Verenigingenspel

Zegveld - De Culturele Stichting Zegveld organiseert op zaterdag 29 januari voor de 31e keer het Verenigingenspel in de Milandhof.
Vorig jaar namen 72 teams deel en dat betekende dat ruim 400 deelnemers van diverse verenigingen uit Zegveld en Woerden 380 denk en doevragen moesten oplossen. Ciska Klooster van CSZ heeft wederom gevarieerde vragen samengesteld. Een jury kijkt meteen de bijna 25 duizend antwoorden na, zodat de winnaar nog dezelfde avond bekend wordt. Vorig jaar was dat het team van het AKA Triatlonteam uit Woerden.
Opgeven kan tot en met 14 januari bij Ciska Klooster, tel 691122 en Jolanda van Tol 691650.
Of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: Woerdense Courant 29 december 2010

Uitbreiding bedrijventerrein Nijverheidsbuurt -Zegveld

Ontwerpbestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 23 december 2010 het ontwerpbestemmingsplan voor zes weken ter inzage ligt tot en met 2 februari 2011. Iedereen kan tijdens deze 6 weken schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen.
Doel
Voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Nijverheidsbuurt in Zegveld is een bestemmingsplan in voorbereiding. Doel van het project is een beperkte uitbreiding van het bedrijventerrein binnen de rode contour, zodat bedrijven (met name Kruijt op Hoofdweg 19) naar het bedrijventerrein kunnen verhuizen vanuit het dorp Zegveld. Dit heeft als voordeel dat de overlast uit het dorp verdwijnt en er ruimte vrijkomt voor woningbouw.
Ontwerpbestemmingsplan inzien
U kunt het plan en bijbehorende relevante stukken met en zonder afspraak gedurende openingstijden tijdens de in de aanhef genoemde termijn inzien in de koepel van het stadhuis.
Daarnaast is het bestemmingsplan in te zien bij het omgevingsloket van het stadhuis, op www.woerden.nl (onder wonen en leven) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Bekijk hier de interactieve kaart te en de digitale bestanden.
Schriftelijke zienswijzen
Schriftelijke zienswijzen kunt u, onder vermelding van 'Zienswijze Ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding bedrijventerrein Nijverheidsbuurt - Zegveld ', indienen bij de gemeenteraad Woerden t.a.v. afdeling ruimtelijke ontwikkeling.
Mondelinge zienswijzen
Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken met de heer L. Lindeman, tel.:(0348) 428911. Met vragen of voor meer informatie kunt u ook bij deze persoon terecht.
Gesloten exploitatieovereenkomst
De gemeente Woerden is op 14 december 2010 een exploitatieovereenkomst als bedoeld in artikel 6.24 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening aangegaan met Goudriaan Vastgoed & Ontwikkelingen B.V. De (anterieure) exploitatieovereenkomst heeft betrekking op de uitbreiding van bedrijventerrein Nijverheidsbuurt in Zegveld. Conform artikel 6.2.12. van het Besluit ruimtelijke ordening ligt vanaf donderdag 23 december 2010 tot en met 2 februari 2011 een korte zakelijke beschrijving van de inhoud van de exploitatieovereenkomst ter inzage in de Koepel en bij het Omgevingsloket in het stadhuis. U kunt de beschrijving ook vinden op de gemeentelijke website.

Een ideale manier om reizen te boeken.

Als Personal Touch Travel Reisadviseur kom ik graag bij u thuis. Samen kunnen wij elke reis boeken die u wenst. U hoeft er de deur niet voor uit, u hoeft niet urenlang op het internet te zoeken en u boekt uw reis bij een SGR-gecertificeerd betrouwbaar bureau dat werkt met de ANVR voorwaarden. Dit betekent, dat mocht er onverhoopt iets mis gaan met de reis, dit altijd via Personal Touch Travel kunt reclameren. Bij de meeste internetboekingen is dit niet het geval.

