Zegveld Smaakt naar Meer

ZEGVELD - De vijfde editie van Zegveld Smaakt naar Meer vindt plaats op zaterdag 1 oktober en dat betekent: lekker eten en drinken onder het genot van gezellige muziek. Vanaf 16.30 uur staan lokale horeca-gelegenheden met
heerlijke kleine gerechtjes klaar om bezoekers te verrassen. Dit jaar zijn de deelnemers: Ad Brak Catering, Fruityline, Gasterij De Milandhof, Bakkerij De Leeuw, Koffie TukTuk, De Kooter Marktslager, Grand Café Plein 7, IJsboerderij Vernooij en Yoghurtruck van De Leeuw. Speciaal voor de kinderen is Speeltuinvereniging De Robbedoes aanwezig met suikerspinnen en kunnen de creatieve kleintjes een snoepketting rijgen of een pannenkoek versieren. De CSZ zorgt
voor broodjes knakworst. Tot 21.00 uur kan er genoten worden van alle lekkernijen. Later op de avond wordt een muzikaal optreden verzorgd door DJ Lars.

Bron: Woerdense Courant 28 september 2016

Marijke uit Zegveld won in de trekking van de Vriendeloterij een Bijenkorf Cadeaukaart ter waarde van 5000 euro. Marijke: .Met deze cadeaukaart kan mijn man een mooi horloge kopen. Zelf spaar ik kleine clowns van een speciaal merk." De uitreiking werd afgelopen week uitgezonden op RTL4.

Bron: Woerdense Courant 28 september 2016

Marijke wint in Vriendenloterij

ZEGVELD De Zegveldse Marijke Berkelaar is verrast met een prijs in de VriendenLoterij. Zij won in de trekking van de Vrienden-Loterij een Bijenkorf cadeaukaart ter waarde van 5.000 euro. De uitreiking is deze week uitgezonden op RTL4. De Zegveldse deelneemster van de Vrienden-Loterij zegt onder meer voor haar echtgenoot een mooi horloge te willen kopen. Deze maand organiseert de VriendenLoterij samen met Spieren voor Spieren een nationale actie voor kinderen met een spierziekte. De helft van de lotprijs van iedere deelnemer gaat naar de stichting Spieren voor Spieren.

Bron: AD Woerden 23 september 2016

Complete kaalslag op Bosweg langs De Meije

Eerst windhoos, nu de kettingzaag

door Hans-Paul Andriessen

Zegveld / Woerdense Verlaat - Een windhoos deed op 23 juni reuzen van essen als luciferhoutjes knappen aan de Bosweg in Woerdense Verlaat. Nu worden nog eens 57 bomen preventief geruimd. Een totale kaalslag.

„Ik schrik me dood. De ene na de andere monumentale es gaat tegen de vlakte. Dat kan toch zomaar niet?" Buurtbewoner Corina van Arnhem kon haar ogen niet geloven toen ze begin deze week mannen met zware kettingzagen in de weer zag. Ze belde gelijk met de gemeente. „'Ja', zegt de ambtenaar, 'als er nog eens een storm komt, zitten we weer met omgewaaide bomen'. Nou zeg ik, als je zo redeneert kan je meteen de hele Veluwe platzagen, dan kunnen die bomen ook geen schade aanrichten. Nee, dit is gewoon een kostenplaatje. Het scheelt de gemeente weer geld. Maar mag dit zomaar?"
Een kaalslag, dat is niet bepaald overdreven. In een week tijd zijn 57 knapen van essen en populieren gekapt. Sommigen met een doorsnee van een meter.
Centenkwestie
Maar een centenkwestie? Een van de werkmannen wijst erop dat sommige bomen zwaar zijn aangetast door zwammen. Ook op het gemeentehuis van Nieuwkoop wordt nee geschud. En dat komt niet omdat wethouder Guus Eikhuizen een beetje in de war is na het winnen woensdag van een bronzen medaille bij de verkiezing van het Groenste Dorp van Nederland. Op 23 juni, de dag dat in het Groene Hart door noodweer kelders onderliepen, wegen werden afgesloten en treinen strandden hield precies aan de Bosweg een windhoos huis. Een groot aantal bomen ging tegen de vlakte, bij andere braken bijna alle alle takken af.
Meteen de volgende dag had Nieuwkoop de weg weer begaanbaar gemaakt: omgevallen bomen en takken werden weggehaald. Daarna is een heuse 'boomveiligheidsinspecteur' gaan kijken welke bomen zo beschadigd waren dat ze bij de eerste-de-beste herfststorm ook gestrekt gaan. Preventief ruimen, zeg maar.
En, ja, dat mag van de provincie op voorwaarde dat er bomen worden terug geplant. Dat gaat de wethouder nog voor de winter doen. Het zal alleen nog jaren duren voordat er weer een beetje een bos staat aan de Bosweg.

