Debutant wint verenigingenspel

Zegveld - De dertigste editie van het Verenigingenspel is gewonnen door AKA Triathlonteam. Het team uit Woerden deed voor het eerst mee en behaalde 302 punten Gevolgd door de winnaar van vorig jaar het Kalsbeek College met 287 punten. Derde eindigde de winnaar van 2008 "De Vrolijke Borrelnootjes" met 279,5 punten De ruim vierhonderd afgevaardigden van een recordaantal van 72 verenigingen uit Woerden en Zegveld kregen, in de Milandhal, 380 gevarieerde vragen voorgeschoteld. Zoals het herkennen van eieren, kaas en veren, spieren, gezelschapspellen, Disney figuren, rampen met de juiste jaartallen, logo's en de Rode Draad, waarbij de deelnemers vragen uit de Woerdense Courant moesten opzoeken. Volgens organisator Ciska Klooster van de Culturele Stichting Zegveld is de lol terug te zien in de antwoorden. "Veel onderbroekenlol was er bij de vraag, waarbij verschillende soorten ondergoed benoemd moest worden. De vraag werd goed gemaakt, maar ook foute antwoorden zoals "tent zonder stokken" werd ingevuld Het kippenei wist iedereen wel te herkennen, met het struisvogelei wist men ook wel raad, maar met het donkergekleurde emoe-ei was het lastiger. We hebben van allerlei antwoorden zien langskomen; dinosaurus-ei, schijtlijster, krokodil, schildpad, pinguïn en zwarte zwaan" aldus Ciska.
"Niet alleen de reacties van de deelnemers zijn enthousiast, maar ook krijgen wij alle medewerking van ondernemers. Zo heeft Livera uit Woerden voor het ondergoed gezorgd en kregen we de veren van het Ooievaarsdorp en verzorgde Marleen van kaasboerderij De Groot voor de kaassoorten. Van Huisarts Quaak uit Zegveld mochten we wederom de barcode scanner lenen zodat na het nakijken van 26.600 vragen de punten voor de goede antwoorden snel ingevoerd konden worden en er na ruim een uur de uitslag bekend was" vertelt Ciska. De uitslag van het Verenigingenspel staat op: www.csz.zegveld.net

Verkiezingsavond SGP in Zegveld

Zegveld - De Zegveldse kiesvereniging van de SGP organiseert vanavond een verkiezingsavond. Tijdens de bijeenkomst spreekt ds. Van den Belt over het thema 'Radicalisering? Christen zijn in deze tijd'. Aanvang: 20.00 uur in de raadzaal van de Milandhof.

Waterplan Zegveld al bijna voltooid

Zegveld - Terwijl de werkzaamheden voor het waterplan Kamerik/Kockengen nog moeten beginnen, zijn die in Zegveld vrijwel voltooid. In de loop van dit jaar moet een punt achter de uitvoering worden gezet.
De ervaringen in Zegveld zijn positief, zo laat Johan Leguit van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden weten. De peilscheidingen, waarbij de huizen in een hoogwaterzone blijven, zijn gerealiseerd. Hiertoe zijn verschillende dammen en damwanden gemaakt. In smalle sloten zijn vooral veendammen met een kleidek toegepast. Als de sloten breder zijn, werd een (lichte) veendam gebouwd, met in het midden een houten damwand voor de stevigheid. In Zegveld zijn ook (veen)dammen gebouwd niet een kunststof damwant, terwijl op sommige plaatsen, onder meer langs de Hoofdweg, ook alleen met damwanden is gewerkt.

