Polsstokclub krijgt unieke schans

ZEGVELD - Polsstokvereniging Zegveld krijgt in de Nijverheidsbuurt een bijzondere schans. De springplank die in aanbouw is, wordt verrijdbaar. „Uniek voor de polsstoksport," zegt bestuurslid Floris van Elzakker.
Op de nieuwe plek komt een springschans voor pupillen, één voor jeugd tot 12 jaar en een grote schans voor oudere jeugd en senioren. De laatste groep springt op de verrijdbare schans, die door aanpassing van de afstand tot het water plek biedt aan veel meer springniveaus. De schansen worden eind volgende maand geïnstalleerd waarna het springen kan beginnen. In augustus volgt de officiële opening van het complex.

Bron: AD Woerden 30 maart 2013

Pont weer terug op eigen plek

Woerden/Zegveld - De klus vergde gisteren meer uren werk dan verwacht, maar de pont over de Grecht is weer in bedrijf. Grofweg een halfjaar nadat de platte boot uit beeld verdween vanwege een defect aan de bekabeling onder water, kan langzaam verkeer daardoor weer afsnijden. Met name scholieren van het Woerdense Kalsbeek College die uit de richting van Zegveld komen, gebruiken de pont veelvuldig. Zij kunnen zich via de kortere route over het water enkele kilometers omfietsen naar hun school besparen. Bij de Toegang, meer richting Woerdense Verlaat, komt een soortgelijke pont.

Meijenaar blijft verdachte in zaak

MEIJE - Ad G. uit de Meije blijft verdachte in de omvangrijke fraudezaak rond woningbouwcorporatie Vestia. Dat stelt Esther Schreur van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM). G. zat eerder deze maand drie dagen vast voor verhoor.
Schreur legt uit dat de 67-jarige man verdacht wordt van witwaspraktijken. Hij kwam in beeld via een andere verdachte in het onderzoek, zijn zoon en klokkenluider Arjan G. Ad G. is onder meer bekend als trouwambtenaar van de gemeente Woerden.
Bij de man thuis is huiszoeking verricht vanwege het lopende onderzoek door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst. „Dit is een enorm groot onderzoek dat nog wel een tijd loopt," aldus Schreurs. Na zijn hechtenis voor verhoor is G. volgens haar niet meer voorgeleid aan de rechter commissaris. Door nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek, volgen steeds nieuwe aanhoudingen rond de miljoenenfraude. Eerder werd ook in Hazerswoude-Rijndijk huiszoeking verricht, bij topman Marcel de V. van de grootste corporatie van het land.

Bron: AD Woerden 29 maart 2013

Doldwaze Klucht

ZEGVELD - De Oranjevereniging Zegveld organiseert op 20 april een toneelavond in de Milandhof. Om 20.00 uur begint het stuk Sjongejongejonge'. Zaal gaat open om 19.30 uur.
Het is een doldwaze klucht in 3 bedrijven zonder Olifanten en Kamelen (want die zitten er niet in...] geschreven door Aad Caspers. Het stuk speelt zich af in een pension annex bruin café, beheerd door het echtpaar Zoutewater. Een aan lager wal geraakte goochelaar, een excentrieke student-vlinderverzamelaar, een vrouw die zich de sterkste vrouw ter wereld noemt en een artieste in dop vormen de platzak zijnde bewoners van het verlopen pension. Er gebeuren gekke dingen. Eigenlijk té gekke dingen. Toegang tot en met 11 jaar 3 euro, vanaf 12 jaar 4,50 euro.

Bron: Woerdense Courant 27 maart 2013

In één klap vier nieuwe bomen erbij

Zegveld - De combinatie van Nationale Boomfeestdag gisteren en de naderende troonswisseling eind volgende maand heeft Woerden gisteren vier nieuwe bomen opgeleverd. In Harmelen, Kamerik, Zegveld en Woerden werden in overleg met dorps- en wijkplatforms Koningslindes geplaatst door leerlingen van basisscholen. De vier bomen kosten samen zo'n 13.000 euro en zijn mede door de fondsen gefinancierd. De eerste boom werd geplaatst aan de Willem-Alexanderstraat in Zegveld. De andere staan aan het Kamerikse Burgemeester Breenplantsoen, de Willem-Alexanderlaan in Harmelen en het Westdampark in Woerden.

