Sluiten school 'onomkeerbaar'

Leerkrachten hebben al andere banen aangenomen en leerlingen zijn ingeschreven op andere scholen. Daarmee is de sluiting van openbare basisschool De Pionier volgens directeur Gijsbert Buijs 'onomkeerbaar'.

„Want wat hebben we dan nog om de school open te houden? We zouden door kunnen gaan met het vormen van een klas voor alle groepen, maar dat is een onwerkbare situatie."
Buijs geeft toe dat officieel nog toestemming van de gemeenteraad nodig is om de school te mogen sluiten. Maar die toestemming verwacht hij te krijgen. „Dit is heel erg, maar doorgaan is bedrijfeconomisch gezien onverantwoord en ook met het oog op de kwaliteit van het onderwijs niet goed."
De school met nu nog ruim veertig leerlingen maakt zelfs het huidige schooljaar niet helemaal af, zodat leerlingen al voor de grote vakantie kunnen wennen op hun nieuwe school. Dat is in overleg met de ouders besloten. Meer dan een dozijn kinderen verkast naar de Woerdense basisschool De Achtsprong. Om hen dagelijks in de klas te krijgen, wordt gewerkt aan permanent vervoer tussen het dorp en de stad.
De sluiting van de school gaat niet alleen gepaard met treurnis. Als afscheid staat half juni een feestweek gepland. Daarna sluit de school de deuren. (Marco Gerling)

Bron: AD 30 april 2010

Wederom 'Goud van Oud' in sporthal de Milandhof

Door Egbert Egberts

 

ZEGVELD - Op zaterdag 15 mei vindt de derde aflevering plaats van het muziekevenement Goud van Oud in sporthal de Milandhof. „Het succes van voorgaande jaren heeft ervoor gezorgd dat het in 2008 gestarte evenement een vervolg heeft. De organisatie probeert het publiek ieder jaar te verrassen met geweldige bands, hetgeen tot nu toe ook gelukt is," aldus Ruud van der Hoeven van J & R Productions..,, Wij hadden als doel om een trend te zetten voor de gehele regio. Gezien de opkomst en het enthousiasme van de afgelopen twee jaar, blijkt dat dit gelukt is." De zaal (sporthal) wordt wederom omgetoverd tot een ruimte die niet meer als zodanig herkenbaar is en die doet denken aan een ruimte en de sfeer uit de jaren van weleer. „Dit gecombineerd met live muziek uit de jaren '60, '70 en '80 maakt de avond er tot een die men niet snel zal vergeten en uniek is in de regio. Vorig jaar waren auto's en bromfietsen de attributen die voor een ieder ter plaatse te aanschouwen waren. Dit jaar is het weer anders. Vorig jaar werd in navolging van the Blues Brothers een ieder voorzien van een zonnebril, we zullen de bezoekers ook nu weer met iets ludieks verrassen." Uit opinieonderzoek blijkt dat bezoekers van de afgelopen jaren razend enthousiast zijn en niet alleen terug komen maar ook vele andere muziekliefhebbers meenemen. „Het gaat de organisatie erom de bezoekers van het evenement een geweldige en ongestoorde avond te bezorgen waar nog lang op kan worden terug gekeken. Gebleken is dat er grote behoefte bestaat aan dergelijke voor de 'jonge ouderen' georganiseerde muziek avonden. Hoewel de voorgaande jaren ook jongere bezoekers trokken, is de avond nu ook deels op deze groep toegespitst door ook muziek uit de jaren 80 te laten horen." De entree in de voorverkoop bedraagt 16 euro per kaartje. Verkoop aan de zaal (mits nog voorradig) kost per persoon 20 euro. Adressen: Woerden: De Vischbrug Rijnstraat, De Reehorst Rijnstraat, Friendly's Plantsoen, Primera Tournoysveld. Zegveld: Gasterij De Milandhof. Nieuwkoop: Primera Nieuwkoop. Bodegraven: Primera Broekvelden.Voor nadere info: www.goudvanoudzegveld.nl.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 28 april 2010

'Allemaal Kalekak', klucht in Zegveld

Zegveld - De Zegveldse Oranjevereniging brengt op zaterdag 24 april de klucht "Allemaal Kalekak" ten tonele in de Milandhof. De klucht is geschreven door Janny Spijkstra en gaat over de 'rijke' familie Fledderus; de sullige vader die graag een borreltje lust, moeder Frederiek en dochter Camelia hebben het hoog in hun bol en" willen de leuke en vrolijke dochter Diana aan de man brengen. De toneelavond begint om 20.00 uur en na afloop is er een afterparty met livemuziek in de Polderzaal.

