Wie weet het meest?

ZEGVELD - Zaterdag 26 januari gingen 64 teams de strijd aan tijdens het jaarlijkse Verenigingenspel in Zegveld Het spel werd al voor de 39e keer gespeeld, maar de organisatie was dit keer voor het eerst in handen van de Christelijke Oranje Vereniging. Het werd een fantastische avond. De teams bogen zich over 28 vragen over uiteenlopende onderwerpen Uiteindelijk waren het de Vrolijke Borrelnootjes die er net als vorig jaar met de eerste prijs vandoor gingen.

Bron: Woerdense Courant 30 januari 2019

Jaarvergadering SGP Zegveld

ZEGVELD - Hierbij nodigen wij u hartelijk uit voor de jaarvergadering van de SGP kiesvereniging Zegveld, die gehouden zal worden op D.V. vrijdag 1 februari 2019, ontvangst om 20.00 uur. Locatie is de vergaderzaal van het KTC, Oude Meije 18 te Zegveld. Op DV 20 maart 2019 mogen we naar de stembus voor de verkiezing voor de provinciale staten en het waterschap. We laten ons tijdens de openbare avond voorlichten over het reilen en zeilen van het waterschap.

Bron: Woerdense Courant 30 januari 2019

Lampionnenoptocht van Oranjevereniging

ZEGVELD - De Christelijke Oranjevereniging houdt donderdag haar jaarlijkse lampionnenoptocht. Samen met muziekvereniging Kunst na Arbeid wordt er vanaf 19.00 uur door de straten van het dorp gewandeld. De tocht begint bij basisschool de Jorai aan de Nieuwstraat 9 en daar worden van tevoren de lampionnen uitgedeeld. De tocht wordt afgesloten met een gezamenlijk Wilhelmus.

Bron: AD Woerden 29 januari 2019

De Vrolijke Borrelnootjes slaan weer toe

ZEGVELD - De Vrolijke Borrelnootjes hebben zaterdag net als vorig jaar het Verenigingenspel van Zegveld gewonnen. In de Milandhof streden 64 teams van 4 tot 6 personen tegen elkaar in deze theoretische vragen beantwoorden over onder meer het nieuws van het afgelopen jaar, muziek, sport en het koningshuis. Ook waren er doe-vragen, zoals het leggen van bepaalde knopen en proefvragen. In de laatste categorie moest bijvoorbeeld worden geraden om welk snoepje het ging. Het was de 39ste keer dat het evenement werd gehouden. Er deden niet alleen teams uit Zegveld mee, maar ook uit onder meer Woerden en Kamerik. De winnaars kregen een beker, een medaille voor de teamleden en een geldbedrag.

Bron: AD Woerden 28 januari 2019

Water terug in opgeknapt sluisje

Gijs Kool

Zegveld - Voor wie altijd al eens wilde weten hoe de sluis bij Zegveld er zonder water uit zou zien, waren het mooie tijden. In de afgelopen maanden is het sluisje gerenoveerd en dus had het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden het bouwwerkje even drooggezet.
Onder leiding van René Zwolsman en Martin de Haan van het waterschap is het monument uit de negentiende eeuw opgeknapt. De scheuren in de bakstenen muren zijn weggehaald en de muren zijn flink opgeknapt. Onder andere de voegen zijn gerestaureerd.
„De bovenste zeven rijen bakstenen waren slecht en zijn vervangen", vertelt De Haan. We hebben veel bakstenen uit de muren kunnen hergebruiken", zegt De Haan tevreden. Voor de bovenste rand, die tot voor kort nog een betonnen rand was, hebben we nieuwe bakstenen gebruikt", vertelt het duo.
„Ook hebben we de tandheugel waarmee de waterschuif werd bediend verplaatst en zwart geschilderd, zoals deze vroeger ook was."

