Sloop Rabogebouw vordert

ZEGVELD - De sloop van de voormalige Rabobank in Zegveld is deze week begonnen. Het perceel is rondom afgezet met hekken. Op deze plek komen appartementen en commerciële ruimten. Van de woningen zijn er al acht verkocht en voor een van de commerciële ruimten is ook al een gegadigde. Eind april gaat de eerste paal voor de nieuwbouw de grond in en naar verwachting «wordt de bouw een jaar later afgerond.

Varkensboer mag uitbreiden bij natuurgebied

Zegveld - Milieuclub MOB uit Nijmegen is er niet in geslaagd via de raad van State de uitbreiding tegen te houden van een varkensbedrijf aan de Rondweg in Zegveld. De raad heeft de natuurbeschermingsvergunning die Vergeer eerder al van de provincie Zuid-Holland had gekregen, geldig verklaard. De stallen staan op drie kilometer van het Natura 2000-gebied Nieuwkoopse Plassen en De Haeck en op een kilometer van de beschermde natuurmonumenten Schraallanden De Meije en de Kamerikse Nessen. MOB vindt het niet meer van deze tijd om een intensieve veehouderij te laten groeien bij natuurgebieden. De Raad van State geeft de provincie echter gelijk. De ammoniakuitstoot in het natuurgebied neemt niet toe ondanks dat het bedrijf uitbreidt, aldus de Raad van State die het beroep van MOB mede daarom ongegrond verklaarde. De Nijmeegse milieuclub ageert in het hele land tegen vergunningen die naar de mening van de club niet door de beugel kunnen.

Bron: AD Woerden 30 maart 2012

Jubileumconcert

Zegveld - Muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) treedt zaterdag op met een jubileumconcert. Dit voorjaarsconcert is vanaf 19.30 uur in de Milandhof aan de Middenweg. De deuren gaan een half uur van tevoren open. In 1935 kwam er een officiële muziekvereniging, maar die werd op last van de Duitse bezetter opgeheven. Na de oorlog pakte de fanfare de draad weer op, maar pas in 1962 ontstond het huidige KNA. Meer informatie: www.kna.zegveld.net.

Bron: AD Woerden 29 maart 2012

Goud van Oud!

Honderden muziekliefhebbers vermaakten zich afgelopen zaterdagavond in de Milandhof met Tony Macaroni en DJ Frank en gingen terug naar vroeger! Een muzikaal feest, elk jaar weer! Goud van Oud.

Bron: Woerdense Courant 28 maart 2012

Dansen op gouwe ouwe

ZEGVELD - De vijfde aflevering van het muziekevenement 'Goud van Oud' is vanavond bij te wonen in De Milandhof in Zegveld. Tijdens dit evenement wordt muziek uit de jaren '60 tot en met '90 van de vorige eeuw gedraaid. Oude bromfietsen en Harleys en een oude Amerikaanse auto maken deel uit van het tijdelijke interieur. Dit jaar zullen de band Toni Macaroni and the swinging Devils en Dj Frank elkaar tussen 21.00 en 01.30 uur afwisselen.

Bron: AD Woerden 24 maart 2012

Stille week - Passiedienst in Zegveld

ZEGVELD - Woensdag 4 april vanaf 19.30 uur is een Passie-dienst in de hervormde kerk. Het Evangelie van Matteüs is door Johan Sebastiaan Bach op bijzondere wijze op muziek gezet. Dit grootse werk, bekend als de Matteüs Passion wordt wereldwijd uitgevoerd. In deze Passion staan een 12-tal koralen (gezangen) die dan door Zangvereniging "De Lofstem" zullen worden gezongen. Deze koralen staan centraal in deze Passiedienst en zullen door ds. Noorlander met lezingen uit het Matteus-Evangelie aan elkaar worden verbonden. Jongerenkoor "Espérance" zal twee liederen zingen terwijl alles nauw verweven is in een liturgie waarin de bekende lijdensgezangen als samenzangliederen zullen worden gezongen en is er moment van stilte en bezinning. Pia Schütz heeft niet alleen de algemene muzikale leiding van deze avond, maar zal ook de slotaria zingen. Warno Ruting zal alles op orgel begeleiden. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten van deze avond aan de uitgang.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 23 maart 2012

