Club akkoord met huurcontract

ZEGVELD - Voetbalvereniging Siveo '60 is het met de gemeente Woerden eens geworden over een huurverhoging van 14.000 euro. De club heeft voor die "forse verhoging" wel de contributie voor de leden moeten opschroeven. Volgens de vereniging hebben bestuur en financieel adviseur Paul Vonk er 'alles aan gedaan om de klappen te beperken.' De ene helft van het bedrag komt uit contributieverhoging, de andere helft haalt het bestuur uit bezuinigingen elders in de begroting, licht Vonk toe. Hoeveel de verhoging voor de leden wordt, is nog onderwerp van studie. Het bestuur probeert de lasten zo goed mogelijk te verdelen.

Bron: AD Woerden 26 november 2014

'Een uitzonderlijk concert'

Dit artikel is door KNA geplaatst op woerdensecourant.nl
ZEGVELD - Een uitzonderlijk concert vond onlangs plaats in de Milandhof. Muziekvereniging Kunst Na Arbeid had zichzelf overtroffen met een mooie show. In de aankondigingen van het concert was al vermeld dat zangers Martine Zuidam samen met de fanfare zou optreden. Dat deed zij verbluffend goed. De majorettegroep deed shows op fanfarenummers, de drumband en MPC kreeg de handen op elkaar bij de stokkenshow van het nummer Blue Monday. De vakkundige zaalversterking en verlichting maakten de avond een uitzonderlijk concert voor de club.

Bron: Woerdense Courant 26 november 2014

Adriaans viert jubileum

ZEGVELD - De Kockengense kunstenaar Pieter Adriaans exposeert vanaf zondag 30 november in De Blauwe Meije in Zegveld. Adriaans schildert en maakt muziek sinds hij een klein jongetje was. De expositie '50 jaar inspiratie' geeft een beeld van Adriaans' schilderwerk door de jaren heen, van rustig naar experimenteel, van abstract tot figuratief. Meer informatie is te vinden op de website, www.pieter-adriaans.com

Bron: AD Woerden 24 november 2014

Goede Doelen Dag met boekbinder en autowas

In De Voorhof aan de Hoofdweg 48 in Zegveld is zaterdag van 9.30 tot 14.30 een Goede Doelen Dag. Er zijn diverse standhouders met cadeau- en gebruiksartikelen, ook voor de komende feestdagen zijn er cadeaus. Voor jong en oud zijn er spelletjes, waarbij diverse prijzen te winnen zijn. Een boekbinder repareert boeken en bezoekers van de Goede Doelen Dag kunnen hun auto laten wassen.

Bron: AD Woerden 20 november 2014

Bijzonder teamuitje voor Siveo-veteranen

door Sylvia Vos
ZEGVELD - Het veteranenelftal van Siveo onderneemt jaarlijks een teamuitje. Weekendje Brabant of Friesland bijvoorbeeld. Dit jaar ziet het uitje er iets anders uit. Donderdag stappen negen spelers uit het team in het vliegtuig naar Zuid-Afrika.
Woerdenaar Hans Bregman is een van de negen spelers: "Wij zijn veertig-plussers en we hebben allemaal gevoetbald bij Sportlust, Woerden of Siveo. We voetballen nog steeds in het veteranenelftal bij Siveo '60. Elke donderdag trainen en op zaterdag een wedstrijd, die uiteraard wordt nabesproken tijdens de oergezellige 'derde helft'." De broer van een van de spelers is Corné Groenendijk, hoofd jeugdopleidingen bij Ajax Cape Town. Bregman: "Ajax Cape Town is al eens hier geweest. De stoute plannen om daarheen te gaan zijn toen al ontstaan, maar nu gaan we het echt doen." Uiteraard wordt er gevoetbald in Cape Town. "We spelen een wedstrijd tegen een samengesteld begeleidingsteam van Ajax Cape Town, waaronder ook oud-Nederlands elftal-keeper Sander Westerveld." Maar er is ook tijd voor ontspanning. Zo staat op het programma zwemmen met witte haaien en de Tafelberg beklimmen. Meer over de mannen en hun reis:
www.woerdensecourant.nl

