Muziekavond in Zegveld

Zegveld - De Culturele Stichting Zegveld organiseert op zaterdag 2 oktober een muziekavond voor jong en oud in de Milandhof. De Tof Party Band verzorgt een wervelende show.

Met de opbrengst wil de CSZ een startbedrag verzamelen om volgend jaar weer een Zegvelderie te organiseren. Gasterij Milandhof stelt de sporthal beschikbaar en de avond wordt door vrijwilligers gerund. Intussen hebben ook al enthousiaste sponsors zich gemeld. In 2004 werd de 27ste en laatste Zegvelderie gehouden. Een vernieuwd en enthousiast CSZ bestuur wil op deze manier de Zegvelderie nieuw leven in blazen. Kaartverkoop vanaf 2 september.

Hoofdweg schiet op Zegveld

Het werk aan de Hoofdweg schiet op. De doorgaande route door Zegveld ondergaat een grote opknapbeurt. Eind september moet het karwei voltooid zijn, dat is een maand eerder dan oorspronkelijk verwacht. Als alles klaar is, mag op de weg nog slechts zestig worden gereden. Tot nu toe was dat tachtig.

Blauw blijft de wereld

Zegveld - De Blauwe Wereld werd de Blauwe Meije. Geen beeldhouwen meer, maar daar komt wel veel nieuws voor in de plaats. "Ik moest hier een keer in de buurt zijn en kwam toen bij toeval het mededelingenbord aan de voorkant tegen", vertelt Rebecca de Boer over de eerste 'kennismaking'. Ik ben naar binnengelopen om te vragen of ik daar een flyer van ons bedrijf mocht ophangen. Zo kwam ik in aanraking met de Blauwe Wereld van kunstenaar Wim Verwoerd." Juerd van der Burgt vervolgt: "Niet veel later zaten we 's ochtends aan de keukentafel en lazen in de krant dat het huis te koop stond. We hebben toen ontbijt en thee laten staan en zijn meteen de auto ingestapt. Buiten stonden ze het bord met 'Te koop' nog in de grond te slaan, maar dat was al niet meer nodig. Het was al verkocht. We vonden dit namelijk zo te gek, je woont hier zó waanzinnig. En het past goed bij wat we met ons bedrijf voor ogen hebben." En wat dat precies is? Van der Burgt: "We bieden een prachtige locatie voor meetings, workshops en trainingen voor bedrijven én particulieren. Het bijzondere karakter van de Blauwe Meije hebben we daarbij zoveel mogelijk in tact gelaten. Wel bieden we moderne faciliteiten, zoals een beamer met projectiescherm. Een lunch met streekproducten behoort tot de mogelijkheden. En tussendoor kan er een wandeling worden gemaakt in het bos aan de achterkant, met aan het einde een prachtig uitzicht op Nieuwkoop." Niet voor feesten en partijen dus. De Boer: "Maar als mensen met een leuk idee komen, dan horen we dat zeker graag. Er is veel mogelijk." Zo wordt er binnenkort al de eerste muzikale wijnproeverij gehouden en kan er een workshop actionpainting worden geboekt: schilderen zonder het doek te raken. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op www.free-heart.nl . Vanaf zaterdag 11 september is de Blauwe Meije beide weekenddagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend om werk van exposanten te bekijken.

Begrip
Jarenlang was de Blauwe Wereld een begrip voor Zegveld en omstreken. Bewoner Wim Verwoerd gaf daar zijn beeldhouwlessen. Van der Burgt: "Cursisten kwamen uit de wijde omgeving, zelfs uit België, vertelde hij ons." In de weken voorafgaand aan de verhuizing hielpen de nieuwe bewoners Verwoerd mee in het bos. "We willen dat ook zelf gaan onderhouden en wat dat betreft was het erg handig om van Wim te horen wat er allemaal groeit. Bovendien was het voor ons een prettige manier om kennis te maken en de sfeer van de Blauwe Wereld te ervaren." Dat de plek bekendheid geniet, is goed te merken. "Dagelijks stoppen hier voorbijgangers, zeker in de weekenden."

Bron: Woerdense Courant 26 augustus 2010

Blauwe Meije wil rust handhaven

Meije - Drukker wordt het niet in de Meije, eerder rustiger. Rebecca de Boer en Juerd van der Burgt willen van de vroegere galerie en werkruimte van Wim Verwoerd een rustpunt in de Meije maken. Het laatste wat zij willen is er een 'poldersportbedrijf' vestigen, benadrukken zij.
De Boer en Van der Burgt hebben in juni woonhuis, atelier en hooiberg aan de Meije 300 van beeldhouwer Verwoerd gekocht. De Boer had tot 2009 een outdoorbedrijf in de kop van Noord-Holland. Samen met communicatietrainer Van der Burgt, die toen tijdelijk in Kockengen woonde, zette zij organisatiebureau Free Heart op. 
Kleine groepen van 15 personen,  worden in'De Blauwe Meije'ontvangen. Grotere trainingen en workshops brengt het bureau bij andere ondernemingen elders in het Groene Hart onder. Aan de wegzijde zijn 15 parkeervakken beschikbaar. Is bij een activiteit meer parkeer- ruimte nodig, dan kan het weiland aan de overkant van de weg worden gebruikt.