Bron: Woerdense Courant 22 april 2010

'Geen angst maar wel onbegrip onder agrariërs'

KAMERIK/ZEGVELD - Schapen- en geitenbedrijven met Q-koorts worden 'onbehoorlijk behandeld'. De getroffen agrariërs hebben recht op een goede regeling en vergoeding voor hun dieren en moeten bovendien duidelijkheid krijgen over hun toekomst. Met de huidige stand van zaken is een faillissement onafwendbaar voor getroffen bedrijven. Zoals dat van de familie Van der Burg in Zegveld, de familie Verduijn in Kamerik en de familie De Jong uit Stolwijk.
Dit alles stelt dierenarts Henk Soede van de dierenartsenpraktijk Lopikerwaard. Hij komt veel in contact met agrariërs in de omgeving. „Onder hen leeft niet veel angst. Maar wel heel veel onbegrip. Over de radicale maatregelen die volgen als Q-koorts wordt gevonden." Daar komt nog eens bij dat het kabinet demissionair is en daarmee weinig besluiten lijkt te nemen rond de Q-koorts, stelt Soede. „Verburg houdt haar rug niet recht. Ze moeten in Den Haag beter uitzoeken wat mogelijk is en getroffen agrariërs betere regelingen aanbieden. Dit is niet eerlijk voor de getroffen schapen- en geitenhouders." Achteraf gezien had het kabinet volgens Soede beter anders besloten. „Ze hadden geld moeten steken in bestrijding van Q-koorts, in plaats van strijden tegen de de Mexicaanse Griep. (Marco Gerling)

Bron: AD - 21 april 2010

Bank blijft dorpsgezicht

ZEGVELD - Het Rabobankgebouw moet op zo'n manier worden verbouwd dat het 'echt Zegvelds' blijft. „Want het is wel hét gezicht van het dorp," vindt het Dorpsplatform Zegveld. Het platform heeft meegewerkt aan een enquête waarin Zegvelders werd gevraagd naar hun ideeën over het bankgebouw, dat nu eigendom is van bouwbedrijf Bolton. De appartementen die er komen, zouden prima zijn voor senioren en voor starters. En natuurlijk alleen bestemd voor inwoners van Zegveld zelf, als het aan de huidige inwoners ligt.
Onderzoek naar de woningbehoefte van Zegveld wordt ook uitgevoerd naar aanleiding van het terrein Goudriaan-Jongerius. De uitkomsten van dit onderzoek worden binnenkort aangeboden aan de gemeente en aan het Dorpsplatform Zegveld. Voorzitter Henk van Dam van het platform wil al wel iets prijsgeven van de uitkomst: „Een kleine 80 procent van de Zegvelders wil in het dorp blijven wonen. Er is veel belangstelling voor koopwoningen, vooral voor starterswoningen, met twee of drie slaapkamers. Ook seniorenhuisvesting is nodig." Andere belangrijke punten uit de peiling waren de behoefte aan genoeg parkeerruimte voor auto's, energiezuinige woningen en grote woningen.

Gevaarlijke oversteek bij het pontje

ZEGVELD - Het pontje over de Greft bij de Zegveldse Uitweg, oorspronkelijk bedoeld voor recreanten, is razend populair bij de schooljeugd. Het bekort de fietstocht naar school toch wel met een minuut of vijf. Het Dorpsplatform Zegveld maakt zich echter zorgen. De oversteek naar het pontje, over de Zegveldse Uitweg, leidt 's ochtends tot gevaarlijke taferelen. Voorzitter Henk van Dam: „Als er zo'n groep aankomt, stuwen de achtersten de voorsten op." In het platform gaan stemmen op om het pontje, ooit onder meer bekostigd met een gift van de Rabobank, weg te halen. „Beter een cadeau teruggeven dan dat er iets ergs gebeurt."

