Jarige speeltuin

Zegveld - Speeltuinvereniging De Robbedoes viert aanstaande zaterdag haar 50 jarig bestaan met een kinderfeest in de speeltuin aan de Molenweg. Het feest met clowns, spellencircuit, ballonnenwedstrijd, stormbaan en suikerspin begint om half twee. De speeltuin werd in mei 1959 opgericht door een aantal Zegvelders. G.W. Kleinveld werd de eerste voorzitter. Het initiatief kwam echter van gemeentewege. Burgemeester en wethouders van Zegveld hadden Kleinveld benaderd eens na te gaan of er belangstelling was voor zo'n vereniging. Die was er en zo kon er in de loop van 1959 een eigen speeltuin in gebruik worden genomen aan de Molenweg. Op die plaats is De Robbedoes nog steeds. Intussen is de speeltuin er niet alleen voor de Zegvelders, ook mensen uit de regio weten de speelplaats te vinden. In 1998 werd de verantwoordelijkheid vanwege allerlei veiligheidseisen overgenomen door de gemeente Woerden. Dat was voor het speeltuinbestuur destijds even slikken en werd de rol van het speeltuinbestuur nog eens nader bekeken. Gelukkig hebben wij toen besloten betrokken te willen blijven bij de speeltuin vertelt bestuurslid Gerard Plijter. De bestuursleden maken om de beurt een ronde in de speeltuin en eventuele mankementen worden doorgegeven aan de gemeente, maar ook dorpsbewoners weten ons te vinden. En dan blijkt dat de weg naar een speeltuinbestuur korter is dan naar de gemeente. Met de gemeente is bij de overname geregeld dat als een toestel vanwege onveiligheid weggehaald moet worden er een nieuw toestel terug geplaatst wordt. Vanwege geldgebrek bij de gemeente, hebben we daar weleens voor moeten strijden. Momenteel telt de vereniging ongeveer 200 leden, gezinnen wel te verstaan. Met deze opbrengst wordt de jaarlijkse knutselmiddag georganiseerd en het Zegveldse Sinterklaasfeest.

Wielrenners raken gewond

Zegveld - Drie wielrenners zijn zondagmorgen met flinke verwondingen naar drie verschillende ziekenhuizen gebracht na een ongeluk op de kruising van de Hoofdweg en de Nieuwstraat
De mannen fietsen, samen met twee andere wielrenners, op het fietspad in de richting van de Milandhof, toen zij op de kruising geen voorrang kregen van een 73-jarige Zegveldse. Zij kwam met haar auto, kort na 11.00 uur, vanuit de richting Woerden en zag de wielrenners over het hoofd. Drie van de vijf, een 39-jarige Zegvelder en twee mannen (61 en 65) uit Lisse kwamen ten val en raakten gewond. Zij werden met onbekende verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Utrecht, Nieuwegein en Leiden.

Kunstgrasveld voor Siveo geopend

Zegveld - Het nieuwe kunstgrasveld van voetbalvereniging 'Siveo' wordt aanstaande zaterdag feestelijk geopend. Bijna drie jaar geleden luidde de vereniging bij de gemeente Woerden de noodklok, omdat het trainingsveld in zo'n slechte staat verkeerde, dat er in de herfst en winter nauwelijks op getraind kon worden.
Na intensieve lobby, vele vergaderingen en voorbereidingen heeft de gemeente dan toch het startsein gegeven voor de aanleg van een kunstgrasveld op het oude hoofdveld."Wij zijn de eerste vereniging in Woerden waar in het kader van het nieuwe beheerplan sportaccommodaties een kunstgrasveld is aangelegd", vertelt Paul Vonk van Siveo. "Een aantal enthousiaste medewerkers heeft meteen de ruimte rond de kantine en trainingsveld opgeknapt. Het mag duidelijk zijn dat wij superblij zijn met het nieuwe veld." De opening om 18.00 uur wordt muzikaal ingeleid door muziekvereniging 'Kunst Na Arbeid' Ook wordt er een wedstrijd gespeeld tussen de jongste en oudste leden.

