Snerttoernooi

Zegveld - Voetbalclub Siveo houdt op zaterdagmiddag 3 januari het jaarlijkse snerttoernooi voor de B- en A-junioren, de dames en alle senioren. Deelnemers moeten uiterlijk 13.00 uur aanwezig zijn. Voor snert wordt gezorgd.

Bron: Woerdense Courant 31 december 2014

Zonder laboratorium wint oma Janny oliebollentest

door BERT VAN DEN HOOGEN
WOERDEN - Oma Janny van bakkerij Van Leeuwen bakt de beste oliebollen van Woerden. Dat kwam uit de test onder alle lokale bakkerijen in de gemeente Woerden. Martin Damen, een van de testers, geeft de oliebol een 'dikke 10'. „Het is een waanzinnig lekkere bol. Je weet niet wat je proeft." Net zo enthousiast is hij over de oliebollen van bakkerij De Leeuw in Zegveld ('een geweldige bol!') en gebakskraam José en Willem Muller aan de haven
in Woerden, die respectievelijk tweede en derde werden. Bij de landelijke AD-oliebollen-test won bakkerij Broeking, die een filiaal heeft in Woerden. Dat Broeking nu niet won, heeft mogelijk te maken met de wijze van testen. Ook bij deze test werd onder meer op vet, smaak en uiterlijk getest, maar Damen en de andere testers hadden geen laboratorium tot hun beschikking. Björn van Leeuwen is blij met de eerste plek. „Wij weten dat we goede oliebollen bakken. Wij bakken niet voor testen, maar
voor onze klanten. En we bakken ze alleen bij oudjaar en tijdens de koeienarkt. Toch vinden we de eerste plaats natuurlijk leuk. Het geheim? We hebben al 100 jaar hetzelfde recept. Het is gewoon afwegen, rijzen, draaien en bakken. Het mooiste is dat mijn moeder van 85 jaar ze nog bakt, maar dat kan elk jaar iemand anders zijn." Bij bakker De Leeuw zijn ze trots op de tweede plek. „Vorig jaar een eervolle vermelding en dit jaar de tweede plek. Het is een prachtig resultaat."

Adriaans werk in De Blauwe Meije

ZEGVELD - In Gallery De Blauwe Meije is komend weekend het werk te zien van de Kockengense kunstenaar Pieter Adriaans. De expositie heeft hij samengesteld met de galleriehoudster Rebecca de Boer. De door hem gepubliceerde boeken zoals Schilderen met het brein en Robosail zijn ook te verkrijgen in De Blauwe Meije. De expositie geeft een beeld van zijn schilderwerk door de jaren heen. De kunstanaar begon met schilderen en muziek maken toen hij een klein jongetje was. De galerie is dit weekend geopend vanaf 12.00 uur. www.pieter-adriaans.com

Bron: AD Woerden 30 december 2014

Zorgen om bermen Meije door graafwerk Oasen en Rekam

MEIJE - Drinkwaterbedrijf Oasen legt een nieuwe waterleiding in de Meije aan. Die klus duurt ongeveer tien maanden. Rekam Kabeltelevisie lift mee met het werk en zorgt vanaf Bodegraven tot de Hazekade op de grens met Woerden voor een glasvezelnetwerk. „Deze werkzaamheden vormen een grote belasting voor de wegen en wegbermen in het buitengebied," zegt Jan Vergeer van het CDA. Hij vraagt zich af of er wel voldoende waarborgen zijn dat deze ongeschonden blijven. „Zijn er met Oasen afspraken gemaakt over het herstellen of vergoeden van de schade?" wil hij weten.
In het verleden heeft de Stichting Werkgroep Meijebelangen aangedrongen op vernieuwing van het waterleidingstelsel. De nieuwe leiding is van kunststof en gaat lopen door de tuinen en percelen van de Meijenaren. Dus naast de weg. Zo is dat eerder ook gegaan met de aanleg van een gasleiding en riolering. Het gaat in totaal om 6,5 kilometer leidingwerk voor ongeveer 180 woningen.
Rekam gaat ongeveer 100 woningen aansluiten op het glasvezelnetwerk. Ook de bewoners van Buitenkerk en de Kerkweg in Bodegraven krijgen nieuwe waterrleiding.