Bron: AD Woerden - 16 april 2010

Goud van Oud op herhaling in Zegveld

Zegveld - Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt op zaterdag 15 mei een "Goud van Oud" muziekfestijn gehouden in de Milandhof. Organisatoren Ruud van der Hoeven en Joeri Wieman hebben weer twee bands weten te strikken die de bezoekers terug brengen naar de "Golden Years". De negen leden van "The Blues Rock 'n Soul Review" laten muziek horen van onder andere Joe Cocker, Otis Redding, Aretha Franklin en Hot Chocolate. Johnny and the Gangsters of Love zorgen halverwege de avond voor enig spektakel en komen het toneel oprijden in een Pontiac Bonneville uit 1967. Het muziekfestijn trok vorig jaar 300 bezoekers. Meer info: www.goudvanoudzegveld.nl

Con Forza zingt met Willemijn In Zegveld

Zegveld - Het christelijk mannenkoor Con Forza geeft dinsdag 20 april een bevrijdingsconcert in de hervormde kerk van Zegveld. Onder leiding van Bert Moll wordt een programma gezongen met religieuze en vaderlandse liederen. Aan het orgel zit Wim de Penning. Solistische medewerking verleent de dertienjarige Urkse zangeres Willemijn. Zij zong vanaf haar vierde jaar in een kinderkoor op het voormalige eiland en heeft intussen naam gemaakt met een aantal cd's en dvd's, zoals "Willemijn zingt Psalmen" en "Shalom". Het concert is vrij toegankelijk, maar er wordt gecollecteerd ten bate van de Stichting Woord en Daad, die daarmee projecten financiert ten bate van de gezondheidszorg in Guatemala. IC-CO en Prisma verdriedubbelen de netto-opbrengst van de zangavond.

Windfall stapt over - Band verruilt country 'n western voor Gouwe Ouwen

DOOR JOLANDA VAN TOL

Zegveld/Woerden - Na 33 succesvolle jaren stapt de muziekband Windfall over naar een geheel ander repertoire. De groep zet de countrymuziek in de kast en gaat 'Back to the Golden Years". Op Koninginnedag speelt de band in Zegveld.
"Sinds een halfjaar zijn wij van de countrymuziek overgestapt naar 'Goud van Oud' muziek " vertelt zanger Rob Wilbrink uit Woerden. "En dat bevalt heel goed. Het is vrolijk en erg leuk om te spelen. Met deze muziek gaan we feitelijk terug naar de tijd dat wij zelf nog jong waren. Een aantal weken geleden hebben we met ons nieuwe repertoire opgetreden in het Jacobi Theater in Utrecht. Dat was een try out die succesvol uitpakte en onze vriendenclub nog enthousiaster maakte. Met Koninginnedag treden we op in de Milandhof in Zegveld en hopen dat de omslag bekend raakt en ons meerdere optredens gaat opleveren.
Het repertoire bestaat onder andere uit nummers van de Fortunes, Searchers, Beatles." De zeven leden van de band, een bas- solo- en slaggitarist, toetsenist, drummer en zangeres Linda de Jong repeteren een keer in de week in Oudewater. De groep is in 1977 ontstaan na het uit een vallen van de rock&rolL band The, Shaking Spiders Door de jaren heen waren er persoonswisselingen in de band, Rob Wilbrink kwam de groep in 1984 versterken. "Ik heb mijn hele leven al muziek gemaakt. Mijn eerste optreden was in 1964 bij de amateurshow van de Woerdense Vakantieweek, waar ik als 18-jarige voor negenduizend bezoekers in de rock&roll-band Red Devils speelde" Maar hij wil het liever over zijn band Windfall hebben . "Je kunt ons allemaal na zoveel jaren muziek maken wel oude rotten in het vak noemen" Op Koninginnedag treedt Windfall op van 17.00 tot 21.00 uur in de Oude Herbergh in de Milandhof. Toegang is gratis.

Kinderzorg

Het dorpsplatform Zegveld organiseert op donderdag 22 april een thema-avond "Kinderzorg" Het dorpsplatform wil op deze manier samen met inwoners nadenken over ontwikkelingen op het gebied van kinderzorg. De aandacht richt zich hierbij op kinderen van 0-12 jaar. Zo komen o.a. het consultatiebureau, de peuterspeelzaal en kinderopvang in Zegveld aan de orde. Ook wordt de stand van zaken met betrekking tot het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) toegelicht. Er zijn verschillende ontwikkelingen gaande in het dorp. Daarom hoopt het dagelijks bestuur dat veel Zegvelders, vooral ook ouders van kinderen, hardop willen meedenken over deze onderwerpen. Aan deze avond werken naast de Gemeente en de GGD ook Zuwe Zorg, de Stichting kinderdagopvang De Triangel en de Stichting KMN Kind & Co (peuterspeelzaal) mee.
De thema-avond begint om 20.00 uur.

