Met tachtig over de Hoofdweg

Tachtig kilometer per uur reed de snelste passant maandagmiddag over de Hoofdweg. Ter plekke geldt een maximum van vijftig. De politie stond echter aan het einde van de middag met een lasergun op deze doorgangsroute door Zegveld. In totaal lapten zeven bestuurders de maximum snelheid aan hun laars. Zij krijgen allemaal hun bekeuring per post thuisbezorgd.

Struinen door tuinen

Een vijverpartij met waterlelies, keurige borders in pasteltinten en wuivende rietkragen aan de rand van het weiland. Zo maar een greep uit het ruime aanbod van de Hoofwegtuinendag.
Groene vingers of niet, de tuinen van de bewoners aan de Hoofdweg in Zegveld zijn het bekijken waard. De tuinhekken gingen dit jaar voor het elfde achtereenvolgende jaar open voor publiek. De gastvrije bewoners wisten een aantal kunstenaars te strikken om de tuinactiviteiten aan te vullen. Maar ook de lekkere trek nog gestild worden. In het tuinhuis van Diana en Goof van Erkel werden pannenkoekjes geserveerd.
Ook de andere deelnemers serveerden koffie, thee, limonade en lekkernijen aan de welkome gasten. Grote eters konden aankloppen bij Riet en Coen Kop voor een broodje vers gerookte paling. Met voor volgend jaar weer een nieuwe editie op de agenda moet de tuinendag een vaste plek op de evenementenkalender behouden.

Bron: Woerdense Courant 29 juni 2006

Protestbrief over woningtoewijzing

Het Dorpsplatform Zegveld gaat een protestbrief tegen het nieuwe woningtoewijzing beleid van de provincie sturen. Het platform was juist zo tevreden over de 'twee weken regel' dat bepaalt dat woningen eerst twee weken aan Zegvelders wordt toegewezen. Volgens het nieuwe beleid van de Provincie gaat deze regel weer van tafel. Ook de Gemeente Woerden is met de op hande zijnde wijziging beslist niet eens en probeert er alles aan te doen de provincie van dit voornemen af te houden. De twee protesterende partijen vinden het tegenstrijdig aan het beleid dat de provincie inzet met betrekking tot de leefbaarheid van de kleine kernen.

Aan de slag voor De Werf

Nu de eerste paal in de grond zit, kan een start worden gemaakt met het bouwen van project De Werf aan de rand van Zegveld. Het project, geïnitieerd door projectontwikkelaar Hollands Midden, telt zestien woningen. De bouwers van Bolton gaan de huizen bouwen. Er zijn vier huurwoningen, vier sociale koopwoningen, vier hoekwoningen met garage en vier vrijstaande geschakelde woningen met garage. De uitstraling van het wijkje is geïnspireerd op het landelijke en agrarische karakter van de regio. De ruifachtige kozijnen en raampartijen en de grote dakoverstekken benadrukken deze sfeer. Architecten-en Ingenieursbureau H.W. van der Laan uit Mijdrecht is verantwoordelijk voor het ontwerp. Wethouder J. Strik had de eer om maandag de eerste paal te slaan. Het bouw- en woonrijp maken van het perceel bleek nog een flinke opgave. Arjan Ton van Hollands Midden: „We hebben een stuk weiland moeten ontgraven tot vijver en een aantal sloten moeten dempen. Ook moest een zetting voor de weg gecreëerd worden waardoor er later geen verzakkingen optreden." Daarnaast moest ook de gebruikelijke saneringsplicht worden uitgevoerd. „Als de omstandigheden gunstig zijn hopen we binnen een jaar klaar te zijn met de bouw, "aldus Ton.
Voorrang
De verkoop van de woningen geschied deels volgens de Regionale huisvestingsverordening. Daarbij krijgen inwoners van Zegveld voorrang op grond van de 'regeling kernbindingen1. De verdeling van de huurwoningen en de goedkopere koopwoningen is in overleg met de SWW uitgevoerd. Dat de helft van de woningen in de categorie sociale woningbouw valt, is een uniek gegeven. „Dit percentage is hoog, dat zie je elders weinig," onderstreept Ton. En dat twaalf jaar geleden voor het laatst nieuwbouw werd gerealiseerd in Zegveld, was ook waarneembaar. „Het is een heel populair project. Wat we al wisten is bevestigd, er is namelijk heel veel behoefte aan nieuwe woningen in Zegveld." De woningen in de vrije sector zijn inmiddels allemaal verkocht.

