Waterschap pakt kade Grecht aan

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wil de kade aan de westelijke zijde van de Grecht versterken. Dat moet dan worden gecombineerd met het aanleggen van een plek om overtollig water van rivieren in op te vangen, en met het uitbreiden van bestaande sloten aan de teen van de dijk. De kade voldoet nu niet aan de normen. Door de klimaatverandering komen er in de toekomst op de Grecht vaker hoge waterstanden voor. Ook ligt de kade in een gebied met veel veen, waardoor die continu zakt. De wal moet regelmatig worden opgehoogd en versterkt om het risico op doorbraak zo klein mogelijk te houden. Morgen volgt een informatieavond over de plannen, in De Milandhof in Zegveld. In maart begint de formele inspraak. De werkzaamheden moeten in 2018 klaar zijn.

Bron: AD woerden 20 januari 2016

Foto-expositie Bert de Lange

WOERDEN/ZEGVELD - Ruim 45 jaar was Bert de Lange actief lid van fotoclub Iris. Op die moment is er een expositie met een selectie van 60 foto's uit zijn prachtige collectie in Galerie 8*10 in Zegveld. Fotografie is de grote passie van Bert de Lange. Door gezondheidsproblemen is hij geen actief lid meer; voor de fotoclub een reden om Bert te eren met een expositie van zijn werk. FC Iris heeft uit zijn collectie , een selectie van 60 foto's gemaakt. Van schitterende zwart-wit foto's, indertijd afgedrukt in zijn eigen doka, tot experimenteel werk dat via de computer is geprint. De foto's zijn gedurende de maand januari op de vrijdag en zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

Bron: Woerdense Courant 13 januari 2016

Purple Haze wint ondernemersprijs

Zegveld/Woerden - Purple Haze Sound & Lights is gisteravond verkozen tot Onderneming van het Jaar van Ondernemerskring Woerden (OKW). Oprichter en directeur André van der Heijden werd tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Zegveldse Milandhof 'gekroond' door burgemeester Victor Molkenboer. De uitslag werd ter plaatse na stemming onder de 260 aanwezige OKW-leden bekendgemaakt. Het Woerdense Purple Haze bestaat sinds 1979 en is actief op het gebied van verhuur van licht en geluid voor evenementen. Van der Heijden startte zijn onderneming als eenmanszaak en telt nu twintig fulltime medewerkers, en een groot aantal oproepkrachten.

Bron: AD Woerden 8 januari 2016

Fotoclub eert Bert de Lange

Zegveld - Fotoclub Iris eert met een expositie in Galerie 8x10 in Zegveld de fotograaf Bert de Lange. Hij was ruim 45 jaar lid van Iris. Door gezondheidsproblemen is De Lange geen actief lid meer. Fotoclub Iris toont tijdens de expositie zwart-witfoto's die de fotograaf in zijn eigen donkere kamer ontwikkelde, maar ook via de computer geprint experimenteel werk. In totaal zijn er zestig foto's te zien. De expositie is deze maand te bezoeken op vrijdag en zaterdag. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De Galerie 8x10 is te vinden aan de Hoofdweg 151 in Zegveld.

Bron: AD Woerden 8 januari 2016

Woerdens Sportgala in de Milandhof

Woerden/Zegveld - In de Milandhof is morgen het Woerdense Sportgala. In de sporthal aan de Middenweg 2 worden sporters en sportvrijwilligers in het zonnetje gezet. Vanaf 20.00 uur volgt het gala waarin de sporters, sporttalent, sportclub en sportvrijwilliger van het jaar worden verkozen. De entree is gratis.

Bron: AD Woerden 7 januari 2016

Dineren bij een hobbychef aan de Meije

door Charella Hulsbosch

ZEGVELD - In een voormalig bankgebouw midden in het Groene Hart kookt Annemarie de Knegt voor verschillende gasten in haar huiskamerrestaurant. De hobbychef stelt haar huis open voor etentjes in een eigen private dining room.

Op weg naar het huiskamerrestaurant schieten grasvelden en slootjes voorbij. Aan de Meije ligt het huis waar vroeger een bank in was gevestigd. Nu is het pand het huis van Annemarie de Knegt en haar gezin. Annemarie komt uit Rotterdam en heeft nog voordat ze met haar man twee kinderen kreeg, de rust opgezocht langs het water in Zegveld. "We horen altijd van anderen dat dit zo'n fijne plek is. Het is hier rustig", legt ze uit. In de zomer kan er op het terras aan het riviertje worden geborreld en dat alles kan eventueel ook onder het genot van live muziek. Voor vrienden van de familie is het al lang geen geheim meer dat De Knegt graag in de keuken staat. "Ik kookte op een verjaardag van vrienden en ze zeiden: 'Dat eten ziet er zo feestelijk uit'. Het idee dat ik het eten zou gaan koken is pas de avond daarvoor ontstaan en binnen een paar uur stond de hele tafel vol met schalen met lekker eten", vertelt ze.

