Boer redt koe uit de sloot

ZEGVELD -Een koe die in een weiland langs de Zegveldse Uitweg stond, is gisteren in de sloot beland. Omdat het dier er niet op eigen kracht uit kon komen, kwam de boer in actie.

Onder toeziend oog van een agent begon hij zijn reddingsactie. Door een ketting aan zijn trekker te bevestigen en deze met een halsband om de nek van de koe te hangen, wist hij het dier op het droge te krijgen.

Bron: AD Woerden 30 juni 2015

Lintje voor commandant brandweer

Zegveld - De afzwaaiende postcommandant van de Zegveldse brandweer, Gert-Jan Langerak, is afgelopen zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Locoburgemeester Bob Duindam speldde hem de versierselen behorend bij deze koninklijke onderscheiding op. Langerak is 'zeer vereerd'. Hij werd zaterdag thuis opgehaald met de oude Chevrolet van de brandweer en kreeg een dagvullend afscheidsfeest. „Eén grote surpriseparty," aldus Langerak. Na ruim 34 jaar bij de brandweer Zegveld is Langerak benoemd tot erelid en lid van seniorenclub Uitgeblust

Bron: AD Woerden 29 juni 2015
Gezocht: liefhebbers voor drone-meeting

KAMERIK/ZEGVELD - Radmund Beer heeft een passie en die wil hij graag delen.
De Kameriker is gek op vliegen met zijn drone. Hij weet bovendien zeker dat hij niet de enige is met deze hobby, waarbij hij met een afstandsbediening het onbemande vliegtuigje laat rondcirkelen. „Velen hebben deze passie. Maar veel mensen houden deze
hobby individueel en ik wil mijn ervaringen graag delen." Beer ziet het helemaaL voor zich: drone-eigenaren bij elkaar, die tegelijkertijd hun passie uitoefenen en ervaringen uitwisselen. Daarom houdt Beer een 'drone-meeting', over precies twee weken. „Bedoeld voor hobbyisten en niet voor professionals en ook niet voor veel publiek," benadrukt hij. Bij voetbalvereniging Siveo in Zegveld heeft Beer zowel binnen als buiten ruimte beschikbaar die voldoet aan de eisen. „Daar kun nen we de drones afschermen
van belangstellenden." Vooralsnog valt de belangstelling tegen. „Maar het is een try-out en ik weet zeker dat die drone-eigenaren er wél zijn." Meer info via www.drone-academy.nl

Bron: AD Woerden 27 juni 2015

'Het is wel duimen en de moed erin houden'
Zwarte stern floreert in de Zegveldse polder

