Beurs kinderkledij Zegveld

In het gebouw De Voorhof wordt op zaterdag 8 maart een beurs gehouden met een verkoop van baby-, kinderen positiekleding, babyuitzetgebruïksartikelen, speelgoed en kinderfietsen en dergelijke. De beurs vindt plaats van 09.30 tot 12.00 uur op het adres Hoofdweg 48 in Zegveld. Zowel koper als verkoper wordt tien procent in rekening gebracht. Voor informatie en klantnummer, en voor toelichting op inlevervoorwaarden kan men bellen naar Sabina van der Arend, telefoon 0348-691933, e-mail icor_ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of Marianne van de Vlierd (0348-691334), e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nadere studie

ZEGVELD - De plannen om bomen te herplanten langs de Rond- en Dwarsweg zijn voor even onderhevig aan een nadere studie of er mogelijke kabels en leidingen in de bermen in de weg zouden liggen. Wethouder Wim Groeneweg heeft in het afgelopen jaar aan het dorpsplatform toegezegd dat in samenspraak wordt gekeken naar de invulling van de herplant. Waartoe het onderzoek leidt is nog niet bekend. Ook niet of er mogelijk minder bomen dan gepland kunnen worden geplant.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 28 februari 2008

Kledingbeurs in Voorhof, Zegveld

In kerkelijk centrum 'De Voorhof' is zaterdag 8 maart een voorjaars- en zomerkledingbeurs. Behalve baby-, kinder- en positiekleding worden daar artikelen voor de baby-uitzet verkocht en ook speelgoed en kinderfietsen. De beurs duurt van 9.30 tot 12.30 uur. Voor meer informatie en/of een klantnummer kan worden gebeld met Sabina van der Arend 691933 of Marianne van de Vlierd 691334

Molenweg

De reconstructiewerkzaamheden op de Molenweg zijn in volle gang. Zodar aan de zijde van de Hoofdweg de kabels en leidingen klaar zijn (na enkele weken) wordt er gestrat met het aanbrengen van de verharding bij de fietsenwinkel en daarna het trottoir op de Molenweg. Als de huisaansluitingen bij de woningen 39 t/m 43: zijn overgezet, worden daar damwanden aangebracht en zal daarna het laatste deel van de verharding worden opgebroken.
De Molenweg is nu tijdelijk opengesteld voor verkeer, zodra de opbreekwerkzaamheden weer beginnen is de omleidingsroute weer van toepassing.
Heeft u nog vragen dan kunt u deze stellen aan de opzichter van het werk, de heer H.C. Vlot, tel. (0348) 428 505

Bron: Woerdense Courant 28 februari 2008

Musical met leerlingen en leerkrachten van vroeger

Eeuwfeest van Miland gevierd in Evertshuis
MEIJE/BODEGRAVEN Leerlingen en leerkrachten van de Milandschool van jaren geleden en nu hebben hun krachten gebundeld.
Het resultaat is een kleurrijke voorstelling van 'Harry Potter, de musical', die gisteravond is opgevoerd vanwege het honderdjarig bestaan van de school uit de Meije bij Zegveld. De Woerdense ambtenaar Sjaak Voorend heeft jaren geleden de klassen van 'Miland' doorlopen en ook zijn vier kinderen hebben hier in de schoolbanken gezeten. Voor de musical is hij omgedoopt tot Oom Herman bij wie de tovenaarsleerling in eerste instantie terecht komt. „Wat ik draag? De oud-Engelse stijl met ruitjesbroek, te korte stropdas en een pet." Voorend heeft vroeger wel amateurtoneel gespeeld, maar dat is ondertussen alweer jaren geleden. Het is een bont gezelschap in het Evertshuis in Bodegraven. In de tweede acte zingt iedereen mee op het podium en hebben er veel een tovenaarshoed en cape op. Het volgende evenement in het kader van het jubileum is de Ot & Siendag in april.