Mijn naam is Ingrid Meijers-Verhoeff en ik ben sinds l september als zelfstandig ondernemer binnen de Personal Touch Travel franchiseformule werkzaam. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in de reisbranche en heb zelf ook al veel gezien van de wereld. Ik ben gespecialiseerd in o.a. Bali, Griekenland, Curacao en Italië, maar natuurlijk kunt u voor alle soorten reizen bij mij terecht. Ik ben graag bereid een extra stap te zetten voor mijn klanten.
U belt of mailt mij om een afspraak te maken. Daarbij kunt u alvast aangeven wat voor reis u wilt boeken. Ik kom op afspraak bij u thuis. Vervolgens nemen wij uw reiswensen door. Daarbij kan ik u ook van advies dienen. Via mijn mobiele werkstation kan ik alles direct voor u regelen.
Wilt u meer weten over wat ik voor u kan betekenen? Ik stel het enorm op prijs wanneer u contact met mij zoekt. Ingrid Meijers-Verhoeff Korensloot 68 3474 HM Zegveld 0348-692806 / 06-21672647 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: Woerdense Courant 22 december 2010

Ooievaar siert welkomstbord van Zegveld

Zegveld - 'Ooievaarsdorp'Zegveld krijgt begin volgend jaar passende welkomstborden bij z'n entree. Op initiatief van supermarktondernemer en dorpsplatformlid Piet Bremmer heeft dorpsgenoot Gerrit Gerritsen een ontwerp gemaakt voor de voor- en achterzijde. Anders dan de donkerrode borden bij de invalswegen van Woerden (eigendom van winkeliersvereniging Stadshart), bieden de Zegveldse borden ruimte voor alle winkeliers, verenigingen en andere instellingen die een publieksevenement onder de aandacht willen brengen. „Daarmee wordt het zelf vervaardigen van allerlei borden en bordjes overbodig. Tegen een geringe vergoeding kan iedereen een inschuifbordje laten maken," aldus Bremmer. Wegens de kerstdrukte gaat Bremmer pas in januari verder met het uitwerken en op een bord laten drukken van het ontwerp. Op de voorzijde komt uiteraard 'Welkom in Zegveld,' op de achterzijde 'Tot ziens.' „En dus niet 'Welkom in Woerden'!" grapt platformcollega Paul Vonk.

Bron: AD Woerden 21 december 2010

Seniorenhuisjes te krap'

ZEGVELD - Het dorpsplatform van Zegveld maakt zich zorgen over de ouderenhuisvesting. Het voorstel is het bestaande complex aan de Bosch-sloot aan te passen en uit te breiden. Verhuurder SWW twijfelt.
HARRIEVANOPSTAL
De ruim twintig seniorenwoningen zijn met hun 21 jaar niet uitgesproken oud, beseffen Cees Timmerman van de werkgroep zorg en Paul Vonk van het dorpsplatform. Maar ze zijn ontworpen in de tijd dat er nog geen handboek met bouwnormen was bedacht, aldus Vonk. In die 'Woonkeur' staat bijvoorbeeld dat deurposten een ruimere opening moeten hebben. Ook een halletje vraagt een royalere maat. Zo kan iemand die een rolstoel moet hebben, toch nog een poos in z'n vertrouwde huis blijven wonen.
Wie een kijkje neemt in de bejaardenhuisjes achter de Milandhof ziet dat deze woninkjes die strengere beoordeling nooit zullen doorstaan. Door de deuropening komt een rolstoelgebruiker alleen met precisie, over de drempel alleen met handigheid. En bij sommige huisjes moet je een paar haakse bochten maken om van slaapkamer, via badkamer naar hal en voordeur te komen.
Dat is niet alleen onhandig, het is zorgwekkend, vindt het platform. Met een scootmobiel naar binnen gaan kan niet. Verpleging bieden is lastig. Ook schrijnend, vertelt Vonk, was dat onlangs bij een overlijden de uitvaartkist moeilijk in de woning paste, waarna deze op de gang werd gezet. Daarom heeft de werkgroep zorg een voorzet gegeven over hoe het verder moet met de ouderenhuisvesting in het dorp.