Boerenkaas van Chris en Willy krijgt begeerde titel Cum Laude

ZEGVELD - Chris en Willy Boogaerdt uit Stolwijk mogen pronken met de titel lekkerste Goudse boerenkaas.
Hun kaas werd gisteren in Zegveld na een spannende strijd als beste beoordeeld. Volgens de jury is de Stolwijkse inzending 'een spannende, bijzonder mooie kaas waarvan de geur al heel veel vertelt.' De smaak is 'rijk, rol en romig' en goed in balans, vinden de deskundigen.
Voor deze Cum Laude-verkiezing gaat de organisatie niet over één nacht ijs. Eerst was er een technische keuring door kaastechnologen. Daarna volgde eerder deze week een uitgebreide proeverij met dertig smaakdeskundigen om een top vijf samen te stellen. Gisteren velde een VIP-jury met Felix Wilbrink, Robèrt Verweij, Hans Steenbergen, Kees Wantenaar en Tineke van der Haven het eindoordeel.
In de categorie boerenkaas waren de flnaleplaatsen twee tot en met vijf voor de kaasboerderijen van achtereenvolgens Lekkerkerker (Montfoort), Van der Meer (Hoogmade), De Witte Welle (Montfoort) en Onderwater (Zoeterwoude). J. en A. van der Geest uit Oud Ade behaalden de titel beste Goudse boerderijkaas, Cromwijk (Papekop) zond de beste boerenkruidenkaas in. Kaasboerderij Heemskerk-Lamboo (Oud Ade) had de beste 'Boerenleidse kaas met sleutels.'

 

Bron: AD Groene Hart 23 maart 2012

Smaakkenners aan zet
Kaas keuren voor de Cum Laude-trofee

GROENE HART - Hoeveel punten verdient een boeren kaas die prima smaakt, maar toch een tikje aan de zure kant is? Een zaal vol smaakkenners brak gisteren het hoofd over dit soort vragen. Keuren voor de begeerde Cum Laude-trofee is niet zo simpel.
door IMAN VROMAN
Boerenkaas kan gassig zijn. Zepig ook. De mogelijkheid bestaat zelfs dat de vetsplitsing niet in orde is. Janus Boer weet wat er mis kan zijn. Hem kun je om een boodschap sturen. Zestig jaar al zit de keurmeester in het vak. Een kwart eeuw werkte hij in de Noord-Hollandse kaaswereld, 20 jaar was hij verbonden aan de in Gouda gevestigde kaascoöperatie De Producent. In 1996 en 2000 won hij de Gouden Kaasboor, de belangrijkste prijs voor het gilde van keurmeesters.
Boer houdt een oogje in het zeil bij een van de tafels waar een groepje smaakdeskundigen een oordeel mag vellen over 18 boerenkazen. Hun achtergrond varieert. Maarten Caulli heeft een delicatessenwinkel in Amsterdam, Marijke Misset proeft professioneel voor het chemieconcern DSM en Marinda Boer is gastvrouw in restaurant Jean Marie in Gouda.
Wat lekker is weten ze wel. Maar hoe omschrijf je dat? Romig, dat is geen probleem. Zuur of bitter lukt ook nog wel. Maar hoe beschrijf je een wat onbestemde smaak die het ene moment doet denken aan stro en een seconde later aan grond? Na vijftien monsters wordt het allemaal nóg lastiger, ondanks crackers en water tussendoor.
De kazen die gisteren aan een oordeel van smaakdeskundigen werden onderworpen hadden al een selectie ondergaan. Wie zo'n product met een 7 durft te beoordelen, doet de maker geen recht, zo blijkt. Waar dat cijfer op de middelbare school voor een ruime voldoende staat, wordt het in deze wereld gezien als een zeer matige beoordeling. Dus variëren de cijfers tussen een dikke 9 en een 8-.
Wie de afgelopen jaar de allerlekkerste boerenkaas maakte, wordt morgen in Zegveld bekendgemaakt (zie kader). De winnaar krijgt de Cum Laude-trofee.
Een gewilde prijs, weet zuiveladviseur Gea van der Puijl, die betrokken is bij de organisatie van het evenement. „Wie de trofee wint, springt een gat in de lucht." Of een overwinning ook echt voordeel oplevert hangt af van hoe je ermee omgaat, zegt Van der Puijl. Ze kent verhalen van kaasmakers die een omzetgroei van wel 20 procent bereikten met een sterkte promotie van hun winnende product.
Toch zijn er steeds minder boeren die kaas maken. In een bolwerk van weleer als Stolwijk zijn er nog maar zeven, weet keurmeester Janus Boer. En daarvan stoppen er binnenkort vier.
De boeren die doorgaan produceren met z'n allen wel meer, zegt hij. De goede prijs die betaald wordt voor hun product, speelt daarbij volgens hem zeker een rol.
NIEUWE PRODUCTEN
De Cum Laude-keuringen die maandag en dinsdag in Langeraar werden gehouden leren dat nieuwe producten in opkomst zijn. Naast de traditionele koemelk-
kaas worden steeds meer geiten- en schapenmelkkazen aageboden, maar ook boter, karnemelk, yoghurt en ijs.
Eric van Veluwen, topkok en auteur van een boek over de lekkerste ambachtelijke kazen van Nederland, proefde gisteren 'mooie' kwark en standyoghurt. Bij het ijs en de zuiveldrankjes werden naar zijn smaak iets teveel concessies gedaan aan de commercie.