Flinke dam
Naast deze vernieuwingen is er ter versterking van het dijkje een flinke dam bijgekomen aan de kant van de Grecht. Zo nu en dan wordt er vanuit dit hoogliggende riviertje wat water in de polder gelaten om het waterpeil daar op de juiste hoogte te houden. Dit gebeurt nu vol-automatisch via een nieuw pompgemaal. „Best bijzonder dat tijdens de restauratie, die in september begon, de hele sluis droog kwam te staan", vertelt Zwolsman tevreden. „We zagen dat de sluis in het verleden al eens is uitgediept. Dat moet toen een flinke klus geweest zijn." De sluis, gebouwd in de negentiende eeuw, is 3,5 meter hoog. Er staat sinds deze week weer een laag water van zo'n een meter twintig in. Sinds 1967 varen er geen bootjes meer door de sluis.

Bron: AD Woerden 18 januari 2019

Monumentaal pand krijgt een nieuwe fundering
Restauratie van kerk Zegveld begint dit jaar

René Cazander

Zegveld - Na de paasvakantie gaat de restauratie van de uit 1862 daterende kerk aan de Hoofdweg in Zegveld van start. Om de klus te klaren is nog wel een kleine 160.000 euro nodig.
De 800 kerkleden hebben de afgelopen jaren al via diverse acties (onder andere fietssponsortochten en verkoop van schilderijen) geld ingezameld om de deels vervallen hervormde kerk op te knappen.
Deze maand gaan zes leden naar Oostenrijk om op de Weissensee de Alternatieve Elfstedentocht te rijden. Via sponsors hopen ze door 200 kilometer op natuurijs te schaatsen, minimaal 3000 euro binnen te halen, vertelt Eveline Brak van de restauratiecommissie. „Een druppel op de gloeiende plaat." Maar alle kleine beetjes helpen.
De zes schaatsers, onder wie de man van Eveline, zijn al geruime tijd in training op de schaatsbaan in de Flevopolder (FlevOnice). Zij zijn er inmiddels klaar voor.
Leeg
De kerk aan de Hoofdweg wacht een grondige opknapbeurt ter waarde van 790.000 euro. Als eerste wordt na de paasvakantie de vloer eruit gehaald. „De kerk gaat helemaal leeg. Alle attributen gaan eruit." Voor de kerkdiensten wordt dan tijdelijk uitgeweken naar de Milandhof. Het kerkgebouw krijgt een nieuwe fundering, omdat de palen waarop het monumentale gebouw staan, last hebben van houtrot, aldus Brak. Er wordt opnieuw geheid. Brak sluit niet uit dat onder de grond nog verrassende archeologische vondsten worden gedaan. In dat geval moet er een archeologisch onderzoek komen. Dat vertraagt op zijn beurt weer de renovatie. „Dat zou een tegenvaller zijn." Als de nieuwe fundering er ligt, wordt de kerk ook nog opnieuw betegeld. De tegels zijn los geraakt en bladderen aan de buitenkant af. „De huidige tegels zijn dezelfde als die in de Maastunnel liggen. Wij hebben toen een partij opgekocht." Aan de buitenkant is de hervormde kerk bewerkt met een coating. Hierdoor heeft het gebouw een vochtprobleem. De bedoeling is om deze coating eraf te halen en de voegen aan de buitenkant te vervangen, zodat de kerk beter kan 'ademen', aldus Brak.
Na de kerst, is de verwachting moet de kerk weer gebruik kunnen worden. Maar dan is de restauratie nog lang niet klaar. Vervolgens zijn onder meer de glas-in-loodramen, het orgel en de verwarming aan de beurt. Mocht het niet lukken het voltallige bedrag voor de restauratie via sponsoring of acties binnen te halen, dan hebben kerkleden al toegezegd het bedrag te zullen lenen, meldt Brak nog.

Bron: AD Woerden 17 januari 2019

Van Muylwijk: 'Bij spelers en mij waren twijfels'

