Onderlinge Zegveld 100 jaar jong

Zegveld was zaterdag decor van een waar volksfeest. De jubilerende Onderlinge Zegveld organiseerde een dorpsfeest. Fotograaf Alex de Kuijper legde een breakdance act vast op de plaat.

Bron: Woerdense Courant 18 juni 2009

Hoofdwegtuinendagen

ZEGVELD - Op 26 en 27 juni vinden in het Utrechtse poldergebied in het dorpje Zegveld aan de Hoofdweg achter de huizen en boerderijen in tuinen voor de veertiende keer de Hoofdwegtuinendagen plaats van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Bij de tuinen staat een bord om aan te geven welke tuinen er open zijn. Nadere informatie via het internet: www.zegveld.net  en/of www.wuivendearen.nl.  Naast het tuinieren zullen er allerlei activiteiten zijn om de bezoekers een leuke en gezellige dag in het Groene Hart van Holland te bezorgen.

Proefboerderij

Op maandag 22 en dinsdag 23 juni bezoeken ruim 1100 scholieren van groep 7 en 8 van de basisscholen uit Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld en Woerdense Verlaat de Proefboerderij in Zegveld. De leerlingen zijn hier uitgenodigd door de Land- en Tuinbouworganisatie afdeling Woerden en krijgen zo een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen op een boerenbedrijf. Gedeputeerde B. Krol van de provincie zal op 22 juni om 9.00 uur de officiële opening verrichten. Voor de begeleiding van de kinderen zijn 30 agrariërs als vrijwilliger ingeschakeld. Het Coöperatief Stimuleringsfonds van de Rabobank Bodegraven-Woerden sponsort deze dagen.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 18 juni 2009

Total loss

Zegveld - Bij een botsing op de Hoofdweg is vrijdagmiddag even na 15.00 uur de auto van een inwoner van Oudewater zwaar beschadigd. De man kwam uit de richting van de Milandhof en reed achter de buurtbus, waarvoor weer een andere auto reed. De Oudewaternaar wilde buiten de bebouwde kom inhalen. Op het moment dat hij echter naast de buurtbus reed, schoof ook die naar de linkerweghelft, waarna een aanrijding niet te vermijden was. De bestuurder van de personenauto moest door de brandweer worden bevrijd en hield pijn in nek en schouders aan de botsing over, zijn auto was total loss.

Verenigingenmarkt in Zegveld

Zegveld - De Jarige 0VM houdt zaterdag een uitgebreide versie van de Verenigingenmarkt, Er staan ruim dertig kramen bij de Milandhof van ruim dertig Zegveldse verenigingen, goede doelen en hobbyisten, Shantykoor Bravour en een dweilorkestje van muziekvereniging Excelsior zorgen voor de muziek. Er zijn allerlei demonstraties, oldtimers en speeltuinvereniging 'De Robbedoes' heeft haar jaarlijkse knutselmiddag verplaatst naar het dorpsfeest. Dat feest begint om 1O.OO uur.

Brandbrief over trage uitvoering Deltaplan

DOOR JOLANDA VAN TOL
Zegveld/Kamerik - De Dorpsplatformen van Kamerik en Zegveld hebben in een gezamenlijke brief aan de Woerdense gemeenteraad nogmaals gevraagd voldoende middelen in de begroting vrij te maken om het Deltaplan in beide dorpen te realiseren.
In de brandbrief schrijven de beide dorpsraden dat de zorgplicht ten opzichte van groot onderhoud aan verzakte wegen ernstig te kort schiet. "Wij begrijpen dat de middelen schaars zijn en afwegingen moeten worden gemaakt. In de periode dat Zegveld en Kamerik zelfstandige gemeentes waren werd een lange termijn onderhoudsplan opgesteld, waarin werd berekend wat het onderhoud over de lange periode zou gaan kosten. Voor dit onderhoudsplan werd geld in een spaarpot gestopt. Het lijkt erop dat de gemeente Woerden dat beleid niet heeft voortgezet. Wij krijgen de indruk dat ambities en zorgplicht tegen elkaar worden afgewogen. Ambities als zwembad, randwegen, brede scholen, bibliotheken, stationsplein etc. mogen ons inziens niet ten koste gaan van de zorgplicht, het onderhouden van de openbare ruimte. Dat is appel met peren vergelijken" vinden de dorpsplatformen.

Rabobank hoopt te scoren met mobiel servicepunt

Zegveld/Kamerik - Met de ingebruikname van een Mobiel Servicepunt in Zegveld en Kamerik hoopt de Rabobank Bodegraven-Woerden het contact met klanten in beide dorpen te herstellen. De al aanwezige ser-vicepunten aan de Middenweg en de Meent hebben tot dusverre niet kunnen scoren bij de klanten. Het mobiele servicepunt is afkomstig van de collegabank Veenstromen, waarmee Bodegraven-Woerden op korte termijn fuseert. Joop Verheul opende vrijdag om 9:45 uur het Mobiel Servicepunt in Zegveld. Hij is voorzitter van de raad van commissarissen van de Rabobank en van de Rabobank ledenklankbordgroep Zegveld.
Op dezelfde wijze opende Nanny Roest, voorzitter van de Rabobank ledenklankbordgroep Kamerik, om 11:15 uur de bankbus aan de Berkenlaan in Kamerik. Er waren ongeveer 45 gasten aanwezig, voornamelijk inwoners van De Cope en de Berkenhof.