Bron: AD Groene Hart 22 februari 2008

Kraal langs de Milandweg

Je waant je bijna in Afrika bij deze houtopslag langs de Zegveldse Milandweg, want vanaf de weg ziet deze er als een 'kraal' uit.

Antarctica

Zegvelder Hein Bloemers houdt vanavond een lezing in de Milandhof. Hij vertelt over de zeiltocht die hij in 2005 vanuit Zuid-Amerika naar het Zuidpoolgebied maakte. In 1985 deed hij mee aan een zeiltocht rond de wereld. In 2005 zag hij de natuur op en rond de Zuidpool en hij maakte foto's van de zee, de landschappen en de dieren als walvissen, zeeluipaarden, pinguïns en de albatrossen.
De lezing begint om 20.30 uur. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of (o348-) 691918.

Bron: Woerdense Courant 21 februari 2008

Meijetuin blijft toch open
Meer aandacht voor arrangement met boottocht

MATHIJS STEINBERGER
DE MEIJE
De Meijetuin opent komend seizoen toch weer de deuren. Een belangrijke toeristische trekker in het Groene Hart blijft hiermee behouden.
Eigenaren Corina van Arnhem en Fred Stellinga, die in de bijbehorende boerderij wonen, besloten vorig jaar de theetuin te sluiten. Na zeventien jaar vonden ze het mooi geweest. Bovendien wilden ze hun energie steken in een nieuw project in Amsterdam, waar ze met hun kinderen een museumcafé en conferentiecentrum uitbaten.
„Vanuit de kinderen kwam twee weken geleden het idee om toch met de Meijetuin door te gaan," zegt van Arnhem. „We waren snel om, we begonnen het toch te missen. In de nieuwe opzet zorgen 'de jonkies' Jet Schotsman en Robert Beugeling voor de theesalon, wij blijven voor de tuin."
De aanvankelijke sluiting kwam hard aan bij vaste klanten. „We hebben hier huilende mensen aan de deur gehad." De eigenaren hebben overwogen 'de zaak' te verkopen, maar zagen daar vanaf omdat de tuin en boerderij moeilijk te scheiden te zijn.
De Meijetuin gaat nu, net als in andere seizoenen, op 1 mei open. Bezoekers kunnen in de verzorgde tuin drinken, eten en genieten van de rust. Komend seizoen wordt extra ingezet op arrangementen. Hierbij horen een boottocht over de, Nieuwkoopse plassen en een English high tea. „We gaan ons meer richten op groepen die een middag of avond uit willen," zegt Robert Beugeling. „Denk aan bedrijfsfeesten, familie-uitjes en verjaardagen.
Maar ook de dagjesmensen, aan wie de Meijetuin het succes heeft te danken, blijven we koesteren." De afgelopen winter zijn de tuinen flink onder handen genomen De bloemenborders hebben voor een groot deel plaatsgemaakt voor een grote vijver met daaromheen natuurlijke beplanting van bos, heesters en bodembedekkers. Het echtpaar was uitgekeken op de hagen er borders.
In voorafgaande jaren was de theetuin een toeristische trekker van formaat. Tussen de 20.000 en 25.000 mensen, voornamelijk uit het Groene Hart, wisten de Meijetuin te vinden. De afgelopen twee seizoenen was de tuin minder vaak open.

Bron: AD Groene Hart 15 februari 2008

Zegveld moet even wachten

Zegveld - Zegveld moet nog even geduld hebben. Ook daar is, net als in Kamerik (zie boven) een onderzoek naar de leefbaarheid gedaan. Kernpunt hier is dorpshuis Milandhof. De Milandhof heeft zich ontwikkeld tot centrum voor tal van activiteiten in het dorp. Ondersteuning van die activiteiten draagt bij tot een betere leefbaarheid in het dorp. Daarnaast is het dorpshuis als gasterij een commercieel horecabedrijf. Die dubbelfunctie maakt nader onderzoek nodig, ook naar de positie van de sporthal in het geheel. Het onderzoek moet dit najaar zijn afgerond.

