Helpen mét knotten van geriefbosjes

De Meije - De familie Vergeer houdt zaterdag een natuurwerkdag in De Meije. Bij de familie aan de Meije 6 worden dan de eeuwenoude geriefbosjes bij de boerderij geknot. Er is plek voor maximaal twintig knotters. Ook kinderen kunnen een handje helpen bij het aanvullen van de takkenril. Geriefhoutbosjes zijn al eeuwenoud en kunnen alleen voortbestaan door goed beheer. Deelnemers kunnen hun auto kwijt op het erf van Hoeve Zorgvliet, Meije 3. Wie mee doet aan dit vrijwilligerswerk mag behalve op koffie of thee ook rekenen op soep en broodjes. Het knotten duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Aanmelden via tel. 06-10523960 of 0172-685459. www.deparmey.nl

Bron: AD Woerden 31 oktober 2013

Smaken verschillen

Dit keer: Rebecca de Boer  (De Blauwe Meije)
'In de winter eet ik graag gerechten met prei'
Bekende regiogenoten onthullen hun culinaire voorkeuren en ervaringen. Deze week is dat onderneemster Rebecca de Boer van buitenplaats De Blauwe Meije in Zegveld.
Aan welk diner denkt u nog wel eens terug?
„Feestelijke etentjes rondom kerst, daar hou ik van. Met de hele familie lekkere gerechten bereiden vind ik leuk."
Wat is uw slechtste ervaring?
„Ik heb niet echt slechte ervaringen. In het Groene Hart zitten een heleboel goede bedrijven met heerlijke verse producten. Ik heb er niets op aan te merken."
Uw favoriete restaurant?
„Een goed diner hoeft van mij niet per se in een restaurant te zijn. Bourgondische Feestmalen, ofwel biologisch uit eten op de boerderij zelf, vind ik veel leuker. Je komt dan op bijzondere locaties en proeft de heerlijkste gerechten. Sinds deze maand worden de Boergondische feestmalen ook op De Blauwe Meije gehouden."
Voor welk diner mogen we u 's nachts wakker maken?
„Een stoof potje is mijn favoriete gerecht."
Wat lust u absoluut niet?
„Er is niets dat ik niet lust. Natuurlijk heb ik zo mijn voorkeuren, maar ik probeer alles."
Wat is u lievelingssnack?


„Ik ben gek op kaas, in alle soorten en maten. In het Groene Hart ben ik nog lang niet uitgeproefd!"
Kookt u thuis graag en wat is uw specialiteit?
„Koken vind ik heel leuk. Ik doe het ontzettend graag. Ik ben een echte seizoenskoker. In de zomer maak ik graag lekkere frisse salades, in de winter bijvoorbeeld gerechten met prei. Ook Italiaanse gerechten vind ik heerlijk."
Waarmee ontbijt u?
„Ik begin de dag met fruit en een kopje thee."

Bron: AD Woerden 24 oktober 2013

Nieuwe lijsttrekker CU

Henk van Dam wordt lijsttrekker voor de ChristenUnie in Woerden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014.
WOERDEN - Dit is de uitkomst van de ledenvergadering die de politieke partij op dinsdag 15 oktober hield. De Zegvelder Henk van Dam is sinds maart 2012 fractievoorzitter en gemeenteraadslid.
Dorpsplatform
Van Dam heeft zich jarenlang ingezet voor de vrijwillige brandweer, het dorpsplatform en voor de kerkenraad.
Hij heeft zich meer dan dertig jaar bezig gehouden met het vrijwillige brandweerwerk, daarvan was hij twintig jaar postcommandant.
Geschikt
Voorzitter van de lokale ChristenUnie afdeling Hans Verkerk: "We zien in Henk van Dam een geschikte lijsttrekker die in de komende raadsperiode leiding kan gaan geven aan een nieuwe generatie raadsleden." De plaatsen twee tot en met vijf van de politieke partij worden toebedeeld aan de Kameriker Leon de Wit (2), de Woerdense kandidaten Marjoke Verschelling (3) en Lieke van Rootselaar (4) en aan Henk van der Griendt (5) uit Harmelen.

Stabiel
Henk van Dam: "De ChristenUnie is een stabiele christelijk sociale partij die be-stuursverantwoordelijkheid niet uit de weg gaat. Samen met betrokken jonge mensen gaan we voor een sociaal, veilig en schoon Woerden." Meer informatie over de ChristenUnie in Woerden is te vinden op de website van de politieke partij: woerden. christenunie.nl.