VIP-jury stemt nog

ZEGVELD - Wie de lekkerste boerenkaas en boerderijzuivel maakt, wordt vanmiddag bekendgemaakt in de Milandhof in Zegveld. Vijf boerenkazen die in de voorrondes als beste uit de bus kwamen, maken nog kans op de hoofdprijs, de Cum Laude-trofee. Een VIP-jury velt als laatste een oordeel. Dat bepaalt mede de uiteindelijke winnaar.
Maandag en dinsdag zorgden professioneel keurmeesters en smaakdeskundigen uit de wereld van de horeca, detailhandel en journalistiek voor de voorselectie.

Bron: AD Groene hart 21 maart 2012

Kunst na Arbeid bestaat 50 jaar en viert feest

Zegveld - Muziekvereniging 'Kunst Na Arbeid' bestaat 50 jaar. Dat wordt gevierd met 3 muziekevenementen. Het eerste jubileumconcert 'Goud van Oud' is op zaterdag 31 maart in de Milandhof. Op zaterdag 12 mei wordt een groot muziekfestijn georganiseerd op het parkeerterrein achter de Milandhof. Van 10.00 tot 23.00 uur zijn er optredens van drumbands, mallet percussiebands, majorettes, fanfare, egelander kapel, dweilbands en harmonie met als hekkensluiter een feestband die alle muziekstijlen laat horen. Het Najaarsconcert op zaterdag 3 november krijgt een speciaal tintje. Na het optreden van de vereniging is er
een optreden van de oud-leden van de drumband. Vervolgens blikt KNA terug aan de hand van oude foto's en films en zorgt de bigband Fort Night Swing en zangeres Meike van de Veer voor de muzikale noot.

Goud van Oud dit weekend in hal Milandhof

Zegveld - Op zaterdag 24 maart zullen een band en een DJ de bezoekers van Goud van Oud in de Milandhof tot omstreeks 01.30 uur vermaken. DJ Frank zal de avond omstreeks 21.00 uur openen met vele "gouwe ouwe" nummers. Omstreeks 22.30 uur is er een optreden van de band TONI MACARONI, een bekende band met vele oude rotten in het vak die al vele jaren met elkaar spelen. Band en DJ wisselen elkaar af tot genoemde tijd. Tussendoor zal er nog een fantastische verrassingsact plaatsvinden. Een grote sporthal omgetoverd tot een ruimte waarin de sfeer uit vervlogen jaren geheel terug komt. Alles geheel in een prachtige sfeer verlichte niet als zodanig herkenbare sporthal. Zaal is open om 20.00 uur. Entree bedraagt 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de zaal.
Voor voorverkoopadressen en meer info over het feest ga naar de website www.goudvanoud.net.

