Speculaasactie Zegveld

ZEGVELD - In de week van 3-8 november gaan de leden van zangkoor 'de Lofstem' uit Zegveld weer op pad voor de jaarlijkse speculaasverkoop. Bestellen kan ook. Wie dat liever doet, belt aar de voorzitter Adrie Uittenbogaard op 0348 - 69 18 08.

Bron: Woerdense Courant 29 oktober 2014

Bram van der Vlugt (80) acteur uit Zegveld

In deze rubriek beantwoordt elke dag een bekende streekgenoot een aantal vragen uit het Grote Buurtonderzoek van het AD.
Kent u uw buren?
„Ik woon in een boerenbuurtschap, waar we elkaar kennen. Het is niet zo dat we bij elkaar over de vloer komen, maar zelfs de vage bekenden worden gegroet. Wanneer iemand hulp nodig heeft, staan de buren voor elkaar klaar. Bijvoorbeeld wanneer er een boom omgewaaid is of als een schaap moet bevallen. Een boer uit de buurt heeft vaak biest, om de week komt hij me op de fiets wat brengen."
Zet u zich belangeloos in voor uw omgeving?
„Ik was een van de initiatiefnemers van stichting Gras & Wolken, voor het behoud van het boerenland. Inmiddels is deze opgegaan in stichting Groene Hart. Daar heb ik nog een plek in de adviesraad."
Wat moet er behouden blijven in uw buurt?
„Een jaar of tien geleden leek het erop dat de boeren uit het gebied zouden verdwijnen. Nu lijkt het tij gekeerd. Jonge mensen zetten de boerenbedrijven hier voort, wat ik een heuglijke ontwikkeling vind."

Bron: AD Woerden 24 oktober 2014

De Trompetter van de Prins is in Zegveld geweest, want Zegveld is na Woerden de tweede pleisterplaats in 'Rampjaarroute 1672'.
Het kleurrijke gezelschap verzamelde voor Bakkerij de Leeuw en ging in optocht op weg naar de Milandhof waar Stichting Welzijn Ouderen Zegveld een zaaltje geregeld had.

Belangstelling voor glasvezel

ZEGVELD - In een inventarisatie heeft inmiddels bijna een kwart van de Zegvelders aangegeven interesse te hebben in glasvezel. De Projectgroep Glasvezel maakte dat bekend. Tot op heden zijn er totaal 223 aanmeldingen binnen (58 bedrijven en 165 particulieren). Dit is 22,3% van het aantal aansluitingen in Zegveld en de Stichtse Meije. In de Stichtse Meije ligt het aantal aanmelders zelfs al op 42%. Aanmelden (dat er interesse is) kan alsnog door het aanmeldingsformulier in te leveren bij de Coop in Zegveld of via www.zegveldopglasvezel.nl

Bron: Woerdense courant 22 oktober 2014

Openstelling Blauwe Meije 'niet illegaal'

Recreanten kunnen 'gewoon' voor een natje en een droogje terecht bij Buitenplaats De Blauwe Meije aan Meije 300.
De Raad van State heeft vorige maand weliswaar een streep door het uitbreidingsplan - bed and breakfast, galerie en kanoverhuurder - gezet, maar vooruitlopend op een nieuwe vergunning, is de buitenplaats de laatste weken van het seizoen open.
„We hebben zicht op een nieuwe vergunning, en vooruitlopend op de gemeentelijke procedure mogen we gewoon open zijn. We doen niets illegaals", zegt eigenaresse Rebecca de Boer.
„Wij zijn op dit moment de enige pleisterplaats aan de Meije waar je iets kunt gebruiken", zegt De Boer. „De theetuin is dicht." En café De Halve Maan is gesloopt en de nieuwbouw gaat in het voorjaar van 2015 open. De wandel-, fiets- en kanoroute langs De Meije is een van de drukste van het Groene Hart.

Bron: AD Woerden 18 oktober 2014

FNV Bouw huidigt jubilarissen

ZEGVELD - De afdeling Hollands Midden van vakbond FNV-bouw huldigt vrijdag 17 oktober 25 jubilarissen. Ze zijn 25 tot 60 jaar lid. De huldiging wordt verzorgd door Paul van der Maas. De feestavond van de vakbond begint om 20.00 uur in het Milandhof.