Andere stek voor JOP

De leden van het Dorpsplatform Zegveld hebben maandagavond in een vergadering de knoop doorgehakt omtrent een nieuwe locatie voor een Jongeren Ontmoeting Plaats in Zegveld. De huidige plek op de voormalige gemeentewerf werd door de gemeente gedoogd. Afgelopen maandag ging daar de eerste paal voor de nieuwe woningen de grond in. Het advies van het Dorpsplatform aan de gemeente is een ontmoetingsplek, zoals aan de Essenlaan in Woerden, achter het nieuwe sportterreintje aan de Molenweg te realiseren. Volgens de jongerenwerker van de gemeente Woerden, Tijs Puik, gaat het maar om 5 jongeren, maar hij verwacht dat in de zomertijd het aantal zal toenemen. De zeecontainer die in deze langslepende kwestie als oplossing werd gezien is van de baan.
Volgens Arja de Vink van het Dorpsplatform is het mogelijk dat de nieuwe sportvoorzieningen een positief effect heeft op dit groepje jongeren.

Panna-arena bij speeltuin

Achter de speeltuin aan de Molenweg in Zegveld wordt een combinatie van een voetbal- en basketbal aangelegd. De plannen van de gemeente Woerden zijn nagenoeg rond. Het streven is het nieuwe sportcomplexje medio oktober te realiseren. Het basket- voetbalveld wordt voorzien van ballenvangers en een hekwerk van ongeveer 1 meter hoog. Daarnaast wordt een panna-arena geplaatst. Een Panna court met een diameter van 6 meter en hoogte van 2 meter is populair bij de jongeren.
De 'kooi' is geschikt voor panna-voetbal tussen enkele jongeren. Panna betekent in het Surinaams 'poortje' De tegenstander moet de bal door de benen spelen. Lukt dat dan is de wedstrijd afgelopen.
De nieuwe voorziening wordt gefinancierd door de gemeente Woerden en het VSB-fonds.

Zegveldse straten tennissen om eer

Tennisvereniglng Miland heeft voor zaterdag 1 juli een stratentoernooi op het programma staan. Iedereen mag deelnemen aan deze jaarlijkse strijd.
Ook wie nog nooit een bal heeft geslagen en/of geen lid is, wordt uitgenodigd deel te nemen. Van 10.00 uur tot 12.30 uur is er voor de jonge deelnemers (6 tot en met 12 jaar) een tennis- en spelletjes ochtend. Voor de allerkleinsten staat een springkussen opgesteld. De oudere jeugd (vanaf 13 jaar) én alle senioren zijn vanaf 13.00 uur aan de beurt. Voor alle deelnemers zijn er gratis frietjes en 's avonds is er een gratis toegankelijke barbecue. Inschrijven kan door een kaart te halen in het clubhuis van tennisvereniging Miland.

