Veteranenteam Siveo voetbalde in Zuid-Afrika

Het is een hecht veteranenteam van Siveo’60, waarvan de meeste spelers in diverse 1e elftallen hebben gespeeld. Naarmate de spelers ouder werden, bleven ze voetballen, maar steeds in een lager team. En nog steeds wordt er getraind en gevoetbald. De vriendschap is zo hecht dat ze gebruikelijk aan het einde van het seizoen een weekend met elkaar weg gaan. Afgelopen jaar ontstond het stoute plan om met elkaar de broer van Gerben Groenendijk, Corné, in Zuid-Afrika te bezoeken. Corné is Hoofd Jeugdopleidingen in Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. Wel iets anders dan een weekendje Sneek of Hardenberg. jan-Veteranenteam-Siveo
Negen spelers van het veteranenteam hadden vrij kunnen krijgen en daar stonden ze dan op 20 november op Schiphol. Negen vaders van jonge gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar afscheid te nemen van het thuisfront. Deze negen waren: Gerben Groenendijk, Ronald de Jong, Lucas Kreuger, Roland van Dalsen, Hans van Eijk, Edwin Hoogerbrugge, Robert Beukers , Gijs Breedijk en Hans Bregman.
De mannen hebben een geweldige tijd gehad in Zuid-Afrika. De wedstrijd tegen Ajax Cape Town was uiteindelijk het oorspronkelijke doel van hun reis. Ajax Cape Town (Afrikaans: Ajax Kaapstad) is de Zuid-Afrikaanse tak van de Amsterdamse eredivisieclub AFC Ajax en speelt in Kaapstad.

Op donderdagavond 27 november om 18.30 uur was het dan zover. Op het trainingscomplex van het grote Ajax Cape Town werd er door Siveo’60 afgetrapt tegen een team van Ajax Cape Town, bestaande uit spelers van Jong Ajax Cape Town, oud spelers en begeleiding/scouts van Ajax. Siveo’60 was onder de indruk van het geheel en stond binnen een minuut achter door een afstandsschot van Ajax, 1-0.Uiteraard zou Siveo’60 zijn rug rechten en hun huid zo duur mogelijk verkopen. Na een geweldige aanval wist Ronald de Jong de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1. Helaas werd de ruststand toch bepaald op 2-1 door een misverstand bij Siveo’60. Na wat opbeurende woorden en tactische aanwijzingen van de coach ging het team van Siveo vol vertrouwen de 2e helft tegemoet! De gelijkmaker van Roland van Dalsen liet daarom niet lang op zich wachten en Siveo kreeg steeds meer mogelijkheden. Ajax Cape Town gaf zich niet gewonnen, maar de kansen die zij kregen werden met veel passie gekeerd. De eindstand 2-3 werd bepaald door Ronald de Jong na goed voorbereidend werk van Gerben Groenendijk en Gijs Breedijk.
Corné Groenendijk speelde voor de gelegenheid mee met Siveo’60. Met de juiste inzet een spelvreugde werd de overwinning binnengesleept en werd uiteraard nabesproken tijdens de lange en gezellige 3e helft !
De mannen hebben tijdens hun verblijf ontzettend veel ondernomen. Zo bezochten zij Township Mandela, één van de vele krottenwijken in Zuid-Afrika. Verder werden de Lion’s Head en de Tafelberg beklommen. Van  een bezoek aan de haven met aansluitend een braai (dat is Zuid-Afrikaans voor BBQ) bij Corné Groenendijk werd volop genoten. Ze hebben gedoken tussen de haaien en diepzee gevist op tonijn. Tot slot zijn ze nog naar Kaap de Goede Hoop geweest en Robbeneiland. Robbeneiland is een Zuid-Afrikaans eiland voor de kust bij Kaapstad. Het is vooral bekend doordat Nelson Mandela hier gevangen werd gehouden door het Apartheidsregime van Zuid-Afrika. Het bezoek aan dit eiland maakte erg veel indruk.
Na 10 indrukwekkende dagen zette de groep weer voet op Hollandse bodem, hun gezin in de armen sluitend en een unieke ervaring rijker.