Kijk of het haalbaar is van drie twee woningen te maken, of van twee één.
Want zoals het in het verleden ging met het appartementencomplex aan de Hoofdweg nabij de dorpskerk, moet het niet opnieuw gaan. „Dat was bedoeld voor ouderen. Maar daar woont inmiddels geen bejaarde meer in," aldus Timmerman. De werkgroep stelt onder meer voor er een vleugel aan te bouwen. „En kijk of het haalbaar is om van drie twee woningen te maken, of van twee één. Het is nu allemaal zó minimaal, mensen wil-
len er gewoon niet naartoe."
Maar verscheidene bewoners zijn verbaasd als ze van de discussie horen. H. van Amerongen-Harskamp: „Kijk, ik heb zelfs een logeerkamertje. En dat de hal en de badkamer zo royaal zijn, vind ik ook bijzonder. Moet het wéér groter? Dan kun je aan het zeuren blijven." J. van Doorn-Van Amerongen valt haar bij. „Je hebt hier de Milandhof en de winkels vlakbij. Laten ze dit toch gewoon handhaven. Er is al zo weinig seniorenhuisvesting." J. Collard: „Inderdaad. Laten we ervoor zorgen dat ouderen niet naar Woerden hoeven uitwijken. Ze willen graag hier blijven."
De verhuurder, woningcorporatie SWW, is zeker niet van plan het complex plat te gooien voor vervangende nieuwbouw. Kapitaalvernietiging, zegt directeur Peter Korzelius. Maar op- en aanbouwen is ook niet zo makkelijk. „Dan haal je je veel op de hals. Los van of het kan, is zo'n ingrijpende operatie ook vervelend voor de huidige bewoners.
SWW richt liever het vizier op andere mogelijkheden in het dorp. Het terrein van de opgeheven basisschool de Pionier, bijvoorbeeld, heeft de warme belangstelling van SWW. Dat terrein is nu van de gemeente.
„Daar zou prima ouderenhuisvesting kunnen komen. Ik heb ook een zorgpartij die is geïnteresseerd Maar er zijn meer belangstellenden, dus dan moet de gemeente het ons wel gunnen." Het dorpsplatform heeft zich desondanks voorgenomen nog eens uitgebreid te praten met SWW.

Bron: Ad Woerden 18 december 2010

Bolton: bouwen op banklocatie

Zegveld - Bouwonderneming Bolton heeft een plan gemaakt voor een appartementengebouw op de locatie van de voormalige Rabobank aan de Middenweg. Het pand wordt gesloopt en op de verdiepingen komen 15 appartementen; vijf appartementen van 40 tot 60 m2, zes appartementen van 60 tot 80 m2, twee appartementen van 80 tot 100 m2 en twee appartementen van 100- tot 20 m2. Op de begane grond komt een nader in te vullen plint en bergingen van de appartementen. Van de appartementen zijn ongeveer vijf sociale koopappartementen.
Uit een onlangs door Bolton gehouden enquête is gebleken dat er veel belangstelling is voor deze appartementen, van klein tot groot, van goedkoop tot duur en van jong tot oud.
De inschrijvingen vinden plaats bij Bolton Ontwikkeling. De sociale woningen worden aan Zegvelders toegewezen die een sociale huurwoning verlaten. Voor de vrije sector is hierover nog niks vastgelegd. De aanvraag voor de omgevingsvergunning wordt nog dit jaar ingediend. Medio januari/februari wordt een informatieavond voor Zegvelders georganiseerd. Bolton hoopt dat eind 2011 met de bouw kan worden gestart, maar dat is afhankelijk van mogelijke bezwaarschriften.

Boschsloot is uit de tijd
'De Cope' in Kamerik voorbeeld voor Zegveld

door: Jolonda van Tol

De werkgroep 'Wonen, Welzijn en Zorg' die in opdracht van het Dorpsplatform Zegveld onderzoek heeft gedaan naar de ouderenzorg in Zegveld vindt dat in het dorp een eigentijdse voorziening voor ouderen hard nodig is.