Tuin wuift en wiegt
Tien tuinhekjes aan Zegveldse Hoofdweg open voor publiek

Tuinliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen tijdens de elfde editie van de Hoofdwegtuinendagen op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni. Tien bewoners van de Hoofdweg in Zegveld zetten hun tuindeuren weer open voor het publiek. Op het programma staat veel meer dan alleen maar boerderij- landschap-, cottage-, parken liefhebberstuinen kijken. Op ieder adres is wel iets bijzonders te beleven. Bezoekers kunnen onder meer een bezoek brengen aan een palingkwekerij, expositie van foto's van natuur en landschap, wol spinnen, keramiek expositie, artikelen van handgemaakt vilt, muziek, textielkunstwerken, tuinschilderijen, leren tassen en zilverwerk. De tuin van Anneke Kastelein en Fred Langendonk (foto) is voor het tiende achtereenvolgende jaar te bezoeken en dat is tevens de laatste keer. Het duo verhuist half augustus naar Barwoutswaarder. In de tuin aan Hoofdweg 143, met een oppervlakte van 2300 m2, is duidelijk te zien dat Anneke Kastelein een liefhebber is van planten met aarvormige bloeiwijze, distelachtige en grassen.
„Het wuift en wiegt," verklaart Anneke haar voorkeur voor deze planten „En in de nazomer als alles over zijn top is, krijg je nog een toegift van deze soorten. De liefde voor tuinieren heb ik van mijn vader geërfd en toen we hier in 1997 kwamen wonen kreeg ik de gelegenheid me uit te leven. In de kas achter in de tuin kweek ik aparte soorten planten, vooral planten met donker bruinrood en zwart blad," vertelt Kastelein. In de tuin groeien ook allerlei soorten salvia's, eigen kweek natuurlijk. „De verhuizing gaat ons best een beetje aan het hart, maar het gaat zoals het gaat. In Barwoutswaarder is de tuin de helft kleiner dus nog groot genoeg en leuk om weer opnieuw aan te leggen en te zien ontwikkelen." De Hoofdwegtuinendagen beginnen op beide dagen om 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deelnemers
Hoofdweg:
Nr. 106 Riet en Coen Kop: Moestuin, hoogstam fruitbomen, jong natuurgebied, bloemenpluktuin, palingkwekerij en vijvervissen (onder meer koikarpers).
Nr. 151 Harry Stevens: Exposeert foto's van natuur en landschap.
Nr. 143 Anneke Kastelein en Fred Langendonk: Wuivende Aren'.
Nr. 127 Janny en Piet Andeweg: tuin met terrassen, weilandje met fruitbomen en schapen. Rie Droogers en Wim Verwoerd spinnen wil, expositie keramiste Fije Jongeburger, kraam met planten van Aad van Vliet.
Nr. 137 Bea en Gert Hulleman Gevarieerde tuin, verkoop fotokaarten. Zaterdag gitarist Herbert Siesling, Bep van Vliet toont textielkunstwerkjes.
Nr. 68 Cobi en Herman Lekkerkerker: Bijna 40 jaar oude tuin, uitgebreid met moestuin en boomgaard. Expositie en demonstratie Dinie Methorst en Henny vd Grift (gebruiksvoorwerpen en objecten van handgemaakt vilt).
Nr. 3O.Diana en Goof van Erkel: Engelse tuin met fotostudio met presentatie van natuur in de USA en Canada. Pannenkoeken met ijs in tuinhuis.
Nr. 34 Linda en Freek de Wette: Via de boomgaard van nummer 30. De boerderij tuin met weelderige en kleurrijke beplanting is nonchalant. Martine den Haan toont leren tassen en zilverwerk. Tineke Hoepman exposeert tuinschilderijen.
Nr.35 Geertje en Arie Bol: rustige voortuin met zachte kleuren, achtertuin met twee borders, fruitbomen, groentetuin, kippen en konijnen.

Bron: Woerdense Courant 22 juni 2006

Hoofdwegtuinendagen in Zegveld

De Hoofdwegtuinendagen in Zegveld worden aanstaand weekeinde voor de elfde keer georganiseerd. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni zetten negen bewoners aan de Hoofdweg van 10.00 tot 17.00 uur hun tuindeuren open voor publiek. Alle negen tuinen zijn zeer verschillend. Te bezoeken zijn onder andere park- en landschapstuinen. Naast het bezichtigen van de tuinen zijn er ook verschillende exposities en demonstraties te zien, zoals een goudsmid die sieraden maakt en demonstraties wolspinnen en stoelenmatten. Tevens kan dit weekend voor het laatst de Wuivende de tuin aan de Hoofdweg 143, bekeken worden. De Wuivende Aren gaat namelijk verhuizen naar Barwoutswaarder in Woerden. De ontwikkelingen van de nieuwe tuin annex kwekerij op de nieuwe locatie zijn te volgen op www.wuivendearen.zegveld.net.  Tijdens de Hoofdwegtuinendagen zijn er in de kwekerij nog blauwe salvia's en andere (vaste) planten te koop. De toegang tot de tuinen is gratis. Versnaperingen zijn tijdens de dagen op verschillende plaatsen verkrijgbaar. Meer informatie is te vinden op de eerdergenoemde website van de Wuivende Aren.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 22 juni 2006