Goede Doelen Dag

ZEGVELD - Van 9.30 tot 14.30 uur is het op zaterdag 22 november Goede Doelen Dag in De Voorhof aan de Hoofdweg 48 in Zegveld. Er zijn diverse standhouders met cadeau-en gebruiksartikelen, zoals kinderkleding, Aloe Vera-producten, sierraden, sjaals, oude en nieuwe boeken, (kerst)kaarten en postzegels, vogelvoer-decoraties, hobbymateriaal, bloemen en planten, openhaard hout en streekproducten. Voor jong en oud zijn er spelletjes. Een boekbinder repareert boeken en het is mogelijk om de auto te laten wassen. Om 11.30 is er een veiling waar naast goederen ook diensten geveild worden.

Nieuwe Sinaasappelman

Met eigenaar Ad Oskam heeft De Sinaasappelman een nieuw gezicht gekregen. De Woerdenaar heeft het bedrijf overgenomen van oprichter Rob van Hoogdalem. Het concept blijft hetzelfde: tweewekelijks verse perssinaasappels thuis geleverd. Lekker, gezond én makkelijk!
Al tien jaar bezorgt De Sinaasappelman perssinaasappels aan huis. Op die manier kunnen mensen, zonder te hoeven sjouwen, genieten van een gezond glaasje vers-geperste sinaasappelsap. Vanuit de loods in Zegveld rijden de busjes van De Sinaasappelman dagelijks naar particulieren en bedrijven in de driehoek tussen Rotterdam, Alkmaar en Ede. Sinds augustus is Ad Oskam samen met zijn vrouw Esther eigenaar van De Sinaasappelman. "Kwaliteit is voor ons heel belangrijk", vertelt Oskam. "Daarom hebben we een nieuwe leverancier gezocht die altijd kwalitatief goede en verse perssinaasappels kan leveren."
Om mensen enthousiast te maken, worden er regelmatig netjes met twee perssinaasappels huis-aan-huis aan de voordeur gehangen. "Er zit een briefje bij waarin wordt uitgelegd hoe wij werken. Een aantal dagen later bellen we aan om te vragen of de bewoner klant wil worden."
Wie De Sinaasappelman nog niet aan de deur heeft gehad en wel klant wil worden, kan zich aanmelden via de website. "Je zit nergens aan vast en de factuur gaat door de brievenbus dus de betaling is altijd achteraf."
De Sinaasappelman levert ook geperste sinaasappelsap in flessen van 0,25, 1 en 2 liter. Deze maand zijn daar ook aardappels bij gekomen. "Klanten kunnen kiezen uit vastkokende en kruimige aardappels in netten van 5 of 10 kilo. Dat scheelt ook weer sjouwen."
Tot slot sponsort De Sinaasappelman diverse verenigingen. "Verenigingen die hun clubkas willen spekken, kunnen contact met mij opnemen", besluit Oskam.