Maatregelen gezocht tegen hardrijden op Hoofdweg

Zegveld - De verkeersafdeling van de gemeente Woerden gaat uitzoeken welke mogelijkheden er zijn om de hoge snelheid van het verkeer op de Hoofdweg in te dammen.
Al geruime tijd staat dit knelpunt op de verkeerslijst, maar twee recente ongelukken hebben aanpak versneld. Met name wordt gekeken naar de mogelijkheid om een 'plateau' ter hoogte van het fietspontje naar 's-Gravesloot aan te leggen. Daar werd een aantal weken geleden een meisje aangereden door een te snelle motorfiets.
Verkeerswethouder Wim Groeneweg liet op een vergadering van het Dorpsplatform, afgelopen dinsdag, weten dat de politie op dit moment intensief controleert en dat al veel bekeuringen heeft opgeleverd. Een wrang gegeven is dat tachtig procent van de hardrijders inwoners van Zegveld zijn.

Toernooi bij Ons Genoegen op 7 maart

Zegveld - Klaverjasvereniging Ons Genoegen houdt vrijdag 7 maart een viertallentoernooi voor clubs en verenigingen. Dit begint om 20.00 uur. Er zijn diverse geldprijzen te winnen, die ten goede komen aan de deelnemende verenigingen. Inschrijven kan tot 1 maart via Ria Hoogerwerf, Pastoor Schuurmanstraat 11, Kamerik of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: Woerdense Courant 14 februari 2008

Wereldprimeur in Zegveldse wei

ZEGVELD

 

- 'Natureluur', zo heet de eerste mobiele robot ter wereld die in april in het weiland bij Zegveld koeien gaat melken. Nu al staat het apparaat in de stal van het Praktijkcentrum voor de Rundveehouderij aan de Oude Meije.
Vaste melkrobots in de stal zijn al gemeengoed op boerderijen in het Groene Hart. De mobiele versie is een nieuwtje. Voldoet het apparaat in de Zegveldse wei, dan kan het op grotere schaal ingezet worden in natuurgebieden of bij zeer grootschalige boerenbedrijven, hoopt Jaap Gielen van het Praktijkcentrum.
De koeien hoeven, als ze gemolken worden met behulp van de natureluur, niet steeds terug naar de stal. Ze kunnen in de wei blijven, ook als die ver van de boerderij afligt.
Op die manier levert het apparaat ook een bijdrage aan het behoud van het oer-Hollandse tafereel van koeien in de wei. Van de vaste robot wordt juist vaak gezegd dat die bijdraagt aan het op stal houden van het vee. De eerste ervaringen met de natureluur zijn positief. De robot is twee weken geleden in gebruik genomen in het Praktijkcentrum, onderdeel van Wageningen Universiteit. Op een, naar verluidt eigenwijze, blaarkop na laten alle 35 dieren zich door de natureluur melken. Gemiddeld 2,7 keer per dag brengen ze een bezoek aan de robot. De grote vraag is of ze dat straks, als de lente aanbreekt, ook doen als de natureluur in het weiland staat. Speciaal voor de slappe veengrond van de veenweidepolders in het Groene Hart, is de mobiele robot uitgerust met rupsbanden.