Zorgen om lot polyester danseressen

Het oogt wat triest: het kunstwerk Sound of Music in het water langs de Zegveldse Milandweg. De danseresjes takelen langzaam af door ondermeer de wind en de zon.
Zegvelders uitten deze week hun zorgen tijdens de vergadering van het dorpsplatform. Is er geld om dit kunstwerk te behouden?
Maker Wim Verwoerd uit De Meije ziet het liever verdwijnen in deze staat. De gemeente zegt dat er een potje voor renovatie is. „Maar dan moet bijvoorbeeld het dorpsplatform daar een beroep op doen," aldus een voorlichter. Het kunstwerk, gemaakt in het kader van de manifestatie Slootkunst, ligt al een aantal jaren in het water. Verwoerd wist dat het om een tijdelijk kunstwerk ging en maakte de danseressen daarom van polyester. „Dat gaat vijf, zes jaar mee," legt hij uit. „Op dit moment ziet het er niet meer uit."
Vorig jaar werd een ander tijdelijk kunstwerk van Verwoerd al uit het water gehaald. „Het was financieel niet haalbaar om dat kunstwerk te repareren. Destijds was nog niet bekend of er geld was om de danseressen op te knappen, maar nu moet er wel een besluit worden genomen."
Volgens Verwoerd kost de renovatie ongeveer 2800 euro. „Dan gaat het weer zes of zeven jaar mee." Paul Vonk van het dorpsplatform reageert verrast op de reactie van de gemeente. „We willen het kunstwerk heel graag behouden, maar we wisten absoluut niet dat we een beroep konden doen op een potje. Ik ga er meteen achteraan."
Als de danseressen toch verdwijnen, ligt Verwoerd er overigens niet wakker van. „Ik wist vantevoren dat het een tijdelijk kunstwerk betrof. Jammer, maar ik treur er niet om."

Bron: AD- Groene hart 22 juni 2006

Hoog water later bij schraallanden

Zegveld/Meije - Het hoogwatergebied bij het natuurreservaat van de schraallanden aan de Meije wordt pas dit najaar ingesteld. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft enige maanden vertraging met de werkzaamheden opgelopen.
Het werk moet verdroging van het natuurgebied voorkomen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze maand de eerste spa de grond in ging. Nu wordt dat september of oktober. Het werk houdt verband met de polderpeilverlaging die in de rest van het gebied aan de Zegveldse kant van de Meije wordt doorgevoerd in het kader van het Watergebiedsplan Zegveld en Oud-Kamerik van het waterschap.
Dit plan regelt onder meer de waterpeilen in het gebied. Waar voorheen werd gekozen voor één peil in het gehele gebied, is nu sprake van delen met hoger en lager water. Met name rond de bebouwing wordt het peil hoger gehouden om te voorkomen dat funderingen bloot komen te liggen en woningen verzakken. Het natuurreservaat van de schraallanden moet ook een hoog peil hebben. Het reservaat is in de jaren zestig ingericht ten tijde van de ruilverkaveling Zegveld. Een klein deeltje van de oorspronkelijke blauw-graslanden langs de Meije kreeg de status van reservaat. Hier komt nog een aantal bijzondere planten voor. Ook is het reservaat belangrijk als leefplek voor de Zilveren Maan (vlinder), die er enige jaren geleden opnieuw is geïntroduceerd.
Om te voorkomen dat het reservaat te droog wordt, bouwt het waterschap straks een aantal stuwen, een inlaat en een gemaal. Ook komt er een nieuwe watergang van vijftig meter, om meer water bij het gebied te krijgen. Volgens een zegsman van het waterschap wordt het project momenteel voorbereid. Niet alleen wordt onderzocht waar de inlaat en de stuwen het beste kunnen komen, ook vindt een inventarisatie plaats van waardevolle planten en dieren. Na de zomer vindt de aanbesteding plaats en kan het werk beginnen. De totale kosten bedragen circa 350.000 euro.