'Bomen? Nee, kaalslag!'
Elke gemeente viert boomfeestdag op eigen manier

LUC VAN DEN OEVER
De Nationale Boomfeestdag wordt in elke gemeente anders gevierd. De nadruk ligt steeds vaker op het bijbrengen van respect voor de natuur en minder op het op grote schaal bijplanten van bomen. Het Woerdense oud-raadslid Chris van lersel gebruikt Boomfeestdag om te wijzen op de kaalslag in zijn gemeente.

GROENE HART - Voor de leerlingen van de Johannes Calvijnschool in Gouda, basisschool de Akker in Boskoop en De Kring in Woerden was het gisteren een 'echte' Boomfeestdag. Zij mochten in hun woonplaats hoogstpersoonlijk een nieuw boompje planten. Daarmee voldeden ze precies aan de doelstellingen waarmee de Boomplantdag in 1957 werd opgericht. De dag was een reactie op de wereldwijde ontbossing. Het sindsdien jaarlijks terugkerende evenement werd in 1980 omgedoopt tot Boomfeestdag.
In De Ronde Venen werd gisteren tijdens de Nationale Boomfeestdag geen enkele boom geplant. In plaats daarvan hebben zo'n 700 schoolkinderen onderhoud gepleegd aan bomen en struiken. „We hebben niet genoeg bomen om elke leerling een exemplaar te laten planten, maar onderhoudswerk aan het openbaar groen is er genoeg," verklaart woordvoerder Robbert Wortel. „Op deze manier kunnen wij de kinderen toch respect voor de natuur bijbrengen."
VERSCHRIKKELIJK
De Ronde Venen hanteert zoals bijna elke gemeenten het uitgangspunt dat er voor elke gekapte boom een exemplaar moet terugkeren. Maar dat is in Woerden zeker niet het geval, stelt oud-raadslid Chris van lersel. „Hier hebben we te maken met kaalslag. Het is gewoon verschrikkelijk. Mensen maken zich sterk om van Woerden de hoofdstad van het Groene Hart te maken, maar als het zo doorgaat is het de hoofdstad van het betonnen hart."
In Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld werd gisteren echter wel een Koningslinde geplant en in het Grechtpark in Woerden nog een aantal andere bomen. .Van lersel: „Dat weegt niet op tegen wat er het afgelopen jaar is gerooid. Bij herplant gaat het meestal om kleine boompjes. Er verdwijnen hier volwassen bomen om plaats te maken voor waterberging. Onbegrijpelijk."
Volgens boswachter Jenny van Leeuwen, actief voor Staatsbosbeheer in de Alphense regio, gaat het te ver om de Boomfeestdag te zien als 'excuusdag', als goedmakertje voor de bomenkap tijdens de rest van het jaar.
„Beslist niet. Het is al tientallen jaren een feestdag om de lente in te luiden. Het planten van bomen is weliswaar de traditie, maar het gaat erom kinderen bij de natuur te betrekken."
Het thema van de Boomfeestdag is dit jaar 'bomen maken gezond'. Van Leeuwen: „Ik leg schoolkinderen uit dat bomen belangrijk zijn voor de gezondheid en dat zij voor onze zuurstof zorgen. Elk jaar weer vinden zij dat verhaal bijzonder. En al die blije gezichtjes als ze in het bos bezig zijn geweest, daar doe je het voor."
SNOEIEN
De Nederlandse Bomenstichting benadrukt dat het niet uitmaakt of kinderen een boom planten of een heg snoeien, zolang ze op Boomfeestdag maar buiten zijn. „Zorgdragen voor natuur leer je niet op een iPad. Het is wel zo dat het planten van bomen belangrijk is, vooral in steden. Bomen gaan daar minder lang mee, omdat de wortels minder ruimte hebben," aldus Hanna Kirsch van de stichting.
Niet alle gemeenten doen mee aan Boomfeestdag. Ouderkerk en Schoonhoven bijvoorbeeld, doen er niets aan. Gebrek aan geld of organisatie zijn oorzaken. In beide gemeenten worden wel bomen herplant, na reconstructie van een gebied.