ZEGVELD - BJorn van Muylwijk kiest na dit seizoen voor minimaal een jaar rust. De trainer en de Zegveldse zaterdag-vierdeklasser gaan uit elkaar, omdat Van Muylwijk en de spelers twijfelden over het verlengen van de samenwerking. Anderhalfjaar geleden kwam Van Muylwijk over van JSV Nieuwegein. De klus bij Siveo'60 was zijn eerste als hoofdtrainer. „Ik ben de club dankbaar dat ze mij deze kans hebben geboden. Gezien de resultaten kunnen we terugkijken op goede dingen", doelt Van Muylwijk op het bereiken van de nacompetitie vorig jaar. De Zegvelders staan momenteel op de derde plek in 4B.
„Mijn kinderen gaan volgend jaar naar de middelbare school en ik wil daar de tijd voor nemen", legt Van Muylwijk uit. „De afgelopen zes a zeven jaar ben ik bijna elke zaterdag weg en nu wil ik meer tijd met het gezin doorbrengen. Daarbij kwam dat de helft van de selectie zijn twijfels had uitgesproken over een langer verblijf van mij. Dan is het goed zo en heb ik er vrede mee. Wanneer iedereen had gewild dat ik zou blijven, had ik er nog eens over nagedacht, maar dat was niet het geval."
Van Muylwijk hoopt in zijn laatste halfjaar af te sluiten met opnieuw een plek in de nacompetitie. „Aan het begin van het seizoen werd nog wel over het kampioenschap gesproken, maar dat wordt erg lastig. Gouda staat al met tien punten voor." Na dit seizoen neemt hij minimaal een jaar rust. „Ik ga mij niet meer aan een team verbinden. Misschien dat ik nog wat hand- en spandiensten bij JSV ga leveren."
Nik Mandemakers

Bron: AD Woerden 16 januari 2019

OKW ONDERNEMERSPRIJS 2018
Gasterij de Milandhof wint prijs

WOERDEN/ZEGVELD  -Donderdag 10 januari streden drie Woerdense ondernemers om de titel van OKW Onderneming van het Jaar.
De genomineerde ondernemers BluePrint Automation, BRN Brandbeveiling en Gasterij de Milandhof hielden ieder een krachtige 3 minuten pitch waarin zij hun bedrijf presenteerden aan de 280 aanwezige OKW-leden. Ter plekke mochten de leden met hun stem de onderneming van het jaar kiezen. Dit jaar kwamen bedrijven die opvallen door lokale betrokkenheid, onderscheidende vermogen, innovatiekracht, creativiteit of focus op de toekomst in aanmerking voor een nominatie.
Gasterij de Milandhof werd uitgeroepen tot winnaar van de OKW Ondernemersprijs 2018. Gasterij de Milandhof, het Zegveldse partycentrum dat een paar jaar geleden ook het mooie concept restaurant 'Spies en Spijs' lanceerde, staat onder de bezielende leiding van Lauw en Wil Uittenbogaard. Lokale betrokkenheid staat in dit bedrijf hoog in het vaandel. De vele commerciële activiteiten vormen de basis voor het behoud van de functie van het van oudsher lokale dorpshuis van Zegveld. De vele plaatselijke verenigingen verzorgden samen met de plaatselijke fanfare het mooie slotstuk van de winnende pitch. Deze overwinning is een kroon op het werk van de familie Uittenboogaard én hun medewerkers!

Bron: Woerdense Courant 16 januari 2019

Oude foto's sparen bij dorpssuper

ZEGVELD - Klanten van supermarkt COOP uit Zegveld kunnen sparen voor een memory-spel met oude foto's. De supermarkt is een plaatjesactie begonnen met zwart-wit ansichtkaarten met daarop oude straten en gebouwen.
De spaaractie blijkt aan te slaan in het dorp. „We dachten dat een memoryspel meer voor kinderen zou zijn, maar ouderen blijken de plaatjes nog leuker te vinden", vertelt ondernemer Piet Bremmer.
Zijn zoon Bart bedacht de actie. „Ik had zoiets gezien bij een andere COOP-ondernemer en vroeg mijn vader of dat ook iets voor onze winkel zou zijn."
Om aan foto's te komen, werd contact opgenomen met dorpsgenoot Gerrit Gerritsen die een archief met talloze ingescande oude ansichtkaarten bezit. „Hij had wel 110 verschillende foto's, dus we hebben een selectie moeten maken", vertelt Piet. Uiteindelijk werden er 32 ansichtkaarten uitgekozen om te laten afdrukken op de kaartjes, die het formaat hebben van een speelkaart. Piet Bremmer. „We hebben gekozen voor foto's van meer dan dertig jaar geleden."

