Een Koninklijke Onderscheiding voor Joke en Nel  mei-JokeWeesjes 

Nietsvermoedend kwam Joke Weesjes-Vonk op 22 april naar de Milandhof om de algemene ledenvergadering van de Coöperatieve Onderlinge Verzekeringsmaatschappij Zegveld bij te wonen. Tot haar grote verrassing was ook burgemeester Molkenboer aanwezig en wel in het bijzonder voor haar. Alhoewel Joke sinds twee jaar in Kamerik woont, heeft zij zich vooral op maatschappelijk gebied in Zegveld verdienstelijk gemaakt. Zo is zij vanaf 2002 tot heden penningmeester van de Coöperatieve Onderlinge Verzekeringsmaatschappij Zegveld. Vervolgens was zij enkele jaren secretaris van de Stichting Milandhof Zegveld en bestuurslid van de klankbordgroep Rabobank Meije en Zegveld. Verder vervulde zij enkele jaren de functie van secretaris in het gewestelijk bestuur van de Christelijk maatschappelijke vrouwenbeweging Passage en was zij enkele jaren voorzitter van het provinciaal bestuur van de Christelijke Plattelandsvrouwenbond. Vanaf 2009 is Joke bestuurslid van het Utrechtse Buurtcomité Stichtse Meije. Ook op kerkelijk gebied was en is zij actief. Zo was zij van 1995 tot 2008 vrijwilligster voor de Gereformeerde Kerk in Woerdense Verlaat en thans vanaf 2012 vrijwilligster voor de Gereformeerde Ontmoetingskerk in Kamerik. Alles bij elkaar heeft het de koning behaagd om Joke te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Molkenboer mocht haar de bijbehorende versierselen opspelden.

mei-Lintje-Nel-VerboomTijdens de jaarlijkse lintjesregen, dit keer op 25 april, werd ook een Zegveldse onderscheiden, nl. Nel Verboom. Niets vermoedend was zij naar de Petruskerk gekomen. Haar neef Johan zou immers afstuderen. Daarover had ze al enkele weken daarvoor bericht ontvangen. Om 9.00 uur ontvangst bij de pompier waar eerst een kop koffie gedronken zou worden en daarna naar de Petruskerk waar Johan onder het luisterend oor van enkele professoren zijn preek zou houden. Het klonk allemaal heel aannemelijk, want Johan is inderdaad bijna zover dat hij afstudeert. Maar toen zij rond half tien bij de Pompier meerdere mensen met een oranje corsage voorbij zag lopen, kreeg zij argwaan. En terecht. Zij was naar de Petruskerk gelokt voor iets anders, nl. om Koninklijk te worden onderscheiden.
Nel heeft een lange staat van dienst in het vrijwilligerswerk. Vanaf 1967 tot heden is zij collectemedewerker (en sinds 1996 tevens voorzitter) van het Verjaardagsfonds van de Hervormde Kerk in ons dorp. Ook was zij 42 jaar leidster van de Zondagsschool van de Hervormde Gemeente en vanaf 1982 tot heden algemeen bestuurslid van het streekbestuur van de bond van Zondagsscholen regio Utrecht. Nel was jaren bestuurslid van de Jeugdvereniging en in dit verband ook secretaris van het Ringbestuur Woerden.  Verder heeft zij 12 jaar de meisjesclub ‘Mirjam’ geleid. In de jaren zeventig was Nel bestuurslid en reisleider bij de Christelijk Plattelands Jongeren (CPJ). Vanaf 1989 tot heden is zij voor Zegveld en De Meije collecteleider voor het landelijk Diabetes Fonds. Van 200 tot 2010 was zij actief voor de Stichting ‘Woord en Daad’.
Ook voor Nel geldt dat het de koning heeft behaagd haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Molkenboer.
De Berichtgever feliciteert Joke en Nel van harte met het ontvangen van hun Koninklijke Onderscheiding.