door DOUWE ANNE VERBRUGGE

ZEGVELD - Het project van de Agrarische Natuurvereniging (AVN) 'De Utrechtse Venen' om de zwarte stern terug te brengen in het polder, werpt zijn vruchten af.
Nog nooit waren er zoveel broedparen als dit jaar.
In het Utrechtse veenweidegebied zitten dit jaar 270 broedparen van de zvvarte stern. Tien procent van de nestjes zat in één boerensloot, bij Leen de Leeuw in Zegveld. Maar het succes heeft ook zijn keerzijde; na tuurlijke vijanden liggen op de loer.
„Zie je daar," wijst De Leeuw „daar gaat weer een kiekendief. Mooi om te zien, maar liever niet hier."
De 55-jarige veehouder aan de Dwarsweg baalt. Met zijn robuuste auto tuft hij langzaam langs de slootkant. Eén keer in de week overziet hij de situatie. Niet vaker. „De zwarte stern is gebaat bij rust." De weilanden aan weerszijden van de boerensloot zijn eind juni nog steeds niet gemaaid. „Op het kale land hebben de ooievaars vrij spel. Het gevaar uit de lucht kan ik niet tegenhouden. Het zijn vooral kraaien en kiekendieven die hier hun slag slaan. En niet te vergeten de vossen. Als je weidevogels en de zwarte sterns wil beschermen, moet je echt iets doen aan deze predatoren."
De AVN startte in 1998 met het uitzetten van nestvlotjes in boerenslootjes in West-Utrecht, grofweg het poldergebied tussen Abcoude en Woerden. Leen Heemskerk, projectleider van de werkgroep zwarte stern, legt uit dat de zwarte stern - een bedreigde vogelsoort - wel een steuntje in de rug kon gebruiken.
Zeventien jaar geleden broedden er nog maar 75 zwarte sternpaartjes. Voor het huidige succes heeft Heemskerk wel een verklaring: „Omdat er steeds meer boeren meedoen, ontstaan er gebieden waar op korte afstand van elkaar meerdere geschikte broedlocaties zijn. Iets waar zwarte sterns als semi-koloniebroeders een voorkeur voor hebben."
Vijanden
Heemskerk weet dat de zwarte stern natuurlijke vijanden heeft. „Eén enkele predator kan een hele kolonie te gronde richten. Het Utrechtse veenweidegebied is voldoende groot om een bufferend vermogen te hebben. Belangrijk is wel dat agrariërs
bereid zijn door te gaan met het uitzetten van vlotjes, ook als er een aantal jaren geen sterns bij hen komen broeden."
Over het nemen van maatregelen tegen vijanden, merkt Heemskerk op dat zulks 'niet past' binnen het systeem van natuurbeheer zoals dat in Nederland is opgezet. „Het is duimen en de moed erin houden bij de bescherming van de zwarte stern."
Leen de Leeuw zet. nu voor het zevende jaar op rij nestvlotjes uit.
„Eind april heb ik de 30 nestvlotjes in het water gegooid. Daarvan waren er 27 bebroed, een record. In totaal had ik 72 eieren. Het is hier blijkbaar goed toeven voor de zwarte stern. Visjes, muggen, libellen; eten zat. Begin juni kwamen de eerste eieren uit, na drie weken zijn de jonkies vliegvaardig, maar ik zie ze bijna nergens meer."
Ondertussen zwieren de oudere zwarte sterns vlak boven het hoofd van de Zegvelder. Hij tuurt omhoog. „Volgens mij zitten er toch zo'n twee, drie jonkies in de lucht, ze zijn wat lichter van kleur dan hun ouders." De Leeuw wandelt onverstoorbaar verder langs de slootkant. „Kijk, toch nog twee kleintjes bij dit nestvlotje, ze zijn niet ouder dan vier, vijf dagen. Gelukkig kunnen ze zich verschuilen in de slootkanten. Ik hoop dat er nog meer zitten.

Bron: AD Groene Hart 26 juni 2015

Leerlingen bezoeken boerenbedrijf KTC

ZEGVELD - Ruim zeshonderd leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Woerden, Harmelen en Zegveld bezochten maandag en dinsdag het KTC (een voormalige proefboerderij) in Zegveld. De kinderen werden uitgenodigd door de Land- en Tuinbouworganisatie afdeling Woerden. Ze kregen op deze manier een unieke gelegenheid om eens een kijkje te nemen op een boerenbedrijf. De officiële opening van de bezoekenreeks werd verricht door Bob Duindam, wethouder van de gemeente Woerden.
Leerlingen leerden tijdens hun bezoek alles over het boerenleven.
Nu weten ze wat koeien eten, en waar de boer het voedsel voor zijn koeien vandaan haalt. Ook werd er uitgelegd wat kunstmatig inseminatie is en hoe het werkt en de vraag 'hoe houdt de boer zijn koeien gezond?', werd beantwoord. De demonstratie van het inkuilen van gras vonden de kinderen reuzeinteressant. Om het bezoek in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat de kinderen er veel van opsteken, zijn 25 agrariërs als vrijwilliger ingeschakeld.

Bron: Woerdense Courant 24 juni 2015

Drone-meeting in Zegveld

Door Winny van Rij
ZEGVELD - 'In je eentje drone vliegen is cool, maar samen met andere drone-fanaten is echt fun!' Op zaterdag 11 juli houdt Radmund Beer uit Kamerik een drone-meeting; een bijeenkomst voor mensen die een drone bezitten. De bijeenkomst is van 13.00 tot
17.00 uur en wordt gehouden bij Siveo in Zegveld. Beer is zelf drone-vlieger en organiseert het evenement voor de hobbyisten. "Vooral bedoeld om anderen te ontmoeten, want dit staat nog in de kinderschoenen." Iedereen die een drone heeft, klein, groot, zelf gemaakt of kant en klaar gekocht is welkom. Siveo stelt de hal en het veld be schikbaar, maar dat is niet geschikt voor heel veel vliegers en ook niet voor publiek.

"Het is gevaarlijk wanneer mensen op het veld heen en weer lopen." Daarom is het alleen toegankelijk voor drone-vliegers die zich van tevoren moeten aanmelden.
Als het evenement goed bevalt, overweegt Beer om in het najaar opnieuw een drone meeting te organiseren en dan wellicht wel wat groter. "Maar dan heb je meer ruimte en mensen nodig en moet je verkeersregelaars inzetten."
Aanmelden kan via 06-43103141 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer informatie over het evenement en de kosten voor deelname is te vinden www.drone-academy.nl.