Op de foto staan ook Fanny, de vrouw van Corné en hun dochters Kim en Lisa, Maritsa, de vrouw van Gerben met zoontje Mats en Jurrie (broer Gerben) met zijn vrouw Yvette en hun zoontje Fedor. Op de foto ontbreekt Edwin Hoogerbrugge. Hij was al weer naar huis.

Oproep oude ansichtkaarten/foto’s OLV Geboorte Kerk Meije Zegveld

Over enkele maanden zal de tuin bij de kerk in de Meije opnieuw aangelegd worden.
Er moeten foto’s en ansichtkaarten van vroeger zijn, waarop te zien is hoe de tuin toentertijd was aangelegd. Omdat men het plan heeft de tuin weer in de oorspronkelijke stijl  aan te leggen is de locatieraad van de Parochie op zoek naar foto’s waarop de oude tuin goed te zien is. Heeft u nog foto’s of ansichtkaarten van vroeger, neemt u dan contact op met Ike Bos Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Joep Nollet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Synchroonzwemmen

jan-Esmee-Verheul-1Esmee Verheul beoefent een sport die niet erg bekend is en maar door weinig mensen wordt gedaan. Vaak wordt deze sport  kunstzwemmen, waterballet of schoonzwemmen genoemd, maar de officiële naam is synchroonzwemmen.
Esmee: “Ik doe deze sport al vanaf mijn 8e. Ik ben nu 16 jaar en zit dus al 8 jaar op synchroonzwemmen. Het synchroonzwemmen doe ik in Bodegraven bij zwemvereniging BZ&PC.”
Het is een sport die voornamelijk door meisjes gedaan wordt, jongens zijn echt een uitzondering.
Esmee vertelt hoe de sport in elkaar zit: “Je begint met het oefenen voor het basishoudingdiploma. Na dit gehaald te hebben, kan je doorstromen naar de 4 andere basisdiploma’s (zeilboot-, balletbeen-, spagaat- en barracudadiploma). Als je al deze diploma’s gehaald hebt blijf je tot je 12e in de Age I.
Daarna begin je met het trainen van groepsnummers en krijg je moeilijkere figuren. Vanaf je 12e tot je 15e zit je in de Age II. Hier wordt het niveau nog hoger. Sinds dit jaar zit ik in de Juniorengroep. Dit is een groep in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Na de Junioren kun je doorstromen naar de Senioren.
Daarnaast is er nog een groep Masters. Dit zijn vrouwen van boven de 20 jaar die niet met de competities meedoen en gewoon trainen omdat zij het leuk vinden.”
Synchroonzwemmen is een zware sport. Je hebt er veel conditie, uithoudingsvermogen en kracht voor nodig om onder water te blijven. Esmee: “Ik train 3x per week (totaal 5 uur). Tijdens de trainingen zijn wij bezig met banenzwemmen, figuren trainen en dansjes oefenen (en deze ook synchroon krijgen).
Synchroonzwemmen is een sport waarbij je individueel en in groepsverband wedstrijden doet. In de figuurwedstrijden word je individueel beoordeeld door een jury voor de uitvoering van de figuren. In de uitvoeringenwedstrijden laat je als groep het groepsnummer op muziek zien en wordt je hiervoor beoordeeld. Alleen de allerbesten mogen ook een solo of duet zwemmen.
De muziek is belangrijk, deze moet goed telbaar zijn en volgens Esmee valt vrolijke muziek vaak goed in de smaak.” Esmee: “Met vrolijke muziek krijg je de jury namelijk eerder mee.” Voor solo’s en duetten wordt vaak gekozen voor klassieke muziek. De muziek kunnen wij ook onder water horen door een onderwaterspeaker.”jan-Esmee-Verheul-3
Bij synchroonzwemmen is ook de creativiteit en de presentatie erg belangrijk. Esmee legt uit dat je om onder water figuren te kunnen doen, een neusklem nodig hebt, waardoor je geen water in je neus krijgt als je op z’n kop in het water staat. Esmee: “Bij de uitvoeringwedstrijden hebben wij mooie glitterbadpakken aan, we doen onze haren in een knot  en smeren onze haren in met gelatine om er zo ook in het water er steeds goed uit te blijven zien. De knot is vaak versierd met mooie glitters en ook voor watervaste make-up wordt gezorgd.
Vorig jaar in de Age II ben ik samen met mijn groep 1e geworden bij de regio uitvoeringenwedstrijd. Een filmpje van onze uitvoering is te zien op https://www.youtube.com/watch?v=so0ZO0GDVt4&feature=youtu.be. Later werden wij 8e bij de landelijke uitvoeringenwedstrijd.”
Esmee zit dit jaar voor het eerst bij de Junioren en hierdoor ligt de lat hoger. Zij gaat dan ook proberen dit jaar zo hoog mogelijk te eindigen. Esmee: “Ik vind synchroonzwemmen leuk omdat ik van zwemmen en dansen hou. Daarnaast is er altijd een gezellige sfeer onderling.”
Mocht je naar aanleiding van dit verhaal interesse hebben in synchroonzwemmen, dan kun je altijd een keer komen kijken of een aantal lessen meedoen in zwembad de Kuil in Bodegraven.