De Berichtgever zegt het met bloemen

Het is 28 april 1964. De kranten berichten over de geheime ontmoeting in Brussel van Prins Bernhard met zijn dochter prinses Irene en haar verloofde prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma. Een dag later trouwden zij in Rome. De Koninklijke familie wil niet de indruk wekken dat zij de Spaanse katholieke troonpretendent steunen. Vanwege de politieke en religieuze gevoeligheden laten zij verstek gaan bij het sprookjeshuwelijk in Rome. In 1964 is de muziek van de Beatles helemaal top. Met het nummer ‘I want to hold your hand’ staan zij hoog in de hitparade. En dit advies hebben Piet en Riet van Pruissen uit de Pr. Beatrixstraat 26 opgevolgd. Op 28 april 1964 gaven zij elkaar in Gouda de rechterhand en beloofden elkaar trouw. Voor hen werd het een zonnige dag, alhoewel het weer zwaar bewolkt was.mei-Piet-en-Riet-van-Pruissen
Piet (74 jaar) is geboren in Waddinxveen, verhuisde naar Gouda, Stolwijkersluis om uiteindelijk weer in Gouda te belanden. De wieg van Riet (74 jaar) stond in het Friese Munnikeburen. In de oorlog vertrok het gezin naar Arnhem, maar toen het daar erg gevaarlijk werd gingen ze weer terug naar Friesland. Na de oorlog hebben ze nog even in Arnhem gewoond om vervolgens naar Gouda te verhuizen. Daar ontmoetten Piet en Riet elkaar. Ze hebben na hun huwelijk een korte tijd bij de ouders van Piet ingewoond. Toen kregen ze een 3-kamer flat in Utrecht. Maar met de komst van de kinderen Jan Hendrik, Hans en Annemarie werd de flat toch wel erg klein. In 1971 verhuisde het gezin naar ons dorp, waar ze nog steeds met veel genoegen wonen. Piet werkte in Amsterdam bij Hewlett-Packard, een Amerikaans bedrijf op het gebied van elektronica. Riet was tot haar huwelijk chemisch analiste. Inmiddels heeft het gouden echtpaar 6 kleinkinderen.
Riet is op maatschappelijk gebied jaren actief geweest. Zo was zij jaren presidente van Passage, hielp bij de Bibliotheek en was zij voorzitster van de Stichting Welzijn Ouderen. Toen Piet nog werkte zat hij veel in het buitenland en was er voor vrijwilligerswerk weinig tijd. Nu rijdt hij mensen die via de NPV op zijn pad komen. Verder was hij een poosje vrijwilliger bij Weddesteijn en heeft op de Buurtbus gereden. Samen mogen ze graag fietsen, lezen en computeren.
Het gouden jubileumfeest hebben ze met de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden gevierd in de Milandhof, waar o.a. een heerlijk buffet aangericht stond. Het feest is nog niet helemaal afgelopen, want binnenkort hopen ze een midweek naar Texel te gaan, het cadeau van de kinderen.
De Berichtgever feliciteert dit sympathieke echtpaar van harte met hun gouden jubileum en wenst hen nog goede en gezonde jaren toe. Uiteraard gingen de felicitaties gepaard met het bloemetje van de maand.

Record opbrengst rommelmarkt

mei-ligfietsersDe op 3 mei gehouden rommelmarkt heeft het prachtige record bedrag van € 13.100,=. Dit bedrag is opgebouwd uit de opbrengst van de rommelmarkt zelf en de diverse gehouden (sponsor)acties. Zo bracht de bloembollenactie van meisjesclub Mirjam € 965,= op, de kruidnotenactie van tienerclub Discover € 565,=, de ontbijtactie van jeugdvereniging De Rank € 980,=, de lege flessen actie van jongensclub Obadja € 147,= en de pannenkoekenactie van  Vrouwenvereniging Lydia € 200,=. De klusjes verricht door jongensclub Juda bracht € 330,= op en een veilig onder de jeugd van jeugdvereniging De Rank tijdens een JV-weekend bracht het mooie bedrag van € 1.855,= op. De fietsactie, waarbij plaatsen werden aangedaan waarvan de beginletters het woord Nepal vormden bracht het meeste op, nl. € 3.500,=. De 8 fietsers hadden de tocht wel zwaar onderschat. Ze dachten gemiddeld 20 km per uur te kunnen fietsen, maar dat was ongeveer 12 km per uur. Ze kwamen dan ook niet ’s morgens om half elf aan tijdens de rommelmarkt, maar ’s middags om half drie, waarbij moet worden aangetekend dat ze de route een stukje hebben ingekort. Total loss, maar voldaan kwamen de 8 fietsers onder luidt applaus aan. Het prachtige bedrag van € 13.100,= gaat naar het project ‘Leven met lef’ van de HGJB en is o.a. bestemd voor het stichten van een kerk in de Himalaya in Nepal, Bijbelonderwijs voor (jonge) gelovigen, hulp bij goed kinderwerk en zorg voor kwetsbare mensen.

