiteitencentrum Zegveld wordt op zaterdag 15 februari 2014 de open dag gehouden. Belangstellenden zijn van harte welkom van 10.00 uur tot 15.00 uur. Bezoek het Activiteitencentrum Zegveld en ‘Geef kleur aan je dag!’

‘De schaar er in!’ (een ingekomen bericht)

Zoals u misschien al gehoord of gezien heeft, ben ik, Arianne de Leeuw, geld aan het inzamelen voor het zomerproject in Ghana waar ik komende zomer naartoe ga. Ik schrijf dit artikel omdat ik ook de lezers van De Berichtgever op de hoogte wil stellen en graag meer wil vertellen over dit project. jan-Arianne-de-Leeuw
World Servants is een ontwikkelingsorganisatie en bouwt met hulp van vrijwilligers aan scholen, toiletten en lerarenwoningen in ontwikkelingslanden over de gehele wereld. In Ghana is er grote vraag naar goed geschoolde en trouwe leraren. Helaas trekken deze leraren steeds vaker naar het zuiden van Ghana omdat daar huisvesting voor hen is. Het dorp Dagbiriboari in Noord Ghana telt ongeveer 280 schoolkinderen, die les kregen in 3 lokalen van leem en riet. Om de ontwikkeling van het onderwijs te bevorderen zijn er afgelopen jaren 9 stenen klaslokalen gebouwd. Maar wat heb je aan een school zonder goedgeschoolde leerkrachten? Door woningen te bouwen kunnen leraren bij de school wonen en zo kan de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Voor het bouwen van lerarenwoningen heeft de gemeenschap geen geld of middelen, daarom gaat World Servants hier aan het werk. Meer informatie over het World Servants project is de vinden op de website: www.worldservants.nl/GH214
Om het bouwmateriaal voor het project te kunnen betalen vraagt World Servants aan iedere deelnemer om geld in te zamelen. Ik heb bedacht mij te laten sponsoren met als tegenprestatie om bij inzameling vanaf €1.000,- mijn vlecht te doneren aan Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen is een organisatie die pruiken en haarwerken maakt en weggeeft aan kinderen onder de 18 jaar die door ziekte of medicatie geen haar meer hebben. Inmiddels is er al meer dan € 1,000,- gedoneerd voor het bouwmateriaal van het bouwproject. Daarmee is het minimum bedrag om mijn haar te doneren aan haarwensen behaald, maar er kan nog steeds geld gedoneerd worden voor mijn sponsoractie om zo het volledige bedrag aan bouwmateriaal in te kunnen zamelen. Ik heb mij namelijk opgegeven met vier andere deelnemers en in totaal moeten wij €11.500,- inzamelen. Mijn sponsoractie zal dus het topje van de ijsberg zijn en daarom doe ik ook graag een beroep op u om zo nog dichter bij het totale sponsorbedrag te komen. Doneren voor deze sponsoractie is mogelijk tot 31 januari a.s. via de website http://www.dreamordonate.nl/390-vlecht-eraf-en-voor-ghana. De eerste week van februari 2014 zal de schaar in mijn haar gezet worden.
Graag wil ik een ieder die geholpen heeft of nog wil helpen bedanken. Belangrijker nog; bedankt voor de steun aan de Nederlandse en Ghanese kinderen die door Stichting Haarwensen en World Servants geholpen kunnen worden!

Wijziging tarieven regiotaxi

Per 1 januari 2014 gaan de prijzen van de Regiotaxi Veenweide en de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug iets omhoog. Reden van de prijsstijging zijn de hogere vervoerskosten waaraan ook de reiziger moet meebetalen.
Zoneprijs
Voor de Regiotaxi Veenweide geldt per 1 januari een tariefsverhoging van 5 eurocent per zone voor klanten met een Wmo-pas of seniorenpas.
OV-reizigers gaan 5 eurocent per zone meer betalen. Hiermee komt de prijs voor deze vrije reiziger per zone op € 2,10.
Reizen met korting
Iedereen kan reizen met de Regiotaxi. Mensen met een beperking kunnen een Wmo-indicatie bij hun gemeente aanvragen en vervolgens met korting reizen. Zij betalen dan € 0,65 per zone in plaats van € 2,10 per zone.