Woerdense Courant 27 augustus 2009

Diverse exposities in bibliotheken

ZEGVELD - Tot 20 oktober zijn in de bibliotheek borduurwerken van Ria de Lange-Rijkenberg te bezichtigen, tijdens de openingstijden. In de bibliotheek van Kamerik zijn van 24 augustus tot 26 oktober schilderijen van Betsy van der Weij te zien. En in de bibliotheekvan Oudewater zijn in dezelfde periode verschillende door Heilet van Vugt gemaakte portretfoto's te bekijken. Tenslotte zijn in Kunstuitleen Woerden van 26 augustus tot 7 oktober werken van de teken- & schildergroepen van leermeester Hans Goslinga geëxposeerd.

Getuigen?

ZEGVELD - De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op donderdag 13 augustus, waarbij een meisje aan de Meije in Zegveld gewond raakte door een passerende tractor, omstreeks 19.30 uur. Men kan contact opnemen met de politie in Alphen aan de Rijn via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 20 augustus 2009

Borduurwerken in Zegveld

Zegveld - In de Zegveldse bibliotheek is vanaf 27 augustus een expositie te zien met borduurwerk van Ria de Lange-Rijkenberg.
Zij exposeerde al vele malen in de regio sinds zij een kleine vijftien jaar geleden haar hobby intensief oppakte. Het borduren beoefent zij al vele jaren, maar heeft in de jaren negentig een extra impuls gekregen. Ria de Lange werkt vanaf een patroon en telt zelf alles uit op een fijn stramien of op aïda-stof. De expositie blijft tot en met 20 oktober en is tijdens de gewone openingsuren van de bibliotheek te bezichtigen; Middenweg 2c.

EHBO cursus

MEIJE/ZEGVELD - Binnenkort start er in de Meije in de Milandschool een EHBO cursus. Tijdens de cursus leert men beademen, reanimeren, verbanden aanleggen en een AED bedienen (een externe automatische defibrilator). Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. De cursus wordt op maandagavond gegeven en bestaat uit ongeveer tien lessen.
De kosten zijn € 125,- (dit is inclusief examen). Opgeven voor 1 september via email of telefoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Sandra van Vliet 06-55748541 of Annie Biemond 0348-691608. Na afloop van het examen ontvangt men bij slagen een officieel EHBO diploma.

Zegvelds koor 'de Lofstem' begint maandag

Zegveld - De Zegveldse christelijke zangvereniging 'de Lofstem' begint maandag 24 augustus met haar nieuwe seizoen. Hoogtepunt van dat seizoen wordt een zangavond, begin volgend jaar, met Martin Zonneberg. Dirigent van het koor Pia Schütz zal die avond als soliste optreden. Wie nog mee wil zingen, kan zich melden tijdens een van de repetities. Die vinden plaats op maandavond in de Milandhof van 20.00 tot 22.00 uur.

Bron: Woerdense Courant 20 augustus 2009

Potloodventer

ZEGVELD De politie hield afgelopen maandag een schennispleger aan in Zegveld. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Rond 14.55 uur kreeg de politie de melding dat een man zijn ontblote geslachtsdeel op de Elzenlaan aan spelende kinderen had getoond. De verdachte ging er in een auto vandoor. Ben bewoner belde 112 en gaf het merk van de auto, het kenteken en het signalement van de verdachte door. Agenten zagen de auto in de omgeving rijden en hielden de 32-jarige man aan. Bij de ademanalyse blies hij vijf keer het wettelijke maximum. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 13 augustus 2009

Potloodventer (32) in Zegveld stomdronken

Zegveld - Een 32-jarige man is maandag aangehouden nadat hij in Zegveld aan de Elzenlaan als potloodventer had gefungeerd. De man had 's middags spelende kinderen zijn geslacht getoond en was er daarna met de auto vandoor gegaan. Een moeder van een van de kinderen kon de politie het kenteken doorgeven, zodat de man even later in de kraag werd gevat,  Toen agenten een sterke alcohollucht roken, onderwierpen  zij hem aan een blaastest. Hij bleek 1100 ug/l in zijn adem te hebben, vijf maal het toegestane maximum.

Bron: Woerdense Courant 13 augustus 2009
Pin It