Veel belangstelling voor glasvezel (een ingekomen bericht)

Naar aanleiding van de inventarisatie naar de behoefte aan glasvezel in Zegveld en de Stichtse Meije (van begin oktober tot half november 2014) heeft 28% van de aansluitingen aangegeven interesse te hebben in glasvezel. In de Stichtse Meije ligt dit zelfs op 56%.
Van de aanmeldingen zijn 27% bedrijven en 73% particulieren.
Wij kunnen concluderen dat er veel belangstelling is voor glasvezel.
Om deze reden is de Projectgroep Glasvezel verder in overleg gegaan met de Gemeente Woerden en hebben er gesprekken plaatsgevonden met diverse glasvezelleveranciers.
Er worden momenteel berekeningen gemaakt van de kosten van de aanleg van glasvezel in Zegveld en de Stichte Meije. Wij hopen u half februari hierover meer te kunnen berichten.
Heeft u ook belangstelling voor glasvezel, maar heeft u zich nog niet aangemeld, kijk dan op de speciale website die door Zegveld.net is opgezet op www.zegveldopglasvezel.nl en meld u alsnog aan.
Projectgroep Glasvezel

Noorderlicht

jan-Noorderlicht-1 jan-Noorderlicht-2

Twee jaar geleden plaatste De Berichtgever een artikel over Esther van Vliet. Zij volgde een opleiding voor banketbakker en sleepte destijds het landelijke kampioenschap koekjesbakken in de wacht, waardoor ze een stageplaats kreeg bij een beroemde patisserie.
Deze week is Esther geslaagd voor haar eindexamen. Het examen bestond uit het maken van 6 verschillende producten waarvoor ze 2 dagen de tijd kregen om ze te maken.  Er moesten producten gemaakt worden om te proeven en om te etaleren Het showstuk mocht van tevoren al gemaakt worden. De jury bestond uit een leraar en Bart de Gans van het Nederlands patisserie team.
Het thema van Esther was het beroemde Noorderlicht omdat zij hierdoor gefascineerd is en een origineel thema wilde. Het zag er niet alleen prachtig uit, het smaakte overheerlijk. Maar dat kan bijna niet anders met ingrediënten zoals vanillemousse, limoencremeux, karamelganache verwerkt in sterrenbonbons en noorderlichtbonbonsjan-Desserttaart-Esther

EHBO-vereniging De Meije-Zegveld (een ingekomen bericht)