Bron: AD Woerden 21 maart 2013

Pontje in Grecht terug in de vaart

WOERDEN/ZEGVELD - Fietsers van en naar Woerden en dan vooral leerlingen in het voortgezet onderwijs, kunnen eind deze maand weer via het pontje naar 's Gravensloot. Het baggerwerk in de Grecht, ter hoogte van het waterwinstation en de jachthaven is nu zover gevorderd dat het pontje niet meer 'in de weg zit' en kan worden teruggeplaatst. Dat gebeurt volgens de planning eind maart. Het pontje is sinds oktober 2012 uit de vaart omdat een geleidekabel kapot was gegaan. Snel terugplaatsen was niet handig omdat deze winter de Grecht wordt gebaggerd. Het pontje krijgt bij metaalbedrijf Schouten een opknapbeurt en wat aanpassingen.

Bron: AD Woerden 20 maart 2013

Mattheüs Passie in O.L.V. Geboortekerk

MEIJE/ZEGVELD - De Mattheüs Passion is het op muziek gezette Bijbelverhaal uit het Evangelie van Mattheüs door Joban Sebastiaan Bach. Op woensdagavond 27 maart zal zangvereniging De Lofstem uit Zegveld o.l.v. Pia Schütz de koralen uit deze Mattheüs Passion zingen.
De gezangen zullen door pastor Frank Burgers met schriftlezingen uit het Mattheüs-Evangelie aan elkaar worden verbonden. Ook zal jongerenkoor "Espérance" een paar mooie bijpassende liederen zingen. Pia Schütz zingt de slotaria. Ad van Pelt zal op het gedeeltelijk gerestaureerde Maar-
schalkerweerdorgel en Rob Goudkuil op de piano dit alles begeleiden. De avond begint om 19.30 uur in de O.L.V. Geboortekerk aan de Meije 137 op grondgebied van Bodegraven. Bij de uitgang van de kerk wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten en voor het orgelfonds.

Zegvelders bij Stichting Work with Nature bezig
Stichting Work with Nature (WwN) maakt zich sterk voor het behoud van tropisch regenwoud in Costa Rica.

Lezersbijdrage
ZEGVELD - Costa Rica staat bekend om haar natuurlijke rijkdommen. Heel veel verschillende planten- en dierensoorten zijn hier te bewonderen. Veertien procent van het land heeft de status van Nationaal Park en is daarmee beschermd. De rest van het tropisch regenwoud staat onder grote druk. Multinationals kopen grond op en kappen het woud voor bijvoorbeeld bananenplantages. Maarten van der Beek en Matthijs Bol, opgegroeid in Zegveld, hebben deze afbraak tijdens hun reizen zelf ervaren. Ze komen in actie met WwN. De initiatiefnemers hadden al jaren de droom om het tropisch regenwoud in Costa Rica te beschermen. Tijdens hun studie en stages hebben ze elkaar regelmatig opgezocht in het buitenland. Hier werd elke keer gepraat over hoe mooi het zou zijn als ze samen regenwoud konden beschermen en op die manier hun idealen verwezenlijken. Hier zijn jaren van voorbereiding, brainstormsessies en oriënterende stages in Costa Rica aan vooraf gegaan. Maar nu kunnen ze met trots vertellen dat er al 3,5 hectare regenwoud beschermd wordt. WwN heeft zich als doel gesteld om 400 hectaren tropisch oerwoud in Costa Rica te beschermen. Het projectgebied bevindt zich in het oosten van Costa Rica, waar tot op dit moment nog ongerepte oer-bossen te vinden zijn. Als kleine organisatie kan deze direct actie ondernemen en effectief geld besteden. De lokale gemeenschap is zich bewust van de ecologische waarde van het oerwoud, maar is niet bij machte om ontbossing te stoppen. WwN koopt bedreigde percelen en werkt aan de bouw van een onderzoekscentrum. Daarnaast maakt WwN mensen bewust van het belang van tropische   oerwouden en duurzaam landgebruik. Om deze reden zal er een onderzoekscentrum  worden gebouwd waar gasten kunnen leren en helpen als vrijwilliger, stagiaire of cursist Spaans. Het bescheiden kamp zal geheel zelfvoorzienend zijn en banen creëren voor de lokale bevolking. Help WwN met het behoud van   tropische'  oerbossen. Particulieren kunnen via de website al voor 2,50 euro één vierkante meter oerwoud veilig stellen, verder zijn er tal van aantrekkelijke mogelijkheden voor bedrijven. Of neem deel aan Expeditie: Duurzaam, een 14-daagse rondreis door het land, georganiseerd door de stichting.

