Opruimactie Nijverheidsbuurt Zegveld

Op het bedrijventerrein Nijverheidsbuurt in Zegveld staan veel zaken op de openbare weg die daar niet thuishoren. De gemeente wil deze verrommeling tegengaan en verzoekt daarom de eigenaren deze voorwerpen weg te halen. Zij krijgen hiervoor ruim drie weken de tijd. Om dit kenbaar te maken, heeft de gemeente vrijdag 24 februari op alle voorwerpen een besluit geplakt waarin staat dat deze voor 19 maart a.s. moeten zijn weggehaald. Gebeurt dit niet op tijd, dan verwijdert de gemeente de voorwerpen en slaat ze op. De eigenaar betaalt dan niet alleen de kosten van verwijdering, maar ook de kosten van de opslag. Heeft de eigenaar zich na 13 weken niet gemeld, dan worden de voorwerpen vernietigd.
Het Woerdense college gaat ervan uit dat alle eigenaren tijdig hun eigendommen zullen weghalen, zodat de openbare ruimte opgeruimd en bruikbaar is.

Multitalenten aan zet: Blauwe Meije

Een presentatie van Pieter Adriaans over expositie The Painted Body vindt plaats op zondag 4 maart om 14.00 uur in De Blauwe Meije. Entree is gratis. Het duo achter the Painted body expositie is altijd samen in proces. Schilderen, fotografie, zeilen en ondernemen is het motto. Pieter en Rini Adriaans geven een presentatie over the making of van The Painted Body, de verkoop expositie die momenteel in De Blauwe Meije hangt. Bijzondere beschilderde handen en het lijf van Pieter en Rini zijn levensgroot tentoongesteld. Tevens brengen zij mee: de eigen cd Blues op klompen en de boeken over de wereld zeilreis met hun Robosail verhaal, maar ook zijde beschilderde sjaals. Geef door als je komt per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Adres is Meije 300 www.deblauwemeije.nl

Bron: Woerdense Courant 29 februari 2012

Uitleg bij expositie


ZEGVELD - Het kunstenaarsduo Pieter en Rini Adriaans geeft zondag een presentatie over de expositie The Painted Body. De schilders vertellen om 14.00 uur in galerie De Blauwe Meije over de totstandkoming van hun werk. De bijzondere foto's van handen en lichamen zijn nog tot en met 14 maart te zien in de galerie aan de Meije 300 in Zegveld. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.deblauwemeije.nl

Bron: AD Woerden 28 februari 2012

Trots op vernieuwd station

ZEGVELD - Na een lange voorbereidingstijd en ruim een jaar bouwen is het einde in zicht. Het Zegveldse ooievaarsstation aan de Willem Alexanderstraat is voorzien van een nieuw uiterlijk. „Op 21 april gaan we open," zegt beheerder Gerard Baars trots. Door de metamorfose van het onderkomen tot een klein bezoekerscentrum, is de verwachting dat veel meer dagtoeristen de plek weten te vinden. Baars: „Met een toilet- en drankvoorziening is het nu veel meer een rustplaats voor fietsers en wandelaars."