Geld voor duurzame landbouw

Regio - Met een bedrag van 750.000 euro wordt in de provincie Utrecht de duurzame landbouw gestimuleerd. Het betreft een samenwerkingsproject van landbouworganisatie LTO en het provinciebestuur. Het geld moet besteed worden aan verbetering van de landbouwstructuur. Daarbij wordt gedacht aan (vrijwillige) kavelruil, boerderijverplaatsing en landinrichtingsprojecten. In het westelijk weidegebied is al een kavelruilproject aan Reijerscop aangemeld voor ondersteuning, Daarnaast willen LTO en provincie in het gebied van De Venen projecten steunen waardoor ook daar de landbouw een steviger toekomst krijgt.

Ballonnen uit Zegveld komen ver

Tijdens de Zegveldse rommelmarkt van 22 april was er een ballonnenwedstrijd, Nu, bijna twee maanden later, is de uitslag bekend. De ballonnen kwamen behoorlijk ver, met teruggezonden kaartjes vanuit Duitsland en België, De eerste prijs was voor Amber Moes, wier ballon in het Duitse Windelsbach naar de grond kwam, Ramone Vianen krijgt een tweede prijs voor een in Weisten (België) De derde prijs gaat naar Wilbert Kastelein, Ook zijn ballon landde in België. in Wellen.

Bron: Woerdense Courant 15 juni 2006

Man zoek die in sloot reed

De politie heeft de man nog niet gevonden die woensdagavond met zijn auto in de sloot belandde naast de Milandweg in Zegveld.
Een duikploeg van de brandweer heeft tegen elf uur 's avonds de wagen geborgen. De bestuurder bleek verdwenen. Een getuige zou wel even met hem hebben gesproken. De auto was niet verzekerd, waardoor de politie de bestuurder niet kon achterhalen. Donderdag meldde zich een man op het politiebureau van Hilversum. Hij zei de bestuurder te zijn van de wagen in Zegveld. Hij maakte volgens een politie woord voerster een verwarde indruk en wilde zijn persoonlijke bezittingen terug. Hij liet een telefoonnummer achter en vertrok. Herhaald bellen naar het telefoonnummer bleek niks uit te halen. Er werd niet opgenomen.
Mocht de politie de man nog vinden, krijgt hij een bekeuring voor twee zaken: voor het rijden in een onverzekerde auto en hij krijgt een bon wegens het verlaten van een plaats van een ongeval.
Het is de tweede keer in korte tijd dat een auto in het water belandt op de Milandweg.
In januari raakte een 59-jarige vrouw uit Zegveld op bijna dezelfde plaats te water en overleed later aan haar verwondingen.
Sinds 2001 vonden er volgens niet officiële cijfers tenminste elf ongevallen plaats. De weg staat bekend als een route die gevaarlijk is, waar veel te hard wordt gereden. Veel harder dan de toegestane tachtig kilometer.
Een politiewoordvoerster zegt dat de verkeersdienst van de politie ongevallenstatistieken bijhoudt. Mocht daar aanleiding voor zijn, neemt de verkeersdienst contact op met de wegbeheerder, de provincie Utrecht, die eventueel maatregelen neemt. Gisteren was er bij de provincie niemand bereikbaar om te zeggen of er nu al maatregelen in de pen zitten.