Bijeenkomst

ZEGVELD - De verenigingen Op weg met de ander en Helpende Handen nodigen jongeren vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking uit om op zaterdag 23 maart naar hun landelijke jongerendag te komen in de Voorhof. Het thema van deze dag is: 'Doven horen erbij'. Spreker is Wolter Smit, in zijn vrije tijd actief in het dovenpastoraat. In het ochtendprogramma verzorgt Pieter Kleiberg de Bijbelstudie. Een muzikale bijdrage wordt geleverd door fluitiste Jantine de Waard. Het programma is van 10.30-15.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid voor een gezellige ontmoeting. Voor de lunch wordt gezorgd. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden. Doventolk is aanwezig.

Bron: Woerdense Courant 20 maart 2013

Een kaart vol lekkernijen
Fietsen en varen langs streekproducenten

IJsboerderij Vernooij, forellenvijver Zederik en wijngaard Naescas prijken alledrie op de nieuwe Groene Hart Kampioenenkaart. Ze worden vergezeld door 25 andere slowfoodbedrijven die ooit de finale haalden bij de verkiezing van het Groene Hart Streekproduct van het Jaar.
De kampioenen-kaart geldt als uitnodiging aan mensen om eens een van de bedrijven te bezoeken en een praatje te maken op het erf.
DE MEIJE - Veel van deze kaas-, worst- en wijnmakers zijn er bij in Buitenplaats De Blauwe Meije, als de Woerdense wethouder Bob Duindam afgelopen weekeinde het eerste exemplaar van de kampioenenkaart overhandigt aan Jan Kooijman. Hij is de voorzitter van Groene Hart, Kloppend Hart. groenhartkaart
De gratis kaart is gedrukt in een oplage van 20.000 stuks. Doel ervan is de bijna zeven miljoen mensen die rondom het Groene Hart wonen te verleiden tot een fiets-, wandel- of vaartocht door de 'tuin van de Randstad'.
„Waarom naar Toscane gaan? Of de Provence? Het Groene Hart heeft heel veel te bieden aan rust, ontspanning en lekker eten," aldus de Woerdense wethouder. „We hebben hier wel zes verschillende soorten honing. Ik noem maar wat."
De bijeenkomst vormt de aftrap van de Maand van het Groene Hart, waarin 230 evenementen
plaatsvinden, van kookworkshops tot bijzondere concerten. Dat betekent volgens de organisatie dat vanuit alle vier de grote steden op een kwartiertje autorijden van alles te beleven is.
De Maand van het Groene Hart, die loopt tot 30 april, is een middel om de recreatieve mogelijkheden van de streek te promoten. En reclame is nodig, vindt Jan Kooijman. „Nadat de overheden drie jaar lang zo'n miljoen euro beschikbaar stelden voor gebiedspromotie, gaat de kraan langzaam dicht. Dit jaar hebben we nog een kleine bijdrage gekregen, maar volgend jaar stopt het."
De onbekendheid met het gebied is vaak nog groot. „We stonden vorige maand op de Fiets- en Wandel-beurs in Mechelen. De Belgen hadden nog nooit van het bestaan van het Groene Hart gehoord. Ze waren heel geïnteresseerd in ons verhaal. Wandelen is erg in bij de iets oudere mensen. Ze wilden ook alles weten over over-nachtingsplaatsen. Dan heeft het Groene Hart wel veel te bieden met onze bed & breakfasts."
De kampioenenkaart geldt als uitnodiging van de dertig bedrijven aan iedereen om eens langs te komen. Mensen zijn welkom eens het erf op te lopen en een praatje te maken met de kaasboer, die op zijn beurt bijvoorbeeld laat zien hoe de kaas wordt gemaakt. Veel slowfoodproducenten zijn in De Blauwe Meije aanwezig om hun producten nogmaals onder de aandacht te brengen. Relatief nieuw is de droge schapenworst van Schaapskooi Ottoland. Schapenhouders Cocky en Huug Hagoort ontwikkelden de worst samen met de Coöperatie Groene Hart.