Steeds meer natuurlijk gedrag bij ooievaars op station

MARGO GERLING
ZEGVELD - Het ooievaarsstation Zegveld hoopt op een flinke groei van het aantal bezoekers tot enkele duizenden per jaar. Het terrein heeft afgelopen jaar een flinke opknapbeurt gekregen. Er zijn onder meer nieuwe bestrating en een veranda aangelegd.
De uitstraling als rustplaats voor wandelaars en fietsers is dan ook gericht op die groei. Samen met de pluimveevereniging heeft het station zo'n 70.000 euro subsidie binnen weten te halen om de metamorfose te kunnen uitvoeren. Er is een toilet gekomen en een drankautomaat, zoals de gemeente dat heeft geëist. Het werk is grotendeels uitgevoerd door eigen vrijwilligers.
Dat steeds meer toeristen het ooievaarsdorp middenin de Woerdense kern moeten weten te vinden, mag overigens niet leiden tot het wegjagen van de vogels. Vorig jaar is de boeken ingegaan als recordjaar voor het dorp, met 36 jongen die alles hebben overleefd. „Het was een geweldig jaar," zegt beheerder Gerard Baars.
Toch ziet Baars, die al ruim tien jaar aan het ooievaarsdorp verbonden is, wel een duidelijke kentering onder de dieren.
„We gaan op het station steeds meer terug naar de natuur," omschrijft hij de trend. Daarmee wil hij aangeven dat steeds meer ooievaars van het station nu ook 's winters hun natuurlijke gedrag gaan vertonen. „Spanje, Portugal, Afrika, ze vliegen overal heen in de winter. Net zoals hun soortgenoten in het wild.' Al die dieren keren in deze tijd weer terug op het nest, om zich in Zegveld voort te gaan planten.
Baars: „Sommige ooievaars verongelukken onderweg. Maar de rest keert hier trouw terug. Daar sta ik zelf ook altijd van te kijken. 99 van de 100 komen terug, ze weten precies hoe ze moeten vliegen."
Bij Baars kwam al eens een melding vanuit Mali binnen, waar een van 'zijn' ooievaars was herkend aan het registratienummer.
KLEPPEREN
Dit jaar zijn zo'n vijftien ooievaar uitgevlogen naar warme oorden meer dan het station ooit heeft mee gemaakt. Zij keren nu stuk voor stuk terug op hun oude plek, middenin de polder, om te gaan klepperen.
Volgens Baars is het klepperen waarmee de vogels indruk proberen te maken op hun soortgenoten doe hun snavelhelften tegen elkaar te slaan, nog niet begonnen. „Daarvoor is het afgelopen tijd nog te koud geweest."

Bron: AD Woerden 22 februari 2012

Veenweiden Innovatiecentrum bindt kennis en diverse partijen

Winny van Rij
Meije/Zegveld - Aan de Oude Meije waar voorheen het Wageningen DR proefbedrijf voor Melkvee zat, komt nu het Veenweiden Innovatiecentrum.
Dit centrum gaat mensen, organisaties en kennis bij elkaar brengen en innoveren stimuleren.
"Het is een centrum waar we ons bezig houden met vraagstukken rondom het veen in het Groene Hart en Laag Holland zoals landbouw, water, bodem, natuur en CO2-uitstoot," legt Erik Jansen uit. Hij is Programmaleider Westelijke Veenweiden van het Programmabureau Groene Hart en gaat hier twee dagen in de week aan de slag. "De verschillende proefboerderijen van Wageningen UR worden vanwege efficiency vervangen door een proefboerderij in Friesland voor de melkveehouderij, maar zandgrond of klei daar is niet te vergelijken met onze veenweiden. Hier hebben we te maken met hoog water en bodemdaling: jaarlijks oxideert er ongeveer 1,0 cm veen." Dat vraagt om hele andere werkwijzen en daar zoekt het innovatiecentrum oplossingen voor. "Wij onderzoeken bijvoorbeeld innovatieve oplossingen voor een beperking van de bodemdaling met onderwaterdrainage."
Omdat het proces versnelt door diepe ontwatering, zoekt het centrum uit of met ondergrondse wateropslag de verschillen tussen de natte en droge perioden beter zijn te beheren. "Wij onderzoeken ook oplossingen om de draagkracht van de bodem te vergroten, bijvoorbeeld met een deklaag van mest, bagger en snoeimateriaal." Nodig door het gebruik van zwaardere machines en het type koe. "We hebben de indruk dat de lichtere blaarkop beter geschikt is voor veenweiden dan de gangbare rassen. We onderzoeken daarom de mogelijkheden van kruising." Het gebied moet zich aanpassen aan veranderingen. Daarbij is het centrum hard nodig. "We doen dat voor alle gebiedspartijen, want natuurbeheerders, waterschappen, veehouders en overheden hebben allemaal een rol als het gaat om zoiets als bodemdaling." De huidige manager van de proefboerderij Frank Lenssinck zal naar verwachting ook manager worden van het Veenweiden Innovatiecentrum. Hij wil alle partijen die te maken hebben met de westelijke veenweiden bijeen brengen en verbinden.
"De diverse partijen werken nu eigenlijk langs elkaar heen," vertelt Lenssinck. "De waterschappen willen enorme gemalen neerzetten om de polders zo snel mogelijk droog te pompen, maar de consequentie is dat het waterpeil rondom de gemalen snel daalt en beneden acceptabel niveau komt. De veehouders moeten vaker baggeren, doordat de kanten afkalven."
Samenwerking om innovatiecentrum te ondersteunen
Lenssinck wil met een integrale benadering vanuit verschillende disciplines vragen bundelen, en zoeken naar integrale oplossingen. Proactief.
"Het is zeker in tijden van financiële krapte belangrijk om efficiënt met de middelen om te gaan."
De provincies Utrecht Noord-Holland en Zuid Holland ondersteunen het Veenweide Innovatiecen trum, net als de in het gebieid actieve waterschappen en LTO Noord. Het centrun werkt samen met opleidingen en met adviseurs in de agrarische sector.