Bron: AD Woerden 16 oktober 2014

Geblinddoekt hardlopen

ZEGVELD - Jacqueline Aarts uit Montfoort en Sylvia Bloemendaal uit Zegveld deden zaterdag mee aan The Blind Run in Utrecht. De dames liepen, net als bijna 200 andere deelnemers, om en om geblinddoekt. Met deze sportieve prestatie haalde
het duo 180 euro op voor Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.

Bron: Woerdense Courant 15 oktober 2014

Cafe Halve Maan opent in voorjaar

DE MEIJE - Het vernieuwde café De Halve Maan in de Meije gaat in het voorjaar van 2015 open. De fundering van het pand wordt deze week aangebracht.
De sloop en de nieuwbouw liepen een paar jaar vertraging op door het uitblijven van een vergunning. Uitbaatster Elly van Hanswijk: „Ik hoop dat de bouw flink doorzet. Het zou heel fijn zijn als we komend voorjaar onze deuren kunnen openen."
Vorige maand is het oude pand gesloopt en een week geleden is eerste paal van het nieuwe café geslagen. Volgens Van Hanswijk was het hoog tijd dat het gebouw werd vervangen. „Het café was een vervallen bende", vertelt ze. Toen we nog geen vergunning kregen van de gemeente, hadden we het een beetje opgeknapt om het uiterlijk op te fleuren." Ze verwacht dat de buurt volop gaat genieten van het nieuwe café. „Alleen al hoe het er straks zal uitzien, is een vooruitgang voor de buurt."
Eigenaar René Kroes wilde het café al slopen en herbouwen toen hij het pand in 2010 kocht. Hij hoopte toen dat het nieuwe café in 2012 klaar zou zijn. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk werkte echter tegen door hem nog geen vergunning te geven.

Bron: AD Groene Hart 8 oktober 2014

De Trompetter van de Prins

ZEGVELD - Trompetter van de Prins is een kleurrijk gezelschap dat de streek doortrekt met de soldatenkist van Jan Klaassen als reizend minitheater/museum.
Wat daar allemaal in zit en uitkomt zorgt voor verhalen, verwondering, muziek, dans en poppenkast voor groot en klein. Woensdag (15 oktober) komt De Trompetter naar Zegveld. Het thema is Rampjaar 1672. Van alle kanten werd aangevallen, de Hollandse Waterlinie werd een grote ijsbaan. De prins werd volwassen en wie stond daar in Bakkerij de Leeuw? Verhalen genoeg! Om 14.00 uur gaat de troep vanaf Bakkerij de Leeuw naar Milandshof (Middenweg 2). Van twee tot vier uur is daar iedereen welkom.

Bron: Woerdense Courant 8 oktober 2014

De Trompetter van de Prins

ZEGVELD - Het kleurrijke gezelschap Trompetter van de Prins is woensdag 15 oktober in Zegveld. Het gezelschap trekt door de streek met de soldatenkist van Jan Klaassen als reizend mini-theater/museum. Het thema van Trompetter van de Prins is het Rampjaar 1672. De groep vertrekt om 14.00 vanaf Bakkerij de Leeuw aan de Hoofdweg 91 richting De Milandhof. Daar is iedereen welkom van 14.00 tot 16.00 uur. 