Bron: Woerdense Courant 23 oktober 2013

Mark Huizinga geeft clinic

Zegveld - Stichting Top Judo Het Groene Hart houdt zaterdag 26 oktober het Henkido - Groene Hart Toernooi in Zegveld. Ongeveer 250 judoka's uit verschillende regio's strijden tegen elkaar
Er is een speciale ruimte voor judoka's met een geestelijke of lichamelijke beperking. Om 13.00 uur geeft oud-Olympisch kampioen Mark Huizinga een demonstratie en clinic. Het toernooi
begint om 9.00 uur in de sporthal van de Milandhof.

Bron: AD Woerden 21 oktober 2013

Lawaai van Grechtpont aangepakt

WOERDEN/ZEGVELD
Het fietspontje over de Grecht bij jachthaven De Greft in Woerden wordt maandag uit de vaart gehaald. Om geluidsoverlast tijdens het gebruik terug te dringen, wordt één van de lieren aangepast. Nu geeft de ketting telkens een harde klap bij het draaien.
Als de reperatie succesvol is, past gemeente Woerden op termijn ook de andere lieren aan. Ook het draaimechanisme wordt zo afgesteld dat het geheel lichter draait en het meedraaien van het draaiveld tijdens gebruik wordt voorkomen. Het meedraaien van de lier is gevaarlijk voor omstanders. De reparatie duurt tot en met vrijdag 25 oktober. Eerder dit jaar werd het pontje nog uit de vaart gehaald vanwege een kapotte geleidingskabel. De fietspont is een populaire route voor scholieren uit Zegveld en de omgeving. Het verkort de route naar school met twee kilometer. Het pontje gaat tijdens de herfstvakantie uit de vaart, zodat schooljeugd geen hinder ondervindt.

Bron: AD Woerden 18 oktober 2013

Ali B verrast Woerden

WOERDEN - Grote publiekstrekker van de ledenavond bij de Rabobank was rapper, televisiemaker én sinds kort ook producent Ali Bouali, overal bekend als Ali B. Hij slaagde er in korte tijd in om de hele zaal voor zich te winnen. De kern van zijn betoog was "blijft trouw aan jezelf en handel altijd in de geest van hoe je door de mensen herinnerd wilt worden." Ali noemt zichzelf een oplosser van problemen, doet de dingen vanuit zijn eigen gevoel en drive om onafhankelijk te zijn. Tal van smakelijke anekdotes illustreren deze levenshouding.  
"Als iemand me vraagt 'Wat ga je volgend jaar doen?', is mijn antwoord" 'Dat ligt eraan wat volgend jaar vraagt'. Flexibel zijn, daar gaat het om", aldus de 32-jarige rapper. Meerdere keren haalde Ali aan dat het publiek gemiddeld ongeveer twee keer zo oud was als hij. Maar leeftijd is geen issue voor hem. Het gaat hem erom dat je een beetje positief moet blijven denken. En tijd en energie moet steken in wat je belangrijk vindt. In zijn dankwoord aan Ali benadrukt Ruud van der Vliet dat hij een grote overeenkomst heeft met de Rabobank: namelijk de bezieling om een bijdrage te leveren, iets te betekenen in de wereld. "Wij proberen als Rabobank de wereld ook, een stapje verder te brengen", aldus Van der Vliet. Een mooie afsluiting van een verrassend en onderhoudend optreden én een bijzondere ledenavond. De ledenavond van Rabobank Rijn en Veenstromen vond woensdag plaats in aanwezigheid van ruim zeshonderd leden. De bank koos voor een andere opzet. Niet alleen het bezoek van Ali B was een verrassing, maar ook directieleden van de bank kwamen aan het woord in een korte film.

Mark Huizinga bij Henkido

De veertiende editie van het Henkido-Het Groene Hart judo-toernooi vindt zaterdag 26 oktober plaats in de Zegveldse Milandhof in Zegveld. Zo'n 250 judoka's doen mee, waaronder tachtig van Henkido uit Zegveld. Oud-Olympisch kampioen Mark Huizinga verzorgt om 13.00 uur een clinic en een demonstratie.

Bron: Woerdense Courant 16 oktober 2013

Foto's van losgelaten koeien

Woerden - Zegvelder Jos Didden exposeert tot 7 december in lunchroom Versluijs. Didden legde met zijn camera koeien vast die in het voorjaar weer voor het eerst de wei in mochten. De expositie met koeien is vooral gekoppeld aan de Woerdense Koeienmarkt die woensdag 23 oktober wordt gehouden. Didden wil net zijn foto's de kijker een indruk geven van trillende grond en koeien die een gat in de lucht springen.