Kidskledingbeurs Voorhof

Zegveld - Op 17 maart organiseren enkele dames weer een voorjaar/zomer kinderkledingbeurs en speelgoedbeurs in de Voorhof aan de Hoofdweg 48 van 09.30 uur tot 12.00 uur. Het gaat om verkoop van: baby- en kinderkleding (voorjaar/zomer), positie-kleding, babyuitzet en artikelen én speelgoed en kinderfietsjes en dergelijke. Voor informatie en het aanvragen van een klantnummer kunt u bellen of mailen met: Carola Hageman, telefoon 0348-560305 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Sabina v.d. Arend, telefoon 0348-691933 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf Marianne v.d. Vlierd, telefoon 0348-691334.

Bron: Woerdense Courant 22 februari 2012

Polsstokclub vindt plek midden in dorp

ZEGVELD - Polsstokvereniging Zegveld heeft een plek gevonden om de club te huisvesten. Die plek is in Zegveld zelf en niet zoals eerder bijvoorbeeld geopperd in Kamerik. De eerste eigen locatie van de nieuwe club, moet nog dit seizoen het decor worden van wedstrijden voor polsstokspringers.
„Het ziet er goed uit en we zijn positief gestemd over de mogelijkheden hier," wil voorzitter Anton Kastelein van de club kwijt. Verder is hij terughoudend. „Het is een andere locatie dan de Molenweg, waar we eerst heen wilden. Maar verder wil ik pas meer zeggen als meer zeker is," zegt hij. Dit als les na vroege uitlatingen bij een voorgaande gelegenheid. „Anders gaan allerlei mensen zich er mee bemoeien." Idee is dat het terrein van de club vier of vijf schansen krijgt. Daar vindt eens in de twee jaar een grote landelijke wedstrijd plaats en kunnen in de lente en de zomer volop buurtkinderen trainen. Het dorpsplatform en de Polsstokbond Holland steunen de vereniging bij het realiseren van de eigen plek.