Zegveld - De huidige locatie met 24 seniorenwoningen aan de Boschsloot voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Er doen zich schrijnende situaties voor zo blijkt uit het onderzoek. De woningen zijn te klein, zeker voor bewoners met een beperking. Bewoners kunnen zich niet met een rolstoel door het huis verplaatsen en niet worden verpleegd. Er is bijvoorbeeld geen ruimte voor een tillift. Het complex is niet toegankelijk voor scootmobielen en een uitvaartkist kan niet uit de woning vervoerd worden. Ook een brancard past niet in de lift. Verder mist het complex een gemeenschapsruimte, waar dag-activiteiten gehouden kunnen worden.
Door gebrek aan voldoende zorg hebben de afgelopen zes jaar ongeveer dertig ouderen noodgedwongen het dorp verlaten. Het merendeel vertrok naar een grotere aangepaste woonvoorziening zoals het Hofplein in Woerden en de Cope in Kamerik. Een kleiner deel vertrok naar een verzorgingshuis of een verpleegtehuis.
De werkgroep begrijpt dat voor een voorziening voor deze laatste categorie Zegveld te klein is. Maar een eigentijdse wooneenheid voor ouderen met een plusje zorg moet mogelijk zijn en zal heel veel ouderen in het dorp helpen. Mede gelet op de vergrijzing is het voor de werkgroep overduidelijk dat er in Zegveld iets moet gebeuren! De werkgroep stelt dat er steeds minder woningen van dit complex aan ouderen verhuurd worden.

Bron: Woerdense Courant 15 december 2010

CULTURELE STICHTING ZEGVELD

De Culturele Stichting Zegveld is in 1982 opgericht en organiseert uiteenlopende activiteiten in en rond de Milandhof in Zegveld. Deze activiteiten zijn niet alleen voor de inwoners van Zegveld, maar ook voor belangstellenden uit de wijde omgeving. Voorbeelden zijn de Wintermarkt en het Verenigingenspel. De Zomerse Zegvelderie is voor het laatst in 2004 georganiseerd. Na zes jaar zorgt een vernieuwd en enthousiast bestuur ervoor dat op 18 juni 2011 de Zegvelderie weer opnieuw op de kaart gezet wordt. Dit is een braderie met diverse activiteiten voor jong en oud. Het Rabo Dichtbijfonds draagt een steentje bij aan de Culturele Stichting Zegveld. Noteert u 18 juni 'Zegvelderie' alvast in uw agenda? Meer informatie leest u op www.csz-zegveld.nl.

Bron: Rabobank Rijn en Veenstromen

Avond met kerstzang

ZEGVELD - De jaarlijkse kerstzangavond in Zegveld voor alle gezindten wordt gehouden op 13 december in de Milandhof. Ds. Smelt uit Bodegraven verzorgt een korte meditatie over het thema van de avond: Gewoon? Heel bijzonder! Verder wordt er medewerking verleend door Muziekvereniging Kunst na Arbeid, en speciaal voor deze avond samengesteld kinder- en zangkoor De Lofstem. De avond begint om 19.30 uur.

Winterexpositie

ZEGVELD - Bij de Blauwe Meije exposeren vanaf vandaag (vrijdag) de kunstenaars Sietse Goverts (schilderijen), Nel Overkamp (beelden) en Harrie van Opstal (schilderijen). De expositie is iedere zaterdag- en zondagmiddag te bezichtigen van 12.00 tot 17.00 uur en zal de komende drie maanden te zien zijn. De Blauwe Meije is te vinden aan de Meije 300.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 10 december 2010

Werkzaamheden Molenweg Zegveld

De Molenweg in Zegveld is ernstig verzakt. Hierdoor ontstaat er regelmatig overlast door water. Door de weg te reconstrueren wordt dit probleem verholpen. De werkzaamheden aan de Molenweg starten op 1 december en duren, als het weer het toelaat, ongeveer 12 weken.
Het werk bestaat o. a. uit het rooien en herplanten van in de berm aanwezige bomen, het aanvullen van de bermen en het aanbrengen van beschoeiing. Vervolgens wordt het wegdek opgehoogd. Tijdens de werkzaamheden is de Molenweg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Omwonenden zijn via een brief geïnformeerd over de aanstaande reconstructiewerkzaamheden.

WOERDEN BETER en VEILIGER DANK VOOR UW BEGRIP!

Bron: Woerdense Courant 1 december 2010
Pin It