Tot nu toe
Ongevallen op de Milandweg bij Zegveld sinds 2001.
• November 2001: een 44-jarige man rijdt tegen een lantaarnpaal. Oorzaak: drank.
• December 2001: er raakt een auto te water. De bestuurder blijkt er al uit als de hulpdiensten arriveren. Vermoedelijke oorzaak: drank.
• April 2002: een 18-jarige bromfietser uit Noorden raakt gewond als hij tegen een auto botst.
• November 2002: een 37-jarige vrouw uit Lisse slipt met haar auto en slaat over de kop.
• Februari 2003: een vrachtwagen raakt in de sloot.
• December 2003: een 21-jarige Zegvelder rijdt met zijn auto tegen een boom en raakt zwaar gewond. Oorzaak: drank.
• Januari 2004: een 21-jarige man uit Zegveld raakt gewond door een eenzijdig ongeval. Aanvankelijk gaat de politie er van uit dat hij te veel gedronken heeft. Later bleek dit niet het geval te zijn.
• Januari 2004: een 52-jarige vrouw uit Woerdense Verlaat raakt in een slip waarna ze met haar auto in het water belandt. De vrouw overleeft het ongeluk niet.
• Februari 2005: een 30-jarige man uit Gouda raakt van de weg en raakt gewond, Oorzaak: drank.
• Januari 2006: een 59-jarige vrouw uit Zegveld verliest de macht over het stuur en komt in de sloot terecht. Ze overlijdt later aan de gevolgen van het ongeluk.
• Juni 2006: een man belandt door onbekende oorzaak met zijn auto op de kop in het water. Tot nu toe is de automobilist spoorloos.

Bron: AD Woerden Dichtbij 10 juni 2006

Wordt u al geholpen?

Als er in de krant aandacht wordt besteed aan een winkel of andere onderneming, zijn het altijd de eigenaren die voor het voetlicht treden. Daar mag wat ons betreft best wel eens verandering in worden gebracht. Want, wees nou eerlijk: zonder goed en toegewijd personeel vaart geen enkele ondernemer wel. Door Margon van den Berg

Waarom gaat Johann Muit met plezier naar zijn werk?
„Ik heb een afwisselende baan met veel klantencontact. Ik werk als chef werkplaats bij Peugeot-dealer Hans Lammers en stuur onze monteurs aan. We werken met vijf monteurs. Mijn werkzaamheden bestaan onder meer uit het stellen van een diagnose wanneer een klant met een probleem bij ons komt en ik verdeel het werk onder de monteurs. Zelf sleutel ik niet zo vaak meer. Ik werk al zestien jaar bij Peugeot, waarvan de laatste zeven jaar bij Hans Lammers. Ik ben ik er een poosje tussenuit geweest vanwege een rugoperatie en ik ben bijzonder blij dat ik weer langzaam aan de slag kan. Ik werk met veel plezier bij Hans Lammers en uiteraard ook met Peugeots, want het is niet alleen een technisch sterk merk, maar ook hun modellenlijn spreekt me aan. Ik vind het ook leuk om in de showroom met klanten over de nieuwste modellen te praten, zonder dat ik een verkoper ben. Maar klantencontact vind ik sowieso leuk.

Je kunt alles. Voor welk beroep kies je dan?
„Vroeger als jongen droomde ik er al van. Ik word profvoetballer bij een grote club, dat is de ultieme wens van elke voetbal-liefhebber. Ik heb vroeger gevoetbald bij Siveo in Zegveld. Het gebeurt niet vaak dat ik een wedstrijd in het stadion bekijk, op televisie zie je een wedstrijd toch altijd beter. Ik verheug me nu al op het WK. Er spelen zoveel sterke landen mee. Uiteraard hoop ik dat Nederland wereldkampioen wordt, maar ik denk dat Brazilië hoge ogen scoort. Elk land heeft een eigen voetbalstijl. Ik vind voetbal een prachtige sport. Twee jaar geleden bezocht ik in Manchester het Old Trafford-stadion. Daar heb ik toen een rondleiding gekregen. Dat vond ik een unieke ervaring.