Bron: AD Woerden 16 februari 2012

Gouden tijden ijsclubs
Duizenden schaatsers komen langs voor tocht

Marco GERLING
MEIJE/WAVERVEEN - De vorstperiode van afgelopen week heeft de kas van ijsclubs in de omgeving van Woerden flink gespekt. Duizenden schaatsers zijn goed voor tienduizenden euro's. Dat geld kunnen de clubs goed gebruiken.
Nog nooit deden zoveel schaatsers een tocht vanaf ijsclub Meije Vooruit als afgelopen periode. „Dit is voor ons een recordjaar," jubelt secretaris Greet Hoogerwerf van de club. „Ongeveer 6000 schaatsers schreven zich in, dat is wel veel ja." Dat het zondag door minder weer al rustiger werd, deerde de club niet. „Doordat ze in Nieuwkoop niet reden, zijn ze allemaal naar ons gekomen."
Een verklaring voor het succes heeft Hoogerwerf wel. „Wij hebben vorige week maandag al met twee sneeuwschuivers ijs geschoven. Daardoor heeft het ijs nog zeker vijf centimeter aan kunnen groeien. Het is toch altijd al druk hier, maar nu is de hele massa hier geweest, omdat wij als enige konden rijden, dankzij de inzet van onze 35 vrijwilligers."
„Hier is het ook verschrikkelijk druk geweest," reageert Jan Compier van ijsclub De Volharding over de situatie bij de Botsholtocht. „Zo'n drieduizend mensen hebben een kaartje gekocht en we hebben zeker 10.000 mensen op het ijs gehad. Ze kwamen ook vanuit Ouderkerk en Abcoude deze kant op schaatsen." Ook Compier wijst op het sterke ijs dankzij continu actieve veegmachines. „Daardoor was het ijs 16 tot 20 centimeter. Hier had die Elfstedentocht wél verreden kunnen worden." „Het was geweldig," kijkt bestuurslid Wouter Veerkamp van de gelijknamige ijsclub uit Portengen terug. Zo'n 5000 betalende schaatsers kwamen op de Hart van Hollandtocht af, tussen Kockengen en Wilnis. De club organiseert de tocht samen met de ijsclubs uit Kockengen en Spengen. „Na 1997 is dit eindelijk weer een aanvulling voor onze kas. Dat kunnen wij goed gebruiken." Niet ver van de Hart van Hollandtocht konden schaatsers ook terecht bij de Westveense Poldertocht, georganiseerd door ijsclub Ons Genoegen uit Woerdense Verlaat. Jan-Arie Burggraaff geeft aan dat in drie dagen tijd zo'n 1300 schaatsers op de tocht afkwamen. „De inkomsten waren hard nodig."
Hij geeft aan dat een investering in de keuken van de club nodig is en dat ook bebording, vlaggen en eventueel een 'prijzige' schuifmachine in beeld zijn. Ook in de Meije denken ze aan investeren in materialen, zoals een sneeuwschuifmachine. „We zijn nog aan het geld tellen en weten nog niet precies wat we met het geld gaan doen," zegt Hoogerwerf. Vanuit Portengen meldt Veerkamp: „Ook afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd. Zo hebben we het clubhuis geverfd. Dat soort dingen kunnen we nu blijven doen, zonder subsidie." „Hekken, verwijzingsborden of ook een veegmachine," somt Jan Compier (Botshol) zijn wensenlijstje op. „Wij zijn een ouderwetse boerenvereniging. We hebben goed geboerd, maar hadden ook nog wat in kas."