Bron: Woerdense Courant 24 juni 2015

Zegvelderie

ZEGVELD - De 32ste Zegvelderie, door Culturele Stichting Zegveld, is op 4 juli. Volgens de organisatie staan de pleinen bol van verrassende attracties en is ook de horeca goed vertegenwoordigd. Er is een beachvolleybaltoernooi in samenwerking met Animo
dat de hele dag duurt. Er is een rommelmarkt voor de kinderen. Het Woutplein belooft spectaculair te worden. En het klapstuk van de dag is de Knock Out Show. De winnaar wordt beloond met een heel bijzondere hoofdprijs.

Bron: Woerdense Courant 24 juni 2015

Wielrenner raakt gewond bij botsing

Een wielrenner is begin afgelopen weekend gewond geraakt bij een aanrijding in de Meije in Zegveld. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. De man is in een flauwe bocht frontaal aangereden door een automobilist, waarop de wiel
renner hard ten val kwam op het wegdek. Hierbij liep de fietser onbekend letsel op. Het is nog niet duidelijk hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren. De polderweg in Zegveld is enige tijd afgesloten geweest voor het wegverkeer.

Bron: AD Woerden 22 juni 2015

Nummer 32 van de Zegvelderie nadert

ZEGVELD - Wout Verweij is al 25 jaar één van de drijvende krachten achter de Zegvelderie, die voor 4 juli op de kalender staat. Zijn liefde voor techniek zorgt jaarlijks voor veel spektakel in de programmering.
Dit jaar is het plein achter de Milandhof waar motoren, auto's, een racezijspan en een bijzondere Porsche staan te blinken, zelfs naar hem vernoemd: het Woutplein. „Elk jaar bedenk ik weer iets anders," zegt Verweij. „We zijn ooit begonnen met een tractorshow, dat zag je toen nog nergens. En daarna kwam er elk jaar wat nieuws om het publiek op de been te brengen."
Dit jaar wordt met trialmotoren op een parcours de behendigheid op twee wielen geshowd. „Voor de kinderen vanaf 6 jaar hebben we minimotorfietsjes met elektromotor waarmee ze op lage snelheid een eenvoudig parcours kunnen afleggen. Ook kunnen ze met kleine graafkraantjes aan de slag." Nieuw is het onderdeel 'wasmachine schieten'. „Dat is weer een nieuw bedenksel. Er staat een piramide van wasmachines met openingen in meerdere maten. Daar mag op geschoten worden met een voetbal."
Kinderen kunnen ook een ritje maken met de klassiek brandweerwagen van Zegveld. Verweij is trots op de komst van het Connect Roké Racing Team. „Dat je zo'n racezijspan van de Nederlandse kampioen van dichtbij mag bewonderen is wel heel speciaal."
Verweij maakt met tien anderen deel uit van de Culturele Stichting Zegveld die de Zegvelderie, alweer voor de 32ste keer organiseert. De dag kent ook een kramen- en rommelmarkt, beachvolleybaltoernooi en knock-outshow. „Iedereen is het hele jaar bezig met organiseren. In het begin rustig aan en later wordt het steeds een stukje drukker. Maar we doen het met heel veel plezier."
www.zegvelderie.nl

Bron: AD Worden 18 juni 2015

Scholieren naar boeren

door DENNIS L'AMI
Meer dan zeshonderd basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 uit Woerden, Harmeien en Zegveld bezoeken maandag en dinsdag het KTC (de voormalige proefboerderij, red.) in Zegveld.
De leerlingen zijn hiervoor uitgenodigd door de Land- en Tuinbouworganisatie afdeling Woerden. Doel is de scholieren een kijkje te laten nemen op een boerenbedrijf. De Woerdense wethouder Bob Duindam verricht maandag om 09.00 uur de officiële opening.
De leerlingen zullen met veel aspecten van het boerenbedrijf kennis maken, zoals de vraag wat koeien eten, hoe kunstmatige inseminatie werkt en hoe koeien gezond blijven. Ook de omgeving komt aan bod.
„Tegewoordig is niet meer zo vanzelfsprekend dat men weet hoe een boerderij draait," zegt . vrijwilliger Tonny Vergeer. „Weet iemand eigenlijk nog hoe je slootwater schoon houdt? Nee, en daarom is het belangrijk dat we dit eens in de twee jaar organiseren."