OPROEP (een ingekomen bericht)

Zeventig jaar geleden stortte een Amerikaanse bommenwerper neer in Zegveld.
De B17, een zogenaamd ‘Vliegend Fort’ werd na een vlucht boven Duitsland op de terugweg naar Engeland boven ons land geraakt door Duits afweergeschut. Het toestel werd ook beschoten door Duitse jagers. De B17 kon niet meer ontsnappen en stortte neer in een weiland aan de Molenweg. Op twee na kwamen alle bemanningsleden om.
Deze historische gebeurtenis uit februari 1944 is bij de oudere generatie Zegvelders heel bekend en niet vergeten. Maar volgende generaties moeten er ook van kunnen horen.
Wout Verweij uit Zegveld wil dit voorjaar met hulp van enkele anderen een tentoonstelling opzetten over het verongelukte toestel. Ook zullen ooggetuigen aanwezig zijn.
Wout heeft veel voorwerpen en documenten in bezit. Maar hij komt graag in contact met Zegvelders die informatie hebben over de gebeurtenis. Graag hoort hij verhalen over wat er op de dag van de crash en in de weken erna gebeurde. Ook brieven, foto’s en andere documenten zijn welkom.
In de volgende Berichtgever kunt u over de voortgang van het tentoonstellingsplan lezen.
Het adres van Wout Verweij is: Broekerweg 56, zijn telefoonnummer is 0348 691708

Kampioen bij Volleybalvereniging Animo’72

jan-Meisjes-Animo-kampioenIn de maand december is het meisjes C-team van volleybalvereniging Animo’72 najaarskampioen geworden in de 2e klasse!! Ze zijn, met ruime afstand van de nummer 2, als eerste geëindigd! De meiden hebben geen enkele wedstrijd verloren!
Na de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie hebben ze als felicitatie een roos van onze voorzitter én van de NEVOBO een heuse medaille gekregen. Hierdoor promoveren ze in de voorjaarscompetitie naar de 1e klasse.
Na afloop van de huldiging was er samen met het meisjes B-team een heerlijke maaltijd bestaande uit patat en bitterballen.
Op de foto van links naar rechts; Eline, Julia, Sanne, Fleur,
Annelie, Anniek, Rebecca en Sabine

Oldtimer brandspuit voor Zegvelders en omgeving (een ingekomen bericht)

De voormalige Zegveldse Chevrolet brandweerauto uit 1958 is in oude glorie hersteld.
Daarom willen de senioren van Brandweervereniging “Uitgeblust” dit cultuur-historisch voertuig graag ter beschikking stellen voor feestelijke-, educatieve-, jubilea- en representatieve gelegenheden.
De oude Chevrolet werd in 1978 op de Zegveldse braderie openbaar geveild. Werd ingezet door Bas den Hollander uit Zegveld voor 5000 gulden en afgemijnd op 1 gulden door Bas de Bruijn eveneens uit Zegveld. Deze vertelde later dat het een onverwachte koop was geweest. Ik dacht: laat ik ook eens wat doen en zo gebeurde het dat de wagen voor 5001 gulden in mijn bezit kwam.  De Chevrolet bleef in Zegveldse handen!!
In 2007 kreeg de inmiddels opgerichte Senioren Brandweervereniging Zegveld “Uitgeblust” de oude Chevrolet, uiterlijk nog in authentieke staat, weer van Bas de Bruijn geschonken. jan-senioren-brandweer
Dankzij diverse sponsoren uit de Zegveldse gemeenschap is het voertuig door de oud-korpsleden geheel onderhanden genomen. De pomp is uit elkaar geweest en deels vervangen. Motorisch is hij volledig nagekeken en de remmen zijn vernieuwd. Ook is de manschappenruimte gerestaureerd en zijn de rotte bodemplaten vervangen. Kortom: het voertuig is weer in zijn oude glorie hersteld en door de Rijksdienst Wegverkeer goedgekeurd.
De oud-korpsleden zorgen zelf voor het onderhoud en nemen regelmatig deel aan seniorenwedstrijden en eigen activiteiten.
Binnen Zegveld en naaste omgeving kan het voertuig met chauffeur tegen een geringe vergoeding gebruikt worden voor feestelijke -, educatieve - en representatieve gelegenheden.
Hebt u interesse neem dan contact op met Wim Hoogendoorn, tel 0172-685618 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Loempia’s eten voor de Filipijnen (een ingekomen bericht)