De EHBO-vereniging De Meije-Zegveld verzorgt in februari 2015 twee cursussen, te weten: Eerste Hulp aan Kinderen en Reanimatie en AED. 
Eerste Hulp aan Kinderen
EHBO De Meije-Zegveld organiseert twee lesavonden “Eerste hulp aan  jonge kinderen”. Deze cursus is voor EHBO’ers en niet EHBO-ers. Kinderen gedragen zich na een ongeval of bij ziekte namelijk anders dan volwassenen. Hun lichaamsbouw verschilt van die van volwassenen.  De cursus geeft u inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuige¬lin¬gen en jonge kinderen bedreigen en hoe u hun risico's kunt verminderen of wegnemen.
Tijdens de cursus leert u onder andere hulp te verlenen aan jonge kinderen:
- die verwondingen hebben opgelopen,
- die kampen met storingen van vitale lichaamsfuncties.
Voor deze cursus betaalt u € 20,00. De theorie staat in het Oranje kruisboek "Eerste Hulp aan Kinderen". Dit boek kost  € 12,50.
Locatie en datum van deze cursus:
Locatie:    Milandschool, Hazekade 10  
Datum:    woensdag 4 en 11 februari 2015
Tijd:         20.00 uur tot 22.00 uur
Bij de gediplomeerde EHBO'er die deze cursus met goed gevolg doorloopt, wordt deze module op zijn/haar diploma bijgeschreven. De niet gediplomeerde EHBO’er ontvangt een erkend certificaat.
U kunt zich voor 31 januari 2015 opgeven bij Sandra van Vliet  06-55748541 of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij het opgeven graag aangeven of u het Oranje Kruisboek “Eerste hulp aan kinderen” wilt kopen.

Gastgezinnen gezocht (een ingekomen bericht)jan-gastouders1

Om de droom van kansarme Roemeense kinderen waar te maken is de Stichting Roemeense Kinderhulp op zoek naar gastgezinnen voor komende zomer.
Wie interesse heeft in een bijzondere vakantiebelevenis thuis, kan terecht bij de Stichting Roemeense Kinderhulp.
In elk gezin worden van 5 juli tot en met 25 juli twee kinderen tussen 9 en 12 jaar ondergebracht voor een onbezorgde vakantie van drie weken.
Dure uitjes zijn niet nodig: een middag zwemmen of een stukje fietsen is voor de kinderen al een feest. Eens per week organiseert de stichting een dagtochtje voor de kinderen. De gastouders zijn dan een dagje vrij.
jan-gastouders2De aankomst van de Roemeense kinderen,  juli vorig jaar.
De gastgezinnen worden door de stichting goed begeleid. Er komen ook twee Roemeense begeleiders mee die kunnen helpen bij eventuele problemen en bij de taalbarrière.
Voorafgaand aan de vakantie wordt er een informatieavond georganiseerd en ook tijdens de vakantie zijn er voldoende mogelijkheden voor de gastgezinnen om ervaringen uit te wisselen.
Belangstelling?
Wil je meer weten hoe het is om gastgezin te zijn, neem dan contact op met Caroline de Kruijf (0348) 691865.  Vorig jaar waren zij voor het eerst gastgezin en ook dit jaar zullen zij gastgezin zijn. Het zou leuk zijn als ook in Zegveld meer gastgezinnen komen.
Ook bij de Stichting Roemeense Kinderhulp kan je terecht voor informatie of een kennismakingsgesprek: neem contact op met Karin Mentink, tel. (030) 6886128 of Petra de Vos, tel. (0348) 554199.
Kijk ook op www.roemeensekinderhulp.nl