Patissiers Femke en Sander Pont staan er met hun bekroonde Groene Hart Appeltaart. „Wij leveren veel aan de horeca. Appeltaart is echt een product voor de terrassen. Als het weer mooi weer wordt, leveren we er ongeveer tachtig per week. Nu zijn dat ongeveer tien stuks per week. We werken alleen op bestelling."
FLESJES
Fruittelers Lies en Teun van Weverwijk uit Leerdam presenteren onder meer hun pruimenport. In kleine, schattige flesjes van 4,95 euro. „Fluweelzacht. Combineert prachtig bij een pittige Stilton," aldus de maakster. „Twee jaar terug had ik de leden van de Rotary te gast en zij waren enthousiast. Maar hij wordt nog beter als je hem een jaartje laat liggen, zeiden ze." Dat heeft Lies van Weverwijk gedaan. „Nu is 'ie echt top. De verkoop gaat zó goed dat ik door mijn voorraad heen ben."
Robert Berger uit Gouda staat er met zijn fruitwijnen. Naast wijnmaker is hij muzikant. Als je beide beroepen combineert, krijg je muzikale wijnproeverijen. Op 21 mei is er eentje in de Hof van Sint Jan in Gouda. „Zelf zit ik achter de piano als singer-songwriter. Tussen de muziek door laat ik mijn wijnen proeven in combinatie met zelfgemaakte amuses." De kaart, ingevouwen in de Groene Hart maandkrant, is gratis te krijgen bij de VVV's, TIP's, bibliotheken en gemeentehuizen.
Het oogsten begint al vroeg
Oogsten begint voor wijnmaker Robert Berger vroeg in het voorjaar. „Ik maak wijn van de kleine hoefbladbloem. Dat is een van de eerste bloemen van de lente. Maar door de kou is 'ie dit jaar laat." Ook voor de berkenen de esdoornwijn is Berger al aan het oogsten. „Op dit moment ben ik aan het aftappen in Bergambacht. In februari en maart is dat niet schadelijk. In april stop ik, want dan heeft de boom het sap nodig voor de nieuwe blaadjes." Nieuw is de vossenbergwijn. Zelf geplukt op de Veluwe, dus geen Groene Hartwijn.

Bron: AD Woerden 18 maart 2013

Vijf tennislessen op proef bij Miland

Wie altijd al eens een balletje heeft willen slaan of de draad weer wil oppakken, kan nu bij tennisvereniging Miland terecht. De vereniging uit Zegveld biedt dit voorjaar vijf tennislessen aan door een professionele tennisschool om het tennissen uit te proberen. De vijf lessen kosten 30 euro voor volwassenen en 20 euro voor de jeugd. Wie daarna de smaak te pakken heeft, kan tegen gereduceerd tarief lid worden voor de rest van het jaar. De actie van de vereniging loopt dit jaar van 2 april tot l juni en inschrijven kan tot 28 maart bij Rietje van Loon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website. www.tvmiland.nl

Bron: AD Woerden 15 maart 2013

Speciaal team 'redt' deel rieten dak

Bodegraven - Dankzij snel handelen van de brandweer is een woning aan de Meije in Bodegraven gered van het vuur en is de schade binnen de perken gebleven. De vlammen sloegen al uit het rieten dak toen de spuitgasten arriveerden. Dit soort branden zijn meestal niet snel onder controle te krijgen, maar dankzij de inzet van een brandweerteam uit Kamerik en Kockengen lukte dat aan de Meije wel. Dit team heeft zich gespecialiseerd in het bestrijden van branden in rieten daken. De brand begon rond half elf in de schoorsteen en sloeg vervolgens over naar het dak. Wel is de brandweer tot ongeveer 00.30 uur bezig geweest voor men zeker was dat er geen gevaar meer bestond.