Bron: AD woerden 18 juni 2015

De ooievaar is weer langs geweest!

ZEGVELD - Het is momenteel volle bak bij het ooievaarsbuitenstation in Zegveld. Alle acht paalnesten zijn bezet door ooievaars en hun jongen. Ook bij recreatiecentrum Oortjespad in Kamerik, langs de lange Linschoten, en op het dak van het Oudewaterse stadhuis zijn ooievaarsnesten te vinden. De broedvogel is door menselijke inspanningen weer volop aanwezig in het Groene Hart.

Babyboom

door FEMKE RODENBURG

GROENE HART -  Wie nu door het Groene Hart rijdt, kan volop ooievaars en ooievaarsnesten spotten. Dat was nog geen 50 jaar geleden wel anders, want toen was de broedvogel bijna geheel verdwenen uit Nederland. Een project van de vogelbescherming heeft ervoor gezegd dat het ooievaarsbestand weer op peil is en steeds meer ooievaarsstations overbodig raken.
Het klopt, de ooievaar is weer volop  aanwezig in het Groene Hart, vertelt Jaap Wansinck, voorzitter van stichting Ooievaars Zegveld. „Dat is het gevolg van het herintroductieprogramma dat de Vogelbescherming in 1969 is begonnen om het ooievaarsbestand weer op peil te brengen."
In Groot-Ammers werd kweekstation Het Iiesvelt opgericht Het ooievaarsdorp in de Alblasserwaard werd gebruikt als kraamkamer van het ooievaarsproject. Daarnaast werden verspreid door Nederland twaalf buitenstations opgericht, waarvan drie in het Groene Hart: Alphen, Haastrecht en Zegveld. Aanvankelijk werden hier ooievaars gefokt en in de omgeving uitgezet. Zo ontstonden de eerste lokale populaties ooievaars. In de jaren daarop werden de broedgebieden steeds groter en gingen ze elkaar zelfs overlappen.
Het buitenstation in Zegveld is in 1980 geopend. „De eerste jaren hebben we ontzettend ons best gedaan om het jong uit ieder ei in leven te houden. Daarvoor hebben we soms best kunstgrepen uitgehaald. Een nest telt meestal drie tot vijf eieren. Uit het eerste ei komt altijd het grootste ooievaarsjong. Het jong uit het ei daarop is kleiner en uit het laatste ei komt het kleinste jong. Dit jong heeft daardoor de grootste kans om het niet te overleven. Daarom hebben we jarenlang het kleinste jong van het nest afgehaald en met de hand gevoerd."
Kwaliteit
De methode vergrootte de overlevingskans van ooievaars, maar had wel invloed op de kwaliteit van de ooievaar. „We hielden zwakke ooievaarsjongen in leven, die het anders niet hadden gered. Maar deze ooievaars gaan ook weer broeden en brengen jongen voort. Dat is niet altijd goed. Daarom hebben we zo'n 15 jaar geleden de methode omgedraaid en zijn we het grootste jong van het nest gaan halen. Op die manier wisten we zeker dat we goede jongen overhielden.
Het enige nadeel was dat de jongen te veel gewend raakten aan de mens."
Nu het ooievaarsbestand op een gezond niveau zit, wordt er niet meer ingegrepen bij de nesten. „We hebben nu de luxe om de natuur z'n werk te laten doen," legt Wansinck uit. „De grootste schreeuwlelijk in het nest heeft daarbij de grootste overlevingskans."
Toch krijgt de ooievaar nog wel hulp van stichting Ooievaars Zegveld. „We voeren wat bij met eendagskuikens. Zeker als het voedselaanbod gering is, zegt Wansinck. „Maar verder kunnen ze in de omgeving voldoende voedsel vinden. Vooral als de boeren net gemaaid hebben. Dan zie je ooievaars soms bijna achter de maaimachine aanlopen om torren, kevers, wormen, jonge grutto's en kieviten te verorberen die gesneuveld zijn in de messen." Voor een overschot aan ooievaars hoeven we volgens Wansinck niet bang te zijn. „Dat reguleert zich vanzelf. Wanneer het voedselaanbod minder is, zie je bijvoorbeeld dat het aantal eieren in een nest vermindert."
Dat het goed gaat met de ooievaar blijkt ook uit het feit dat de buitenstations in Alphen en Haastrecht inmiddels zijn gesloten. De Aarhorst in Alphen is van 1989 tot 2006 een ooievaarsstation geweest. Hoewel het ooievaarsdorp in het Zegerslootgebied is opgeheven, zijn er op het terrein nog steeds drie bewoonde nesten en ook in de omgeving zijn verscheidene nesten te vinden. Bij het afvaloverslagstation Sita aan de Schans in Alphen merken ze goed hoeveel ooievaars de stad telt. Soms zitten er wel tien op het dak, tussen de meeuwen. „Elders zien we dat helemaal niet" zegt Pauline Hoekstra van Sita. „De laatste tijd is het sterk toegenomen. We vinden het wel gezellig, maar weten niet wat voor voedsel ze hier zoeken. Als we er last van krijgen, gaan we expertise inwinnen bij Avifauna.

