Dag juf Annemieke! 

Meije - Annemieke Pinkse, adjunct-directeur en leerkracht basisschool Willibrord/Miland, is het komend schooljaar de grote afwezige in de Meije. Ze neemt na 25 jaar onderwijs, waarvan 12 jaar op de Miland, afscheid om aan een kersverse carrière te kunnen beginnen. Pinkse wordt vervangen door Daisy Lehmann, leerkracht locatie Willibrord.
Haar vertrek kost Annemieke Pinkse zichtbaar moeite. 'De sfeer op deze kleine school en het contact met ouders, kinderen en collega's ga ik missen. Ik zal af en toe langs gaan om van de Milandsfeer te kunnen snoepen', vertelt ze. Annemieke Pinkse kijkt met dankbaarheid en plezier terug op de samenwerking met zowel haar collega's als met de ouders: 'Een kleine school kan alleen optimaal functioneren als collega's op elkaar kunnen rekenen. Als dan ook nog eens veel ouders bereid zijn de handen uit de mouwen te steken voor allerhande klussen, dan ben je een gelukkig adjunct-directeur.'

Bron: Kijk op Bodegraven 12 juli 2017

Subsidie voor proefboerderij

Zegveld - Proefboerderij Zegveld, officieel Veenweide Informatie Centrum (VIC), kan voor de jaren 2017 tot en met 2019 rekenen op 60.000 euro subsidie van de provincie Zuid-Holland. Een paar jaar geleden dreigde sluiting voor de boerderij, toen Wageningen Universiteit zich terugtrok. Er werden nieuwe geldschieters gevonden bij boeren, provincies en zes waterschappen.

Bron: AD Groene Hart 7 juli 2017

Pluim voor initiatief Zegveld Zorgt

"Zegveld zorgt is een mooi voorbeeld van hoe inwoners zelf de zorg voor eikaar in handen nemen."
 
ZEGVELD - Zegveld Zorgt ontving op 29 juni een pluim uit handen van provinciaal gedeputeerde Mirjam Maasdam. Dit gebeurde tijdens de startbijeenkomst van 'Samenwerken aan leefbaarheid, grootse initiatieven in kleine kernen'. Dit was een bijeenkomst voor inwoners die bij een burgerinitiatief in een kleine kern zijn betrokken, of graag een initiatief willen starten. Zegveld zorgt is zo'n initiatief.
Henk Oskam is de drijvende kracht achter dit initiatief. Hij is dorpsconsulent, de moderne variant van de wijkverpleegkundige. Alle inwoners van Zegveld en De Meije kunnen bij hem terecht voor een hulp- of zorgvraag. Hij heeft zijn kantoor bij de huisarts, maar voert net zo gemakkelijk het gesprek aan de keukentafel. Ook fietst of loopt hij regelmatig door het dorp. Dan ziet en spreekt hij iedereen, neemt hij de tijd voor een pratje en hoort hij wat er speelt. www.zegveldzorgt.nl

Bron: Woerdense Courant 5 juli 2017

Schuur verloren in vuurzee

In de wijde omgeving van de Hoofdweg in Zegveld was gistermiddag te zien en te ruiken dat een grote schuur in vlammen opging. Dikke zwarte rookwolken stegen daaruit op, nadat brand vanuit een tractor was overgeslagen naar de schuur. Er was geen redden meer aan.

Bron: AD Woerden 1 juli 2017

Tractor veroorzaakt vuurzee in schuur

Wat begon als een melding over een voertuigbrand, ontaardde gisteren rond het middaguur al snel in een grote vuurzee aan de Zegveldse Hoofdweg.
Door Marco Gerling
Zegveld - Het is net geen kwart voor twaalf als bij de brandweer een melding binnenkomt over een voertuigbrand aan de Hoofdweg. Al snel blijkt dat door onbekende oorzaak een tractor vlam heeft gevat en dat ook gevaar van overslaand vuur dreigt voor een naastgelegen schuur.
Dat gevaar blijkt enkele minuten later al realiteit te zijn. Binnen korte tijd staat de volledige schuur van ongeveer 20 bij 40 meter in lichterlaaie. Onduidelijk is dan nog of het vuur ook de boerderij, een tweede schuur en mogelijk dieren bedreigt.

De brandweer besluit met een reddingsvoertuig en drie bluswagens uit te rukken en bereikt het agrarische bedrijf snel. Direct kan begonnen worden met bestrijden van de vlammenzee. Maar voor de grote schuur waar de vlammen op dat moment al uit het dak slaan, komt de redding te laat.
„We hebben wel kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen schuur en de boerderij", zegt Jelle Mulder, woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. „Maar de grote schuur is verloren gegaan."
Mulder vertelt dat op het moment dat de brandweer, die het vuur na ruim een uur volledig onder controle had, nog volop bezig is met nabluswerkzaamheden. „Nu zijn we nog enkele uren bezig met nablussen, vanwege al het hooi dat in de schuur ligt opgeslagen. Dat zorgt straks ook nog voor opnieuw oplaaiend vuur als de dakplaten verwijderd worden en hier weer zuurstof bijkomt. Blussen kost tijd." Gelukkig is de schade beperkt gebleven en puur van materiële aard: mensen en dieren zijn door het vuur niet getroffen, stelt Mulder. „Maar dit is al sneu genoeg voor de boer."
De agrariër zelf wilde gisteren door alle drukte rond de brand nog niet reageren op de gebeurtenissen aan de Hoofdweg.

Bron: AD Woerden 1 juli 2017
Pin It