Cursus over Iconen (een ingekomen bericht)

Ds Pieter Masmeijer (em.pred. Amsterdam, Amstelveen, Ginneken en Breda) geeft een inleidende cursus over ICONEN in de Oosters Orthodoxe Kerken (Grieks/Slavisch),
de kloosters van de Griekse monnikenberg Athos en Orthodoxe Kerkmuziek. Tijdens deze cursus maakt Ds Masmeijer gebruik van eigen foto/filmmateriaal voor de dia- en beamerpresentaties. De cursus bestaat uit drie middagen of drie avonden  op  9 en 23 september en 7 oktober 2014 van 14.30 – 16.00 uur of van  20.00 – 21.30 uur. De kosten van deze cursus zijn € 30,-- en de cursus wordt gehouden in de Tuinkamer aan de Milandweg 30 in Zegveld. Voor meer informatie en/of inschrijven: tel. 0651958091.

Salon La Sonrisa, een moment voor jezelf of met z’n twee!mei-Salon-La-Sonrisa

Veel Zegvelders kennen de gezellige schoonheidssalon van Elvera de Hoog aan de Willem Alexanderstraat nr. 31 te Zegveld. Sinds 2009 verwent Elvera haar klanten aldaar met verkwikkende gezichtsbehandelingen, ontspannende lichaamsmassages en/of lichaamspakkingen. Elvera vertelt: ‘Het is een heerlijke locatie in Zegveld, doch enigszins krap voor de populaire arrangementen voor twee personen. Ik zocht al een tijd een extra  ruimte in Woerden, maar er was steeds geen geschikte en betaalbare locatie beschikbaar. Tot één van mijn klanten vertelde over de zoektocht van Zorgcentrum Careyn Weddesteyn naar een professionele schoonheidsspecialiste die een zelfstandige praktijk zou willen openen in de vernieuwde locatie Weddesteyn aan de Utrechtsestraatweg nummer 50 in Woerden. Die mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen. Het kwam precies op het juiste moment!”. Onlangs is het geheel vernieuwde Zorgcentrum Careyn Weddesteyn in Woerden officieel geopend en op 17 mei jl. heeft Elvera de deuren van haar modern en fris ingerichte praktijk geopend tijdens een open dag. Elvera benadrukt dat de locatie in Woerden een tweede vestiging van haar salon is. “De vestiging in Zegveld blijft één dag in de week open en mijn klanten zijn ook daar van harte welkom voor gezichts- en lichaamsbehandelingen. Ik laat de keuze aan de klant, doch de intensievere behandelingen vinden plaats in de salon in Woerden omdat ik ervoor heb gekozen de professionele apparatuur naar Woerden te verhuizen” vertelt Elvera. Met de uitbreiding van Salon La Sonrisa wil Elvera ook graag een erkend leerbedrijf worden. De aanvraag voor deze erkenning is inmiddels verzonden en zij hoopt medio september 2014 haar eerste leerling te kunnen ontvangen. Tot slot wenst Elvera haar huidige klanten te bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen jaren en zij hoopt hen, maar ook haar nieuwe klanten en de bewoners van het Zorgcentrum Careyn Weddesteyn nog vele jaren in de salon in Zegveld of Woerden fijne en ontspannende momenten te mogen bezorgen.
Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden in de nieuwe vestiging van Salon La Sonrisa in Woerden of wilt u een afspraak maken voor een behandeling op de vertrouwde locatie in Zegveld dan kunt u contact opnemen met Elvera de Hoog telefoonnummer: 0628899367 of kijkt u even op de website www.salonlasonrisa.nl 

Coen Kop gestopt met palingrokerij

Het is even wennen. Het bekende bord met ‘de paling’ staat niet langer op de brug bij de boerderij van de familie Kop. Na ruim twintig jaar is Coen Kop gestopt met de palingrokerij.
Mevrouw Kop was een boerendochter uit de Meije, haar man is geboren in Bodegraven. Het gezin verhuisde naar Woerden toen Coen Kop 4 jaar was. Coen Kop: “Wij kwamen allebei van het platteland, maar wij hebben zelf geen agrarisch bedrijf gehad”.
De heer en mevrouw Kop zijn begonnen met de bouw van de palingkwekerij, om paling voor eigen gebruik te roken. Dat ging echter zo goed dat ze de paling ook zijn gaan verkopen. De allereerste keer was dit op de jaarmarkt in Kamerik en daarna op de Zegvelderie.
Coen Kop: “Op de eerste markten die we bezochten, werd er een kleine rookton gebruikt. Later kwam er een grote rookton die in een aanhanger werd vervoerd. Toen het nodig was om thuis meer te gaan roken heb ik een ‘rookschuurtje’ gebouwd met daarin een rookkast”.
In de grote rookton gaan gemiddeld 60 stuks palingen, in de rookkast 120 stuks. De bouw van het kweeksysteem is begonnen in 1994 en het roken in 1995.
Voor Coen Kop is een van de leukste herinneringen, de eerste keer op de markt samen met zijn vrouw. Coen Kop: “ik was aan het paling roken en fileren en mijn vrouw verkocht de broodjes paling en gerookte paling in het vel. Het leuke van de markten was het contact met de mensen en de verhalen die je aan hoort”.
Eind 2013 heeft de heer Kop besloten om de boerderij te verkopen. Hij was voornemens met de paling door te gaan tot de verkoop van de boerderij rond was. Helaas viel er een grote pomp van het kweeksysteem uit waardoor de plannen gewijzigd moesten worden en Coen Kop eerder stopt met de palingkwekerij en rokerij dan eigenlijk de bedoeling was. Een nieuwe pomp is een te grote investering.
Coen Kop: “Ik wil met dit berichtje ook alle klanten  bedanken voor hun aankopen en verhalen”.