Bron: AD Woerden 14 februari 2012

Lijn in was nooit rendabel
Nog veel sporen van Haarlemmermeerspoorlijn

PETER VAN EIJK
DE MEIJE - Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Haarlemmermeerspoorlijn werd geopend. Althans: het eerste deel ervan. Het duurde nog zes jaar langer voordat het hele traject kon worden bereden. En ruim twintig jaar later was het weer afgelopen.
De spoorlijn die het Groene Hart verbond met de steden Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht is al 75 jaar weg, maar tot op de dag van vandaag zijn er volop sporen van terug te vinden: veel stationnetjes zijn er nog, er zijn nog wachtershuisjes blijven staan en het traject van de spoorlijn is nog overal terug te vinden. Zie de Treinweg bij Aarlanderveen en de Oude Spoorbaan tussen Nieuwveen en Mijdrecht.
Voor Cock Willers heeft de Haarlemmermeerspoorlijn altijd als een rode draad door zijn leven gelopen. Hij heeft er dus maar zijn hobby van gemaakt. „We hebben altijd in de buurt van de spoorlijn gewoond. Als kind moest ik elke dag de rails over en in Mijdrecht woonden we vlakbij het station. Nu we een huis in De Meije hebben gekocht komen we de spoorlijn ook weer overal tegen: in Aarlanderveen, in Alphen," aldus de oud-onderwijzer, die werkte op scholen in Zegveld en Mijdrecht.
„Het viel mijn zoon ook op dat er nog zoveel van die spoorlijn was terug te vinden. En toen besloten we het hele traject te gaan volgen, per fiets, te voet en met de auto. De hele 120 kilometer. Nadat ik ben gestopt met werken ben ik me er helemaal in gaan verdiepen; dat is wel een beetje uit de hand gelopen, ja." Alles wat er nog van de spoorlijn over was bezocht hij, zoals alle stations en wachterswoningen - „Ik ken inmiddels alle bewoners" - dijken en bruggehoofden. Vader en zoon fotografeerden alles. In de loop der jaren is Cock dingen gaan verzamelen die aan de spoorlijn herinneren: dienstregelingen, originele stempels, oude foto's. In zijn tuin staat nog een deel van de vroegere spoorbrug uit Vinkeveen en hij heeft nog een origineel stuk rails. „Er is nog veel, maar er verdwijnt ook ieder jaar van alles. Het station van Vinkeveen wordt verbouwd, daar komen appartementen in. Zonde, het station is van binnen nog helemaal herkenbaar. De kassa is er nog en de wachtbanken zitten er nog in." De spoorlijn was een initiatief van de particuliere Hollandsche Electrische Spoorweg Maatschappij, die nooit met elektrische, maar altijd met stoomtreinen heeft gereden. Het eerste deel werd in 1912 in gebruik gesteld, maar pas in 1915 ging de lijn Alphen-Uithoorn open. In de eerste jaren was de trein populair. „Mensen konden ineens naar Leiden en Utrecht en kinderen uit Nieuwkoop konden in Alphen naar
school. Maar rendabel is de spoorlijn nooit geweest. De kosten waren ook enorm. Bij iedere spoorwegovergang stond een wachtershuisje waar een gezin woonde dat moest worden onderhouden. En de trein kreeg al snel concurrentie van de bus die steeds comfortabeler werd en de passagiers dichter bij huis bracht," zegt Cock Wiïlers.
Al in 1931 moest de HESM zich uitverkopen aan de Nederlandse Spoorwegen, die de lijntjes nog maar enkele jaren exploiteerde. „De verliezen liepen steeds verder op en op l januari 1936 werd het personenvervoer stopgezet. Tot 1950 was er alleen nog een lijn tussen Amsterdam via Uithoorn naar Utrecht."
De sporen naar Alphen en Leiden werden opgebroken, maar elders bleef het spoor liggen voor goederenvervoer. „Zelfs tot 1986 nog rond Mijdrecht en Uithoorn. Daarna was het over. Alleen tussen het Haarlemmermeerstation en Bovenkerk rijdt nog een historische trein over een traject van 7 kilometer."
Cock Willers vindt het jammer dat de rails destijds zijn verwijderd. „Het had een mooie toeristische route kunnen zijn of zelfs een sneltramverbinding, die nu zo actueel is," vindt hij.
De Meijenaar geeft lezingen over zijn favoriete onderwerp. Morgenavond om acht uur doet hij dat ook, op uitnodiging van het Historisch Genootschap Nieuwkoop, in De Zevensprong (de Kapberg) aan de Noordenseweg 23. Toegang 2 euro, leden gratis.
Meer informatie bij Cock Willers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Nog één Bello over
Bello werden ze genoemd, de locomotieven van de spoorlijn, omdat ze bij elke kruising luid hun stoombel gebruikten. Na de opheffing van de spoorlijn zijn ze allemaal gesloopt, behalve één exemplaar, dat nog jaren op een toeristisch lijntje tussen Alkmaar en Bergen aan Zee reed. „Toen dat werd opgeheven werd de locomotief op een sokkel gezet Jaren later hebben enthousiastelingen hem er weer afgehaald en helemaal gerestaureerd. Nu rijdt de loc op de lijn tussen Hoorn en Medemblik. De allerlaatste Bello," zegt Cock Willers.