Bron: AD Woerden 12 maart 2013

Rieten dak in vlammen op

DE MEIJE - Het rieten dak van een woning in de Meije is gisteravond laat in vlammen opgegaan. De brand in het dak ontstond rond half elf. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De brandweerkorpsen uit Bodegraven, Alphen en Gouda kregen assistentie van gespecialiseerde rietdekkers uit Kockengen en Kamerik. Er raakte niemand gewond.

Verslaafd aan Litesound
'Ik ben niet echt een prototype groupie'

FEMKE VAN DEN END
ZEGVELD - Manuela Brouwer is sinds het Euro-songfestïval van vorig jaar in de ban van de inzending uit Wit-Rusland. De Zegveldse zag de pop-rockband Litesound en was verkocht. Nu probeert ze de handleden naar Nederland te halen, maar dat valt niet mee.
„Ik keek al jaren niet meer naar het songfestival, maar afgelopen jaar besloot ik toch naar de halve finale te kijken voor de Nederlandse inzending Joan Franka," vertelt Brouwer. „Vlak na haar optreden, was Wit-Rusland aan de beurt. Ik weet niet hoe het kwam, maar ik werd gegrepen door het optreden van Litesound. Het is een bepaald gevoel. Hoewel ook zij de finale niet haalden, bedacht ik me meteen dat ik die jongens wilde helpen."
Brouwer leest alles wat ze kan vinden over de band, die wordt gevormd door de Wit-Russische broers Dima (27) en Vova (23) Karyakin en de Italiaan Jacopo Massa (25). Vervolgens zoekt ze contact met hen via de sociale media. „In Wit-Rusland is Litesound heel bekend, maar nadat ze de finale van het songfestival niet haalden, werden ze door veel landgenoten verguisd," weet Brouwer. „Concerten gingen opeens niet meer door."
De Zegveldse bouwt een digitale band op met de broers. „Er is gewoon een klik tussen ons, dat is niet te verklaren." In januari van dit jaar besloot ze de band op te zoeken in Italië. „Ze gaven daar een concert en ik wilde er graag heen."
De man van Manuela, die de fascinatie van zijn vrouw niet deelt, maar wel accepteert, wil niet mee, dus ging ze met een vriend. „Heel spannend, want ik had ook nog nooit gevlogen."
'MEET EN GREET'
In Italië heeft ze een 'meet and greet' met de artiesten, maar daar bleef het niet bij. „Ik werd als VIP behandeld tijdens het concert, werd zelfs nog op het podium geroepen, als hun grote fan uit Holland. De dag daarna ben ik ook nog met hen mee geweest om met hun families te lunchen en dineren. Dat was heel bijzonder."
Sinds haar ontmoeting met de jongens, is het contact alleen maar hechter geworden. De Zegveldse besteedt heel wat uren aan haar hobby. „Ik ben niet echt een prototype groupie," erkent Brouwer, die ongeveer twee keer zo oud is als de jongens. „Het voelt voor mij dan ook meer als een broer-zusrelatie."
Litesound werkt momenteel aan een nieuw album en een videoclip die dit voorjaar moet verschijnen. „Ze doen alles zelf en in eigen beheer, van liedjes schrijven tot het opnemen van de videoclip opnemen."
PINKPOP
Brouwer heeft veel bewondering voor de overlevingsdrang van de broers. Ze doet er dan ook alles aan om de band dit jaar nog naar Nederland te krijgen voor een optreden. Ze legde contact met de organisatie van Pinkpop, heeft een eigen Facebook-pagina opgericht en werkt aan een persmap.
„Het is echt mijn missie om de jongens hier een beetje bekendheid te geven. Daarom heb ik allerlei radio- en tv-programma's gebeld en gemaild, maar ik krijg nergens een poot aan de grond," zegt Brouwer teleurgesteld. „Er zijn toch veel vooroordelen over het Oostblok. Maar ze verdienen die erkenning zo erg dus ik houd stug vol en ik weet zeker dat we elkaar dit jaar weer gaan ontmoeten."
Bekend in Wit-Rusland
Litesound bestaat sinds 2005 en geniet in Wit-Rusland landelijke bekendheid. De band deed in 2007, 2008, 2009 en 2012 mee aan de voorrondes van het Eurosong-festival in eigen land, maar redde het elke keer net niet. Ook vorig jaar behaalde Litesound aanvankelijk de tweede plaats. Maar na afloop werd winnares Alyona Lanskaya beschuldigd van fraude met de publieksstemmen. Zelfs president Aleksandr Loekasjenko bemoeide zich met de uitslag en uiteindelijk werd Litesound uitgeroepen tot winnaar. Met het nummer We are the heroes eindigden ze op de zestiende plaats in de halve finale.
De band kreeg, net als de Nederlandse inzending Joan Franka, maar 35 punten. Dit bleek niet voldoende om mee te mogen doen in de finale.

