De Meije gaat ook volgende zomer op slot voor motorrijders

Ruud F. Witte

De Meije gaat volgend jaar zomer in de weekeinden op slot voor motorfietsen. Daar zitten echter nog wel wat haken en ogen aan, zegt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. „Er kan een waterbedeffect ontstaan: de motorrijders wijken uit naar de regio."
Het gaat om een proefjaar, waarin de gemeente naar de effecten van zo'n verbod gaat kijken. „Zo bestaat er zorg over mogelijk inkomstenverlies voor de plaatselijke horeca en campings in De Meije. Ook is er twijfel over de juridische haalbaarheid van het verkeersbesluit en de handhaving (door de politie, red.) van een dergelijke maatregel", zegt het gemeentebestuur van Bodegraven-Reeuwijk.
Het gaat bij de proef niet alleen om het Bodegraafse deel van De Meije, maar ook dat van Nieuwkoop en Woerden. Deze zomer geldt er in de weekeinden al een verbod voor motorfietsen. Dat verbod is ingegeven door het coronavirus. Op een zomerse zaterdag of zondag wil iedereen tegelijk naar buiten en De Meije is niet berekend op een grote toeloop van gemotoriseerd verkeer, fietsers en wandelaars.
De drie gemeenten zeggen dat de tijdelijke verkeersmaatregelen die zijn getroffen om motoren in De Meije te weren vanwege de verkeersveiligheid van de fietsers en wandelaars, effect hebben gehad.


De kosten van de inzet van verkeersregelaars en de handhaving zijn nog wel een punt van zorg. Nieuwkoop staat daarom sceptisch tegenover het voortzetten van de maatregel in combinatie met de in-zet van verkeersregelaars. Die gemeente zegt geen kosten meer te willen maken voor de inzet van verkeersregelaars. Woerden is voorstander van het handhaven van de verkeersmaatregel, maar wil de inzet van verkeersregelaars inperken. Voordat in 2021 de proef ingaat, willen de gemeenten nog overleggen met ondernemers en organisaties in het gebied.

Bron: AD Groene Hart 28 augustus 2020

65-jarig huwelijksjubileum

WOERDEN - Op woensdag 29 juli was het echtpaar Van Elk-Weerdmeester 65 jaar getrouwd. Burgemeester Victor Molkenboer bracht hen onlangs een bezoekje om zijn felicitaties over te brengen. De heer van Elk woont al zijn hele leven in Zegveld, werkte in de metaalindustrie en de laatste 25 jaar voor zijn pensioen bij De Lange Bouw in Woerden. Zijn vrouw komt uit Kampen en is rond 1950 naar Zegveld gekomen.

Bron: Woerdense Courant 26 augustus 2020

Zegvelder (50) verdacht van seksueel misbruik stiefdochter

ZEGVELD - Een 50-jarige man uit Zegveld zit vast op beschuldiging van ontucht met zijn minderjarige stiefdochter. De verdachte is woensdag opgepakt en gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de man nog zeker 14 dagen in de cel moet blijven. De Zegvelder zou het slachtoffertje in mei en juni vorig seksueel hebben misbruikt. Vanwege corona en drukte bij het Openbaar Ministerie (OM) heeft het een jaar geduurd voordat de man kon worden opgepakt, aldus een woordvoerder.
De verdachte is al eerder beschuldigd van ontucht. Toen zou hij zich vergrepen hebben aan twee van zijn destijds minderjarige stiefkinderen. De eerste keer zou in 2014 zijn geweest. De tweede keer in 2017. Van beide beschuldigingen is hij in 2018 vrijgesproken.
De rechtbank vond de verklaringen van de twee minderjarige meisjes destijds wel gedetailleerd en betrouwbaar. Desondanks was er volgens de rechtbank te weinig bewijs tegen de man. Het OM baseerde zich alleen op de verklaringen van de twee slachtoffertjes. Om tot een bewezenverklaring te komen, moet er aanvullend bewijs uit een andere bron zijn. De verdachte zelf ontkende de ontucht.

Bron: AD Woerden 8 augustus 2020

Rebecca en Juerd vieren feest: 'De Blauwe Meije bestaat tien jaar!'

Vrienden van de Blauwe Meije
Heel mooi: De Blauwe Meije werkt samen met Cor werkt beter. Bij dit bedrijf worden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt geholpen om te reintegreren. "Met hulp van de vele vrienden van De Blauwe Meije, trouwe vrijwilligers en de goede hulp van 'Cor werkt beter' is het ons gelukt om maatschappelijk verantwoord te ondernemen."
T: 0172 685438
I: www.deblauwemeije.nl

Tijdens een wandeling of fietstocht is het superfijn om tussendoor even te stoppen en uit te rusten. Eén van die parels die we hebben in Woerden is Buitenplaats De Blauwe Meije. Je kunt er lekker een kopje koffie drinken en een stuk homemade appeltaart eten die net uit de oven komt. Maar wist je dat er ook e-scooters, kano's, kajaks en bootjes kunt huren? Heel leuk: de buitenplaats bestaat tien jaar!