8 november 2013. De allesverwoestende tyfoon Haiyan laat een spoor van vernieling en ellende achter in de Filipijnen. Met ruim 11,3 miljoen getroffenen, 650.000 daklozen en 5.000 doden als triest resultaat. De beelden die wij hier in Nederland te zien krijgen zijn hartverscheurend.
Voor Shin Quiamco kwamen deze beelden extra hard aan. Zij is 2,5 jaar geleden vanuit de Filipijnen naar Nederland gekomen om hier als au-pair aan de slag te gaan. Vlak hierna leerde zij Patrick Plijter kennen en sinds afgeljan-Loempia's-voor-de-Filipijnenopen september wonen zij samen in Zegveld.
Halsoverkop werd besloten om twee vliegtickets te kopen zodat de familie bezocht kon worden. Zij bevonden zich niet in het zwaar getroffen gebied, maar toch zat de schrik er goed in. Al snel ontstond het idee om een actie op touw te zetten om zo een gedeelte van de getroffenen te kunnen helpen.
‘De loempia’s die mijn moeder maakt zijn heerlijk. Als ik deze loempia’s zou maken en verkopen kan ik met de opbrengst in de Filipijnen eten en drinken kopen en zo voedselpakketten maken’, bedacht Shin. Via Facebook en bij de Coop werd de actie onder de aandacht gebracht en al snel bleek het succes groter dan verwacht. Binnen twee weken werden met behulp van de schoonfamilie ruim 1700 loempia’s gemaakt. Met de verkoop door bestellingen, op het Siveo feest en dankzij gulle gevers werd ruim 1500 euro opgehaald.
In de Filipijnen werden met behulp van vrienden en familie 700 voedselpakketten gemaakt. Vervolgens moest hemel en aarde bewogen worden om geschikt transport te vinden. Toen ook dit gelukt was werd de reis naar het noorden van het eiland Cebu gemaakt. Onderweg was de ravage goed zichtbaar. Huizen die volledig in puin lagen, omgewaaide bomen en veel voelbare ellende. jan-Loempia's-voor-de-Filipijnen2
Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, een dorp ter grootte van Zegveld, stroomde het dorpsplein in no-time vol. Met behulp van de lokale autoriteiten werden rijen geformeerd en briefjes uitgedeeld om te zorgen dat ieder gezin een voedselpakket zou ontvangen. Het resultaat: Een continue stroom aan nieuwe mensen, lachende gezichten, bedankjes en spontane omhelzingen.
Via deze weg willen Shin en Patrick graag iedereen bedanken die hebben bijgedragen aan het succes van deze actie. Jullie betrokkenheid was hartverwarmend.

 

Peutergroep Peuterpret nieuwe stijl (een ingekomen bericht)

Vanaf januari 2014 heeft Peutergroep Peuterpret andere openingstijden. De Peutergroep is voortaan op dinsdag en donderdagochtend geopend. Onze twee vaste medewerkers (Mariette en Marolene) zijn op een ander locatie gaan werken. Het nieuwe team bestaat uit Sylvia Verkerk en Vallerie Vork, beiden woonachtig in Zegveld. Zij zijn met veel zin en enthousiasme gestart. De ochtenden zijn verlengd, we starten nu om 8.15 uur en sluiten om 13.15 uur. Hierdoor hebben we meer tijd om allerlei activiteiten met de kinderen te doen. Aan het einde van de ochtend eten we gezamenlijk een boterham, gezellig met de hele groep aan tafel.
Ons aanbod van ontwikkelingsgerichte activiteiten is onveranderd, de kinderen worden gedurende de ochtend, gestimuleerd, gemotiveerd en uitgedaagd. Kortom de ideale plek om uw kind een goede voorbereiding op de basisschool te geven. Als u nieuwsgierig bent kom gerust een keertje kijken! Op onze geheel vernieuwde website www. kmnkindenco.nl kunt u ook informatie en een inschrijfformulier vinden. Hebt u vragen? Dan kunt u gerust bellen of mailen.
Tot ziens bij Peuterpret!
jan-peuterpret
Peutergroep Peuterpret
Middenweg 2 (in Milandhof)
3474 KC Zegveld
Tel: 0348 690728

Cluster manager:
Josien Verhoeven
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 06 34491275

Ook dit gebeurde in 2013....

Foto 1. Op 4 maart troffen we dit spandoek aan in het gras van Broekerweg 62. We weten echt niet
hoe Hans Uittenbogaard zich voelt, maar… 65 jaar is hij in ieder geval geworden en trekt nu
van vadertje Drees

Foto 2. Yvonne van de Plank uit de Broeksloot 84 werd middels het 50-bord op 23 maart welkom bij
de club geheten. En ik kan u verzekeren dat het een heel gezellige club is.
jan-Foto-1 jan-Foto-2
Foto 3. Buitenplaats ‘De Blauwe Meije’ aan de Meije 300 was op 8 mei even het feestdomein van
eigenaresse Rebecca de Boer. Een Sara met een sticker 50 en de tekst wijn erop zegt genoeg.