Dode otter gevonden in de Meije

In de Meije is begin deze maand een dode otter gevonden. Een inwoonster van de Meije die met haar honden aan het wandelen was, had op de Hazekade iets in de sloot zien liggen en dacht dat het een grote rat was. Omdat ze twijfels had over het dier heeft zij contact opgenomen met de boswachters. Bij nader onderzoek bleek het een dode otter te zijn die in het water lag.
Volgens boswachter Juriaan van Leeuwen is dit slecht nieuws. Waarschijnlijk is de otter aangereden door een auto. Het verkeer is het grootste gevaar voor de otters. Rond de Nieuwkoopse Plassen wordt momenteel hard gewerkt om een gevaarlijk knelpunt ‘otterproof’ te maken. In de loop van dit jaar zullen hier faunatunnels en een otter kerend raster worden gemaakt.
Of dit vrouwtje een van de otters is die in de Nieuwkoopse Plassen leefde is onbekend, dat wordt onderzocht.
De otter wordt naar onderzoeksinstituut Alterra gebracht. Daar zullen ze de doodoorzaak en het genetisch materiaal van de otter onderzoeken. Uit dit onderzoek zal blijken of het DNA-profiel van de nu gevonden otter overeenkomt met het DNA van de otter die begin vorig jaar in de Nieuwkoopse Plassen leefde.

DE-waardepunten groot succes

De actie voor het inzamelen van de DE- waardepunten is weer een groot succes geworden. De actie is gehouden in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. Er zijn in totaal 457.500 waardepunten opgehaald, wat goed is voor ca. 1100 pakken koffie voor de voedselbank. Dat is echt super!  Zegveld heeft daar zeker een bijdrage aan geleverd. Iedereen in Zegveld van harte bedankt.
Met vriendelijke groet,
P. Heida-de Jong,
Secretaris L.C.Woerden Castellem Laurum

Ook dit gebeurde in 2014

Foto 1. Bas, Simone en Frank Balvert uit de Kastanjelaan 9 haalden begin 2014 57 kerstbomen op. Voor iedere boom kregen ze 50 eurocent. Alles bij elkaar een leuk zakcentje. Het is ze gegund.
Foto 2. Of er niet getoeterd is, weten we niet. Wel weten we dat Koen Frits en Kim Gort 13 februari
zijn getrouwd. Sstt, niet verder vertellen?
Foto 3. 25 jaar zijn onze ouders bij elkaar. Het is niet niets, ter land, ter zee en op de fiets. Deze tekst hadden de kinderen van Gertjan en Rianka Stoof in hun winkel aan de Hoofdweg 1 opgehangen zodat iedereen hen op 14 maart kon feliciteren met hun 25 jarig huwelijk.