Blauwe Meije houdt sporen van Verwoerd

Meije - De Blauwe Meije op de kruising van de Meije met de Middenweg wordt op beperkte schaal opengesteld voor bezoekers. Eigenaars Rebecca de Boer en Juerd van der Burgt zijn van plan om in het zomerseizoen zaterdag- en zondagmiddag tussen twaalf en vijf 'open erf' te houden.
Dan zijn in de trainingszaal wisselexposities van diverse kunstenaars te zien. In de maand september zijn onder meer schilderijen van bloemen, landschapsaquarellen en bloemkunstwerken te zien.
Bij de openstellingen speelt mee dat het complex bij veel mensen bekend is. De vorige bewoner, beeldhouwer Wim Verwoerd, woonde en werkte er 21 jaar en in die tijd hebben zeer veel mensen een beeldhouwcursus bij hem gevolgd. De Boer: „Het is ongelooflijk hoe veel mensen het terrein nog kennen. Ook nu staan regelmatig mensen bij het hek te kijken. En als ik gezelschappen de route uitleg, hoor ik vaak als reactie 'oh, bij die blauwe hooiberg.' Het is de reden dat we wat dingen van Wim Verwoerd handhaven. De schuur heet weer het Atelier, en de kleur blauw blijft gehandhaafd."
Aan de landschapstuin die Verwoerd in de loop der jaren heeft ingericht, verandert niet zo veel. Hooguit wordt her en der een ruimere doorkijk gemaakt. Overigens zijn enkele grote objecten van Verwoerd permanent in de tuin te zien. Ze waren te groot en te zwaar om mee te nemen. (Harrie van Opstal)

Bron: AD 25 augustus 2010

Werk aan Hoofdweg maand eerder klaar

Het wegwerk aan de Hoofdweg is aanbeland in de voorlaatste fase. Een nieuw stuk weg van 450 meter wordt tot en met 7 september opnieuw ingericht. Daarna volgt het laatste weggedeelte, dat tot 17 september aandacht krijgt.
Omdat vervolgens alleen nog de afwerking van het complete nieuwe wegdeel tussen de dorpskern en Woerden nodig is, zijn de werkzaamheden veel eerder klaar dan in eerste instantie verwacht.
Tijdens de laatste werkperiode in september moet de weg 's avonds en 's nachts volledig worden afgesloten en geldt tijdelijk een omleidingsroute voor alle verkeer. Dit werk vindt plaats vanaf acht uur 's avonds tot zes uur 's morgens.
Mede afhankelijk van het weer, kan het werk eind volgende maand al klaar zijn, in plaats van eind oktober. Na de afronding geldt op het nieuwe weggedeelte een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur, waar die eerst 80 km/u was.
Ook het fietspad langs de route krijgt gelijktijdig een opknapbeurt. Verder komen langs de weg opstaande randen, net als langs het eerder opgeknapte gedeelte tussen de bebouwde kom en de Milandhof.

Bron: AD 24 augustus 2010

Wandelen

ZEGVELD - Wandelkring "Weyde Blick" organiseert zaterdag 4 september een wandeltocht rondom Zegveld en De Meije.Er kan worden gekozen uit routes van zeven, tien en 25 kilometer en onderweg is er horeca. De routes gaan onder meer langs de Meije, de Nieuwkoopse plassen en door het veenweidegebied rond het dorp omringende veenweiden. De start is bij de Milandhof, Middenweg 2, van 9.00 tot 11.00 voor alle afstanden. Deelname kost €3,50 en leden van de wandelbond krijgen een euro korting.

Bron: Woerdense Courant 12 augustus 2010

Galerie huisvest organisatiebureau

ZEGVELD/MEIJE - Organisatiebureau Free Heart uit Breukelen is de nieuwe gebruiker van de vroegere galerie De Blauwe Wereld van Wim Verwoerd. Het bureau houdt 5 september een open dag in het complex aan de Meije 300 bij Zegveld. Eigenares Rebecca de Boer is van plan om hier meetings, workshops, proeverijen en bedrijfsuitjes te gaan houden. De schuur waar de vroegere galerie was ondergebracht, is nu verbouwd tot ontvangst- en ontmoetingsruimte, die plaats biedt aan maximaal negentig personen. De hooiberg die Verwoerd ooit blauw schilderde, blijft het herkenningspunt, aldus De Boer. Vandaar dat de nieuwe gebruikers het complex opnieuw De Blauwe Wereld hebben genoemd.

Bron: AD Woerden - 11 augustus 2010

Waterleiding gebroken

ZEGVELD - Inwoners van Zegveld zaten vorige week vrijdag een deel van de dag zonder drinkwater. Dit kwam door een breuk in de hoofdleiding. De storing trad 's ochtends rond 7.00 uur op. Monteurs van het drinkwaterbedrijfkonden in een groot deel van Zegveld de waterlevering binnen twee uur op gang brengen. De bewoners aan de Hoofdweg en Nijverheidsweg moesten langer wachten. Over de oorzaak van de leidingbreuk zijn geen mededelingen gedaan.

Bron: Woerdense Courant 4 augustus 2010

Problemen met lichten

ZEGVELD - Bij de wegwerkzaamheden aan de Hoofdweg ontstonden zaterdag problemen met de verkeerslichten. Hierdoor waren verkeersregelaars nodig om het verkeer goed te laten passeren. De verkeersregelaars keren deze week wellicht terug in de spits, om de veiligheid te waarborgen.

Bron: AD Woerden 2 augustus 2010
Pin It