Foto 4. Hoewel ze het volgens het spandoek op prijs stelt, is het onbekend of velen op 28 mei
getoeterd hebben bij de woning Middenweg 15. Wel is bekend dat Yvonne Schoonhoven
rimpelloos de 50 heeft gehaald.
jan-Foto-3 jan-Foto-4
Foto 5. Nietsvermoedend zat Barend Kalshoven uit de Pr. Beatrixstraat 52 op 30 mei achter het stuur.
Of hij mosterd aan het vervoeren was vertelt het verhaal niet, maar het thuisfront liet heel
Zegveld weten dat Barend die dag wel Abraham zag.  

Foto 6. Wie zou er niet willen vluchten om de magische grens van 50 jaar te ontlopen. Dit lukte ook
Annette Steenbergen-van Luinen  uit de Berkenlaan 16 op 8 juni niet. Sara heeft haar
ingehaald.
jan-Foto-5 jan-Foto-6
Foto 7. Vitamines, mineralen, Manon Verheul uit de Broeksloot 10 weet er alles van. Sinds 22 juni
weet zij ook waar zij de mosterd kan halen.
jan-Foto-7
Foto 8. Op 12 september ging Rob Keuning van de Middenweg 13 met pensioen. Het bereiken van
de 65-jarige leeftijd betekende ook afscheid nemen van zijn beroep als buschauffeur bij
Connexxion. Nou ja, hij kan zijn beroep altijd nog als vrijwilliger blijven uitoefenen op de
buurtbus.
jan-Foto-8
Foto 9. ‘Tussen deze twee torteltjes is het al 40 jaar doperwtjes en worteltjes’, stond er te lezen bij
Arie en Eef Kuijer uit de W. Alexanderstraat 30 op 5 oktober. Volgens De Berichtgever klopt
het eerste gedeelte maar betreft het tweede gedeelte van de nazaten fabeltjes en babbeltjes.

Foto 10. Op 25 oktober was voor globetrotter Cees Groenendijk van de Rondweg 34 een bijzondere
dag. Alhoewel een man met pit, reed hij die dag zijn laatste rit. Of dit echt waar is,
betwijfelen we eerlijk gezegd een beetje.
jan-Foto-9 jan-Foto-10
Foto 11. Eveneens op 25 oktober troffen we dit bord aan bij Ko en Corrie Kromwijk aan de
Hoofdweg 189. Ja, ja, op die dag was het alweer 40 jaar geleden dat zij elkaar het jawoord
gaven. Wat gaat de tijd snel!


Foto 12. Naast de woning Pr. Beatrixstraat 52 staat al heel wat maanden dit bordje. Inderdaad, het is
daar geen honden W.C. Dus mocht een hond zijn behoefte daar doen, dan ook opruimen. Of
het bordje succes heeft, hebben wij niet onderzocht.

jan-Foto-11 jan-Foto-12
Foto 13. Naast een grote Abraham hing er op 10 november ook een prachtig spandoek bij Broeksloot
30. Het was snel duidelijk dat Nico van Amerongen op zijn 50-ste nog steeds achter het stuur
zit met pasje of schijf. Maar of het vervolg ook klopt, dat hij begint te rijden als een oud
wijf, dat betwijfelen we zeer.
jan-Foto-13
Foto 14. Leen en Viola Blok uit de Korensloot 76 waren 26 november al weer 12½ jaar getrouwd.
Een goede reden om dit aan de buren en buurt te laten weten.

Foto 15. Of het echt paniek was op 14 december in huize Verkerk aan de Middenweg 51, daar is niets
van gebleken. Wel is het zo dat Hans die dag 50 jaar werd, dus half antiek. Het is niet
anders.
jan-Foto-14 jan-Foto-15
Foto 16. Abraham had zich op 20 december in een zetel geposteerd voor de deur van Korensloot 21.
Er was een goede reden voor, want bewoner Marcel Kemp werd die dag 50 jaar. Proficiat!