Collecte

De collecte van het Reumafonds heeft dit jaar in Zegveld € 1293,44 opgebracht. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek en mensen met reuma de ziekte beter dragelijk te maken door ondersteuning van patiëntenorganisaties, individuele financiële hulp en het vragen van maatschappelijke ondersteuning.

Bron: Woerdense Courant 15 april 2010

Eigenaar van supermarkt knapt terreintje op

Het groene terreintje met de 'klomp' naast de supermarkt in Zegveld wordt binnenkort onder handen genomen door de eigenaar van de winkel, Piet Bremmer. Hij wil er een plek van maken die aantrekkelijk is voor jongeren en ouderen. „Dat stukje niemandsland ligt er al een paar jaar zo bij en dat is me een doorn in het oog" zegt Bremmer. Het terreintje verrommelt en dat is jammer, vindt hij. Bremmer heeft met de gemeente geregeld dat er een stuk of drie bankjes mogen worden neergezet en bestrating aangelegd. „Ik zorg voor de aanleg en het onderhoud, en ben met de gemeente overeengekomen dat we net zo'n constructie gebruiken als bij de gesponsorde Woerdense rotondes. Ik blijf het aanspreekpunt voor dit terreintje." Dat het opgeknapte terreintje behalve een ouderen- ook een jongerenhangplek kan worden, met alle rommelige gevolgen vandien, ontmoedigt Bremmer niet. „Ik ken al die jongeren toch! En hun ouders ook. Ze komen in de winkel, ik kan ze erop aanspreken wanneer er rommel niet wordt opgeruimd."

Bron: AD - 15 april 2010

Meijetuin wordt kunsttuin

ZEGVELD - De Meijetuin en tien beeldend kunstenaars hebben elkaar gevonden. Corina van Arnhem en Fred Fellinga proberen bezoekers van hun tuinen ook te laten genieten van kunst.
SARIE KATSMAN

Tuinen kijken als een op zichzelf staand uitje, dat raakt een beetje uit, constateren Van Arnhem en Fellinga. Een combinatie van kunst en tuin biedt weer heel wat nieuwe mogelijkheden. „De beelden die in de Meijetuin staan, vormen een extra attractie en zo boren we een nieuwe doelgroep aan. We willen meer de kant van de kunst op. We zijn er al voorzichtig mee begonnen en investeren er nu verder in."
Toen Van Arnhem in de jaren 90 van de vorige eeuw met de Meijetuin begon, paste dat uitstekend bij de tijdgeest. In de loop van de jaren
De beelden die in de Meijetuin staan, vormen een extra attractie
zijn de tuinen veelvuldig aangepast en nieuwe trends ingezet. Een aantal jaren geleden wilden Van Arnhem en Fellinga het voor gezien houden, maar uiteindelijk hebben ze de Meijetuin toch opengehouden. De hordes tuinliefhebbers kunnen er nu, afgezien van de zondag, alleen nog op afspraak terecht. En de eigenaars zijn een nieuwe weg ingslagen: die van de kunst.
Van Arnhem: „Kunstenaars hebben het moeilijk. Het is erg lastig om met je werk in een professionele beeldentuin te exposeren. De selectie is enorm streng. Wij hadden altijd al een aantal beelden van Goke Leverland in de tuin staan en enige tijd geleden zijn we in contact gekomen met Peter van den Akker, beeldend kunstenaar uit Kortenhoef. Samen met hem ontwikkelden we het idee om werk van meerdere kunstenaars bij ons in de tuin te laten zien. De kunstwerken versterken het bezoek aan de tuin en omgekeerd: mensen die voor de tuin komen, komen ook in aanraking met kunst. In deze tijd wordt er niet zo makkelijk meer door banken en andere bedrijven geïnvesteerd in kunst als een aantal jaren geleden. Particulieren kopen nog wel kunst: zij zien het als een investering in een stuk schoonheid waarvan ze elke dag kunnen genieten. Wanneer je kunst zoekt voor in je tuin, is het mooi als je ziet hoe het staat in zo'n omgeving." Tussen de bloeiende planten en bloemen in de Meijetuin staan beelden van Peter van den Akker, Christian Wisse, Barbara Kluiver, Fanny Kiezenberg, Noam Ben Jacov, Marijke Oosterman, Goke Leverland, Lars Jansen en Irini Schrijer. Er zijn werken van keramiek, steen, staal en hout en er is ook specifieke vijverkunst. In de theesalon exposeert Corina van Arnhem de schilderijen die ze maakt. „We blijven altijd zoeken naar activiteiten die meer leven in de brouwerij brengen. Daar is een zekere durf voor nodig ja, maar voor ons is het ook belangrijk dat we er zelf lol in hebben. Een speeltuin of een pannenkoekenhuis zal het hier nooit worden." De tuin is open vanaf 13 mei.
Bezoekers theesalon kopen vaak alsnog kaartje voor de tuin
De Meijetuin aan de Meije 211 in Zegveld is vanaf Hemelvaartsdag 13 mei tot en met 12 september elke zondag open. Vorig jaar is de entreeprijs voor de tuin voor het eerst losgekoppeld van een bezoek aan de theesalon. Nu kan de fietser of wandelaar ook even iets lekkers gaan eten of drinken zonder voor de tuin te hoeven betalen wanneer men daar geen interesse in heeft. Corina van Arnhem: „We hebben
ervaren dat mensen die voor de theesalon komen, toch vaak ook nieuwsgierig worden naar de tuin. En dan alsnog een kaartje kopen, voor vier euro. Heel leuk om te merken dat niemand stiekem de tuin ingaat, zonder kaartje!" De meeste bezoekers komen uit regio Alphen, die bijvoorbeeld een rondje Meijepad-Aarlanderveen fietsen. „We zouden het leuk vinden ook uit het gebied rond Woerden mensen te ontvangen."