Bron: Woerdense Courant 28 januari 2010

Zesde lustrum verenigingenspel

ZEGVELD - De Culturele Stichting Zegveld kan na de 30e editie terug kijken op een geslaagde jubileumversie van het zeer populaire VerenigingenspeL Zaterdag waren alle tafels bezet in de Milandhof en kwamen de vreemdste voorwerpen met dito vragen voor de voeten van de deelnemende teams. Winnaars werden de triatleten van het AKA Triathlonteam, die de meeste vragen goed hadden beantwoord. Zij waren te spreken over de diversiteit van onderwerpen en konden soms net als andere deelnemers de soms met veel humor doorspekte vragen erg waarderen. Vragen over de natuur, sport, actualiteiten, alledaagse bezigheden en Oranje passeerden zoal de revue. Over mode werd deelnemerskennis beproefd wat betreft dames- en herenondermode. „Dit zegt toch wel iets over de de vragenbedenker, vindt u niet", aldus een deelnemer.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 28 januari 2010

Werk aan Hoofdweg Zegveld later begonnen vanwege vorst

De aanleg van duikers aan de Hoofdweg in Zegveld is eindelijk begonnen. Dat is twee weken later dan verwacht vanwege de weersomstandigheden. Omdat er nog meer vorst wordt verwacht, is het mogelijk dat het werk nog meer vertraging oploopt. Verwacht wordt dat de werkzaamheden zeker tot eind maart duren. De aannemer is begonnen ter hoogte van nummer 132. Het verkeer kan hiervan hinder ondervinden. Verkeerslichten moeten zorgen voor een goede doorstroming van het verkeer zowel vanuit de richting Woerden als vanaf het dorp Zegveld. Alleen op de momenten dat er een hijskraan moet worden ingezet, wordt de Hoofdweg tijdelijk geheel afgesloten in verband met de veiligheid.

Bron: AD Woerden 26 januari 2010

Eieren raden nog niet zo eenvoudig

Vragen over het koninklijk huis leveren geen probleem op; die over de Elfstedentocht des te meer. „De schaats-koorts leeft nog niet in Zegveld," concludeert Ciska Klooster van de Culturele Stichting Zegveld. Voor de dertigste keer werd zaterdag het verenigingenspel gespeeld in de Milandhof. Het nieuwe team 'AKA Triathlon' pakte de winst. De winnaar van vorig jaar, het Kalsbeek College, moest genoegen nemen met een tweede plek. Voor hilariteit zorgden vragen over heren- en damesondergoed, terwijl het diep nadenken was bij het raden van eieren. Klooster: „Wij hadden een beetje een zwart ei van een emoe. Dat wist niemand te raden. Men dacht aan een dinosaurus."

Bron: AD Woerden 25 januari 2010

Silvia Borgers exposeert

Zegveld - In de regiobibliotheek van Zegveld is een expositie te zien van Silvia Borgers. De keramiste laat zich inspireren door de hedendaagse actualiteit en oude vertellingen. Haar werk bestaat uit fantasievolle beelden in klei die vervolgens met veel kleur en vorm gedecoreerd worden. De expositie is tot 25 februari te zien tijdens openingstijden van de bieb aan de Middenweg.

Klaverjassen

Bij voetbalvereniging Siveo '60 wordt morgen, 22 januari, de eerste klaverjasavond van 2010 gehouden. Er wordt deze avond gespeeld met vaste koppels en volgend het Rotterdamse systeem. In dit jubileumjaar zijn er extra prijzen te winnen. Het klaverjassen begint om 20.00 uur.

Bron: Woerdense Courant 21 januari 2010

Bereikbaarheid Zegveld

Van 11 januari t/m 19 februari, van 7.00 uur tot 16.00 uur is de Hoofdweg in Zegveld gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer (ook voor fietsers en voetgangers) i.v.m. het aanbrengen van duikers. Verkeer wordt geleid d.m.v. een V.R.I. en verkeersregelaars. Hierdoor kan enige hinder ontstaan. Wij proberen de doorstroom van het verkeer zo goed mogelijke te bevorderen. Uit veiligheidsoverwegingen zal verkeer bij grootschalige hijswerkzaamheden voor korte tijd geen doorgang kunnen hebben. Bovengenoemde data zijn onder voorbehoud i.v.m. weersomstandigheden.

Bron: Woerdense Courant 7 januari 2010
Pin It