Op de plaatjes zijn onder meer kerken, oude boerderijen en bekende straten te zien. „Hoewel er ook plaatjes uit De Meije tussen zitten, kreeg ik al klachten van klanten dat er te weinig foto's uit De Meije tussen zaten", vertelt Piet Bremmer lachend. Ook de familie Bremmer zelf komt op de plaatjes voor. „Er zit een foto van mijn opa tussen, die is begonnen als melkboer", vertelt Bart. „Ook is er een plaatje van de opening van onze supermarkt in 1969." In totaal zijn er 32.000 plaatjes gedrukt. Zes weken lang krijgen klanten bij iedere 5 euro boodschappen een plaatje. „Bijna iedereen neemt ze wel aan", merkt Bart op. Om de kaartjes netjes te kunnen bewaren, is er ook een bewaardoosje verkrijgbaar. „Daarvan is bijna de helft al verkocht", weet Bart.
Vader en zoon vinden het leuk om te merken dat de actie leeft in het dorp. Piet Bremmer: „Het is bijna onmogelijk om de succesvolle voetbalplaatjesactie van vorig jaar te evenaren, maar dit komt wel in de buurt."

Bron: AD Woerden 16 januari 2019

Bubbels
Gastheer wint ondernemersprijs

Ondernemersprijs. Voor Gasterij De Milandhof kan 2019 nu al niet meer stuk. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van OKW nam het bedrijf de Woerdense Ondernemersprijs, onder luid appluis in ontvangst.

De jaarlijkse competitie, waarbij ook BluePrint Automation en BRN Brandbeveiliging finalisten waren, eindigt altijd met een apotheose tijdens de nieuwjaarsreceptie. De beste wensen voor een bedrijvig 2019 vliegen over en weer in een tot Foodtruckfestival omgebouwd Milandhof.

OPVALLEN
Dit jaar kwamen bedrijven die opvallen door lokale betrokkenheid, onderscheidend vermogen, innovatiekracht, creativiteit of focus op de toekomst in aanmerking voor een nominatie voor de Ondernemersprijs.


Onder de 280 OKW-leden vonden Jacques de Koning, (De Koning Makelaars), Brïgit Colaris (Westdam Netwerk Notarissen) en Arjan Ton (Bolton Bouw) elkaar voor een toost. De sfeer is laagdrempelig mede vanwege de 'losse' opzet van het evenement met statafels en sfeervolle hoekjes. De optredens van straatartiesten, muzikanten, goochelaar en de opzwepende tonen van de Earthquake Brassband maken het feest compleet. Maar een serieus moment hoort ook binnen de traditie van de OKW nieuwjaarsreceptie. In zijn speech richt voorzitter David Verweij zich op een aantal hete hangijzers waaronder de Verkeersvisie 2030. „Wij wachten op de keuzes van het college. Hoe gaan we de totale ontsluiting van Woerden organiseren, hoe maken wij Woerden veiliger, zijn wij wel bereikbaar in 2030? Geen gemakkelijk puzzel, maar maak keuzes en ga daarmee aan de slag. Inmiddels weten we dat de start van dit proces deze maand wordt opgepakt." Ook de herstructurering van bedrijventerreinen komt ter sprake. „Ik ben er trots op dat het college inmiddels drie locaties heeft aangewezen om nader te onderzoeken", aldus Verweij.
Zorgen zijn er ook: de circulaire economie, techniekonderwijs, energie neutraal zijn in 2030 en medewerkers die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt, zo somt Verweij op. „Als OKW hebben we ons ten doel gesteld daar meer beweging in te krijgen, nóg meer bewustzijn." Het OKW-bestuur zal in veranderde samenstelling leiding moeten geven aan deze processen. Verweij neemt in maart na zes intensieve jaren afscheid als voorzitter maar blijft nog een jaar adviseur. Thorgerd van Veldhuijzen neemt de voorzittershamer over. Amé Derks en Cees van Ramselaar treden toe tot het bestuur. Heidi
van Woudenberg treedt af. Als klapper van de avond houden de genomineerde bedrijven een pitch om stemmen te winnen. De Milandhof laat de zeventig vertegenwoordigers van verenigingen zien die ge-
bruikmaken van het dorpshuis en restaurant Spies & Spijs. Van de fanfare tot de volleybal en van de toneelvereniging tot de zaalvoetballers. En daarmee steelt de genomineerde de harten van het publiek. Burgemeester Victor Molkenboer spreekt het verlossende woord, waarna Lauw en Wil Uittenbogaard en alle medewerkers uit hun dak gaan van geluk.