EEN HUISKAMER-RESTAURANT IN EEN VOORMALIG BANKGEBOUW

Dat doet haar besluiten ze dat ze in haar eigen huis wil koken voor gasten. Het huiskamerrestaurant heeft de naam 't Huis aan de Meije' meegekregen.
Wilde kok
Wie komt eten hoeft geen patat met kip en appelmoes te verwachten. "Ik denk niet dat je mij benadert als je kipsaté wil eten. Ik ben ook wel een wilde kok, zo stop ik wel eens een geit in de oven. Het is veel Mediterraans eten", licht de hobbychef toe. Het eten past bij de sfeer die Annemarie wil uitstralen. "Het is huiselijk, stoer en kleurrijk. Geen amuses, wel grote vissen." In overleg met de gasten kunnen de meest uiteenlopende gerechten worden geserveerd.
Verwacht niet zomaar een lapje vlees van de buurt-super. "Als ik een kaas-plankje serveer zorg ik dat ik kaas uit de buurt haal. Vlees komt vaak van de boerenmarkt in Woerden of van de Marokkaanse slager", zegt ze.
Conflict
In de toekomst hoopt ze het eten te combineren met activiteiten als varen en wandelen, maar wie weet ook wel met haar werk als mediator. "In Afrikaanse culturen gaan mensen die ruzie hebben vaak eerst met elkaar tafelen, dat haalt al een scherp randje van het conflict af."

Drink 'n dine
De Knegt is een van de chefs die hun huis openstellen via Airdnd; drink 'n dine in de huiskamer van een hobbychef. Voor De Knegt is het een familieaangelegenheid. Terwijl ze zeif in de keuken staat, serveert haar dochter Nicky Maassen het eten. Overdag wordt de ruimte gebruikt als kantoor maar zodra de gasten voor de deur staan is de lange tafel feestelijk gedekt.
Meerinformatie op airdnd.nl

Bron: Woerdense Courant 6 januari 2016

Verrassingen bij Siveo

ZEGVELD - Nieuwbakken voorzitter Eric van den Hoeven zorgde zaterdag op de nieuwjaarsbijeenkomst van Siveo voor verrassingen. In zijn speech legde hij nadrukkelijk het accent op vrijwilligers die de Zegveldse voetbalclub draaiende houden. Een tweetal sprong eruit. In de kantine op de Beemd werd alleskunner en allesdoener Jan van Amerongen benoemd tot Lid van Verdienste. Hij is al tientallen jaren bezig met van alles op en rond het veld. Daarnaast werd de onlangs afgetreden voorzitter Rikkert Versluis onder luid applaus benoemd tot Erelid. Rikkert heeft na een periode als secretaris gedurende negen pittige jaren op voortreffelijke wijze de scepter gezwaaid over Siveo. Tot slot zorgde supermarkt Coop Compact Bremmer voor een verrassing met een cheque voor de Zegveldse Jeugd.

Bron: Woerdense Courant 6 januari 2016

Spinning Marathon

ZEGVELD - In Gasterij De Milandhof is op 9 januari van 10.00 tot 16.00 uur een Sponsoring Spinning Marathon ten behoeve van de stichting Impilo Entsha. Inschrijven voor de Spinning Marathon kan op de website van Cycle Club BEAktief: www.beaktief.nl of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelnamekost 12,50 per uur.

Bron: Woerdense Courant 6 januari 2016

Sportgala 2016 in Milandhof

WOERDEN - Het Woerdense Sportgala wordt vrijdag gehouden in de Zegveldse Milandhof. De sporthal wordt omgetoverd tot een eventlocatie, waarin de sporters en sportvrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Afgelopen jaar in de Woerden Petruskerk werden onder andere Quirine Lemoine en Rob Severs gekozen tot beste sportvrouw en sportman van het jaar. Het sportgala deelt daarnaast prijzen uit in de categorieën sporttalent, sportclub en sportvrijwilliger van het jaar.

Bron: Woerdense Courant 6 januari 2016

Over de kop op Hoofdweg

Zegveld - Een automobilist heeft gisternacht voor een flinke ravage gezorgd in Zegveld. Omstreeks 01.00 uur raakte hij van de weg en reed hij ter hoogte van de Hervormde kerk tegen een woning aan de Hoofdweg aan. De auto maakte een flinke klapper en kwam ondersteboven op straat terecht.
De twee inzittenden kwamen er wonderwel zonder kleerscheuren vanaf. Uit onderzoek van de politie bleek er geen drank in het spel te zijn. Wel stond de bestuurder gesignaleerd voor een andere strafzaak, zodat hij alsnog werd aangehouden.

Bron: AD Groene Hart 4 januari 2016

AFSCHEID LIEFTINK

ZEGVELD - De oud-Zegveldse Thirsa van Elk-Lieftink vertrekt half februari met haar man Jurgen en dochter Sheyla naar Zuid-Afrika. Het gezin gaat een weeshuis opzetten in de omgeving van Pietermaritzburg. Ze willen zich permanent vestigen in de omgeving. Om geld op te halen voor het weeshuis is er op zaterdag 9 januari een sponsoring spinning marathon in gasterij De Milandhof in Zegveld. Onder begeleiding van een ervaren instructeur kunnen deelnemers tussen 10.00 en 16.00 uur één of meerdere uurtjes spinnen voor 12,50 euro per uur. De hele opbrengst gaat naar de stichting Impilo Entsha. Inschrijven voor de marathon kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de website www.beaktief.nl. Daar zijn ook sponsorformulieren te vinden. De familie Lieftink neemt om 16.00 uur symbolisch de cheque met de opbrengst in ontvangst. www.impilo-entsha.com

Bron: AD Woerden 2 januari 2016
Pin It