De Meije blijft afgesloten

Ook dit weekend is de Meije weer afgesloten voor motoren. In verband met Pinksteren geldt de afsluiting van zaterdagochtend 09.00 uur tot maandagavond 20.00 uur. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.
Haar verwachting zal de Meije ook de komende periode in het weekend afgesloten zijn voor motorrijders. De Meije is favoriet bij motorrijders, maar vanwege de smalle rijbaan is het moeilijk om voldoende afstand te houden. Hierdoor komen fietsers en voetgangers in het gedrang en dat zorgt voor onveilige situaties.

Bron: Woerdense Courant 27 mei 2020

Uitstekend Ooievaarsjaar

De vijf ooievaarsparen in het Ooievaarsstation in Zegveld hebben iets te vieren: nageslacht. Bij elkaar ongeveer twintig jongen. Volgens Jaap Wansink, van de stichting Ooievaars Zegveld trekken de meeste jongen aan het eind van het jaar naar het zuiden. „Ik verwacht dat ze eind juni, begin juli uitvliegen. Er zullen er ongetwijfeld een aantal achterblijven. Misschien dat ze een jaartje overslaan,
dat gebeurt wel vaker", zegt Wansink. In maart was het paarseizoen nog in volle gang op het ooievaarsstation. Een maand later, in april, lagen de eerste eieren in het nest.

Bron: AD Woerden 26 mei 2020

Piet Potlood moet twee jaar wachten op pensioen

DE MEIJE - Piet Potlood gaat dit jaar toch nog niet met pensioen. Dat wordt minimaal 2022. De markante watertoren in het vlakke land zou dit jaar overbodig worden met de oplevering van het ver-nieuwde zuiveringsstation in Kamerik. Maar dat blijkt zeker twee jaar vertraagd. „We zijn al een aantal jaren bezig met plannen om het zuiveringsstation bij Kamerik te vernieuwen", laat drinkwaterbedrijf Oasen weten. „Het is complex, omdat het station tijdens de verbouwing moet blijven draaien."
De 58-meter hoge watertoren, in de volksmond Piet Potlood, is de laatste watertoren in het Groene Hart die nog in bedrijf is. Oasen, eigenaar van de toren, wil het rijksmonument uit 1931 van de hand doen als de toren overbodig is, maar heeft alle plannenmakerij voor een nieuwe, toeristische functie nu stilgelegd.
Bewoners zijn nogal huiverig om van Piet Potlood een uitkijktoren te maken omdat ze overlast vrezen van verkeer en parkeerders en omdat ze bang zijn hun privacy te verliezen. Zij hadden vorig jaar een plan ingediend om er een 'uit-kijktoren' van te maken 'zonder uitzicht'. Bovenop de toren zou een 360 gradencamera komen en bezoekers konden dan met een virtual realitybril rondkijken. Oasen was akkoord en liet in oktober weten een haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren. „Het werk dat is gedaan, verdwijnt ook zeker niet in de prullenmand", aldus Oasen.

Bron: AD Woerden 23 mei 2020

Geen Zegveld Zomert

ZEGVELD - Door de corona-maatregelen kan Zegveld Zomert op 4 juli niet doorgaan. De organisatie heeft besloten geen alternatief te organiseren, maar simpelweg een jaar over te slaan. Zij hoopt iedereen in goede gezondheid te zien bij het volgende evenement: Zegveld Wintert 2021.

Bron: Woerdense Courant 13 mei 2020

'Motor blijvend weg uit de Meije'

Buurtcomité Stichtse Meije wil het verbod voor motoren over de Meije laten bestaan, ook na de coronacrisis. Nu is het motorrijders niet toegestaan om er in de weekeinden en op feestdagen te toeren. Het comité vraagt de gemeente Woerden verbodsborden te plaatsen.
Rik Sneijder
Meije - Vanaf de Oude Rijn tot aan de Milandweg in Woerdense Verlaat is het verboden voor motorrijders. In een brief aan het gemeentebestuur wijzen de buurtbewoners erop dat het zinvol zou zijn officiële verbodsborden te plaatsen op de hoek Meije-Middenweg en Meije-Hazekade. „Juridisch is het pas dan mogelijk het motorenverbod te laten handhaven door de politie", schrijft het comité.
Terugdringen
Het buurtcomité wil ook van de gemeente Woerden weten wat de plannen zijn voor de verkeerssituatie op de Meije als de coronamaatregelen uiteindelijk worden versoepeld. Als het aan het comité ligt, blijft het door-rijd-verbod voor motoren bestaan. Met andere organisaties zoals Stichting Werkgroep Meije Belangen zegt het comité met de gemeente te willen praten over het terugdringen van de overlast van motoren, groepen wielrenners en autoclubs over de Meije.

Bron: AD Woerden 7 mei 2020
Pin It