jan-01-bas-simone-en-frank-balvert jan-02-koen-frits-en-kim-gort jan-03-gertjan-en-rianka-stoof
Foto 4. Ja, de vriendenclub kon het niet laten om een grap uit te halen met het oudste clublid. Op 20 maart heeft Hans van der Knaap uit de Pr. Beatrixstraat 20 Abraham nog niet gezien, maar hopelijk wel over een jaar of tien. Waarschijnlijk ziet deze jonge Abraham er dan ook een stuk ouder uit. Een ding is zeker, de voorpret bij de vriendenclub met deze actie was enorm.
Foto 5. Groot was de verslagenheid in Kamerik en omgeving nadat op 5 april bekend werd dat Kevin Vroege aan de Milandweg in ons dorp bij een auto ongeluk om het leven was gekomen. Kevin werd slechts 18 jaar oud. Ter nagedachtenis werd op de plaats van het ongeluk een gedenk monument geplaatst.
Foto 6. Na 45 jaar bij Johnson te hebben gewerkt was het voor Peter Gijzen uit de  W. Alexanderstraat 42 op 23 mei 2014 echt klaar. Die dag ging hij met pensioen. Laten we hopen dat hij daar nog heel lang van kan genieten.
jan-04-Hans-vd-Knaap jan-05-Gedenk-monument-Kevin-Vroege jan-06-Peter-Gijzen
Foto 7. De Sara achter Caroline de Kruijf van Het Erf 15 is al behoorlijk grijs. Gelukkig is dit bij haar nog niet te zien. Met haar zwarte ‘koppie’ is het contrast wel erg groot en zou je inderdaad nog niet zeggen dat zij op 30 mei wel Sara zag.
Foto 8. Op 17 juli 2014 zijn Daniel Burgers en Ruohan Huang getrouwd in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in de Meije. Bijzonder aan deze bruiloft was dat de kerkdienst in het Nederlands en in het Chinees werd gehouden vanwege het grote aantal gasten uit het buitenland. Het bruidspaar is gaan wonen aan de Veldbloemenlaan 42, 3448 GM Woerden.
Foto 9. Een paar dagen voor de echte dag, 28 juli, vierde Akbar de Bruijn uit de Eikenlaan 79 zijn 30-ste verjaardag. De makers van het spandoek vinden dat het na 30 jaar van bemoeien, tijd is om de wilde haren te ontgroeien. Dat moet zeker lukken, want rond het uitkomen van deze Berichtgever verwachten Akbar en zijn vriendin Ramona hun eerste kindje.
jan-07-Caroline-de-Kruijf jan-08-Daniel-Burgers-en-Ruohan-Huang jan-09-Akbar-de-Bruijn
Foto 10. Wie kent hem niet, Ron Nonner uit de Esdoornlaan 6. Op 1 augustus was hij 40 jaar postbode. Reden voor de collega’s om Ron in het zonnetje te zetten. Op het spandoek staat: ‘Al 40 jaar staat Ron klaar!!! Bij PTT - TPG - TNT - of POST.NL. Geen probleem, Ron bezorgt het wel.’
Foto 11. Wat kan een mens in een dag tijd snel verouderen. Althans volgens het spandoek dat Elfrida Vermeij van de Elzenlaan 17 op  21 augustus voor haar huis zag staan. Zij werd die dag 50 jaar. Maar wij kunnen u verzekeren, die tekst gaat voor haar voorlopig niet op.
Foto 12. Jet en Jan 25 jaar een span. Dit spandoek betrof Henriëtte en Jan Habben Jansen aan de Hoofdweg 117. Op 30 augustus 2014 waren zij 25 jaar getrouwd. Proficiat!
jan-10-Ron-Nonner jan-11-Elfrida-Vermeij jan-12-Henriette-en-Jan-Habben-Jansen
Foto 13. Deze foto troffen we aan in een regionaal dagblad. Iedereen mocht het weten hoe trots de ouders Erik Brak en Vallerie Vork uit de Berkenlaan 4 zijn op hun tweeling Isa en Lenn. Zij zijn geboren op 17 september 2014.
Foto 14. Kort na zijn 25 jarig huwelijk was er ineens paniek. Jan werd 21 september half antiek. Jan Habben Jansen van de Hoofdweg 117 kennende, bleef hij er heel nuchter onder. Vijftig jaar is toch een prachtige leeftijd!
Foto 15. Al de helft van zijn leven de beste keukenman, zo spreekt het spandoek. Johan Groenendijk uit de Broeksloot 45 liet het allemaal over zich heenkomen op 3 oktober. En of hij inderdaad de sigaar was, wij geloven er niks van. Alhoewel hij wel graag een sigaartje rookt.
jan-13-Isa-en-Lenn-Brak jan-14-Jan-Habben-Jansen jan-15-Johan-Groenendijk
Foto 16. Leen en Linda Kruijt van de Hoofdweg 19 poseerden op 3 november graag bij het spandoek dat de kinderen opgehangen hadden. Die dag waren zij 25 jaar getrouwd en dus 25 jaar een KAASPAAR!!!
Foto 17. Een driewerf Hoera!!! voor Karin en Martijn Beukers uit de Broeksloot 4. Op 14 november waren zij alweer 12,5 jaar getrouwd. Wat gaat de tijd snel. Op naar de 25!
Foto 18. Dat denken wij ook wel dat ze haar 50-ste verjaardag niet zal vergeten. Lenie Verhage-van Dam uit de Elzenlaan 29 werd op 25 november 50 jaar. En natuurlijk was ze bereid even bij het spandoek te poseren.
jan-16-Leen-en-Linda-Kruijt jan-17-Karin-Martijn-Beukers jan-18-Lenie-Verhage
Foto 19. Ja, dat wisten we natuurlijk al 30 jaar dat Wijni en Peter Brak van de Hoofdweg 51 een geweldig paar zijn. Daarom dit geweldige paar op 30 november maar even op de foto gezet. Het geluk straalt van hun gezichten.
Foto 20. We hebben het ter ore genomen. Het kon ook niet missen, wat het bord werd ’s avonds met een schijnwerper verlicht zodat iedereen die langs kwam kon lezen dat Gerard en Emmy van Ingen van de Rondweg 17 al 25 jaar bij elkaar horen. Dit heuglijke feit was 13 december.
Foto 21. Mijntje de Leeuw was een van de twintig finalisten in de strijd om de felbegeerde Miss Oliebol award van radiozender 100% NL. Het stemmen ging niet bijna mis, maar Mijntje werd wel bijna MISS. Een prachtige tweede plaats behaalde ‘onze’ Mijntje. Ja, ‘onze’ Mijntje, want in zo’n geval ben je wel bezit van heel het dorp. 
jan-19-Peter-en-Wijnie-Brak jan-20-Gerard-Emmy-van-Ingen jan-21Mijntje-de-Leeuw
Foto 22. Nee, voor de landelijke oliebollentest waren ze niet langs geweest, maar bij de test onder de lokale bakkerijen in de gemeente Woerden (waar Zegveld ook toe behoort) kwam bakker Jan de Leeuw met een 2e prijs uit de lokale oliebollentest. De reactie van Jan: ‘Vorig jaar een eervolle vermelding en dit jaar een tweede plek. Het is een prachtig resultaat’. En daar zijn we het helemaal mee eens. Gefeliciteerd!
Foto 23A en 23B. (Gerrit. Mogelijk kan je van deze twee foto’s 1 foto maken, zodat Fred dichter bij het spandoek staat)
Fred voelt zich als leiding scout nog maar 30 jaar oud. Maar zijn grijze haar verried, dat hij als kerstkind Abram ziet. Dit spandoek zagen we op 24 december bij Fred van der Zon aan de Elzenlaan 33 staan. Wat heerlijk moet dat zijn om je 20 jaar jonger te voelen, hoewel de jaren door gaan. Wij wensen Fred nog heel veel dertig-jaren toe.

