Hand in hand met de zorgboerderij

Openbare basisschool de Waldhoorn gaat samenwerken met het Thomashuis in Zegveld. Het Thomashuis is een zorgboerderij voor verstandelijk gehandicapten. Recent werd die samenwerking met een feestje bekrachtigd. Loes de Rooij, leerkracht van De Waldhoorn, schrijft erover: „Onlangs zijn wij met de hele school naar het Thomashuis in Zegveld gelopen.
De kleuters zijn met de brandweerauto gebracht. Daar hebben we de feestelijke opening van onze samenwerking gevierd. De kinderen hadden een symbolische lijn getrokken (een witte krijtstreep) naar het Thomashuis aan de Hoofdweg 140. Daar wachtte natuurlijk een speciale gast, Zappie de clown. Deze clown werd gevraagd de 'eindjes' aan elkaar te knopen als symbolische opening van onze samenwerking. De directeur en de zorgondernemer van het Thomashuis spraken hun wensen uit over een vruchtbare samenwerking. Voor de bewoners had de school een paar presentjes meegenomen. Alle kinderen en de bewoners kregen een ballon met daaraan hun  eerder geschreven maatschappelijke wens. Op het teken van de sirene vlogen de ballonnen de lucht in. Dit was een prachtig gezicht, iedereen - genoot. Na het hapje en drankje met een optreden van Zappie de clown, mochten de bezoekers binnen een kijkje nemen: De kamers van de bewoners, de schilderijen binnen én de beelden buiten in de tuin. Het was allemaal prachtig. We waren allemaal diep onder de indruk. De kinderen waren nieuwsgierig en stelden allerlei vragen.
Inmiddels is op de Waldhoorn het 'Kunstproject' begonnen. In dat kader mogen we samen opdrachten maken op het erf en in het atelier van de boerderij. Dit atelier, de Schuur, biedt zes beeldende kunstenaars met een verstandelijke handicap een werkplek. Elke paar maanden mogen we een nieuw kunstwerk uitzoeken; de bewoners komen dan zelf mee om het werk op te hangen. In het kunstproject gaan alle groepen naar de boerderij om een kunstwerk te maken samen met de kunstenaars. Op de afsluitingsavond van het Kunstproject is er een veiling van alle zelfgemaakte kunstwerken. Het geld is onder meer bestemd voor het Thomashuis. Natuurlijk nodigen we de bewoners van het Thomashuis ook op deze avond uit. OBS de Waldhoorn is een school in ontwikkeling naar Daltononderwijs. Volgend schooljaar wordt er weer flink ingezet op Daltononderwijs aan de hand van een Dalton beleidsplan: samenwerken - zelfstandigheid - eigen verantwoordelijkheid."

Bron: AD Groene Hart d.d. 9 juli 2008

Kunst na Arbeid

ZEGVELD - Vanavond houdt muziekvereniging Kunst na Arbeid ter afsluiting van het seizoen een zomerconcert. Om 19.30 uur houden de fanfare, drumband en majorettes een rondgang door het dorp. Vervolgens start om circa 20.15 uur het concert op het plein van basisschool De Waldhoorn aan de Clausstraat. Daar zal een 'swingend en zomers' optreden worden gegeven.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 3 juli 2008

Zomers concert door KNA

Zegveld - De Zegveldse muziekvereniging Kunst Na Arbeid sluit vanavond het seizoen 2007-2008 af met een concert aan de Clausstraat. Dit zomeravondconcert wordt voorafgegaan door een muzikale rondgang door het dorp. Daaraan doen de fanfare, de drumband en de majorettes mee. De rondgang begint om 19.30 uur bij de Milandhof. Om 20.15 uur arriveren de muzikanten op het plein van basisschool De Waldhoorn voor hun afsluitende concert.

Pastoor Meije Jubileert

De Meije/ Zegveld - "Al die mensen op mijn pad. Zij maakten een pastor van mij" dat vindt pastor Th. J.J. van Steekelenburg die zondag viert dat hij precies 40 jaar geleden tot priester werd gewijd.
De pastor is moderator van de federatie 'De Regenboog' die bestaat uit de zeven parochies rond de plassen, waaronder die in de Meije en Zegveld. De feestelijke Eucharistie wordt gehouden in Langeraar, omdat de jubilaris daar woont. Bij goed weer worden de feestelijkheden op het Kerkplein voortgezet en kan iedereen hem feliciteren. De dienst begint zondagmorgen om half tien; Langeraarseweg 90, Langeraar

Bron: Woerdense Courant 3 juli 2008
Pin It