Bron: AD Woerden 14 oktober 2013

Kerstkinderkoor begint met repeteren

Zegveld - Pia Schütz begint maandag in Zegveld met een kerstkinderkoor. Kinderen tussen de 7 en 13 jaar oud die mee willen zingen in het koor, zijn elke maandagavond welkom bij de repetitie. Deze wordt van 18.15 tot 19.00 uur gehouden in de Milandhof aan de Middenweg 2. Het koor oefent voor een concert op maandag 16 december.

Bron: AD Woerden 12 oktober 2013

Op ontdekking in polders

De Meije - Belangstellenden kunnen zaterdag 12 oktober de eeuwenoude polders in Zegveld en de Meije ontdekken met een gids. Startpunt is eetcafé De Halve Maan. Vandaaruit rijden de deelnemers om 12.45 uur gezamenlijk naar de Milandhof in Zegveld, waar de wandeling begint. De excursie duurt tot 16.00 uur. Kleding dient aangepast te worden aan het weer. Aanmelden via de site. www.groenehartcentrum.nl 

Bron: AD Woerden 9 oktober 2013

Spoedcursus voor zwangeren en partners

Zegveld - Careyn biedt in Zegveld een snelcursus Goed bevallen aan voor zwangere vrouwen die een korte cursus willen. In twee bijeenkomsten krijgen zwangere vrouwen en hun partner uitleg over de meest essentiële zaken rondom de bevalling. Aan bod komen oefeningen voor de bekkenbodemspieren, uitleg over de bevalling, houdingen om klachten te voorkomen en ademhalings- en ontspanningstechnieken om weeën op te vangen. De eerste bijeenkomst is maandag 14 oktober van 19.00 tot 20.30 uur. Bel voor meer informatie naar tel. 088-1239988 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: AD Woerden 8 oktober 2013

Lekkernijen proeven die smaken naar meer

Zegveld - De Culturele Stichting Zegveld houdt morgen de tweede editie van 'Zegveld smaakt naar meer'. Er kan geproefd worden van wat Zegveld en directe omgeving op culinair gebied te bieden heeft. Bezoekers kunnen genieten van simpele lekkernijen tot culinaire hoogstandjes. In het centrum van het dorp staan pagodetenten opgesteld, er is live-muziek en vermaak voor de kinderen. Zij kunnen cup-cakes versieren, een suikerspin krijgen en zich uitleven op het springkussen. De festiviteiten zijn van 16.30 tot 23.00 uur. www.csz-zegveld.nl

Bron: AD Woerden 4 oktober 2013

Bakkerij Fam. De Leeuw

ZEGVELD - Als je de bakkerswinkel van Annalies en Jan de Leeuw in Zegveld binnenstapt, waan je je in een andere wereld. De ambachtelijke broden en handgemaakte stroopwafels zorgen ervoor dat je ook thuis een bezoek aan Bakkerij de Leeuw niet snel vergeet. Het is de oudste bakkerij van Nederland en ook de inrichting gaat al meer dan 100 jaar mee. Ouderwets handwerk, en dat proefje! Producten worden ook verkocht in de VVV Woerden en op de Streek-markt Woerden. Tijdens de Internationale Streekmarkt kunt u raden hoeveel meel er gaat in het ambachtelijk gebakken brood van 2 meter lang. U kunt alle vragen terugvinden op de website van de streekmarkt: www.streekmarkt-woerden.nl.

Natuurboerderij Zegveld

ZEGVELD - Theo en Truus Spruit verkopen vleespakketten van hun eigen veenweidevlees. Pakketten met rundvlees of kalfsvlees, maar alles is ook los verkrijgbaar. Op de natuurboerderij wordt op een eerlijke en ambachtelijke wijze de koeien gehouden met respect voor de natuur. De stierkalfjes zijn op de boerderij geboren en opgegroeid in ruime groepshuisvesting op stro. Het vlees is niet blank maar rose, door de voeding en bewegingsvrijheid. En vooral lekker! Het rundvlees komt van jonge koeien, het vlees is vol van smaak en de structuur fijn. 's Zomers lopen de koeien in de wei en in de winter in de stal op stro.

Bron: Woerdense Courant 2 oktober 2013

Majorettes KNA zoeken versterking

Zegveld - De majorettes van muziekvereniging Kunst Na Arbeid uit Zegveld houden donderdag een open avond om nieuwe majorettes te werven. Geïnteresseerden zijn welkom om een kijkje te nemen bij de repetitie in de sporthal van de Milandhof. De majorettes repeteren van 18.15 tot 19.15 uur.

Bron: AD Woerden 1 oktober 2013
Pin It