Bron: AD Groene Hart - 14 april 2010

Trouw aan eigen dorp

Zegvelders willen in Zegveld blijven wonen

Zegveld - Uit een woningbehoefte onderzoek dat het Dorpsplatform Zegveld met De Koning Makelaardij heeft gehouden blijkt dat tachtig procent van de inwoners in Zegveld wil blijven wonen.
Er zijn duizend formulieren uitgezet, waarvan er 206 ingevuld geretourneerd zijn. Opvallende items zijn dat er meer voorkeur is voor koop dan huurwoningen, starterswoningen met twee of drie slaapkamers, vraag naar seniorenhuisvesting, auto parkeren, energie zuinige woningen en grote woningen. Makelaardij De Koning gaat het eindresultaat aan het nieuwe college van Woerden aanbieden.
De uitkomsten van het onderzoek werden dinsdagavond tijdens de vergadering van het Dorpsplatform Zegveld gepresenteerd.
Kamerik
Ook in Kamerik werd enige jaren geleden de trouw van de bevolking aan de eigen woonplaats gemeten. Ook daar bleek veel animo om in het dorp te blijven wonen, reden om extra in te zetten op woningbouw in het plan Noord-Oost.

Sluiting school Zegveld onzeker

Zegveld - Het is nog helemaal niet zeker dat de openbare basisschool 'Pionier' deze zomer sluit, zo stelde Nanda de Ridder van de gemeente Woerden in de Dorpsplatformvergadering. "Het besluit is door het schoolbestuur genomen, maar de gemeenteraad is verantwoordelijk en neemt uiteindelijk een beslissing. De school telt dertig leerlingen en het minimum ligt bij een aantal van 23 dat drie jaar op school blijft. Het is een kwestie van geld, maar sluiting is niet definitief," aldus De Ridder.

Passage Zegveld dinsdag bijeen

Zegveld - De bijeenkomst voor de Zegveldse leden van Passage staat dinsdag 13 april in het teken van Joodse gebruiken rondom Pasen. Spreker J.J. Akker laat ook liederen in het Hebreeuws horen, met een vertaling in het Nederlands; 19.45 uur in de Milandhof.

Haastige Woerdenaar is rijbewijs kwijt

Zegveld - Een dertigjarige Woerdenaar is sinds dinsdag zijn rijbewijs kwijt. De man reed op de Milandweg 137, terwijl tachtig ter plekke is toegestaan.
Jammer voor de man stond toevallig de politie met snelheidscontroleapparatuur langs de kant om de overtreding te constateren. Hij werd even verder aangehouden en mocht een procesverbaal in ontvangst nemen, alsmede zijn rijbewijs inleveren.