Er mogen geen mensen op het terrein komen om de vogels te fotograferen, dat is te gevaarlijk. In Haastrecht weten ooievaars de nesten ook nog steeds te vinden. Het Doove Gat, waar in 25 jaar tijd meer dan driehonderd ooievaars zijn uitgevlogen, is al gesloten sinds 2007. Dat er naast de voormalig buitenstations steeds meer ooievaarsnesten opduiken, heeft nog een oorzaak. „Je kunt bij ons ook nestpalen bestellen en die zelf neerzetten," vertelt Wansinck. „We zien steeds vaker dat mensen dat doen, waardoor er in de omgeving ook broedparen ontstaan. Hierdoor gaan we steeds meer toe naar vroeger, toen bijna elk dorp een eigen ooievaarsnest had."
Toch zijn er volgens de voorzitter nog geen concrete plannen om ook het buitenstation in Zegveld op te heffen. „Maar het herintroductieprogramma is wel gestart om ervoor te zorgen dat wij met ons ooievaarsstation straks overbodig zijn en dat gaat de goede kant op."

MOZAIEKLANDSCHAP
STORK telt iedere winter de ooievaars
In 2009 werd stichting STORK opgericht. De stichting maakt zich sterk voor het ooievaaronderzoek en organiseert ook jaarlijks een wintertelling. Bij de eerste telling in 2010 werden 497 ooievaars geteld en in 2012 waren het er al 653. In 2013 en 2014 nam het aantal ooievaars weer iets af, maar afgelopen januari kwam de wintertelling uit op 668. Bijna de helft hiervan werd in Noord-Nederland gespot, maar daarna werd de ooievaars het meest gezien in Midden- en West-Nederland. „Ooievaars hebben een mozaïeklandschap nodig," vertelt Monique van den Broek van STORK. „Dat wil zeggen: een afwisselend gebied met plas-, dras- en wat drogere gronden. Daar vinden ze hun voedsel en dat is het belangrijkste voor de ooievaar."

Bron: AD Groene Hart 17 juni 2015

 

Stratenvoetbal Zegveld

ZEGVELD - Na spannende wedstrijden heeft het team van de Hoofdweg het Zegveldse stratenvoetbal gewonnen. In de finale scoorde de Hoofdweg tegen de Alexanderstraat pas in de slotfase via een kopbal van Gert Jan Brak de beslissende goal: 0-1. In de ochtenduren was er de finale tussen de oudste jeugd van de Korensloot en de Alexanderstraat. De beslissing viel pas in de slotfase, en wel in het voordeel van de Korensloot (0-1). Bij de allerjongsten was de Hoofdweg superieur: een 4-0 zege op Alexanderstraat. In de strijd om de penaltybokaal kwam de jeugd te staan tegen de Siveo-selectiekeepers Erik Streng en Mike Voorend. Bij de jongsten miste Jack Hendriks geen strafschop. Bij de oudste jeugd benutte Jasper Koster zelfs zeven penalty's.

Bron: Woerdense Courant 17 juni 2015

Avondwandeling door schraallanden van Meije

ZEGVELD - Staatsbosbeheer houdt donderdag 18 juni een natuurwandeling in de schraallanden van de Meije. De Groene Hart gidsen maken met de deelnemers een reis door de tijd. Langs het riviertje de Meije, bij Zegveld, ligt een van de weinige grote stukken schraalgrasland van West-Nederland. Dit gebied is nog voor een groot deel in de oorspronkelijke staat zoals de landerijen er 100 a 150 jaar geleden uitgezien hebben. De gidsen ontvangen de bezoekers vanaf 18.45 uur in eetcafé de Halve Maan aan de Hazekade 20 in de Meije, gemeente Bodegraven-Reeuwijk, met koffie of thee en na een korte inleiding vertrekken ze per auto naar het schraalgrasland (nabij parkeerplaats de Koekoek). De wandeling duurt ongeveer twee uur. Goede waterdichte wandelschoenen of laarzen zijn aan te bevelen. De kosten, inclusief een kopje koffie of thee, bedragen 8 euro en 3 euro voor kinderen tot 12 jaar. Deelnemen kan na aanmelding via www.groenehartcentrum.nl of via 06-23774925.

