In de Trigger door het Groene Hart

Marijke en Bert-Jan Verboom hebben in de Meije een boeren-bedrijf met melkvee. Marijke, die niet op een boerenbedrijf is opgegroeid, noemt zich 'boerin in wording'. Ze is ondernemend en denkt na over toeristische verbreding. Tijdens een verblijf in Brabant, maakte het stel kennis met de Trigger. Vrolijke, felgekleurde karretjes, met een benzinemotor, voor twee personen. Ze maakten een ritje en Marijke was verkocht. Ze zag mogelijkheden. "Wij hebben vijf Triggers aangeschaft," vertelt ze. "Mensen krijgen van mij een route mee van ongeveer 2,5 uur." Ze voegt eraan toe dat de Trigger maximaal 45 kilometer per uur rijdt en valt onder de scooter regels. "Achterin zit nog een behoorlijk grote kofferbak, voor proviand voor onderweg als mensen wat langer willen rijden. Dat kan natuurlijk ook, maar dan moet het wel even gemeld worden." Ze vertelt dat het een leuk uitje is voor een vrijgezellendag. "Wij kunnen er ook een bbq bij verzorgen. Vanaf 21 jaar kan iedereen kennismaken met dit leuke, voor het Groene Hart unieke, Trigger rijden. Behalve voor Trigger rijden, kan de toevallige passant er ook even tot rust komen. Bij de boerderij is namelijk sinds kort een officieel Rustpunt geopend. "Fietsers en wandelaars kunnen hier even uitrusten en een kopje koffie of thee drinken," zegt Marijke. "Alles is gebaseerd op vertrouwen. Bezoekers doen geld voor de versnapering gewoon in een potje. Ze kunnen hier ook naar het toilet."
Oude Meije 4
3464 KM Zegveld
Tel. 0348 447 708 / 06 305 768 16
www.triggerrijden.nl

Buitenplaats De Blauwe Meije

Enigste rustige terras aan het water | Fietspunt 60 | Heerlijke Home made taarten en lunch

>    Ontdek de country side en kom naar Buitenplaats de Blauwe Meije
>    Galerie en beeldentuin voor rust zoekers aan het water.
>    Tevens elektrische sloepverhuur en kano's
Voor kleine groepen organiseren wij op maat en compleet workshops en meetings. Workshops zijn sportief en creatief zie ook de agenda van deze krant.

Vanaf 21 maart tot 30 april organiseren wij Kunst in de Natuur Tour, tijdens: De maand van het Groene Hart. Een route om de Nieuwkoopse plas met diverse kunstenaars en leuke zaakjes. Tourkaarten bij opstapplaatsen te koop
o.a. in De Blauwe Meije, TIP Nieuwkoop. Blijft u langer? Dan hebben wij de 'Tour DAmour' voor u.

Varen/Fietsen en heerlijk overnachten met uitgebreid ontbijt. Kaasproeverij etc. voor een actieprijs. De Lente kan niet beter beginnen.
Kijk ook eens op website of bel de gastvrouw, Rebecca de Boer.

Buitenplaats De Blauwe Meije

Meije 300, 3474 MD Zegveld

Tel 0172 685 438 / 06 208 256 62

www.deblauwemeije.nl

Dorstig hart kan zich weer laven bij De Halve Maan

Tien maanden heeft Elly van Hanswijk niet in haar Eetcafé De Halve Maan kunnen werken. Simpelweg omdat het meer dan honderd jaar oude pand gesloopt moest worden. De nieuwbouw is bijna klaar. Eind mei gaan de deuren weer open.
Ze heeft ze gemist: de wielrenners die op zondag al om 10.00 uur afstapten voor koffie met appeltaart en slagroom; de mannen van de biljartclub die elke woensdagavond hun partijtje driebanden, Libre, of 10 over rood kwamen spelen. En natuurlijk heeft ze de fietsers, wandelaars en toeristen gemist die bij mooi weer op het terras neerstreken om even bij te komen. Rond 24 mei gaat ze weer aan de slag!
Op het moment dat wij haar spraken was nog niet duidelijk wanneer precies, maar dat wordt op de website tegen die tijd wel vermeld. We hadden het zojuist al over de biljarters. Die krijgen een primeurtje! "Omdat het café wat kleiner wordt dan vroeger," zegt Van Hanswijk, "kunnen we het biljart laten zakken in de vloer. Als er niet gespeeld wordt, hebben we zo dus meer vloeroppervlak. Wat ze vooral fijn vindt is dat in het nieuwe pand alles netjes recht loopt. "Dat was in het oude pand wel anders," zegt ze lachend. Wel wil ze de oude sfeer behouden en dus is ze druk bezig met het verzamelen van oude spulletjes. De houtkachel zal de sfeer alleen maar verhogen!
Lekker eten
De Halve Maan kan ook afgehuurd worden voor partijen tot tachtig personen. "Met veel jeugd erbij kan het met iets meer, dan zetten we er statafels bij." Daarnaast blijft ze zich hard maken voor het promoten van streekproducten. "Biefstuk van biologische boer Spruit uit de Meije, kaas uit de Meije en brood van Bakkerij de Leeuw." Een tosti is bij De Halve Maan geen kant en klare hap; nee, die wordt gemaakt van zelf gesneden brood, belegd met echte boerenkaas. Ook voor een smakelijk, betaalbaar diner is er keuze uit een eenvoudige bal gehakt, of een heerlijke saté, maar er is ook zalm of schnitzels. "Er kunnen zeker vijftig personen a la carte dineren, maar uiteraard verzorgen we ook buffetten." In de maanden juni, juli en augustus is De Halve Maan 7 dagen per week open vanaf 10.00 uur. Vanaf T oktober tot en met 30 april ' vanaf woensdag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur geopend en zondag vanaf

10.00 uur. In de maanden mei en september op maandag gesloten.

Eetcafe De Halve Maan

Hazekade 20, 2411 PP Bodegraven (De Meije)

Tel. 0172 685 575/06 144 455 11

www.eetcafedehalvemaan.nl

 

Pin It