Onwenselijke en onveilige situatie voor de pony's aan de Molenweg in Zegveld (een ingekomen bericht)

Leen en Elly Wisseloo maken zich ernstige zorgen over het welbevinden van hun pony’s in het weiland aan de Molenweg achter het Pannaveld in Zegveld. Diverse malen hebben zij geconstateerd dat kinderen uit Zegveld over het hek van het weiland van de familie Wisseloo klimmen en de pony's plagen en bang maken met behulp van touwen, stokken en stenen. Het is voor de familie Wisseloo onbegrijpelijk dat de kinderen de pony's bewust pijn doen en angstig maken, maar zij benadrukken dat de betreffende kinderen gevaar lopen als de pony's hun belagers aanvallen. Het weiland achter het Pannaveld aan de Molenweg is privé-terrein en verboden toegang voor onbevoegden. Hun dringende oproep is dan ook: de pony’s aaien is toegestaan, maar blijf achter het hek!!!!  

Geslaagde tentoonstelling over de San Antonio Rose

mei-TentoonstellingOrganisatoren Jan van Amerongen, Piet Brak, Nel Verboom, Wout Verweij en Wim Verwoerd kunnen terugkijken op een zeer geslaagde tentoonstelling over de San Antonio Rose.
Dit Amerikaanse vliegtuig, een B17 bommenwerper, stortte in februari 1944 neer in het weiland op de hoek van de Molenweg-Hazenkade. Van de crew van 10 personen overleefden helaas slechts 2 bemanningsleden de beschieting door het Duitse afweergeschut.
Omdat deze gebeurtenis een belangrijk deel is van de geschiedenis van ons dorp, werd er ook aandacht aan besteed door de leerlingen van de bovenbouw van Jorai school. Aan hun werd het verhaal verteld wat er zich nu precies heeft afgespeeld op die bewuste dag in februari. Het dappere maar verdrietige verhaal over een aantal van ‘onze bevrijders’ die de tweede wereldoorlog niet overleefd hebben. En het verhaal over de hulp die de gewonde Amerikanen kregen van de dorpsarts, Dr. Roskot en de eigenaar van de boerderij waar de mannen aanklopte voor hulp, Cornelis Bol.
Vrijdagavond was er een drukbezochte lezing door historicus Jeroen van der Kamp. Hij doet onderzoek naar de crash in 1944 en is voornemens een boek over de gebeurtenissen te schrijven.
Aan het eind van de avond pleit Wout Verweij voor het plaatsen van een monument op de plek waar het toestel neergestort is.
Op de foto Wout Verweij met leerlingen van de Jorai bovenbouw.

Leen Wisseloo mede-organisator van de derde Outdoor Mini-marathon in Woerden

Paardensportvereniging De Tournoyruiters in Woerden organiseert op 20 en 21 juni a.s. de Outdoor Mini-marathon op het Exercitieveld in de Woerdense binnenstad. Leen Wisseloo is lid van deze vereniging en samen met een aantal leden van De Tournoyruiters heeft hij de organisatie van dit spectaculaire evenement in handen. Leen is tevens een fanatiek deelnemer in deze mensport en zal ook tijdens dit evenement samen met zijn Welshpony's één van de deelnemers zijn. 
Een mini-marathon is een parcours van een drietal hindernissen waarbij de vaardigheden en behendigheid van de combinaties worden getest. Het acceleratievermogen van de paarden/pony's en de precisie van de menner zijn van essentieel belang tijdens de mini-marathon. Dit jaar wordt het parcours nog spectaculairder dan tijdens de twee voorgaande jaren omdat midden in het parcours een grote brug wordt gerealiseerd waar de combinaties overheen moeten rijden. Naast de mini-marathon wedstrijden is er een shownummer met sledehonden en er wordt een wedstrijd tussen de sledehonden en paarden/pony-combinaties gehouden. Tevens kunnen bezoekers genieten van een prachtige uilenshow en bestaat de mogelijkheid met deze bijzondere dieren op de foto te gaan. Het evement is gratis toegankelijk. Voor het exacte programma en de aanvangstijden wordt verwezen naar de website www.tournoyruiters.nl.