Bouwplannen

Bouwbedrijf en aannemingsbedrijf Goudriaan- Jongerius is met de gemeente Woerden zover dat de bestemmingsprocedure voor uitbreiding van het Zegveldse bedrijventerrein van start gaat. Als alles goed verloopt kan in de eerste helft van 2011 het bedrijventerrein uitgebreid worden en daarmee verplaatsing van het kaasverwerkingsbedrijf Kruijt Na verplaatsing van het bedrijf is realisatie van woningbouw op de vrijgekomen locatie aan de Hoofdwegweer een stapje dichterbij. In de Milandhof wordt maandag 12 april over deze onderwerpen een inloopavond gehouden. Deze begint om 19.30 uur.

Foutparkeerders geven irritatie

Zegveld - Het dagelijks bestuur van het Dorpsplatform Zegveld gaat de Zegveldse wijkagent uitnodigen om binnenkort een rondje Zegveld te maken.
Doel is foutparkeerders aan te spreken op hun gedrag. In de Dorpsplatformvergadering van afgelopen dinsdag bleek er veel zorg over de verkeersveiligheid door auto's die op de stoep of op hoeken van de straat geparkeerd worden en geparkeerde vrachtwagens in het dorp. Ook was er irritatie over campers en caravans die langdurig in de straat staan. Het aantal straten dat werd genoemd bleken er zoveel dat de ronde door het hele dorp gehouden wordt.

Bron: Woerdense Courant 8 april 2010

Gouden siveo'60 viert feest in zegveld

ZEGVELD - In het kader van het 50-jarig bestaan houdt Siveo'60 op zaterdag 17 april een grote reünie. De Zegveldse voetbalvereniging heeft daartoe pakweg duizend oud-leden uitgenodigd. Daarop zijn vele enthousiaste reacties ontvangen. Een aantal van de oud-leden heeft het initiatief genomen om ook nog eens een balletje te trappen. Daaronder zijn zowel oud jeugdteams als oud damesteams. Vanaf 17.00 uur worden op de Beemd een aantal korte wedstrijden afgewerkt onder leiding van KNVB-scheidsrechters die in het verleden ook vele wedstrijden van de geel-blauwen hebben geleid. De vervlogen tijden zullen dus herleven en vervolgens kunnen aan de hand van veel historisch materiaal herinneringen worden opgehaald uit de Siveo-historie.
Toeloop
De jubilerende vereniging verwacht een grote toeloop en adviseert in verband met mogelijke parkeerproblemen zoveel mogelijk de auto te mijden.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 7 april 2010

Verwoerd verlaat De Meije

DE MEIJE - De man die bekend werd door zijn koeienpoten en dansmariekes houdt komend weekeinde rond het thema China mogelijk voor het laatst open huis. Kunstenaar Wim Verwoerd verlaat zijn levenswerk.
MARCO GERLING

Heel even valt spraakwaterval Wim Verwoerd stil. Als hij goed tot zich door laat dringen, wat hij nog maar net definitief heeft besloten, moet hij even slikken. „Normaal gesproken is het hier altijd een gezellige boel, maar toen ik aan mijn cursisten vertelde dat ik stop, werd het even helemaal stil. Bij sommigen kwamen zelfs tranen. Zelf heb ik er ook om zitten janken."
Het is dan ook niet zomaar een beslissing die de boomlange kunstenaar heeft genomen. Hij verlaat naar eigen zeggen met pijn in zijn hart zijn atelier De Blauwe Wereld. „Elke steen heb ik zelf gelegd. Het was een vuilnisbelt toen ik het kocht. Nu is het atelier zelfs een cultuurhistorisch monument." Hij ziet die titel als erkenning voor de vele uren arbeid die hij stak in het huis én in de tuin, die inmiddels officieel de status 'beeldentuin' heeft. En daar heeft hij lang voor gevochten.
Heel lang kan hij daar zelf echter niet meer van genieten. „Ik kan niet meer liggen en niet meer lopen zonder pijn in mijn rug. Mede doordat ik alleen dit jaar al 30.000 kilo aan materiaal heb versleept. Misschien kun je stellen dat ik tenonder ga aan mijn eigen succes. Maar als ik er nu niet voor kies om te stoppen, dan blijf ik maar doorgaan."
Het betekent dat hij zijn huis te koop moet zetten, omdat hij het geld nodig heeft. Bij de plek waar honderden mensen in het voorjaar en in het najaar cursussen volgden, komt deze week nog een bord te staan met 'te koop'.
Het doet hem pijn, maar tegelijkertijd heeft hij leren relativeren. „Alles is tijdelijk. Wat ik ga doen weet ik nog niet, maar er zijn meer mooie plekken en er komt vast iets mooi nieuws."
In de zomer organiseert hij nog een cursus en misschien ook nog wel een expositie. Maar daarna is het echt over. Dan wacht zijn woonboot in Amsterdam of misschien gaat hij wel naar Andalusië. Ook is het mogelijk dat hij plaatsneemt achter de tekentafel, voor het ontwerpen van onderbroeken. „Dat is nog niet uitgekristalliseerd." En de danseresjes en de koeienpoten in de tuin? „Die zijn voor de nieuwe eigenaar."