Foto 17. De afgelopen maand troffen we een kleine poster aan op meerdere lantaarnpalen in ons
dorp. Hond Binky was vermist. Voor Diana van Dijk uit de Nieuwstraat 8 was dit reden om
groot alarm te slaan. Gelukkig kunnen we melden dat Binky weer terecht is.

jan-Foto-16 jan-Foto-17

Welzijn Zegveld, in en vanuit de Zegge' (een ingekomen bericht)

Het nieuwe jaar is alweer een maand oud. Hoog tijd om even bij te praten over alle activiteiten die de commissie voor u in petto heeft.  We beginnen op woensdag  5  februari.  Deze middag is er de presentatie van  de expositie 'Zegveldse koppen'. Voorzitter van Welzijn Zegveld én hobbyfotograaf Herman Lekkerkerker, heeft de afgelopen tijd heel veel Zegvelders voor zijn lens gehad. Misschien staat u ook op een van de foto's. Het resultaat wordt op 5 februari vertoond in de Milandhof. Fotograaf Jos Didden heeft er een schitterende compilatie van gemaakt. Aanvang 14.00 uur. U bent  allen van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
Op woensdagmiddag 5 maart vindt in de Milandhof de volgende activiteit plaats. Een middag met een onbekende/bekende familie. Altijd goed voor een volle zaal. Deze familie, geboren en getogen in Zegveld zal weer veel oude en jonge herinneringen ophalen. In de volgende Berichtgever meer informatie hierover.
Twee keer per maand organiseren wij de 'beroemde' open tafel. Als u hier aan deelneemt krijgt u voor slechts Euro 5,50 een prima 3-gangen menu geserveerd. Mocht u eens iemand willen verrassen met een leuk cadeau, koop dan een cadeaubon voor de 'open tafel'.  De bonnen zijn te koop via ondergetekende.
Alle activiteiten draaien volop, op sommige dagen zijn meer deelnemers zeer welkom. Als er over nadenkt om ergens aan deel te gaan nemen, informeer dan eens bij de commissieleden. U kunt ook een keertje komen kijken, het verplicht u tot niets. De aanvangstijden van alle bijeenkomsten zijn te lezen op het informatieblad op de deur van De Zegge.
Tot de volgende keer, namens alle commissieleden, Herman Groen

Expositie in de “Zegge”

Vanaf heden is in de “Zegge” een nieuwe expositie te zien  van schilderijen gemaakt door  de twaalf cursisten  van de schildersclub van Stichting Welzijn afdeling Zegveld. Onder leiding van kunstenares Marijke Abbink zijn werkstukken gemaakt, waarbij pastelkrijt, oliepastel, grafiet, Oost-Indische inkt en kleurpotlood is gebruikt. U kunt de expositie komen bekijken elke tweede en vierde woensdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur en op afspraak bij
Cobi Lekkerkerker, telefoonnummer 0348-692424

Beter laat dan nooit…. (een ingekomen bericht)

jan-Kinderen-Lyndersay-winnen-ballonnenwedstrijdVier kinderen uit één familie hadden de ballonnenwedstrijd gewonnen die op  zaterdag 9 juni 2012 op het Rijnfestijn* in de Rijnstraat  in Woerden werd gehouden. Het zijn – van klein naar groot: Semm Lyndersay (1), Liam Lyndersay (3), Mae Lyndersay (8) en Kayla Lyndersay (7). Hun ballonnen zijn helemaal in de buurt van Bremen (Noord Duitsland) gevonden. De Rijnfestijnorganisatie kon de familie Lyndersay al die tijd niet traceren, maar inmiddels na meer dan 1½ jaar zijn ze toch gevonden en hebben ze hun prijs, een tegoedbon van 40 euro voor de Pretfabriek, vandaag (31 december) alsnog  in ontvangst genomen uit handen van Marijn Okkerman van het Rijngracht Comité met de belofte dat ze ook nog gaan stemmen voor het Rijngrachtproject op www.rijngracht.nl, want dat is iets waar de familie achter staat!
* Dit evenement werd georganiseerd door de BIB (Binnenstad=in=Balans, die inmiddels is opgegaan in “Rijngracht Comité”)

PS: Als ze contact hadden opgenomen met de Berichtgever, dan hadden we ze kunnen vertellen dat de familie Lyndersay woont op de Molenweg 12 in Zegveld

Statiegeld voor Stichting Ontmoeting (een ingekomen bericht)

Alle mensen die het afgelopen jaar bij COOP Supermarkt Bremmer weer aan ons gedacht hebben, door hun statiegeld aan ons, dak- en thuislozen te schenken, willen wij heel hartelijk danken.
U bracht dit jaar weer € 450,00 bij elkaar. Daar zijn we heel blij mee. Mogen we in 2014 weer op uw steun rekenen?
Een hartelijke groet namens de vele dak- en thuislozen die een plekje ontvangen bij deze Stichting.
Nel Bos, comitélid Stichting Ontmoeting

Pin It