jan-22.-Jan-de-Leeuw jan-23A.-Fred-van-der-Zon jan-23B.-Fred-van-der-Zon

Vergeet geen kaartje te sturen!!

De Berichtgever probeert de burgerlijke stand zo volledig mogelijk bij te houden, zodat u ook weer op de hoogte bent van blijde, maar ook droeve gebeurtenissen in ons dorp. Echter, er zijn mensen die denken dat wij alles weten. Dat wij weten wie er geboren zijn, wanneer u 25, 40 of 50 jaar getrouwd bent, enz. Helaas is dat niet zo. Als u wilt dat een geboorte, jubileum, overlijden etc. in de Berichtgever vermeld wordt onder de burgerlijke stand, dan verzoeken wij u dit ons te melden. Vergeet u dus niet om de Berichtgever een kaartje te sturen! U kaartje/bericht kunt u het beste sturen naar Gert Ton, Broeksloot 43. 3474 HS  Zegveld.  Bij voorbaat dank!!!

Informatiebijeenkomst over verkiezingen Provinciale Staten

Op 18 maart 2015 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Niet iedereen weet precies wat provincies en waterschappen doen, welke onderwerpen er spelen en hoe je hiervoor kunt stemmen. Om mensen beter voor te bereiden op deze verkiezingen, is er maandag 2 februari om 19.30 uur een informatieavond in de Bibliotheek Woerden.
De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de Bibliotheek in samenwerking met ProDemos.
ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen - in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Ingezonden brief van een bewoner van de Korensloot:

In de laatste weken van december 2014 ontstond bij enkele huishoudens aan de Korensloot een penetrante stank. Enkelen hadden ook last van vliegjes in huis.jan-Riool
Bij een van hen begon ook het toilet op de begane grond te borrelen, zo erg zelfs, dat er gedacht werd aan een verstopping in de riolering van de betreffende woning.
De bewoner heeft na de kerstdagen de boel maar eens open gegraven en een pomp gehuurd om het water weg te pompen. Al snel bleek echter dat het water, en zelfs rioolvuil, vanuit het gemeentelijke riool in het gegraven gat op de erf scheiding terug stroomde. Pompen had dus geen enkele zin.
De bewoner trok vervolgens twee grote gemeentelijke straatputten in de nabijheid van zijn woning open met een speciale haak en wat bleek... tot aan de rand vol met allerlei onsmakelijke zaken en bij een put stroomde de vieze rommel zelfs zo de straat op, zo vol zaten die twee putten. Nadat de gemeente Woerden was gebeld met het verzoek acuut het riool leeg te zuigen en door te spoelen kwam er in de namiddag een tankauto om het probleem te verhelpen. Zeven putten -die allemaal met elkaar verbonden zijn voor het afvoeren van het vuilwater naar de grote pomp nabij de Boschsloot - bleken overvol te zitten! Bij onderzoek van het bedrijf bleek dat er tussen de zevende en de achtste put zoveel zand en frituurvet in het riool stelsel zat, dat het rioolwater niet meer weg kon stromen. Met name het FRITUURVET was de boosdoener!
Beste bewoners, FRITUURVET hoort niet door het toilet gespoeld te worden! Frituurvet en -olie kunt u bij de gemeentewerf of bij de supermarkt inleveren waar een gele kliko staat, die daar speciaal voor bedoeld is. Het storten van dit vet/olie heeft de gemeenschap nu veel geld gekost en dan hebben wij het nog niet over de stankoverlast waar veel bewoners last van hadden.
Hierboven een foto waaruit blijkt wat het gevolg is van het storten van dit soort zaken in het riool. Ik hoop dat onze medebewoners hiervan hebben geleerd en het vet/olie voortaan netjes inleveren.
Een bewoner van de Korensloot.

Reanimatie en AED

AED staat voor automatische externe defibrillator en is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een hartstilstand.
Maar……. hoe moet ik reanimeren en wat moet ik doen met een AED-apparaat?jan-aed
EHBO-vereniging De Meije-Zegveld organiseert wederom voor alle inwoners uit de Meije en Zegveld een cursusavond reanimeren met AED-gebruik.
Locatie:    Milandschool, Hazekade 10  
Datum:    dinsdag 17 februari 2015
Tijd:         19.30 uur tot 22.30 uur
Donateurs kunnen gratis gebruik maken van deze lesavond.  Niet-donateurs betalen € 10,00 (U kunt natuurlijk ook donateur worden. Wilt u dit bij aanmelding dan doorgeven?)
Graag zo spoedig mogelijk, in ieder geval voor 10 februari 2015, opgeven via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen kunt u Sandra van Vliet bellen, 06-55748541.

Welzijn Zegveld

Woensdag 19 maart zal een onbekende bekende familie een presentatie verzorgen over zijn of haar familie. Een van de familieleden is al naarstig op zoek naar foto’s en verhalen om die, met medewerking van Jos Didden, op voornoemde middag te tonen en te  vertellen. U bent om 14.00 uur van harte welkom in de raadszaal van de Milandhof.
Werelddansen, dat kan in Zegveld op donderdagmorgen vanaf 9.30 uur tot 10.30 uur in de grote zaal van de MIlandhof. Onder leiding van Inge van Bekkem leren de deelnemers allerlei danspassen  op muziek van over de hele wereld. Dansen is van en voor alle leeftijden, je wordt er blij van en door de gevarieerde passen verbetert je stabiliteit. Na het dansen wordt er in de Zegge gezellig nagepraat onder het genot van koffie of thee. Wil je eens proberen of het iets voor u/jou is. Kom gewoon en dans vrijblijvend een paar lessen mee.

Pin It