Cheque van de Weteringloop

Zegveld/Kamerik - Ten huize van Jeanne (2e van links) en Theo Nieuwendijk van het Thomashuis Zegveld zijn op 2 juni de cheques 'Opbrengst Goede Doelen' van de Kamerikse Weteringloop uitgereikt aan: (vlnr op de foto): Peter Kegel namens de Stichting Alpe d'HuZes (Team fietsend uit het dal met € 698,50); Jeanne Nieuwendijk van het Thomashuis Zegveld (zorgboederij voor de huisvesting van verstandelijk beperkte bewoners) met € 247,- en Phia van Dam van de Stichting 'Doe een Wens' (voor zieke kinderen die hun liefste wens in vervulling willen zien gaan) met €487,50.
De bijdragen zijn mogelijk gemaakt door de bijdragen van de lopers (1 euro van het inschrijfgeld (verdubbeld door de organisatie) en extra eigen donaties van de lopers welke zijn overgemaakt voor de deelname aan de Weteringloop die op 9 mei in Kamerik werd gehouden.

Bron: Woerdense Courant 11 juni 2009

All inclusive met entertainment in Milandhof zegveld

Ruim één jaar geleden introduceerde Gasterij De Milandhof in Zegveld een compleet nieuw concept, geheel verzorgde gezellige (inschrijf)avonden onder de noemer 'All inclusive met entertainment'. Dit bleek al na korte tijd volgens de uitbater een schot in de roos. 'Super lekker eten (Live cooking!), drinken en vermaak met een hoog meezingkarakter en een vaste prijs'. Dit sprak veel streekgenoten en andere gasten uit heel midden Nederland erg aan. Van mond tot mond reclame zorgde er mede voor dat vele van hen inmiddels de weg naar Zegveld (gemeente Woerden) wisten te vinden. Zij beleefden met vrienden, familie of collega's een geweldige avond.
Dit grote succes heeft er toe geleid dat er nog een tweetal andere 'All Inclusive avonden', die zichzelf inmiddels volledig hebben waargemaakt, aan het programma zijn toegevoegd. De MAGIC DINNER SHOW staat garant voor een hele avond heerlijk eten en drinken, terwijl de presentatie en de optredens worden verzorgd door twee van de TV bekende goochelaars/mentalisten, te weten Ronald Moray en Peter Voogel. Tijdens de DANCING NIGHT is er naast de grote keus uit lekker eten (4 gangen walking dinner) en gezellig drinken vol op gelegenheid om heerlijk te dansen, op muziek voor ieder wat wils (géén disco, house en jump, enzovoorts). Beide worden gehouden in de daartoe volledig gerestylde Polderzaal. Deze zaal is omgetoverd in een prachtige eigentijdse ruimte, die bovendien voorzien is van een aparte Koffiecorner waar genoten kan worden van een kwalitatief hoogwaardige kopje koffie a la carte. Meer info: website: www.Milandhof.nl.

Elly de wachter exposeert in Zegveld

Van 16 juni tot 25 augustus zijn in de Regiobibliotheek Het Groene Hart, vestiging Zegveld, tijdens de reguliere openingstijden, beelden van Elly de Wachter te bezichtigen. Elly de Wachter-van Aalst (1947) woont en werkt in Woerden. Fotograferen heeft haar belangstelling vanaf haar veertiende jaar. In 2004 en 2005 volgde zij een cursus fotograferen bij Dies Groot. Zij heeft ook jarenlang aan model -en portret tekenen gedaan. Zij volgde beeldhouwlessen bij Jan Vermaat in Woerden, in het Centrum voor de Kunsten Artibus in Utrecht en in Zeeuws Vlaanderen. Zij werkt voornamelijk in steen. Sinds 2007 begon zij in eigen atelier ook met beeldenhouwen in hout. In 2008 volgde zij een workshop brons gieten bij Richard van der Koppel. Voor haar stenen beelden gebruikt Elly graag Belgisch hardsteen om zijn mogelijkheden van het ruwe grijs, afwerking met de tandbeitel tot het gepolijste zwart. Ook werkt zij in Muschelkalk om zijn onvoorspelbaarheid van hard, brokkelig en zacht. Voor de beelden in hout gebruikt zij populier en es. De natuur, mens en geometrische figuren vormen haar inspiratiebronnen, waar zij zoekt naar de grens tussen figuratie en abstractie.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 11 juni 2009

Op het hoofdveld van Siveo ligt straks kunstgras.

De Zegveldse voetbalvereniging Siveo'60 is als eerste aan de beurt bij de aanleg van kunstgrasvelden. De gemeente Woerden voorziet de komende jaren elf buitensportverenigingen van de 'nep' ondergrond. Bij Siveo wordt het hoofdveld vernieuwd. Deze week is begonnen met het afgraven van de grond. Daarna wordt het veld in lagen afgewerkt. Eind juli moet het werk klaar zijn, inclusief de omheiningen. Woordvoerder Vonk is erg blij met de nieuwe ondergrond. „De velden stonden vaak zo blank dat we binnen moesten trainen."

Bron: AD 10 juni 2009

Bekneld in auto na ongeval

Een tot dusver nog onbekende man is gistermiddag in Zegveld gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt. Zijn auto raakte hierdoor in een slip en kwam na een botsing met een lantaarnpaal tot stilstand. De brandweer bevrijdde de beknelde man uit zijn benarde positie. Hij is naar een ziekenhuis vervoerd met onbekend letsel.

Bron: AD 6 juni 2009
Pin It