Prijs voor drainageproject

ZEGVELD - Het Veenweiden Innovatiecentrum (VIC) aan de Oude Meije in Zegveld en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden hebben een prijs gewonnen met het project 'Sturen met Water'.
Met dit systeem kunnen boeren het waterpeil onder en rond hun percelen zeer gedetailleerd regelen. Het project is een uitwerking van de al langer bestaande onderwaterdrainage. Belangrijk voordeel van deze drainage is dat de slappe veengrond veel minder snel inklinkt dan met de traditionele ontwatering. Inzakkend veen - in sommige gebieden tot wel 2 centimeter per jaar - is een groot probleem in het Groene Hart, omdat het de ontwatering steeds moeilijker maakt. Door het waterniveau per perceel te regelen, kunnen boeren veel betere productie-omstandigheden creëren, stelt de jury van de Waterinnovatieprijs.

Bron: AD Groene Hart 8 december 2014

Siveo wint speciale uitwedstrijd

HARRIE VAN OPSTAL
ZEGVELD/KAAPSTAD - De Zegveldse voetbalclub Siveo heeft een van haar meest opmerkelijke uitwedstrijden met een 3-2 zege kunnen bekronen. Het veteranenteam heeft afgelopen week in Kaapstad gespeeld tegen Ajax Cape Town. Dit team bestaat uit spelers van Jong Ajax Cape Town, oud-spelers en begeleiders van Ajax.
De veteranen kwamen in Zuid-Afrika terecht dankzij een van de spelers van Siveo, Gerben Groenendijk. Diens broer Corné is bij Ajax Cape Town hoofd jeugdopleidingen. Omdat de leden van het veteranen-team nu eens niet een standaard weekendje Sneek of Hardenberg wilden doen, regelden ze vrijaf van hun werk om een sportieve trip naar Kaapstad te maken.
Geweldig
Deelnemer Hans Bregman vertelt dat de Zegveldse groep 'een geweldige tijd' heeft gehad. De wedstrijd was bepaald geen makkie, vertelt hij. Zo moest de Zegveldse ploeg in de eerste minuut al een afstandsschot van Ajax incasseren. Ronald de Jong wist na een voorzet van Lucas Kreuger een eerste Zegvelds doelpunt te scoren. Voor rust werd het toch nog 2-1 door een misverstand in de verdediging van Siveo.
Snel daarna scoorde Roland van Dalsen de gelijkmaker. Ajax bood volgens Bregman flinke weerstand en gaf zich niet zomaar gewonnen. De eindstand kwam uiteindelijk op 3-2 dankzij Ronald de Jong na voorbereidend werk van Gerben Groenendijk en Gijs Breedijk. Corné Groenendijk sloot zich in de laatste minuten nog even bij Siveo aan en raakte volgens Bregman 'op onnavolgbare wijze' de lat. Buiten de sportieve ontmoeting heeft de groep Zegvelders een officiële wedstrijd van Ajax Cape Town bezocht. Vérder gingen de deelnemers op stap naar onder meer Township Mandela, de Tafelberg, Robbeneiland en enkele wijngaarden.

Bron: AD Woerden 3 december 2014

Siveo-veteranen hebben hun doel bereikt

ZEGVELD - Het veteranenteam van Siveo is terug van het bijzondere team-uitje. Tien dagen verbleven ze in Zuid-Afrika. Tien dagen vol toeristische uitjes en natuurlijk voetbal. Het uiteindelijke doel van de reis: een wedstrijd spelen tegen Ajax Cape Town.
Hans Bregman is een van de spelers die dit voor elkaar hebben gekregen: "Op donderdagavond (onze vaste trainingsavond) 27 november om 18.30 uur was het dan zover. Op het trainingscomplex van het grote Ajax Cape Town werd er door Siveo '60 afgetrapt tegen een team van Ajax Cape Town, bestaande uit spelers van Jong Ajax Cape Town, oud-spelers en begeleiding/ scouts van Ajax. Enigszins onder de indruk van de entourage keken de Zegvelders al snel tegen een achterstand aan en leek een grote nederlaag zich aan te dienen. Maar uiteindelijk zou Siveo, met Corné Groenendijk, het hoofd opleidingen van Ajax Cape Town in de gelederen, het duel met 2-3 winnen.
Trekpleisters
De lijst met bezochte toeristische trekpleisters is een flinke geworden voor de Siveomannen. Ze bezochten Township Mandela (een van de vele krottenwijken), een wedstrijd van Ajax Cape Town, beklommen Lionshead en de Tafelberg, gingen langs bij Corné Groenendijk voor een braai (Zuid-Afrikaans voor barbecue), doken met haaien, legden Champan's Peak drive per fiets af, deden een tour langs wijngaarden, deden aan diepzeevissen op tonijn, bezochten Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop.

Bron: Woerdense Courant 3 december 2014
Pin It