Dankzij niemand minder dan Bram van der Vlugt ontdekten Rebecca de Boer en Juerd van der Burgt de prachtige locatie die sinds tien jaar De Blauwe Méije heet. "Ik kwam door puur toeval op de Meije terecht", zegt Rebecca. "Voor een kaas- en wijnproeverij in Kasteel Woerden in het kader van 'de maand van het Groene Hart' zocht ik iemand om de opening te doen. Ik wilde een bekende persoonlijkheid die betrokken is bij agrariërs en streekproducten en we kozen voor Bram. Ik had toen nog geen idee waar de Meije was, maar ik ging op zoek naar zijn huis. Zo reed ik tegen deze plek aan, die toen nog de Blauwe Wereld heette."

Prachtige buitenplaats
Ze vond het huis van Bram die meteen ja zijn om de kaas- en wijnproeverij te openen: "Ja hoor kind, dat doe ik!", zei hij tegen mij." En tegelijkertijd vonden Rebecca en Juerd de prachtige buitenplaats die zij omtoverden tot Buitenplaats de Blauwe Meije waar je van alles kunt doen. "Dat ging niet zonder slag of stoot, maar door volhouden zijn we gekomen waar we nu zijn."
Lekker eten
Op de menukaart van de Blauwe Meije vind je tosti's, uitsmijters en diverse pannenkoeken. Bij de buitenplaats kun je een ontbijt, lunch of diner op afspraak doen. "Als gasten hier zijn geweest, komen ze vaak terug met een groep. Niet voor grote feesten, maar voor een rustige high tea, een verzorgde meeting of om een bootje te huren. Ook in coronatijd zijn wij positief en hebben we met de take away zoveel mogelijk contact en verbinding gemaakt met onze gasten. Spijtig is dat motoren niet meer kunnen komen, dit scheelt ons aanzienlijk aan inkomsten."
Bed & Breakfast en kunst
Op de veelzijdige locatie is meer te doen. Je kunt er een high tea doen in de buitenlucht of overnachten bij de bed & breakfast (compleet ingericht luxe appartement voor max. vijf personen - bijvoorbeeld trainers van meetings of familie). Tijdens je verblijf heb je gratis de beschikking tot een kano. Varen is Hollands op zijn mooiste in de Meije. Op de buitenplaats is ook kunst te zien die je kunt kopen. De Blauwe Meije werkt al een paar jaar samen met KUNSTaandenRIJN en jonge kunstenaars krijgen er een platform. "We werken bij voorkeur met kunstgroepen- en kringen voor de diversiteit van verschillende disciplines van betaalbare 'fietstaskunst'. De beeldentuin - waar trotse pauw Jeroen rondloopt - is zeven dagen per week geopend voor bezoekers. En het uitzicht dat je hebt vanuit deze tuin is geweldig mooi. Je kijkt uit naar Nieuwkoop en Bodegraven over natuurgebied en bloemrijke weilanden.
Streekproducten en verbinding
Rebecca: "We vinden de verbinding tussen stad, land en ons kaasgebied belangrijk en we werken we veel samen met lokale ondernemers.
Kunstenaars kunnen hier in exposities doen en in onze tuin kweken we onze eigen producten en die gebruiken we ook. We hebben er al twee prijzen mee gewonnen voor 'Streekproduct van het Jaar'. Ik bak alles zelf, oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen vindt onze appeltaart zo lekker, dat hij er speciaal voor omfietst, dat is toch ontzettend gaaf."
Dagelijks geopend
De beeldentuin, lunchroom en galerie zijn dagelijks geopend van 08.00 tot 23.00 uur. Rebecca: "Ons terras - dat op de grens van Woerden en Nieuwkoop ligt - is alleen van 12.00 tot 19.00 uur open.
In het verruimen van de openingstijden voor het terras werkt de gemeente helaas niet echt mee. Mlaar we gaan door waar we mee bezig zijn, want we verrijken de omgeving met een mooie locatie als dit. Het is een plek om tot rust te komen en om van lekkere dingen te genieten."

Dit artikel wordt aanngeboden door
Buitenplaats De Blauwe Meije, Meije 300 3474 MD, Zegveld

Bron: Woerdense Courant 5 augustus 2020
Pin It