Bron: AD Woerden 23 september 2016

Struinen door 1000 jaar oud schraalgrasland

ZEGVELD - Staatsbosbeheer houdt morgen samen met Groene Hartgidsen een natuurwandeling door de schraallanden van buurtschap De Meije. Langs het riviertje de Meije ligt één van de weinige stukken schraalgrasland die het westen van Nederland nog heeft. Het gebied bestaat al zo'n 1.000 jaar ziet er nog net zo uit als ongeveer 150 jaar geleden. Het gaat om stukken land die ver weg lagen van de boerderijen en die nooit werden bemest, alleen ge¬hooid. Het gebied vormde ook een inspiratiebron voor schilders. De wandeling begint om 09.45 uur bij eetcafé Halve Maan aan de Hazekade 20 in Zegveld. Kosten: volwassen 8 euro, kinderen 3 euro. Aanmelden: 06-23646290 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: AD Woerden 23 september 2016

Zegveld Smaakt

ZEGVELD - Zegveld Smaakt is een evenement waarbij lekker eten en drinken van de streekproducten centraal staat en vindt plaats op zaterdag 1 oktober. De Culturele Stichting Zegveld organiseert sinds 1977 activiteiten in en rondom de Milandhof in Zegveld.

Bron: Woerdense Courant 21 september 2016

Milandhof: Spies & Spijs

ZEGVELD - Na het open huis van gisteravond opent vandaag restaurant Spies & Spijs officieel de deuren. Na 'een intensieve verbouwing' is de nieuwe eetgelegenheid toegankelijk in gasterij de Milandhof aan de Middenweg. „We zijn trots op het resultaat", zegt bedrijfsleider Lauw Uittenbogaard. Bijzonder is dat drankjes bij de 'all-in' prijs zijn inbegrepen, volgens het 'Rodizio' grill-concept. Hét restaurant met kinderspeelhoek is op woensdag tot en met zaterdag geopend, van 11.00 uur tot middernacht.