Bron: AD Groene Hart 9 februari 2008

Passie voor techniek

DOOR JOLANDA VAN TOL

Zegveld - In de periode tussen de Meccanodoos, waar Wout Verweij (60) op zijn vijfde jaar mee begon en zijn huidige project - een patrouilleboot bouwen heeft de Zegvelder al heel wat creaties gemaakt. Te veel om op te noemen. Legervoertuigen, vliegtuigen, Amerikaanse politieauto, motoren, tractoren...
"De passie voor techniek is met pillen niet te stoppen" geeft hij dan ook toe "Het loopt als een rode draad door mijn leven" "Die creativiteit heb ik van mijn moeder. Als ik een hijskraan van Meccano nog niet klaar had, omdat ik naar bed moest, maakte mijn moeder dat 's avonds af. Op mijn tiende sleutelde ik aan mijn eerste bromfiets. Zo werd het van kwaad tot erger" vertelt Wout Verweij.
Wat zijn ogen zien, maken zijn handen. Een mooi voorbeeld daarvan is de stoomtrein die zo uit de muur lijkt te komen en in de huiskamer fungeert als open haard. "Tja, zo'n open haard heeft natuurlijk niemand" stelt Verweij vast. "Het leuke van mijn hobby is dat ik altijd op zoek ga naar materiaal dat ik kan hergebruiken. Met geld is alles te koop. Maar juist het op de kop tikken van allerlei materialen maakt het zo leuk. De stoppers voor op de trein, zijn eigenlijk remschijven. Het is de kick om zoiets te maken en nu die stoomtrein al één poosje in de kamer staat, ben ik er weer op uit gekeken en wil ik het wel weer kwijt. Met de opbrengst maak ik dan weer iets anders"
En zo blijf je bezig. September vorig jaar stopte de Zegvelder als autoschadereparateur en ging met vervroegd pensioen. Nog geen moment heeft hij zich verveeld. De jongste creatie moet een patrouilleboot worden. Van een stalen boot met een lengte van 9 meter is de luxe er af gehaald. De boeg is al gedeeltelijk verhoogd. Van remschijven worden de patrijspoortjes gemaakt. De motor van de boot komt uit zijn vorige auto. En na nog meer laswerk volgt de finishing touch. De boot 'F 21' wordt gespoten in marineblauw. "Met de radar op het dak en speciale zoeklichten is het net echt. Komende zomer wil ik met mijn gezin van de patrouilleboot genieten en gaan varen op de Nieuwkoopse Plassen" Tussendoor zal hij toch weer in zijn werkplaats te vinden zijn want de volgende klus is alweer gepland. "Bij een rommelaar heb ik een 12 cilinder vliegtuigmotor op de kop getikt. Het is een Renaultmotor die in gebruik was bij de Franse luchtmacht. Het bijzondere aan de motor is dat het een licentiebouw is van de Duitse Argus die in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt. Verder hangt de motor op zijn kop, dus de cilinders hangen. De motor heb ik al op een auto met laadbak gemonteerd. Ik ga proberen de motor weer aan de praat te krijgen. Want dat wordt een spektakel als die motor weer gaat ronken. Zover is het nog niet, was het maar waar"
De Zegveldse hobbyist is al vaker opgevallen. Speciaal voor de Bevrijdingsoptochten maakte Wout ooit een vliegtuig. Daarvoor hergebruikte hij zelfs delen van een wasmachine. In bijpassend uniform reed Wout in veel landelijke optochten mee. Rijden wel te verstaan en niet vliegend, maar aan alles was gedacht. Speciaal voor de obstakels, zoals lantaarnpalen, die hij op zijn route tegenkwam, konden de vleugels omhoog worden geklapt. Het vliegtuig is verkocht aan Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodrome, waar het voor promotiedoeleinden wordt gebruikt.
De Passie XVIII
Dit is de achttiende aflevering van onze serie De Passie. Wie iemand kent met een bijzondere passie, of er zelf een heeft, kan zich melden bij de redactie van de Woerdense Courant, tel. (0348-) 493700 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Aan de serie is een wedstrijd verbonden, waarmee een leuke prijs te winnen is.

Dorpsplatform

Het dorpsplatform Zegveld vergadert komende dinsdag, 12 februari, vanaf 20.00 uur. Plaats van handeling is weer De Milandhof aan de Middenweg. De vergadering is openbaar en belangstellenden kunnen er ook met hun eigen vragen terecht.

Bron: Woerdense Courant 7 februari 2008
Pin It