Bron: AD Woerden 1 april 2010

Milandschool wil kinderen uit dorp

DOOR JOLANDA VAN TOL
Zegveld/De Meije - De Milandschool houdt op donderdag 8 april open huis. De school met 51 leerlingen wil graag het aantal verhogen. Nu de basisschool de Pionier in Zegveld haar deuren sluit ziet de school in de Meije haar kans leerlingen aan te trekken.
In het buurtschap de Meije worden niet veel kinderen geboren en richt de school haar pijlen op Zegveld. Er is zelfs onderzocht om afhankelijk van het aantal leerlingen vervoer te regelen van Zegveld naar de Meije. "Met de 'open dag' willen wij laten zien hoe uniek onze school is" Vertelt locatieleider Annemieke Pinkse" Wij zijn een kleine school en hebben ons dankzij die kleinschaligheid in de afgelopen jaren geconcentreerd op en gespecialiseerd in het begeleiden en onderwijzen van kinderen op bijna individueel niveau. Bijvoorbeeld extra uitleg, of juist meer uitdaging, een rustigere werkplek, opdrachten waarbij met meer materiaal wordt gewerkt en minder met teksten, samen werken of juist alleen, meer ruimte of meer beweging. Wij werken volgens het principe van Meervoudige intelligentie, dat uitgaat van acht intelligenties. De mate waarin men aanleg heeft voor elke intelligentie is verschillend en vaak herkenbaar. Zo leert het ene kind de tafel van vier door deze meerdere malen op te schrijven en te lezen. Een ander kind maakt er een liedje van of leert de tafel door hem al stappend in de gang op te zeggen"" legt Annemieke Pinkse uit "Het resultaat is een hoog leerrendement""
"Verder doen wij aan 'Kanjer-training" Sociale vaardigheden die bijvoorbeeld pestgedrag moet voorkomen en aanpakken. Doordat de kinderen in samengestelde groepen werken bevordert dit de sociaal emotionele ontwikkeling op natuurlijke wijze. Met de 'Kanjertraining" wordt deze ontwikkeling op een speelse manier gestimuleerd. Alle leerkrachten van onze school hebben hiervoor een opleiding gehad. En de Milandschool is ook uniek wat het schoolzwemmen betreft. De leerlingen van groep 3 en 4 krijgen zwemles in Bodegraven. Kortom zijn wij trots op onze school. Leerkrachten en ouders zijn heel betrokken. De sfeer is goed" besluit de locatieleider. De open dag is van 8.30 tot 15.00 uur en 19.30 tot 21.00 uur.

Lady's Day bij tennis-vereniging Miland

Zegveld - Voor de derde keer is afgelopen zaterdag op het terrein van Tennisvereniging Miland een "Ladies Day" toernooi gehouden. Volgens Edith Benetreu is het toernooi uitgegroeid tot een regionaal evenement. Ongeveer 35 vrouwen van diverse verenigingen gingen niet alleen voor de winst, maar ook voor de gezelligheid. "In wisselende samenstellingen speelde iedereen vier wedstrijden van een half uur. Corrie Sanders van tennisvereniging Nieuwkoop werd de onbetwiste winnaar. Zij wist het langst stand te houden in een zinderende reeks tiebreaks die de finale vormden van het toernooi," vertelt Edith Benetreu. Het evenement krijgt zeker een vervolg.

Bron: Woerdense Courant 1 april 2010
Pin It