Bron: AD Woerden 15 september 2016

Spies & Spijs: Nieuw restaurant in Zegveld

Uniek restaurant met het Rodizio Grill concept

Vanaf donderdag 15 september is de regio een bijzonder restaurant rijker. Spies & Spijs waar je voor een vast bedrag kunt genieten van een mooi stukje vlees dat de Passadores, op jouw verzoek, aan tafel voor je snijden.
We zijn een van de weinigen in Nederland die een restaurant met dit unieke concept  openen," vertelt Milandhof bedrijfsleider Lauw Uittenbogaard. Hij is van oorsprong slager en een kenner van wat hij vooral gaat serveren: vlees in diverse soorten. "Ik vind het leuk om mijn oude passie weer op te pakken, maar dan op een andere manier." De interi-eurontwerpster heeft een prachtig plan uitgewerkt: warm en stoer, passend bij de stijl van het restaurant. Ook uniek is de Verstafel met verse groentes, salades, rauwkosten, kazen, vis en andere voor- en bijgerechten die het restaurant op een bijzondere manier gaat  presenteren. Als je hier komt eten, kun je de voor- en bijgerechten zelf afhalen bij deze Verstafel vol vitaminen, maar word je aan tafel bediend met acht verschillende soorten spiezen. Je kunt kiezen uit rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip en gevogelte of vegetarische spiezen van de traditionele Churrasco Grill. "Zo is niet steeds de helft van je gezelschap weg om eten te halen en hoef je niet eindeloos in de rij te staan." Door middel van de rood/groen button op tafel kun je aangeven trek te hebben in een nieuw stukje vlees of juist even te willen pauzeren. Op deze manier kun je je eigen tempo, bepalen. "Bij ons hoef je niet na twee uur weg, want wij hanteren geen tijdslimiet." En dat past bij de bekende gastvrijheid van de Milandhof. "We gaan de klanten in de watten leggen," verzekert hij. "Zoals de mensen van ons gewend zijn." Daarbij hoort ook dat Spies & Spijs werkt met een all-in arrangement: eten inclusief vier consumpties voor € 37,50 per persoon. "Zo weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is en word je door de drankjes niet verrast met een hoge rekening." Op woensdag en donderdag is het arrangement zelfs € 5,- goedkoper.
Met dit aantrekkelijke concept speelt Uittenbogaard in op de trend dat mensen meer uit willen gaan voor minder geld. Op woensdag en donderdag is dit nog aantrekkelijker met een korting van € 5,- per persoon. Bij Spies & Spijs zijn ook de kinderen van harte welkom. Tot en met 3 jaar zijn zij gratis, van 4 t/m 8 jaar € 15,- en van 8 t/m 12 jaar € 25,-. Bovendien kunnen kinderen zich vermaken in de kinderhoek. "We hebben een leuke speelhoek ingericht met tv, keukentje, krijtbord, en meer. Het is echt een leuk hoekje." En ook daarmee biedt het restaurant meer dan elders in de regio.
Happen van de Plank
Spies & Spijs biedt ook overdag de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken, te lunchen van de kaart, of om wat uitgebreider met een groepje te genieten van een leuk arrangement: 'Happen van de Plank'. "Je begint met koffie en thee em een zoete lekkernij, gevolgd door drankjes met een plank hartige gerechtjes," legt Uittenbogaard uit. Ook hiervoor geldt een all-in prijs van € 19,50 per persoon, waarbij je 2,5 uur lekker kunt genieten. "Bijvoorbeeld als je met een groepje vriendinnen aan het fietsen bent, iets te vieren hebt, met collega's wilt overleggen." De locatie biedt ook mogelijkheden om te vergaderen en dit te combineren met een arrangement. Ook hieruit zal de gemoedelijke cultuur met een hoge dosis gastvrijheid blijken.

Spies & Spijs is geopend vanaf 11.00 uur en dan kan iedereen terecht voor een kleine kaart op 'Happen van de Plank'. Dat kan binnen, maar bij mooi weer ook buiten. Het restaurant krijgt een gezellig terras en is daarmee ook voor voorbijgangers een leuke pleisterplaats. Vanaf 17.30 uur start het Rodizio concept. "We zorgen er met dit concept voor dat iedereen plezierig binnen komt en weer plezierig naar huis gaat."

Spies & Spijs
Middenweg 2

3474 KC Zegveld

T 0348-691397

F 0348-692073

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.spiesenspijs.nl

Bron: Woerdense Courant 14 september 2016

Geral Overbeek vertelt over eetbare planten

ZEGVELD - Tuinspecialist Geral Overbeek laat op zaterdag 24 september vanaf 14.00 uur zien welke wildgroeiende planten in de buurt te eten zijn. Hij wijst ook op welke planten niet eetbaar zijn en over welke eetbare planten in grote getale voorkomen in de buurt, zoals de brandnetel en paardenbloem. Het gezelschap vertrekt vanaf Buiten-plaats De Blauwe Meije aan de Meije 300.