Bron: AD Groene Hart 15 januari 2019

De Milandhof winaar Ondernemersprijs

door Danielle Verweij

Zegveld - Gasterij De Milandhof in Zegveld heeft gisteravond de OKW Ondernemersprijs gewonnen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemerskring Woerden, die toevallig ook in De Milandhof plaatsvond, werd het bedrijf na een stemming door alle aanwezige leden tot winnaar uitgeroepen. De eigenaren Lauw (foto) en Wil Uittenbogaard en hun medewerkers runnen naast Gasterij De Milandhof ook het aanpalende Restaurant Spies & Spijs.
'Opvallen' was dit jaar het thema van de OKW Ondernemersprijs. Bedrijven die opvallen door plaatselijke betrokkenheid, onderscheidend vermogen, innovatiekracht, creativiteit of focus op de toekomst konden genomineerd worden. De andere finalisten bij de OKW Ondernemersprijs waren BluePrint Automation en BRN Brandbeveiliging.

Bron: AD Woerden 11 januari 2019

'Ondernemersprijs werkt motiverend'

WOERDEN - BluePrint Automation, BRN Brandbeveiliging en Gasterij De Milandhof zijn genomineerd voor de OKW Ondernemersprijs Woerden 2018, die vandaag wordt uitgereikt. Maar wat levert zo'n prijs op? Gaan als Woerdens bedrijf dan opeens alle deuren voor je open?

Purple Haze Sound and Lights ging in 2015 met de eer strijken. Het bedrijf, dat in licht en muziek voor diverse evenementen en festivals verzorgt, zat dat jaar bij de laatste drie kandidaten.
Deze moesten op de avond van de uitverkiezing allemaal eerst een presentatie (pitch) houden. Pas hierna werd de winnaar gekozen. Volgens directeur André van der Heijden levert de ondernemersprijs vooral naamsbekendheid op.
Daarnaast ziet hij de uitverkiezing als waardering voor de inzet van zijn personeel (25 man). „Zo'n prijs staat leuk. Hij werkt motiverend voor het personeel. Het is natuurlijk extra leuk dat de erkenning van de andere Woerdense bedrijven komt."
De nieuwe opdrachten rolden voor Purple Haze na het binnenhalen van de prijs niet direct binnen. Dat had Van der Heijden ook niet echt verwacht.
Impact
Volgens directeur Marien Groenendijk van Groenendijk Bedrijfskleding verschilt de impact van de ondernemersprijs per winnaar. Groenendijk Bedrijfskleding (210 medewerkers) won de prijs vorig jaar. Het bedrijf verzorgt de kleding en de uniformen voor meerdere (landelijke) bedrijven. In het geval van Groenendijk zijn er geen nieuwe deuren opengegaan. Directeur Groenendijk: „Je haalt geen nieuwe klanten binnen. Het is een prijs voor de hele onderneming."
In zijn ogen is de prijs een erkenning voor de medewerkers. En daarnaast ook leuk om te ontvangen omdat de prijs volgens Groenendijk gezien kan worden als een een compliment van de collega-bedrijven in Woerden. Groenendijk heeft gemerkt dat de prijs 'motiverend' heeft gewerkt.

Bron: AD Woerden 10 januari 2019

Dartsambiance bij Siveo

ZEGVELD - Zaterdag 5 januari betraden zon honderd darters de tot Dartarena omgetoverde Siveokantine. De spanning bleef er in een bomvolle de Beemd tot de late zaterdagavond in. In een zinderende finale pakten uiteindelijk de winnaars van vorig jaar, Bram Muller en Carl Koster, opnieuw de trofee. Zij versloegen Jan Weerheim en Henri Jongeneel met 4-2.

Bron: Woerdense Courant 9 januari 2019
Pin It