Bron: Woerdense Courant 21 maart 2012

Handhaving niet nodig op terrein Nijverheidsbuurt

ZEGVELD - Ruimen van illegaal gestalde containers en machines op het parkeerterrein van bedrijventerrein Nijverheidsbuurt is niet meer nodig. Vandaag zou de gemeente alle verkeerd gestalde goederen verwijderen maar dat blijkt na een inspectie gistermorgen niet meer nodig. De ruimte is na het uitdelen van waarschuwingen drie weken geleden, compleet ontruimd. Daardoor kon het terrein gisteren volledig worden schoongemaakt.
„De ondernemers hebben eieren voor hun geld gekozen," zegt verantwoordelijk ambtenaar Arie Blok. „Dat is zeker een verrassing en scheelt ons veel werk vandaag," zegt hij tevreden. Zeker 15 jaar is het terrein ongestraft verkeerd gebruikt. De ruimte is alleen bedoeld voor het tijdelijk parkeren van vrachtwagens, door naburige ondernemers.
Die ondernemers zouden graag zien dat ze een deel van het terrein mogen gaan huren, als tijdelijke stallingplek. De kans hierop lijkt klein. Blok: „We gaan om de paar weken met handhavers controleren of er geen verkeerde spullen staan."

Bron: AD Woerden 20 maart 2012

Eropuit
De Maand van het Groene Hart gaat zaterdag van start met een tweetal fietstochten. In Leiden vertrekt de Joop Zoetemelk Classic en vanuit Woerden start de Groene Hartstocht Fietsroute. In totaal staan er voor deze maand tot en met 30 april maar liefst 250 activiteiten gepland waarmee het Groene Hart kan worden verkend.
Fietsen en culinair genieten

Aanmelden voor de Groene Hartstocht Fietsroute via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kosten: 5,00 euro p.p., exclusief boerenland lunch (12,50 euro p.p.).

Bron: AD Groene Hart 15 maart 2012

Dorp regelt de zaken zelf
Assertieve bewoners houden Zegveld leefbaar

ZEGVELD - Bankjes langs de Hoofdweg. Een dorpsplan tot 2015. Doeltjes voor voetballende jeugd. Steun voor het ooievaarsdorp. En straks: een eigen strooiwagentje. In Zegveld weten ze van aanpakken om het eigen dorp leefbaar te houden. „We zijn erg assertief en dat vindt Woerden vast weleens lastig."
Bij elke dorpsplatform-vergadering zitten in de Milandhof zeker dertig mensen aan tafel: belangstellende dorpelingen, bestuurs-en werkgroepleden, vertegenwoordigers van politie, kerk, verenigingen en het sociaal werk. Een eigen wijkwethouder en de wijkambtenaar vormen de schakels met de gemeente Woerden. Wat is toch het geheim van doe-het-zelfdorp Zegveld?
„Zegveld is een doe-dorp," zegt (nu nog) platformsecretaris Paul Vonk. „Meedoen wordt hier van je verwacht; niemand staat aan de zijlijn."
„Wij denken behalve praktisch ook strategisch," vindt (aftredend) voorzitter Henk van Dam. „Dat is ook het verschil met een wijkplatform. Dat is veel vluchtiger met minder sociale samenhang. Hier wonen mensen al generaties lang en de import die hier gewend is en blijft, draait ook mee. Wij bestaan al, sinds 2000, toen Woerden het wijkgericht werken nog moest uitvinden."
Dankzij het platform blijven de lijntjes in Zegveld kort. Jongeren die een voetbaldoeltje missen? Gaan we regelen. De Hoofdweg wordt vernieuwd? Zélf een plan maken hoe Zegveld het wil hebben. Ouderen die in de winter al wekenlang niet buiten komen, omdat de gemeente niet voor hun huizen strooit? Oké, logisch dat de gemeente in deze tijd niet alles kan behappen. Niet zeuren: even langs met de tractor met strooizout. En de volgende winter een eigen strooiwagentje optuigen. Via verenigingsleven, kerk en organisaties gebeurt heel veel 'als vanzelf'. Zo houdt Jan van der Knaap de welkom-in-Zegveldborden schoon, waarvoor Piet Bremmer de teksten levert. Bij het dorpsplatform, waar voor eigenbelang wordt gewaakt, komen alle lijntjes samen. Vonk: „Het is wel lastig een nieuw bestuur te vormen. De angst voor bureaucratie en 'stroperigheid' is groot."
Een 'gemeenteraad' is het dorpsplatform, de spreekbuis van Zegveld, niet. Maar het lijkt er wel een beetje op. „We beslissen niet, maar denken wel mee, óók voor de langere termijn," zegt Van Dam.
„En we zijn erg assertief, zetten eigen plannen en onderzoeken op en dat vindt Woerden vast weleens lastig."
Zulke langetermijnplannen zijn bijvoorbeeld de dorpsvisie met eigen tekeningen, een woonbehoefteonderzoek en de inspanningen om ouderen en jongeren in het dorp te houden. „Dat soort zaken duurt vaak lang en dat is vaak lastig uit te leggen. Zoals de starterswoningen, die nu na acht jaar eindelijk toch worden gebouwd."
Als terriërs bijt de dorpstandem Van Dam-Vonk zich vast in zaken waarvoor een lange adem nodig is. „Zo hebben we bereikt dat sociale koop- en huurwoningen de eerste twee weken aan Zegvelders worden aangeboden. Succesjes tussendoor zijn nodig om langlopende projecten te compenseren."