Feestvieren doe je in Gasterij De Milandhof

Een feestje vieren, doe je in Gasterij De Milandhof. Of het nu gaat om een kleine verjaardag, een bruiloft of een groot bedrijfsfeest. Met zeven zalen die allemaal hun eigen sfeer en capaciteit hebben, is het partycentrum in Zegveld de locatie voor alle soorten feesten.
"Ieder feest kan op tweehonderd verschillende manieren gevierd worden, maar je moet het doen op de manier die bij je past", vindt Lauw Uittenbogaard. Daarom heeft de bedrijfsleider van Gasterij De Milandhof graag persoonlijk contact met zijn klanten. "Ik laat alle zalen zien, we bekijken welke zaal het bes¬te past en bespreken zaken als eten, drinken en muziek. Daarbij staat de klant centraal en denken we mee over het programma. Vervolgens proberen we binnen het budget het optimale te bereiken."
Bij Gasterij De Milandhof kunnen van maandag tot en met zaterdag alle soorten feesten gevierd worden voor particulieren en bedrijven. "Denk aan een verjaardag, bruiloft, huwelijksjubileum, kerstborrel of bedrijfsfeest", zegt Uittenbogaard. "We hebben zes zalen meteen capaciteit van 25 tot 300 personen en een sportevenementenhal tot 1.000 personen. Iedere zaal heeft zijn eigen sfeer: van een moderne bar tot een klassieke raadszaal of Oud-Hollandse herberg." Ook qua eten is er van alles mogelijk. "Een brunch, buffet, eenvoudige maaltijd, stamppotbuffet, walking dinner, proeverij met hapjes of wat je maar wilt."
Wie graag een avondje uit wil met een kleine of grotere groep familie, vrienden of collega's kan ook kiezen voor de thema-avonden van Gasterij De Milandhof. "Gasten kunnen dan van 19.00 tot 23.30 uur goed eten, gezel¬lig drinken en ondertussen vermaakt worden." Het partycentrum in Zegveld biedt entertainmentavonden aan met een stand-up comedian die verschillende typetjes nadoet, een magie dinner-show met goochelaars of een Goud tot Nieuw avond met live-muziek. "Daar komen allerlei gezelschappen samen, maar je kunt ook een thema-avond voor je eigen groep krijgen en eventueel zelf entertainment meebrengen."
"Bij elk feest zorgen onze gastdames en -heren ervoor dat iedereen met een tevreden gevoel weer naar huis gaat."

Bron: Woerdense Courant 19 november 2014

Team van Siveo naar Kaapstad

ZEGVELD - Het veteranenteam van voetbalvereniging Siveo in Zegveld heeft een bijzonder tripje voor de boeg.
De oud-spelers van diverse eerste elftallen gaan nu eens niet een weekendje Sneek of Hardenberg doen, zegt Hans Bregman. De reis gaat naar Zuid-Afrika. Corné Groenendijk, broer van een van de spelers, is namelijk hoofd jeugdopleidingen bij AJAX Capetown. Negen van de elftalleden konden vrijaf krijgen en stappen morgen op het vliegtuig naar het zuiden voor een tiendaagse trip.

Goede Doelen Dag met boekbinder en autowas

ZEGVELD - In De Voorhof aan de Hoofdweg 48 in Zegveld is zaterdag van 9.30 tot 14.30 een Goede Doelen Dag. Er zijn veel cadeauartikelen te koop, er is een goederen- en dienstenveiling, een boekbinder repareert boeken en bezoekers kunnen hun auto laten wassen.

Bron: AD Woerden 19 november 2014

Geen zorgen voor de dag van morgen

ZEGVELD - Anne-Marie van Briemen uit Boskoop komt woensdag naar de vrouwen-/koffieochtend in Zegveld. Zij spreekt over het thema 'Geen zorgen voor de dag van morgen'. De PKN-vrouwen/koffieochtend in Gasterij Milandhof begint om 09.30 uur. Alle vrouwen zijn welkom, kinderoppas is aanwezig. Entree is gratis.

Nieuwe veestapel voor proefcentrum

ZEGVELD - De proefboerderij in Zegveld bouwt een nieuwe veestapel op. Deze week werd het eerste kalfje op de boerderij geboren. De agrariërs, die geholpen worden door bedrijven en instanties in de agrarische sector, beginnen in april met melken, dan kan het onderzoek naar de melk-opbrengsten echt beginnen. Het kenniscentrum werd dit jaar gekocht door een coöperatie van regionale agrariërs die het voor het Veenweidegebied willen behouden. De Universiteit van Wageningen wilde van de boerderij af om kosten te besparen.

