Zegvelder (48) vast voor opslag partij cocaïne in Alphense loods

René Cazander

Alphen/Bodegraven - De rechter-commissaris heeft gisteren het voorarrest van twee mannen uit Zegveld (48) en Rotterdam (41) met veertien dagen verlengd. De Zegvelder wordt verdacht van het bezit van een grote partij cocaïne, de Rotterdammer van in- en uitvoer van drugs.
De twee zijn maandag aangehouden als onderdeel van een internationale actie, waaraan onder meer de belastingdienst, gemeenten en politie deelnamen. Bij een eerdere actie werd een Poolse bende opgerold. Maandag was de actie gericht tegen de zogeheten faciliteerders van de bende; de personen en organisaties die de drugssmokkel ondersteunden en daarmee mogelijk maakten.
Raceauto's
De Zegvelder wordt ervan verdacht zijn bedrijfsloods in Alphen beschikbaar te hebben gesteld voor de opslag van drugs. De loods en zijn woning zijn onderzocht. Daarbij zijn onder meer een boot, een motor en twee raceauto's in beslag genomen. De Rotterdammer zou als opdrachtgever van de bende betrokken zijn geweest bij de drugssmokkel. Twee van zijn woningen zijn maandag doorzocht. Daarbij is onder meer twee miljoen euro cash gevonden en in beslag genomen. Op zeven woningen van verdachten is conservatoir beslag gelegd, waardoor die niet plotseling kunnen worden verkocht
Verder is in Bodegraven een uitzendbureau doorzocht. Verschillende Poolse verdachten hebben hier op de loonlijst gestaan en pleegden hun criminele activiteiten vermoedelijk vanuit het bedrijf. De administratie van de onderneming is in beslag genomen. Ook het UWV en Inspectie SZW doen onderzoek naar mogelijke misstanden. Daarnaast zijn meerdere panden in de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Bodegraven-Reeuwijk gecontroleerd. Het betroffen zowel woningen als bedrijven.

Bron: AD Groene Hart 30 oktober 2020
Pin It