Bron: AD Woerden 13 februari 2012

Pluspunten uitventen
Vrienden de boer op voor promotie stad

HARRIE VAN OPSTAL
WOERDEN - Stichting Vrienden van Woerden staat in de startblokken om de promotie van Woerden en regio over het dode punt heen te helpen. De stichting ziet het faillissement van de VVV als een kans. Want de promotie van de stad mag wel wat minder oubollig.
Je beste ambassadeurs, dat zijn je eigen stads- en dorpsbewoners, vindt de stichting Vrienden van Woerden. En dus probeert de stichting bewoners en ondernemers in de gemeente in beweging te krijgen. Na een jaar van voorbereiden en dingen regelen gaan de 'vrienden' de boer op in Woerden en omliggende dorpen. Voorzitter Mees Weststrate van de nog jonge stichting geeft het ruiterlijk toe: de Vrienden van Woerden zijn in 2011 nog niet zo zichtbaar geweest. Maar ze hebben zeker niet stilgezeten. Zo hebben dankzij In-Holland-docente Fieke Sluijs drie groepjes studenten onderzoek gedaan en een werkplan gemaakt voor de promotie van Woerden.
Conclusies? Uit een van die studies blijkt dat inwoners van Leidsche Rijn 'bijna dag en nacht werken' en in Utrecht-centrum of Amsterdam op stap gaan als ze een keer een dagje of avondje uit willen, vereelt Weststrate. Als ze een keer in Woerden belanden, is dat min of meer toevallig, ontdekten de studenten.
Een ander onderzoek onder ondernemers die in Woerden actief zijn, bewijst dat ondernemers Van buitenaf' vaak niet erg betrokken zijn bij de stad. Ook blijkt dat ze zich zelden spontaan in hun werkgebied verdiepen.
Binnenkort houdt de stichting een brainstormsessie over de vraag hoe Woerden zichzelf het beste kan promoten. Het is Weststrate en zijn collega-bestuursleden opgevallen dat Woerden heel veel te bieden heeft, maar dat nauwelijks uitvent. Weststrate somt op: de Koeiemart, de kaasmarkt, de Vakantieweek, het Straattheaterfestival, plus allerlei 'vaste' voorzieningen als het museum, het Romeinse schip, de monumenten en de historische binnenstad.
Weststrate: „Je merkt in gesprekken dat mensen best trots op Woerden zijn. Maar ze ondernemen niet zo gemakkelijk actie. 'Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg,' karakteriseert de Woerdense mentaliteit wel. Die nuchterheid is prima. Maar de bescheidenheid mag ervan af." Dat juist de afgelopen maand de VVV met het overkoepelende Groene Hart Bureau voor Toerisme over de kop is gegaan, is vervelend en kansrijk tegelijk, vindt Weststrate. Want het biedt volgens hem wel de mogelijkheid om de stads- en streekpromotie in een moderner jasje te steken.
„Het was, zeker als je van buitenaf via de website 'binnenkomt,' traditioneel en wat oubollig," aldus Weststrate. Social media als Facebook en Twitter bieden volgens hem nieuwe mogelijkheden. „Zo is in een van de studies voorgesteld om een digitale ansichtkaart te maken die je als uitnodiging naar familie en kennissen kunt sturen."
CURSUS   
Weststrate houdt de boot af als het gaat om de uitvoering van dat idee. „Het ligt vooral op de weg van de gemeente om eens een cursus daarvoor te betalen, of een stagiair aan te stellen. Vrijwilligers kunnen veel doen, maar daar zit wel een grens aan. We willen niet de VVV overnemen, maar we willen wel graag helpen die weer een plek in Woerden te geven."

Bron: AD Woerden 7 februari 2012

Fietsdievegge

Woerden/Zegveld - Een 16-jarig meisje uit Zegveld zette donderdagochtend haar fiets in de bewaakte fietsenstalling aan het Stationsplein-noord. Door de kou vergat zij de fiets op slot te zetten. Toen zij in de middag terugkwam, zag zij dat haar fiets was gestolen. Een vriendin van het slachtoffer zag even later een meisje op het Stationsplein-noord met de fiets rijden. Vervolgens zag zij dat de dievegge de fiets bij het station op slot zette en het station in liep. Zij vertelde dit aan de Zegveldse en beiden spraken op het Stationsplein-noord een agent aan. Op aanwijzen van de beide meisjes hield de agent de fietsendievegge, een 15-jarig meisje uit Utrecht, op het station aan. Zij werd naar het politiebureau overgebracht. De Utrechtse had de sleutel van de gestolen fiets bij zich. Zij bekende de diefstal en deed afstand van de fiets. Tegen de Utrechtse is proces-verbaal opgemaakt. Het pv is ter afhandeling overgedragen aan Bureau Halt. De Zegveldse werd met haar rechtmatige eigendom herenigd.

Dé Beurs in de Voorhof

Zegveld - Op 17 maart wordt een voorjaar/zomer kinderkledingbeurs en speelgoedbeurs gehouden in de Voorhof van 09.30 uur tot 12.00 uur. Voor informatie en het aanvragen van een klantnummer: Carola Hageman, 0348-560305 of ruud.carola®zonnet.nl, Sabina v.d. Arend, 0348-691933 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Marianne v.d. Vlierd, 0348-691334.