C-meisjes Volleybalverenging Animo na promotie wederom kampioen

Opnieuw is het meisjes C-team van volleybalvereniging Animo’72 kampioen geworden. Ook in december was dit het geval en promoveerde dit team van de 2e naar de 1e klasse. De winst smaakte goed, want in de voorjaarscompetitie deden ze het kunstje nog een keer over.
Het was spannend tot de laatste wedstrijd, want er waren nog twee teams in de race om kampioen te worden. Toen de andere teams punten verspeelden, hadden ze alles in eigen hand. Ze hadden aan 1 setwinst voldoende. Door de spanning ging echter de 1e set verloren. Maar super gemotiveerd en extra scherp werden de volgende sets gespeeld en wisten deze te winnen, dus 3-1 winsten kampioen. Na de wedstrijd waren er uiteraard bloemen en een taart voor het kampioensteam .
De hele kampioenswedstrijd is gefilmd, zodat de meiden het nog een keertje rustig kunnen terugkijken. Proficiat!
mei-Volleybal-dames
Onlangs werden de dames van Recreanten Gouwe Dames B Animo '72 DR1 kampioen. De Berichtgever feliciteert hen met dit prachtige resultaat!
Van links naar rechts staande :
Trainer Gino Versluis, Michelle de Jong,
Wijni Brak, Hanneke van Leeuwen, Rianne van de Gun.
Van links naar rechts zittend :
Annette Kuling, Harma de Jong en Stieneke van Schaijk

Siveo Meiden c pakken KNVB-beker west 2 (een ingekomen bericht)

Siveo-mc1-kampioen01De hartslag van speelsters, coaches en supporters had het zwaar. De meiden hebben met een spannende wedstrijd en zinderende ontknoping een KNVB beker aan de geel-blauwe historie van Siveo toegevoegd. Een topprestatie voor de club uit Zegveld.
Bij voetbalvereniging Brielle in Vierpolders werden 24 mei de KNVB bekerfinales voor regio West 2 gespeeld. Siveo MC1 moest aantreden tegen VDL MC1 uit Maassluis. Na een spannende eerste helft gingen de teams met 0-0 rust houden. In de tweede helft zagen we een beter Siveo die gelijk een aantal kansen kreeg. Na 10 minuten trof Wendy Vergeer doel na een prima voorzet door Esmé van Dam, Het was 10 minuten later echter raak aan de andere kant voor VDL. Een bal bleef liggen in de Siveo verdediging en een schotje in de hoek bracht de stand naar 1-1. Beide teams kwamen niet meer tot scoren en penaltys moesten de beslissing geven. Siveo moest beginnen. Invalcoach Ronald Koster had de meiden een simpele opdracht gegeven: laag en in de hoek schieten. Dit werd perfect uitgevoerd. Keepster Judith Verkerk wist een pehalty van VDL te stoSiveo-mc1-kampioen02ppen. De vijfde rake Siveo penalty van Jennifer Muller zorgde daarom voor een uitbarsting van ontlading en vreugde bij de geel-blauwen. Na de officiële KNVB prijsuitreiking brachten de meiden door een erehaag de beker op sportpark de Beemd. Daar werd met het team feest gevierd met als afsluiting een rit door het dorp met de beker.

F2 van Siveo is kampioen

Na bijna het hele seizoen bovenaan te hebben gestaan, verloor op zaterdag 5 april de concurrent Nieuwkoop van Kamerik. Zo werd de F2 kampioen, zonder die dag een wedstrijd te hoeven spelen. Zaterdag 12 april moest de F2 tegen Kamerik aantreden. Deze wedstrijd ging door omstandigheden helaas niet door! Zaterdag 19 april ging het dan toch gebeuren, de wedstrijd tegen Kamerik, het kampioensfeest van Siveo F2!
Het was weer een super wedstrijd van de toppers van de F2. Met veel publiek werd er een super wedstrijd gespeeld! Eindscore: 2-5 gewonnen.
Bloemen, medaille, kinderchampagne, presentjes, ijsje van de tegenpartij en toen op naar de gedekte tafel bij Siveo! Na de heerlijke snacks bij Siveo ging de F2 rond door het dorp op de vrachtwagen van Nico Heijkamp! Wat een feest, de kinderen en coaches hebben genoten!
mei-SiveoF2
Op de foto zie je op de onderste rij van links naar rechts: Hugo van Dam, Julia Broer, Noelle Haring en Marieke Blok.
Op de middelste rij zie je van links naar rechts: Bastiaan Maat, Tim Kalshoven, Roos Muit en Kees Spierenburg.
Op de bovenste rij staan de coaches van links naar rechts: Viola Blok, Marjorie Maat en Petra Haring.