Bron: AD Woerden 8 oktober 2014

Ook hier een kalf met een 7

SARIE KATSMAN
MEIJE - „Een kalf met een tekening in de vorm van een 7 op zijn kop? Daarvoor hoefje echt niet helemaal naar Pennsylvania te gaan," zeggen Leon Koot en Chantal Wansinck uit de Bodegraafse Meije.
„Toen we gisteren in de krant lazen dat er in Amerika een kalf was geboren met het cijfer 7 op de kop, zeiden we meteen: onze Cella7, die vorig jaar is geboren, heeft er ook zo eentje!" En inderdaad, tussen het jongvee in de stal haal je Cella7 er meteen uit. Ze valt op tussen de pinken en vaarzen met egaal zwarte koppe of die met een wit blesje, een v-vormige of zelfs een hartvormige witte vlek. Niet te missen: Cella7 is vernoemd naar
de forse 7 op haar kop. „Mijn schoonmoeder heeft er meteen een foto van gemaakt toen Cella was geboren. Die hangt nog steeds bij ons in de keuken." „Ik heb er in al de 63 jaar dat ik hier woon en werk, nog niet eerder zo eentje gehad," vult schoonvader Sjaak aan. Dat zwart-bonte Holsteinse Cella7 dezelfde stier als vader zou kunnen hebben als haar evenknie in Amerika, betwijfelt Sjaak Koot. „Lijkt me onmogelijk."
Karakter
De boer in Pennsylvania heeft zijn kalf met nummer 7 op de kop vernoemd naar een plaatselijke sportcoryfee met rugnummer 7. „Nee, dat zijn wij niet van plan," lacht Chantal. „Ze heet gewoon Cella. Haar moeder is Cella58, en dus heet deze ook Cella. Nummer 7 was gelukkig nog vrij, dus dat kwam mooi uit." Cella7 is nu ruim een jaar en ze lijkt wat karakter betreft op haar moeder: „Cella58 is echt onze knuffelkoe. Onze Teun van 6 en Wiebe van 4 zijn ook dol op haar. Ze vindt echt alles goed. De jongens mogen zelfs op haar rug zitten."
Dat laten Teun en Wiebe graag even zien. Cella58 laat het goedig toe en ze geniet van alle aandacht. Dochter Cella7 is ook een schattig meisje. Tijdens de foto-sessie overlaadt ze Teun en Wiebe met talloze likken van haar grote roze tong, terwijl de jongens haar flink wat hooi toestoppen.

Bron: AD Groene Hart 2 oktober 2014

Inventarisatie glasvezel voor Zegveld en de Meije

De Projectgroep Glasvezel Zegveld (met vertegenwoordigers van het Dorpsplatform Zegveld, Ondernemersvereniging Zegveld-de Meije en Buurtcomité Stichtse Meije) zet zich in om glasvezel (snel internet) in Zegveld en de Stichtse Meije te realiseren.
De projectgroep inventariseert daarom binnenkort hoeveel inwoners en ondernemers in Zegveld en de Stichtse Meije interesse hebben in glasvezel. Als de behoefte duidelijk is, kan in overleg met de gemeente Woerden naar een aantrekkelijke aan-bieder gezocht worden.
Op 4 oktober krijgen inwoners en ondernemers in Zegveld en de Stichtse Meije een antwoordformulier met meer informatie in de brievenbus. Dit formulier is ook af te halen bij de Coöp supermarkt in Zegveld (en ook in te leveren). Meer informatie vindt u op www.zegveld.net, waar u ook uw belangstelling kenbaar kunt maken. De inventarisatie verplicht u tot niets, het is enkel bedoeld om te kijken of er behoefte is aan glasvezel. Heeft u interesse, reageer dan vóór 15 oktober a.s.

Blind rennen voor goed doel

ZEGVELD - Op zaterdag 11 oktober loopt Jacqueline Aarts (53) uit Montfoort verbonden door een lint met de Zegveldse Sylvia Bloemendaal (39) The Blind Run in het Griftpark in Utrecht. Bij deze sponsorloop lopen de deelnemers in duo's. De ene loper kan wel zien, de ander is blind, slechtziend of geblinddoekt. Organisator Bartiméus Sonneheerdt wil met de run de impact van blind of slechtziend zijn indringend, maar positief op de kaart zetten én zoveel mogelijk geld inzamelen voor projecten voor blinde en slechtziende kinderen.
Aarts en Bloemendaal kennen elkaar van een opleiding. De dames kunnen zelf gewoon goed zien, daarom krijgt één van de twee een blinddoek om tijdens het hardlopen.
Aarts: "Ik heb een tante gehad die blind was en daarna ook doof. Dat heeft een enorme impact gehad op mij als kind.
Nu ben ik zelf, door mijn werk als vitaalcoach, veel bezig met gezondheid en vitaliteit. Daardoor ben ik mij steeds meer gaan realiseren hoe belangrijk het is om te kunnen zien." De dames hebben zich nog maar net aangemeld, dus sponsors hebben ze nog niet. Het geld dat ze binnenhalen gaat naar drie projecten voor kinderen met een visuele beperking. Betere oogzorg voor kinderen met albinisme, een interactief lespakket om spelenderwijs beter te leren omgaan met een visuele handicap en tot slot onderzoek naar beter leren lezen voor slechtziende kinderen. "Ik heb geen idee wat ik moet verwachten. Ooit heb ik tijdens een hardlooptraining zestig seconden blind hardgelopen. Dat was niet makkelijk en zelfs eng. Als je samen oefent, dan moet het goedkomen."

Bron: Woerdense Courant 1 oktober 2014
Pin It