Bron: AD Woerden 12 september 2016

Dorpsplatform: 'Blij dat gemeente direct actie onderneemt

Gebreken aan 'duiker' ontdekt door kinderen

door: Ruud F. Witte

Zegveld - Spelende kinderen hebben ontdekt dat de duiker of 'brug' in het centrum van Zegveld op instorten staat. „We hebben direct alarm geslagen bij de gemeente Woerden."
Dinsdag werd bekend dat de duiker bij de kruising Middenweg-Hoofdweg-Milandweg in zo slechte staat is, dat gevreesd wordt dat die bezwijkt als er een zware vrachtauto overheen gaat. „Morgen of over 30 jaar, dat weten we niet. Maar we nemen geen risico", aldus wethouder Tymon de Weger.

De zeer slechte technische staat van de duiker werd een tijdje geleden ontdekt door spelende kinderen. „Met een bootje kun je er niet in, maar met een surfplank gaat het net", zegt Piet Brak, voorzitter van het dorpsplatform. „Die kinderen zagen dat er iets niet in orde leek en vertelden dat hun ouders en die stelden het platform op de hoogte. En wij hebben direct bij de gemeente aan de bel getrokken."
Hij zegt blij te zijn dat die zeer snel actie heeft ondernomen. „Je moet er toch niet aan denken dat een vrachtauto er doorheen zakt net op het moment dat er een fietser of voetganger langs loopt."
De brug, zoals de duiker in de Zegveldse volksmond heet, is vanaf vandaag afgesloten voor het vrachten landbouwverkeer. Het langzaam verkeer kan wel passeren. Personenauto's ook, al moeten tegenliggers die door de versmalling willen wel op elkaar wachten.
Sluipverkeer
De afsluiting gaat geruime tijd duren. De gemeente stelt de komende maanden een plan op voor de renovatie of vervanging van de duiker. De werkzaamheden beginnen pas in het voorjaar van 2017 en nemen enkele maanden in beslag. Zegveld is wel beducht voor sluipverkeer. „Je wilt geen vrachtverkeer door woonstraten." Brak zegt blij te zijn dat de bevoorradingsweg achter de Coöp supermarkt in elk geval ook wordt afgesloten. „Bevoorraden kan nog steeds, maar doorrijden niet. Gelukkig zit de ondernemer van de supermarkt in ons platform. Hij is er bij betrokken."
Ook hoopt het dorpsplatform dat de gemeente Woerden de situatie op de omleidingsroute Rondweg in de gaten houdt. „Die heet wel Rondweg, maar eigenlijk is het een ontsluitingsweg voor de landbouwbedrijven daar. Die is niet echt breed. Als twee betonmixers elkaar daar moeten passeren, lijkt ons dat niet goed voor die weg."
Voor een definitieve afsluiting van de 'brug' voor het vrachtverkeer, zul je in Zegveld de handen niet op elkaar krijgen, voorspelt Brak. „Zo zit dit dorp niet in elkaar. De mensen hier redeneren: de wereld moet toch doordraaien."

Bron: AD Woerden 8 september 2016

Zegveld op slot voor vrachtverkeer

door: Ruud F. Witte
Zegveld - Vrachtverkeer kan in elk geval tot in de zomer van volgend jaar niet dwars door Zegveld rijden. Het kruispunt Middenweg-Hoofdweg-Milandweg wordt vanaf morgen voor deze voertuigen en ook voor het landbouwverkeer afgesloten. Van en naar de Middenweg moet worden omgereden via de Rondweg.
Reden is de slechte staat van de betonnen duiker die dwars onder het brede kruispunt in het centrum van Zegveld ligt. „Die vertoont ernstige gebreken. Er is kans op instortingsgevaar als het zware verkeer hier blijft rijden", zegt wethouder Tymon de Weger. „Het is niet gezegd dat het morgen gebeurt, maar we kunnen het risico niet nemen." De vervanging geschiedt, vanwege de voorbereidingen, pas in het voorjaar van 2017 en neemt enkele maanden in beslag.
Een gedeeltelijke fysieke afsluiting bij het kruispunt moet ervoor zorgen dat personenauto's en het langzame verkeer wel kunnen passeren. De toestand van de duiker kwam aan het licht na een controle aan een brug elders in Kamerik. „Dat gebeurde op verzoek van het dorpsplatform. We hebben toen de rest ook bekeken, met dit resultaat. Bij andere bruggen en duikers uit dezelfde tijd - jaren zestig en zeventig - lijkt het minder ernstig, maar we onderwerpen die toch aan een extra inspectie."