Bron: AD Woerden 13 maart 2012

Goud van Oud in Zegveld

ZEGVELD - De vijfde aflevering van het muziekevenement Goud van Oud op zaterdag 24 maart wordt evenals voorgaande jaren gehouden in de sporthal van gasterij De Milandhof in Zegveld. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen die vermeld staan op de gloedjenieuwe website www.goudvanoud.net. Meer over Goud van Oud in het artikel verderop in deze krant.

Splinternieuwe site van goudvanoud.net

ZEGVELD - De gloedjenieuwe site van de organisator van Goud van Oud volgende week zaterdag in de Milandhof bevat informatie over muziek uit de jaren 60, 70, 80 en 90. In deze muziek uit de vervlogen jaren vinden heel veel jongere ouderen hun muzikale jeugd terug. Niet alleen deze jongere ouderen maar ook zeker veel jongeren vinden de muziek volgens initiatiefnemer Ruud van der Hoeven uit genoemde jaren interessant.
"Reden voor mij om in 2012 alweer voor de vijfde keer een groot evenement te organiseren dat de naam 'Goud van Oud' draagt. Een grote sporthal, de Milandhof, wordt omgetoverd tot een ruimte waarin de sfeer uit vervlogen jaren geheel terugkomt. Oude auto's, oude bromfietsen waarin met vroeger in en op reed, staan in de dansruimte opgesteld. Leuke acts maken onderdeel uit van de gezellige avond waar gemiddeld 450 bezoekers aanwezig zijn. Zelfs stands waar men allerlei artikelen zoals design verlichting kan komen, maken deel uit van de aanwezige ruimte. Alles geheel in een prachtige sfeer verlichte niet als zodanig herkenbare sporthal." Om de interesse voor deze muziek uit te breiden is het volgens Van der Hoeven in eerste instantie de bedoeling om in een andere regio te weten Amstelveen, in een landelijk bekende discotheek éénmaal per maand op vrijdagavond een dergelijk evenement te organiseren.
"De beschikbare ruimte is daar niet zo groot als in Zegveld maar de sfeer zal er zeker niet voor onder doen. We zullen alles in het werk stellen om de kwaliteit van de avond op een hoog niveau te brengen. Top-acts zullen gevonden worden en gepresenteerd aan het aanwezige publiek. De naam van de club is CLUB NOUVELLE." Meer informatie over Goud van Oud op website www.goudvanoud.net.