Zomergasten welkom bij TV Miland (een ingekomen bericht)

mei-zomergasten-TV-MilandZomergasten zijn deze zomer welkom bij Tennisvereniging Miland. Voor iedereen (16+) die zin heeft om in de zomer te tennissen organiseert TV Miland op 4 juli 2014 vanaf 20.00 uur een gezellige tennisavond. Iedereen die zin heeft om te tennissen is welkom! Onervaren of ervaren, het maakt niet uit. Er worden leuke partijtjes gespeeld en ook de gezelligheid ontbreekt niet! Als je de hele zomer wilt doortennissen bij TV Miland is dat mogelijk voor €20,=. Je kunt je opgeven voor de gezellige tenniszomeravond en/of het zomergastenabonnement bij Rietje van Loon via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Winnaars volksspelen koningsdag 2014

Steprace:
Thomashuis : Janneke en Jeroen
Heren: Arie van der Knaap
Dames: Judith Ton
Strijdwagenringsteekplens:
Thomashuis:
Kim en Jacco
Wendy  en Jacco
Dames:
Anouk Hamoen en Linda Brak
Heren:
Stefan de Vink en Wilbert Spaanderman
Kettingbrug:
Dames: Lisa Graafland
Thomashuis: Janneke
Heren: Lucas Vermeij
Prutrace:
Heren: Samuel Anton Jansen
Dames: Rosemarijn Hoogendoorn
Originaliteitsprijs: Lisa van der Linden, Anne, Sophie en Julia de Voogel
65+ puzzel:
De heer C. Timmerman
Fietspuzzeltocht:
Categorie tot groep 7:
Shao de Bondt
Marieke Blok
Categorie groep 7 tot 15 jaar:
Joris en Carlijn van der Horst
Monica Oskam
Categorie > 15 jaar:
Viola Blok
Saskia Oskam
Gekostumeerd voetbal:
Winnaars : de kaaskoppen
Origineelste groep: “Doe maar gewoon”.

 mei-Koningsdag-kinderspelen mei-Koningsdag-oranjespelen-1

mei-Koningsdag-oranjespelen-2 mei-Koningsdag-Gekostumeerd-voetbal

mei-Koningsdag-oranjespelen-3 mei-Koningsdag-puzzeltocht

mei-Koningsdag-prutrace-1 mei-Koningsdag-prutrace

 

Sportiviteit op de Zegvelderie! (een ingekomen bericht)

Behalve kramen, kinderrommelmarkt, aquabubbels, springkussens, ponyrijden en nog veel meer, geeft de CSZ dit jaar ook een sportief tintje aan de Zegvelderie! Je kunt namelijk meedoen aan een spinningmarathon of het beachvolleybaltoernooi! Lees hieronder hoe je op kunt geven. Tot 5 juli a.s.!
Spinningmarathon
Wil je aan Zegveld laten zien hoe hard je kunt fietsen op een vette beat?
Doe mee met de 2-uur durende spinningmarathon! Wij, Coline Meijers en Linda Hoogendoorn, zullen je er doorheen slepen met opzwepende muziek, dus volhouden moet geen probleem zijn.
Wanneer? Tijdens de Zegvelderie 5 juli 2014. Waar? Op het plein naast De Florijn.
Tijdstip: 12.00-13.00-14.00 uur. Dus: Twee uur fietsen op heerlijke beats, in de buitenlucht en onder professionele begeleiding van sportinstructeurs Coline en Linda.
Wat zijn de spelregels?
We fietsen voor het Thomashuis in Zegveld, graag vragen we je om sponsors te zoeken voor deze prestatie. Voor minimaal €25 per fiets per uur kun je meedoen. Laat je sponsoren door je familie, vrienden en kennissen. Meer dan €25 is uiteraard altijd welkom! De minimum leeftijd is 16 jaar. Er is tussen het 1ste en het 2e uur tijd om op- en af te stappen. Je kunt dus 1 of 2 uur meedoen. Er is gelegenheid om te douchen in de Milandhof. De fietsen worden mogelijk gemaakt door Achmea Health Center Woerden. Doe mee en schrijf je snel in, het aantal fietsen is namelijk beperkt! Dit kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de volgende gegevens:
-    Naam
-    Leeftijd
-    Aantal uren: 1 of 2
-    Indien je 1 uur fietst, aangeven of je het eerste of tweede uur meedoet!
Animo '72 Beachvolleybal toernooi
Volleybalvereniging Animo '72 organiseert samen met de Culturele Stichting Zegveld, op de Zegvelderie van 5 juli a.s., een beachvolleybal toernooi voor jong en oud. Beachvolleybal is onverminderd populair sinds Nederland in 2013 wereldkampioen is geworden. Het belooft 5 juli a.s. een gezellig en sportief toernooi te worden. Wil jij ook meedoen? Wees er dan snel bij. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef je op voor 21 juni a.s.
Opgeven liefst per team van 4 personen. Zowel voor heren, dames, mix, als jeugd vanaf 12 jaar. Bij aanmelding vermelden of volleybal ervaring hebt en/of in welke klasse je speelt. Heb je geen ervaring is dat geen probleem, iedereen kan meedoen en is van harte welkom! Het toernooi begint om 13:00 uur tot ca. 16.30 uur. Na de 'Knockout-show' wordt de finale gespeeld om ca. 18.15 uur. Je bent van harte welkom! Uiteraard ook als supporter en bezoeker van de Zegvelderie!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.animo72.nl