We believe in The Miracles

De Milandhof in Zegveld puilde afgelopen zaterdag uit tijdens de jubileumviering van The Miracles. Met een spetterende programma zette het Woerdense Gospelkoor zich nóg nadrukkelijker op de muzikale kaart. 't was fantastisch!

Laat u verrassen bij Gasterij De Milandhof

Wat te vieren of gewoon gezellig een avondje uit met vrienden? Bij Gasterij De Milandhof in Zegveld kan dat, in maar liefs zeven verschillende zalen. Hét centrum voor (privé)feesten en zakelijke bijeenkomsten.
Zegveld
Elke klant tevreden de deur uit, dat is het streven van Lauw Uittenbogaard, al 13 jaar bedrijfsleider van De Milandhof. Tijd en aandacht voor de wensen van de klant en zodoende in goed overleg een betaalbaar feest organiseren dat past. En passen doet het natuurlijk altijd wanneer men de keuze heeft uit zeven zalen met elk een ander thema. Zoals bijvoorbeeld 'De Oude Herbergh', waar men zich daadwerkelijk in een gezellige oude herberg uit vervlogen tijden waant, of in de 'Polderzaal': ruim van opzet en strak en modern ingericht. En de 'Tapperij', een intiem en gezellig bruin café, uitermate geschikt voor een gezellige en besloten borrel met een groep vrienden.
All inclusive themafeesten
Heeft u zelf niets te vieren, maar wel zin in een feest? Gasterij De Milandhof organiseert het hele jaar door speciale themafeesten. Dit zijn gezellige avonden waarbij onbeperkt eten en drinken wordt aangevuld met entertainment. Dit alles voor een vaste prijs.
Op zaterdag 24 maart is bijvoorbeeld de Magie Diner Show. Een avondvullend programma van ruim 4 1/2 uur, waarbij men zich kan verbazen over table magie en spectaculaire optredens van top goochelaars. Terwijl men ondertussen kan genieten van diverse buffetten met heerlijke gerechten, ter plekke klaargemaakt via Life Cooking.
Vanaf 11 mei start De Milandhof met een nieuw all inclusive themafeest: De Italiaanse Avond. Buffetten met typisch Italiaanse gerechten, zoals pizza's, anti pasta en natuurlijk niet te vergeten echt Italiaans ijs en
Tiramisu. Ondertussen wordt u vermaakt met diverse acts waar smakelijk om gelachen kan worden en zingt 'Paparotti' de sterren van de hemel. Een ware muzikale en culinaire reis naar het mooie Italië.
Zakelijke bijeenkomsten
Ook vergaderen kan in de prettige ambiance van De Milandhof. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk, van een simpele verzorging van koffie of thee tot een exclusieve lunch of uitgebreid diner met afsluitende borrel. Dit alles geheel afgestemd op uw wensen en behoeften.
Gasterij De Milandhof
Middenweg 2, Zegveld
0348 - 691397
www.mi1andhof.nl

Bron: Woerdense Courant 8 februari 2012

Team Clytoneus Trimmers wint het Verenigingenspel

Zegveld - Het Verenigingenspel dat afgelopen zaterdag voor de 32e keer in de Milandhof werd gehouden is gewonnen door atletiekvereniging Clytoneus Trimmers. Het team uit Woerden behaalde 309 punten, gevolgd met slechts een halve punt minder door de 'Vrolijke Borrelnootjes'. Het Kalsbeek College eindigde met 308 punten op de derde plaats. De ruim vierhonderd afgevaardigden van 72 verenigingen uit Woerden en Zegveld kregen, in de Milandhal, 390 gevarieerde
vragen voorgeschoteld. Zoals het herkennen van wijn, sportschoenen, zagen, kamerplanten, rivieren, karikaturen, logo's, kabels, rijst en de Rode Draad, waarbij de deelnemers vragen uit de Woerdense Courant moesten opzoeken. De jury van de Culturele Stichting Zegveld moest ruim 28 duizend vragen nakijken. Na een uur was de uitslag bekend.
Uitslag Verenigingenspel op: http://csz.zegveld.net

Bron: Woerdense Courant 1 februari 2012
Pin It