Bron: AD Woerden 11 maart 2013

Prinses Chantal moet de cel in

ZEGVELD - 'Prinses Chantal' en haar partner zijn veroordeeld tot 16 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk vanwege het afpersen en bedreigen van een Zegvelder. Prinses Chantal, haar echte naam is Anneke de B., exploiteerde de website geldslaven.nl. Zij had een contract met de Zegvelder afgesloten. Prinses Chantal mocht hem drie jaar lang online vernederen en daar betaalde hij 6000 euro voor. De Zegvelder wilde van het contract af, maar toen wilden De B. en haar vriend dat hij toch betaalde. Ze dreigden overal in Zegveld rond te vertellen dat hun slaaf een pedofiel was. Tegen de beide verdachten was 20 maanden cel geëist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Bron: AD Woerden 9 maart 2013

Wandelen door schraallanden

De Meije - Staatsbosbeheer en Groene Hart Gidsen verzorgen morgen een natuurwandeling door de schraallanden van de Meije. Dit gebied is voor een groot deel nog in de oorspronkelijke staat en laat zien hoe landerijen er 100 tot 150 jaar geleden uitzagen. De wandeling duurt ruim twee uur en begint om 12.45 uur. Vertrekpunt is eetcafé De Halve Maan aan de Hazekade 20 in Bodegraven, Kosten voor deelname bedragen 8 euro. Aanmelden kan via 06-23774925.

Bron: AD Woerden 8 maart 2013

Beurs met kleding voor voorjaar en zomer

ZEGVELD - Baby-, kinder- en positiekleding voor het voorjaar en de zomer is zaterdag 16 maart te koop op een kledingbeurs in de Voorhof. Daar worden ook babyspullen, speelgoed en kinderfletsen verkocht. Zowel de koper als verkoper krijgt 10 procent korting. De beurs is van 9.30 tot 12.00 uur aan de Hoofdweg 48. Meer informatie is verkrijgbaar bij Sabina van der Arend tel. 0348-691933 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: AD Woerden 6 maart 2013

De Florijn

ZEGVELD - Zaterdag 9 maart staan van 10.00-12.00 uur de deuren van zowel de appartementen als ook de commerciële ruimten van het nieuwbouwproject de Florijn open voor bezichtiging. Potentiële bewoners of ondernemers en ook andere belangstellenden zijn welkom.

Bron: Woerdense Courant 6 maart 2013

Groep slaat man na feestje het ziekenhuis in

ZEGVELD - Een 27-jarige man uit Zegveld heeft zaterdagnacht een gebroken jukbeen en een schedelbasisfractuur opgelopen bij een mishandeling in Den Bosch. Het slachtoffer en zijn 28-jarige vriend uit Boskoop kregen ruzie met een groep onbekenden toen ze na een feestje in de auto wilden stappen. Ze werden geslagen. Uiteindelijk zagen ze kans om weg te rijden. De Zegvelder is naar een huisartsenpost gereden, omdat hij zich niet goed voelde. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: AD Woerden 4 maart 2013
Pin It