Samen goed verzekerd

ZEGVELD/NIEUWERBRUG - Verzekeren is een noodzakelijk kwaad. De financiële gevolgen van bijvoorbeeld een brand zijn niet te overzien en voor de meesten van ons niet te dragen. Maar verzekerd zijn stopt niet bij de betaling van de premie: je wil je ook verzekerd voelen. Aandacht en vertrouwen spelen daarbij een belangrijke rol. De Onderlinge Rijn en Aar en de Onderlinge Zegveld doen het anders dan de grote, landelijk werkende maatschappijen.
„We hechten groot belang aan een goed advies vooraf, toegespitst op de persoonlijke situatie."
De directeuren Adrie de Groot en Klaas van Elk leggen graag het verschil uit tussen een onderlinge en een reguliere verzekeringsmaatschappij: „Wat ook kan inhouden dat we de klant adviseren een bepaalde verzekering niet af te sluiten. Zie ons maar als de financiële huisarts."
Het op gezette tijden doorlichten van de portefeuille om de zekerheid te hebben dat de verzekerde risico's nog overeenstemmen met de huidige situatie kan veel problemen voorkomen. De Onderlinge onderscheidt zich niet alleen ten aanzien van de advisering. De coöperatieve grondslag van De Onderlinge vertaalt zich ook in lage premies. Maar het verschil wordt pas écht duidelijk, wanneer er een beroep op de polis wordt gedaan.
„Elke schade brengt emotie met zich mee. En dan zitje niet op een 0800-nummer te wachten met zeventien wachtenden voor je. Óf een keuzemenu waarin je verstrikt raakt om vervolgens te horen dat je de claim op schrift moet zetten. Bij de Onderlinge doen we dat anders. We hebben aandacht en begrip voor je verhaal en in de meeste gevallen komt een medewerker van de Onderlinge persoonlijk langs om de schade te bespreken. De ellende is vaak toch al groot genoeg. Het is dan ronduit prettig om er met iemand over te kunnen praten en gehoord te worden. Maar minstens zo belangrijk is het te weten dat de schade bij de Onderlinge snel afgehandeld wordt. Ook dat vinden wij passen bij de menselijke benadering van de Onderlinge."
Het werkgebied van de Onderlinge is plaatselijk/regionaal, waardoor er een goed inzicht is in de risico's. Tevens voert de Onderlinge het product opstalinboedelverzekering in eigen beheer, wat zorgt voor korte lijnen en scherpe premies. De Onderlinge is dus zelf verzekeraar, maar dan wel zonder winstoogmerk. Voor alle overige verzekeringen treedt de Onderlinge op als tussenpersoon. „U kunt hierbij denken aan autoverzekeringen, een verzekering voor aansprakelijkheid of rechtsbijstand en reisverzekeringen. Ook adviseren wij graag op het gebied van levensverzekeringen." Voor de zakelijke markt biedt de Onderlinge maatwerk.
Voor meer informatie www.ovmzegveld.nl of www.ovmrijnenaar.nl.0f bel één van onze kantoren.

Onderlinge Rijn en Aar
Graaf Albrechtstraat 2a
2415 AW Nieuwerbrug aan den Rijn
0348-688316

Onderlinge Zegveld
Middenweg 7
3474 KC Zegveld
0348-691777

Bron: Woerdens Nieuwsblad 16 maart 2012

Sigarenproeverij


ZEGVELD - Sigarenliefhebbers kunnen maandag 12 maart een proeverij bijwonen in de Blauwe Meije. Woerdenaar Gijsbert van Vliet van Compaenen van Vliet laat de Macanudo sigaar uit de Dominicaanse Republiek proeven. Ook geeft hij uitleg over deze sigarensoort. Inloop is vanaf 19.30 uur, het roken zelf start om 20.00 uur. Eigenaresse Rebecca de Boer van de Blauwe Meije geeft de bezoekers een rondleiding door de buitenlocatie. Aanmelden kan bij Compaenen van Vliet (0348-412430 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Bron: AD Woerden 7 maart 2012

Opnieuw Tegenslag bij instellen pontje over de Grecht


ZEGVELD/KAMER1K - Het felbegeerde pontje over de Grecht ten noorden van Zegveld lijkt langzamerhand het middelpunt van een pijnlijke soap te worden.
Besloten onlangs twee buurtbewoners van de Toegang hun juridische protest tegen het pontje te staken, nu gooit het vogelbroedseizoen roet in het eten. Tussen 15 maart en 15 juni mag niet in de polder tussen Zegveld en Oud-Kamerik worden gewerkt. En dus kan het pontje pas na de zomer in de vaart worden genomen.