Jubilarissen bij de brandweermei-Brandweer

Tijdens de jaarvergadering van de Vrijwillige Brandweer Zegveld op 4 april zijn drie leden in het zonnetje gezet. Het gaat dus om Leendert Hofland, Marcel Dekker en Gijs van Brenk. Zij waren 12½ jaar bij de vrijwillige brandweer. Leendert en Marcel zijn inmiddels chauffeur pompbediende. Daarnaast is Marcel ook penningmeester van de brandweer vereniging. Gijs van Brenk is zelfs al een aantal jaren plaatsvervangend postcommandant.
De jubilarissen kregen namens de Veiligheidsregio Utrecht een oorkonde uitgereikt door Ton Klever. De felicitaties gingen verder gepaard met een bos bloemen en een brandweerbeeldje.

Eerste grote polsstokwedstrijd in Zegveld ! (een ingekomen bericht)

mei-Polsstok-Zegveldse-JeugdHet polsstokseizoen is net een paar weken geleden begonnen. De meeste Zegveldse springers zijn het seizoen, na een goede voorbereiding, uitstekend gestart.
Iedere maandagavond en donderdagavond wordt er getraind op de accommodatie aan de Nijverheidsbuurt.
Heeft u of heb jij zin om kennis te maken met het polsstokverspringen, kom dan gerust eens een kijkje nemen of kom een aantal keren meetrainen ( donderdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur).
Binnenkort  zullen er naast de twee jeugdschansen en de grote schans die er al staan, nog twee grote schansen bijgeplaatst worden. Zegveld is dan klaar om wedstrijden te organiseren.
•    Zaterdag 28 juni om 14.30 uur staat er een eerste klasse wedstrijd op de agenda en ’s avonds om 18.30 uur een wedstrijd voor de jeugd en de tweede klasse.
•    Donderdag 10 juli is er een jeugdwedstrijd voor de regio Noord
•    Dinsdag 29 juli om 19.00 uur een jeugd en tweede klasse wedstrijd.
•    Woensdag 30 juli om 19.00 uur een eerste klasse wedstrijd.
•    Donderdag 14 augustus is er een jeugdwedstrijd voor de regio Noord
•    Zaterdag 6 september om 13.00 uur is de grote afsluiting van het jaar met het jeugd NK.
In Zegveld zal op 6 september het Nederlands Kampioenschap Jeugd worden gesprongen. Daarbij zullen Zegveldse favorieten zoals Eimert van Ingen en Twan Kastelein meedingen naar de titel bij de jeugd t/m 12 jaar. Kenzo Hielema, lid van de Zegveldse vereniging,  zal zijn Nederlandse titel bij de leeftijdscategorie t/m 9 jaar gaan verdedigen.
Voor deze wedstrijden hebben we veel vrijwilligers nodig, dus meldt u gerust aan.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of onze facebook-pagina (https://www.facebook.com/PolsstokclubZegveld).
Naast veel vrijwilligers, kunnen we ook uw financiële steun gebruiken.
Voor  verdere informatie of vragen kunt u contact opnemen met:
Geert van Ingen: 06-20687432, Paul van Meijeren: 06-30112122 en Pieter Hielema: 06-29006207