Bron: AD Woerden 17 november 2014

Begin gemaakt met nieuwbouw

ZEGVELD - Onder de benaming Weidz begint bouwer Bolton binnenkort met de ontwikkeling van de nieuwbouw aan de Milandweg in Zegveld. Waar nu onder meer de tennisbanen liggen, komt in de toekomst een nieuwe wijk om het dorp van de nodige woningen te voorzien. Om zoveel mogelijk woonwensen uit het dorp te verzamelen, houdt Bolton op 18 november een eerste workshop. De wijk heeft de naam WeidZegveld meegekregen. Het dorpsplatform dringt aan op vlotte nieuwbouw omdat Zegveld anders te veel jonge inwoners wegtrekken.

Bron: AD Woerden 12 november 2014

Proef boerderij Zegveld vraagt 5 jaar zekerheid van financiers

door HANS-PAUL ANDRIESSEN
ZEGVELD - Het Veenweiden Innovatiecentrum (VIC) op proefboerderij Zegveld is bezig een vijfjarenplan te maken voor onderzoek en innovatie van 2015 tot 2019. Daarover wil het bestuur afspraken maken met de belangrijkste financiers: de provincies en de waterschappen.
„Het liefst voor 5 jaar", schrijft bestuurslid André van der Zande op de website. „Met halverwege een moment waarop we evalueren. Maar ik besef, dat er volgend jaar verkiezingen zijn bij provincies en waterschappen en dat het moeilijk is om vooruit te lopen op het beleid van de nieuwe colleges."
Het VIC Proefboerderij Zegveld ging eind vorig jaar failliet nadat Wageningen Universiteit zich terugtrok. Begin dit jaar werd een doorstart gemaakt met geld van provincies en waterschappen. Onlangs is een nieuwe veestapel aangeschaft: Jerseykoeien uit Denemarken.
Het VIC wil het innovatiecentrum voor de westelijke veenweiden zijn en werken aan de thema's water, landbouw, bodem en ondernemer-schap. Het wil een bijdrage leveren aan een vitaal veenweidelandschap met een gezonde landbouwsector en een duurzaam bodem- en watersysteem.
Van der Zande ziet in het meerjarenprogramma een accentverschuiving. „Naast onderwerpen die van belang zijn voor provincies en waterschappen worden nu ook onderwerpen die spelen in de kring van gemeenten meegenomen. Dat betekent, dat het inhoudelijke gesprek met de gemeenten nu nog belangrijker wordt."
„Wat blijft is de betrokkenheid van de boeren. Die is groot en daarmee is een goede band met LTO Noord van blijvend belang. Ik zou nog wel wat meer elan willen zien in de samenwerking met het onderwijs. Het zou mooi zijn als die ertoe zou leiden dat agrarisch ondernemen in de veenweiden een plek krijgt in het curriculum van mbo en hbo."

Speculaasactie van zangkoor De Lofstem

ZEGVELD - Leden van zangkoor De Lofstem uit Zegveld verkopen deze week speculaaspoppen van deur tot deur. Wie de leden mist, maar wel het koor wil steunen kan ook speculaas bestellen bij Adrie Uittenbogaard, 0348-691808.

Bron: AD Woerden 4 november 2014

Vrijwilligers knotten en zaaien in de natuur

MEIJE Vanwege de Landelijke Natuurwerkdag wordt er vandaag gewerkt in de natuur bij buitenplaats De Blauwe Meije. Vanaf 09.30 uur liggen de zagen en scheppen klaar voor vrijwilligers die mee willen helpen aan een opknapbeurt van de buitenplaats. Er worden wilgen geknot, jonge boompjes aangeplant en natuur-mengsels gezaaid, zodat de buitenplaats er komend voorjaar blauw-bloemig uitziet. De werkzaamheden duren tot 16.30 uur en tussendoor is er huisgemaakte appeltaart en chocolademelk. www.natuurwerkdag.nl/meedoen

Bron: AD Groene Hart 1 november 2014
Pin It