Bron: AD Woerden 7 september 2016

Geen zwaar verkeer kruispunt Zegveld

ZEGVELD - Het kruispunt Middenweg/Hoofdweg/Milandweg wordt vanaf morgen, donderdag 8 september, tijdelijk afgesloten voor zwaar verkeer. Uit recent onderzoek blijkt dat de duiker op het kruispunt ernstige gebreken vertoont en het dek kan het zware verkeer op de Middenweg daarom niet meer dragen. "De doorgang wordt smaller voor auto's en fietsers. Zwaar verkeer moet vanwege het risico echt omrijden," zegt wethouder Tymon de Weger. Het Dorpsplatform Zegveld attendeerde de gemeente op een slechte brug, waarop alle bruggen nu geïnspecteerd worden. "Die betreffende brug bleek nog niet zo slecht, maar de burg op hét kruispunt in Zegveld wel," aldus wethouder De Weger. De civiele kunstwerken, bruggen en duikers zijn 45 tot 50 jaar oud. "Dat past bij de levensduur, maar het is wel schrikken. Op een paar plekken is kans op instortingsgevaar.

Nieuwe constructie
Gewoon verkeer kan er nog prima over, maar zwaar verkeer moet omrijden en daarvoor komt een duidelijke omleiding. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor een nieuwe constructie in volle gang. Naar verwachting vinden de herstelwerkzaamheden of eventuele vervanging op z'n vroegst plaats in het voorjaar van 2017 en dat gaat dan enige maanden duren. Volgens De Weger passen deze werkzaamheden binnen het onderhoud door iets te schuiven in de financiën. "We zijn nu sowieso scherper op onderhoud." Omwonenden krijgen uiterlijk vandaag een brief over de situatie. De wethouder vraagt ook om begrip. "Het is heel vervelend en geeft overlast, maar we willen onveilige situaties voorkomen."

Bron: Woerdense Courant 7 september 2016

Kledingbeurs in Zegveld

ZEGVELD - In 'de Voorhof' aan de Hoofdweg 48 in Zegveld wordt zaterdag 24 september van 9.00 tot 12.00 uur een kledingbeurs gehouden. Het gaat om baby-, kinderkleding en positiekleding, babyuitzet en gebruiksartikelen en onder andere speelgoed en kinderfietsen. Bij de koop wordt 10 procent extra in rekening gebracht. Informatie: Carola Hageman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.facebook.com/kinderkledingbeurszegveld.

Bron: Woerdense Courant 7 september 2016

Kruispunt Middenweg/ Hoofdweg/ Milandweg

Tijdelijk afgesloten voor zwaar verkeer

Uit recent onderzoek blijkt dat de betonnen duiker op het kruispunt Middenweg/Hoofdweg/Milandweg in Zegveld ernstig beschadigd is. Het dek van de duiker kan het zware verkeer niet meer dragen. Onderhoud is nodig om de schade te herstellen. De voorbereidingen hiervoor zijn gestart. Om de veiligheid op korte termijn te waarborgen is vanaf 8 september a.s. het kruispunt tijdelijk afgesloten voor zwaar verkeer. Er geldt een omleiding. De afsluiting geldt tot het herstel of de vervanging van duiker heeft plaatsgevonden. Ook de andere duikers of bruggen in Zegveld worden geïnspecteerd.

Bron: Woerdense Courant 7 september 2016

 

 

Pin It