Dank

Tijdens mijn ziek zijn, ziekenhuisopname en operatie heb ik heel veel kaarten ontvangen met lieve en bemoedigende woorden. Ook op andere manieren heb ik veel reacties gehad, zowel telefonisch als mondeling. Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor het medeleven. Het heeft mij en mijn gezin bijzonder goed gedaan. Dank u/jullie wel.
Gerda Jansen-van Deursen

Opbrengst collecte Hartstichting

De collecte voor de Hartstichting in de week van 6 t/m 12 april heeft in Zegveld en de Meije € 1353,97 opgebracht. Hierbij een woord van dank aan de collectanten en gevers. Met de opbrengst steunt de Hartstichting belangrijk wetenschappelijk onderzoek. Met dit onderzoek wil de Hartstichting doorbraken bereiken die het leven van patiënten verbeteren en er voor zorgen dat steeds minder mensen hart- en vaatziekten krijgen.

Welzijn Zegveld, in en vanuit “De Zegge”

Op het moment dat u dit stukje leest zijn de bustrip naar Rotterdam en het Zegvelds Diner achter de rug. Op de dag dat ik dit stukje schrijf is het voor onze commissie nog heel spannend hoe het allemaal zal gaan. Hoeveel deelnemers zich aan zullen melden, hoe het weer wordt, etc. Maar de voortekenen zijn uitstekend. U gaat het nog horen.
Er is opdracht gegeven voor het renoveren van de Jeu de Boule baan. Nu is het afwachten wanneer men begint met het uitvoeren van de werkzaamheden. En neemt u van mij aan dat het wachten voor de ‘vaste spelers’ heel moeilijk is.
De fietstocht kon door slechte weeromstandigheden een keer helaas niet doorgaan. U bent van harte welkom om mee te fietsen. Iedere 1e en 3 donderdag van de maand om 13.00 uur gaat men op de pedalen. Vertrek vanaf de Zegge. Een aanrader! Het is ook heel fijn dat zich steeds weer nieuwe mensen aanmelden, die een of meerdere keren meegaan. Daar zijn we heel blij mee.
Deze maand zijn alle activiteiten nog in volle gang. Volgende maand beginnen de vakanties en zal het wat rustiger worden. U bent zoals altijd van harte welkom in De Zegge!
Namens alle commissieleden, Herman Groen

Oproep

Kom jij onze nieuwe twirl/majorettegroep versterken? Wij trainen op donderdagavond van 18.18 tot 19.15 uur onder leiding van Liza van der Linden en Saskia Oskam. Leeftijd vanaf 5 jaar. Voor meer info, neem contactop met Ingrid Meijers, tel 0348-692806 of kom langs op donderdagavond in de sporthal van de Milandhof!

Open Toernooi TV Miland (een ingekomen bericht)

De toernooicommissie van TV Miland is gestart met de voorbereidingen van het Open Toernooi 17+, 35+ en 50+. Dit toernooi wordt gehouden  in week 25, het voorweekend is op 14 en 15 juni 2014 en de finales worden gespeeld op 21 en 22 juni 2014.
Alle deelnemers spelen twee wedstrijden en iedere wedstrijddag zijn vanaf 17.30 uur heerlijke maaltijden te verkrijgen in de kantine. Op vrijdag 20 juni 2014 is de gezellige avond met een hapje en een drankje. Tijdens het WK-voetbal hoeft u niets te missen, want u kunt de voetbalwedstrijden volgen via een groot scherm. Inschrijven kan via de website www.tvmiland.nl.

KNA op de Zegvelderie (ingekomen bericht)

Op de Zegvelderie zal ook dit jaar KNA weer aanwezig zijn. Wij zullen voor u een optreden verzorgen van onze majorettes. De majorette groep is op zoek naar nieuwe leden en wil daarom graag laten zien hoe leuk het is om op muziek bezig te zijn met deze hobby. En ook dit jaar staat KNA weer met diverse kramen op de Zegvelderie waar u onze inmiddels befaamde aardbeienschelpen en andere versnaperingen kunt kopen. Meer informatie over KNA is te vinden op www.kna.zegveld.net 

Slotavond project Water op de Jorai (een ingekomen bericht)mei-Project-Water-Jorai

Dinsdagavond 20 mei jl. was op de 'Jorai' de slotavond van het project Water. Alle groepen zijn 7 dagen intensief bezig geweest met dit thema. Dinsdagavond konden alle ouders en belangstellenden komen kijken wat de kinderen gemaakt hadden. Van knutsel werkjes tot filmopnames en proefjes. Het was een geslaagde avond en een zeer leerzame, creatieve week voor de kinderen!

Pin It