Lijndert Bos stopt na 43 jaar in de politiek

ZEGVELD - Lijndert Bos heeft vorige week woensdag afscheid genomen van de SGP-kiesvereniging in Zegveld. Hiermee is een einde gekomen aan 43 jaar actieve politieke betrokkenheid in Zegveld en Woerden.
Tijdens het afscheid waren er warme woorden voor Bos. Daarbij ging het vooral om wat hij heeft betekend voor de Zegveldse kiesvereniging. Bos was van 1972 tot 1982 raadslid in een toen nog zelfstandig Zegveld. Eerst deed hij dat voor de CHU, later voor de PCG. De PCG stond voor Protestants Christelijke Groepering, een toenmalig samenwerkingsverband van CHU, ARP en SGP.
Toen Zegveld zijn zelfstandigheid verloor was Bos voor de SGP raadslid voor de gemeente Woerden. Dat gebeurde in de periode van 2001 tot en met 2006.
Betrokkenheid
Maar daarmee hield zijn politieke betrokkenheid en zijn inzet voor de SGP niet op. Vooral in Zegveld bleef hij zich inzetten. Voor de plaatselijke kiesvereniging van de SGP heeft van 1988 tot 2015 veel betekend. Een groot gedeelte van deze periode was hij voorzitter. Zijn werkzaamheden bleven niet onopgemerkt, want voor al zijn werk heeft Bos in 2006 een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Bron: Woerdense Courant 28 januari 2015

Tweede plek bij Miss Oliebol

ZEGVELD - Mijntje de Leeuw uit Zegveld is tweede geworden bij de verkiezing van Miss Oliebol, die door het radiostation 100% NL is uitgeschreven. Ze eindigde achter Stephanie Verkaart van Het Bakhuys in Steenbergen, die is verkozen tot Miss Oliebol 2014. Verkaart kreeg 23,7 procent van de stemmen, terwijl De Leeuw 15,4 procent vergaarde. Lex Gaarthuis van de 100% NL-ochtendshow is op zoek gegaan naar de leukste oliebollenverkoopster van het land: Miss Oliebol 2014. De twee finalisten van de verkiezing waren dinsdagochtend te gast in de ochtendshow. De winnares mag nu het hele jaar de titel '100% NL Miss Oliebol' dragen.

Bron: Woerdense Courant 7 januari 2015

Veehouder komt op voor carbidschutters

MEIJE - Carbidschieten is nationaal erfgoed en moet niet te veel worden beknot. Dat vindt veehouder Jaco Kastelein uit de Meije.
Hij reageert op het voornemen van burgemeester en wethouders van Bodegraven-Reeuwijk het schieten op oudejaarsdag te beperken tot de periode van 10.00 tot 17.00 uur en in stilte- en natuurgebieden - zoals grote delen van de Meije - helemaal te verbieden. „Carbidschieten is in deze regio een oude, in Zegveld begonnen, traditie. Hier in de Meije gebeurt het nu al een jaar of 10. Als dit ook al niet meer mag, dan blijft er niet zoveel meer over," aldus Kastelein. Volgens de Meijenaar hebben zijn koeien geen hinder van het lawaai. „Ik denk dat het geen effect heeft op dieren omdat het in de winter gebeurt en er dan
geen vogels broeden." Kastelein, die voorzitter is van de agrarische natuurvereniging De Parmey, heeft liever dat de overheid strijd tegen de groeiende gangenpopulatie. Het volgens b en w gevaarlijke carbid-schieten is in Bodegraven-Reeuwijk nog toegestaan, omdat in de Algemeen Plaatselijke Verordening er niets over regelt.

Bron: AD Groene Hart 3 januari 2015
Pin It