Bron: Woerdense Courant 17 juni 2015

Sinaasappelman houdt wandeling

Sportievelingen kunnen zaterdag 27 juni meedoen aan de Zegveldse Sinaasappelman wandeling. De deelnemers verzamelen tussen 09.00 en 10.00 uur bij het Siveoparkeerterrein aan de Milandweg 31. Deelname is gratis en de wandeling is 11 kilometer. Er is een pauzemoment met koffie en appeltaart bij Buitenplaats De Blauwe Meije aan de Meije 300. De Zegveldse Sinaasappelman is bij de start aanwezig om een goodiebag uit te delen en kennis te maken.
Aanmelden kan voor 20 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: AD Woerden 16 juni 2015

Stratenvoetbal voor jong en oud bij Siveo

Zegveld - Voetbalvereniging Siveo houdt komende zaterdag het Zegvelds Stratenvoetbal. Dit toernooi is de jaarlijkse seizoensafsluiting van de voetbalvereniging. In de ochtenduren komen jongens en meisjes tot 13 jaar in actie. Zij kunnen ook meedoen aan de penaltybokaal. Vanaf 13.00 uur zijn de dames en de heren aan de beurt. Kan de Lijsterbeslaan haar titel prolongeren? De laatste deelnemers kunnen zaterdag worden ingepast, als ze tenminste op sportschoenen klaar staan. De Zegveldse vereniging heeft ook een nieuwe voorzitter gevonden. Eric van den Hoeven volgt in november Rikkert Versluis op.

Bron: AD Woerden 11 juni 2015

Man mag niet naar zijn moeder toe

ZEGVELD - De 20-jarige Cornelis K. mag zich de komende twee jaar niet in een straal van 100 meter rond de woning van zijn moeder in Zegveld begeven.
Ook is de man door de Utrechtse rechtbank veroordeeld tot vier maanden celstraf, waarvan een maand voorwaardelijk. De rechtbank acht bewezen dat hij zijn moeder bedreigde en vernielingen aanrichtte in haar woning in Zegveld.
Zoals volgens de vrouw wel vaker gebeurde, liep een bezoek van haar zoon afgelopen maart helemaal verkeerd. Er was een ruzie ontstaan, waarbij hij had gedreigd haar huis in brand te steken. Bovendien had hij bloempotten en de ruit van de schuurdeur vernield. Volgens deskundigen is K. verslaafd aan softdrugs en heeft hij hulp nodig. Maar zelf vond hij dat niet nodig en wilde hij niet meewerken. De Utrechtse rechtbank concludeerde deze week dat zij dan weinig anders kon doen dan hem een celstraf opleggen. Naast deze straf van vier maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk, moet K. ook 18 dagen uitzitten die hij eerder voorwaardelijk kreeg opgelegd.

Bron: AD Woerden 6 juni 2015

Dorp bang 'voor' nieuwe sluiproute

ZEGVELD - Een brug tussen Rietveld en de wijk Molenvliet kan zomaar de opmaat zijn voor een nieuwe sluiproute. Daarvoor waarschuwt het Zegveldse dorpsplatform. Voorzitter Piet Brak erkent dat een randweg of Gildenbrug - opties waarover momenteel wordt gediscussieerd - ook voor Zegveld handig is. Dorpsbewoners krijgen daarmee een gemakkelijke route naar Woerden-west en naar de rijksweg A12. Groot nadeel is dat vooral een westelijke randweg een aantrekkelijke sluiproute tussen doorgaande wegen wordt. De drukte op de route Hoofdweg-Milandweg zal toenemen, aldus Brak. „En dat gaat ten koste van de leefbaarheid in Zegveld." De verkeersstroom tussen A12 en De Ronde Venen, Uithoorn en de A2 'mag beslist niet verder groeien,' waarschuwt hij.

Bron: AD Woerden 2 juni 2015
Pin It