Je hebt een dag de tijd om €100.000 uit te geven. Het geld moet op...
„We hebben nog wat verbouwingsplannen voor ons huis, die kan ik met dat geld mooi realiseren. Maar ik besteed ook een deel van het geld aan alle mensen die ons in de afgelopen tijd gesteund hebben. Ik zou ze een mooie vakantie op een subtropisch eiland geven. Ik kan hen niet genoeg bedanken voor wat ze allemaal voor ons gedaan hebben. De rest van het geld maak ik over naar het Ronald McDonaldhuis. Ik weet nu wat het is om kinderen te hebben en je moet er toch niet aan denken om in een moeilijke periode niet bij hen in de buurt te kunnen zijn. Als je kind ziek is, dan blijft van al je wensen er maar één over. Het weer gezond worden van je kind.

Aan welke gebeurtenis denk je met plezier terug?
„Er zijn natuurlijk meerdere gebeurtenissen waar ik met plezier aan terugdenk. Ik noem er nu twee. Uiteraard de geboorte van onze drie kinderen, maar ook die keer dat ik werd uitgeroepen tot Technisch Specialist van het Jaar' is een mooie herinnering. Het was voor mij de eerste keer dat ik er aan meedeed en dan zo'n geweldig resultaat. Er waren twee schriftelijke voorrondes en als je daar doorheen kwam, mocht je een dag naar Peugeot Nederland om daar je technische vaardigheden en kennis te demonstreren. Als je dan de winnaar bent van zo'n tweehonderd technisch specialisten, voel je je de koning te rijk als je als laatste naar voren geroepen wordt. De spanning was te snijden en toen er nog maar twee namen overbleven helemaal.

Je gaat een avond uit. Met wie en wat vraag je hem of haar?
„Ik ga op stap met de voorman van U2, Bono. Hij is de zanger van een superband, dat ten eerste, maar hij doet ook veel voor de mensheid. Ik heb ook het boek Bono over Bono gelezen. Hij komt als een heel sympathiek mens naar voren. Volgens mij heeft hij geen kapsones of| sterallures. Ik zou hem vragen " of ik een weekje met hem mee mag lopen. Ik wil wel eens van dichtbij bekijken hoe zijn wereld eruitziet.

Wie wordt de volgende in deze rubriek?
„Ik wijs Nienke Hylkema aan ! Ze is praktijkverpleegkundige bij een aantal huisartsen in Woerden. Ik weet zeker dat zij vol enthousiasme over haar werk kan vertellen"

Bron: Woerdens Nieuwsblad 8 juni 2006

Verenigingenmarkt

Voor de het tweede achtereenvolgende jaar wordt in Zegveld de 'Zegveldse Verenigingenmarkt" gehouden op zaterdag 10 juni. Voor de kinderen is er een rommelmarkt en een knuffelhoek met kleine huisdieren. Daarnaast kunnen de jeugdige bezoekers een ritje door het dorp maken met een pony-kar.
Op de Verenigingenmarkt is er van alles te koop van speelgoed, boerenkaas en noten tot cadeauartikelen. Tevens wordt op deze dag een demonstratie 'schapen scheren' gehouden De markt begint om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur.

Bron: Woerdense Courant 8 juni 2006

Expositie Nienke van der Kooi

Beelden van de Zegveldse Nienke van der Kooi zijn komend weekeinde te zien in Noorden. Vanaf morgen tot en met maandag staan dertig beelden van haar hand op een locatie waar onder meer de schilders van Haagse en Leidse School stonden en waar de uitdrukking het Nieuwkoopse Licht ontstond: Voorweg 67.Elke dag van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie maakt deel uit van de manifestatie Kunstroute, met open ateliers in Nieuwkoop en Noorden.

Bron: Woerdense Courant 1 juni 2006

Wordt u al geholpen?