Al in de vorige collegeperiode was het plan ontstaan om de Zegveldse en de Oud-Kamerikse kant van de Grecht met elkaar te verbinden. Woerden heeft daarvoor een ton beschikbaar, de provincie Utrecht legt 124.000 euro in. Met het fiets- en voetgangersveer ontstaat een aantrekkelijke recreatieve route. Ook zien scholieren hun fietsroute naar de middelbare scholen in Woerden flink bekort. Maar de eigenaren van een recreatiewoning aan de Toegang vonden de uitgekozen plek geen gelukkige. Een veer op die plaats zou het vaarverkeer op de Grecht in gevaar brengen, vandaar dat ze voorstelden het pontje 50 meter naar het noorden te verplaatsen. Daarmee komt die ook verder weg van de recreatiewoning.
Een ander bezwaar is dat de pont schade aan de natuur zal aanrichten. De Raad van State dacht dat het niet zo'n vaart zou lopen. Onlangs besloten de bewoners vrij onverwacht hun verzet te staken.
Maar tot zijn teleurstelling moet wethouder Bob Duindam van Woerden vaststellen dat het pontje het komende vaarseizoen waarschijnlijk nog niet in de vaart kan worden genomen. „Er zijn weliswaar geen juridische problemen meer. Maar nu is het broedseizoen aanstaande en dan mag niet in dit gebied worden gewerkt," weet hij. In het veld moet de gemeente dan wel geduld oefenen, achter de schermen kan wel gewoon worden doorgewerkt. Zo zal het pontje elders worden gebouwd en in elkaar gezet, net als de steigers. Na half juni gaat het werk ter plekke van start.

'Boerenbedrijf stoot te veel stikstof uit'


ZEGVELD - De milieugroep MOB vindt dat de provincie Utrecht te makkelijk een natuurvergunning heeft gegeven aan een veehouder uit Zegveld. De organisatie vraagt de Raad van State om de vergunning te vernietigen.
De veehouder aan de Rondweg zou gedwongen moeten worden om de uitstoot van stikstof uit zijn stallen te reduceren. „Technisch is een vermindering mogelijk," stelt MOB. Volgens de groep schaadt stikstof-uitstoot de natuurgebieden Nieuwkoopse Plassen en Kamerikse Nessen. Pogingen van de beheerders van die terreinen, om de oorspronkelijke plantengroei te herstellen zouden nutteloos zijn zolang er teveel stikstof in de lucht zit.
De provincie bestrijdt dat ze onzorgvuldig is geweest met de vergunningverlening. Ambtenaren stellen dat de regionale milieudienst controleert of de veehouders in de regio niet te veel stikstof uitstoten.
MOB probeerde eerder twee vergunningen voor veehouders uit Wilnis vernietigd te krijgen vanwege een te hoge stikstofuitstoot. Die zaken hebben ze echter verloren.

Bron: AD Woerden 5 maart 2012

Sigaren proeven

MEIJE/ZEGVELD - Maandagavond 12 maart om 20.00 uur is er in de Blauwe Meije in samenwerking met Sigarenwinkel Van Vliet uit Woerden in de buitenlocatie een avond van de levensgenieters club De Blauwe Pluim. In de Blauwe Meije staan de stoelen en banken klaar voor de fabrikant van de echte geniet sigaren 'Macanudo', Maker van heerlijke longfiller sigaren, origineel afkomstig uit CUBA: hét land van salsa en sigaren. Gijs-bert van Vliet: "We beginnen met een smakelijke introductie door Macanudo. Speciaal voor deze avond is er een sigaar voor de Nederlandse sigaren genieter in de proefsessie vertegenwoordigd. Voor de kosten van deze promotieavond hoeft u het niet te laten: 9,50 euro p.p. voor sigaren proefsessie en een drankje. Neem vooral uw sigaren minnende vriend of vriendin mee. Tevens verzorgen wij een korte rondleiding in de buiten locatie. Aanmelden: Sigarenwinkel Van Vliet: 0348-412430; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 2 maart 2012
Pin It