Als er in de krant aandacht wordt besteed aan een winkel of andere onderneming, zijn het altijd de eigenaren die voor het voetlicht treden. Daar mag wat ons betreft best wel eens verandering in worden gebracht. Want, wees nou eerlijk: zonder goed en toegewijd personeel vaart geen enkele ondernemer wel. Door Margon van den Berg

Waarom gaat Ronald de Bondt met plezier naar zijn werk?
„Ik ben makelaar en erkend hypotheekadviseur bij Meije Vastgoed/Assurantiën. We hebben een vestiging in Woerden en in Zegveld. Ik pendel tussen beide vestigingen in. Elke dag heb ik met andere mensen en andere wensen te maken waardoor mijn werk heel afwisselend is. Het is leuk om mensen behulpzaam te mogen zijn bij de aankoop van hun droomhuis en mogelijkheden aan te dragen waardoor het financieel haalbaar is. Daar kan heel wat gepuzzel aan vooraf gaan, maar als het lukt is iederen blij. Ik incluis. Als makelaar, maar ook als hypotheekadviseur moet je je kennis continue up-to-date houden. Er verandert in onze branche altijd wel iets. De ene keer op juridisch, de andere keer op fiscaal gebied, maar ook de overheid legt eisen neer waar je aan moet voldoen. Ik maak deel uit van een jong, hecht team. We staan altijd klaar voor elkaar en niet alleen van negen tot vijf, als het nodig is, springen we voor elkaar in. Er is bij ons gewoon een prettige werksfeer. Ik werk hier niet voor
niets al bijna zes jaar!"

Je kunt alles. Voor welk beroep kies je dan?
Het lijkt me geweldig om net als mensen zoals Marco Borsato of Robbie Williams een heel stadion op z'n kop te zetten. Als type mens zou ik met alle belangstelling van fans en publiek uitstekend overweg kunnen, want ik sta graag in het middelpunt van de belangstelling. Zet mij op een feestje neer en iedereen zal weten dat ik er ben. Volgens mij beschik ik over vele liters entertainerbloed. Dat showbizzstukje zou ik nog wel vanuit mezelf op de planken kunnen zetten, maar mijn stem trekt geen volle zalen. Maar goed, ik kan nu even alles en krijg de Kuip dus acht keer vol.

Aan welke gebeurtenis denk je met plezier terug?
„We hebben het grote geluk dat we over een paar maanden ons dochtertje Shao mogen halen. Ze is nu nog in een kindertehuis in China, maar zal de rest van haar leven bij ons gaan horen. We hebben vier jaar moeten wachten. Dat is heel gebruikelijk, want je moet heel veel stappen zetten voordat je een voorstel krijgt. Het moment dat we hoorden dat Shao onze dochter ging worden, was fantastisch. Het moment dat we haar foto's zagen was zo mogelijk nog fantastischer. Het is heel gek, vanaf het moment dat ik haar zag, sloot ik haar in mijn hart. Deze kleine dame is meer dan welkom in ons leven.

Je hebt een dag de tijd om €100.000 uit te geven. Het geld moet op...
„Iedereen weet dat een adoptie een vrij kostbare aangelegenheid is. De helft van dit geld gebruik ik om voor Shao een broertje of zusje naar Nederland te laten komen. Maar er zijn in de wereld heel veel kinderen voor wie geen gelukkige toekomst is weggelegd. Zij wonen in oorlogsgebieden, vaak zonder ouders en in erbarmelijke omstandigheden. Ik geef de andere helft aan War Child, omdat deze organisatie zich voor deze kinderen inzet."

Je gaat een avond uit. Met wie en wat vraag je hem of haar?
„Ik ben een bewonderaar van Marco Borsato. Niet alleen van de zanger, maar ook van de mens. Zoals hii zich inzet als ambassadeur van War Child is echt uniek. Ik was aanwezig bij een van zijn Kuipconcerten en tussen twee nummers door vroeg hij de aandacht van al die duizenden mensen en het lukte hem om iedereen stil te krijgen. De manier waarop hij vertelde over wat War Child kan doen, kwam recht uit zijn hart. Ik denk dat Marco een bijzonder eerlijk en oprecht mens is en daarom wil ik graag een pizzaatje met hem eten. Maar dan wel in Italië, zowel mijn als zijn favoriete vakantieland.

Wie wordt de volgende in deze rubriek?
„Mijn goede vriend Johann Muit verdient na ruim een jaar in de lappenmand te hebben gezeten wel wat extra positieve aandacht. Johann werkt bij Hans Lammers, de Peugeotdealer."

Bron: Woerdens Nieuwsblad 1 juni 2006
Pin It